HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

30 bin dolarlık saat bir anda yok oldu!

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriğinin koluna taktığı 30 bin dolarlık saatin tepkilere neden olması üzerine, kilise yetkilileri olaya el attı ve bahsi geçen saat fotomontajla resimden yok edildi.

30 bin dolarlık saat bir anda yok oldu!

Ancak fotomontajda yapılan hata büyük bir skandala neden oldu. Patriğin kolundan yok edilen saatin masa üzerindeki yansımasının silinmesi unutuldu.

Patrik 1. Kiril’in kiliseye ait internet sitesine 2009 Temmuz ayında konulan resimlerinde koluna taktığı değeri 30 bin dolar olduğu ifade edilen saat tepki çekti. Bunun üzerine internet sitesi editörü, fotomontajla Patrik’in elbise kolunu, saati kapatacak şekilde uzattı ve geçtiğimiz günlerde resmi yeni haliyle sitede yayınladı. Ancak editör saatin masada bulunan yansımasını yok etmeyi unuttu.

Kilise bunun üzerine özür diledi ve orijinal resmi tekrar siteye koydu. Ancak Patrik Kiril resmin son halinin siteye konulmasından önce, böyle bir saati takmadığını, siteye konulan resmin düzmece olduğunu iddia etti. Bazı dikkatli Rus blog yazarları tarafından keşfedilen olay Çarşamba günü patlak verdi. Rus Ortodoks Kilisesi daha önce de, gücünü ve zenginliğini gösteren hareketleri nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Kilise fotoğrafı kaldırdıktan sonra yaptığı açıklamada fotoğraf servisi editörünü suçlayarak, olayı “teknik” bir hata olarak değerlendirdi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler