HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

25 yıl sonra gelen karar sokağa döktü

Gebze'de hazine arazisi olduğunu düşündükleri bölgeye 25 yıl önce yerleşen ancak arazi sahibinin tahliye davasını kazanmasıyla evleri boşaltması istenen halk, sürenin uzatılması için gösteri yaptı.

25 yıl sonra gelen karar sokağa döktü

İşgalci konumunda olan aileler çöp konteynerleri ile sokak girişlerini kapatırken "Parası neyse verelim. Evlerimizi yıkmayın" çağrısı yaptı.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/25-yil-sonra-gelen-karar--sokaga-dokulduler/9896/254442/)

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'ndeki boş arazilere 25 yıl kadar önce ev yapan yaklaşık 50 aile, evsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Arazi sahibi Ali Gazioğlu'nun açtığı dava sonucu, arazi üzerindeki içinde 34 konut bulunan 10 bina için mahkemeden tahliye kararı çıktı. Bu araziye TOKİ'nin de toplu konut yapmak için talip olduğu ileri sürüldü. Binaların boşaltılması ve yıktırılması için de oturanlara 10 Nisan'a kadar süre verildi. Ne var ki bu sürenin yarın dolacak olmasına rağmen kimse binaları boşaltmadı.

YARIN YIKIM VAR

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yarın yıktırılacağı belirtilen binalarla ilgili olarak içinde oturanlar işgalci konumunda olduklarını kabul ederlerken, Gebze Kaymakamlığı ve belediyeden arabulucu olmalarını istediler. Ancak arazi sahibi ile yapılan görüşmelerden sonuç alanamadı.

'PARASINI ÖDEYELİM'

Binalarda oturanların oluşturduğu yaklaşık 150 kişilik grup seslerini duyurabilmek ve bu soruna bir çözüm bulunabilmesini sağlamak amacıyla sokağa girişi çöp konteynerleri ile kapatıp gösteri yaptı. 20- 25 yıldır aynı yerde yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, "Madem kaçak yapıydı neden su, elektrik ve telefon hattı bağladılar? Arazi sahibi arsaların değeri artsın diye beklemiş. Şimdi de evimizi başımıza yıkmak istiyorlar. Bizler 'zorla bu topraklarda kalalım' demiyoruz. Parası neyse verelim. Yeter ki evlerimizi yıkmasınlar" dedi.

Protesto eyleminin ardından binalarda oturanlar evlerine dağılırken, belediye ekiplerinin mahkeme kararını yarın uygulamaları halinde vatandaşların bunu engellemeye çalışacakları belirtildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler