HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 yaşında evlendi 23 yaşında 5 çocukla dul

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, altı kız çocuğuyla yedi yıldır yaşam mücadelesi veren Fethiye Budak, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Mardin'de 14 yaşında evlendikten sonra İzmir'e göç ettiklerini ve eşini 23 yaşında kaybedip 5 çocuğu ile dul kaldığını söyleyen Fethiye Budak, töreler gereği evli ve çocuklu kaynı ile evlendirildiğini ancak sefalet içinde bir yaşam sürdürdüğünü anlattı.

Altı kız çocuğundan 2'sinin zihinsel engelli olduğunu anlatan Budak, kendisinin de kalp hastası olduğunu ve çocuklarına bakacak kimse olmadığı için çalışamadığını söyledi.

30 yaşındaki Fethiye Budak, Mardin'de 14 yaşında severek evlendiği eşini İzmir'e göç ettikten sonra 23 yaşında kaybettiğini ve 5 çocuğuyla ortada kaldığını söyledi. Budak, 2003 yılında eşini mide kanaması yüzünden kaybettikten sonra, töre gereği evli ve çocukları olan kaynı ile dini nikahla evlendirildiğini ve kaynından da 1 çocuk sahibi olduğunu söyledi. Ailesinin Mardin'de olduğunu ve kaynının dahil kimsenin kendisine ve çocuklarına yardım etmediğini anlatan Fethiye Budak kalp rahatsızlığı olduğu için çalışamadığını ve yaşları 12 ile 1 arasında değişen 6 kız çocuğuna bakmakta güçlük çektiğini söyledi. Budak, birkaç hayırsever vatandaşın yardımları ile karınlarını doyurabildiklerini anlattı.

Yaşları 13 ile 1 arasında değişen 6 kız çocuğuna bakmakta güçlük çektiğini anlatan Budak, çocuklarından 13 yaşındaki Remziye'nin yüzde 70, 10 yaşındaki Elif'in de yüzde 60 oranında doğuştan zihinsel özürlü olduğunu söyledi. Zihinsel engelli çocukları için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden 500 Türk Liralık bir yardım aldığını açıklayan Fethiye Budak, şöyle konuştu: "Zihinsel engelli çocuklarıma verilen 500 Türk Lirası paranın 350 lirasını ev kirasına veriyorum. 5 çocuğumda okuyor. Okul masraflarını

karşılamakta zorlanıyorum. Kış mevsiminde bazen dışarıda kalan kasaları toplayıp yakıyoruz. Bazen soba bile yakamıyoruz. Hayırseverler kapımızı açarsa karnımız doyuyor. Kendim kalp hastasıyım. Çocuklarım da küçük ve bakan olmadığı için çalışamıyorum. Zor bir hayat yaşıyoruz. Benim ve çocuklarımın psikolojisi iyi değil. Çocuklarım küçük yaşlarına rağmen içinde bulunduğumuz durumun farkında olduklarını söyleseler de etraflarında gördükleri bazı şeylere özeniyorlar. Beni kiradan kurtaracak ya da çocuklarımın eğitim hayatı için yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin beni duymasını istiyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler