HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4+4+4 görüşmelerinde '28 Şubat' gerginliği

12 yıllık zorunlu temel eğitim düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde 8 madde kabul edildi. Gergin geçen görüşmelere, bugün 14.00’te yeniden bir araya gelmek üzre ara verildi.

4+4+4 görüşmelerinde '28 Şubat' gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifi görüşülmeye devam edildi.

Teklifin 8 maddesi Kurul'dan geçerken, bugün saat 14.00'te yeniden bir araya gelmek üzre oturuma ara verildi.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/genel-kurul-yine-gergin/9831/251768/)

Görüşmeler önceki gün olduğu gibi bugün de gergin geçti, yaşanan gerginlikler nedeniyle oturuma 2 kez ara verildi.

'Milletvekillerinin ve partilerin 28 Şubat sürecinde takındığı tavırlarla ilgili' yaşanan tartışmayla Meclis'te gerginlik tavan yaptı.

Tartışmanın odağındaki iki isim ise MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ idi.

'28 ŞUBATI İSTİSMAR EDİYORSUNUZ'

Adan, AK Parti sıralarına dönerek "Önce 12 Eylül'ü istismar ettiniz sonra e-muhtırayı istismar ettiniz. Şimdi de 28 Şubat sürecini istismar ediyorsunuz" diye konuştu.

Sözlerine AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar'ın bugün yaptığı "Bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar 4+4+4 bu hafta geçecek" açıklamasını hatırlatarak devam eden Adan şunları söyledi: "Bize kurşun sıksalarda bunu çıkaracağız demişsiniz. Size kim kurşun sıkıyor? Bunu da istismar ediyorsunuz. Bizim yüreğimiz demokrasi için atarken sizin ödünüz patlıyordu. Sizin ayaklarınızın titrediği dönemde 28 Şubat baskısına karşı biz saf tutuyorduk."

YUMRUK YUMRUĞA KAVGA SON ANDA ENGELLENDİ

Adan'ın bu sözlerine AK Parti sıralarından büyük tepki geldi. Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Adan'a oturduğu yerden cevap verince bir anda ortalık karıştı.

Adan kendisine yanıt veren Demirbağ'ın üzerine doğru hamle yaptı. Diğer vekillerin araya girmesiyle yumruk yumruğa kavga son anda engellendi.

Meclis Başkanvekili Meral Akşener de arbede arasında kaldı.

OTURMA ARA VERİLDİ

Yaşanan gerilimin ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, oturuma bir kez daha ara vererek tansiyonu düşürmeye çalıştı.

'28 ŞUBAT’TA KİM MİLLİ EĞİTİM BAKANI’YDI?'

Verilen aranın ardından tekrar açılan oturum, yine gerginliklere sahne oldu.

Yasayı AK Parti’nin darbe belgesi olarak niteleyen CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter,”Bu proje bölücü projedir” dedi.

CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce ise "Siz çocukların sınav sorularını ve puanlarını çalmak için kanun çıkarıyorsunuz" suçlamasında bulundu.

Eleştirilere yanıt veren AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ‘8 yıllık zorunlu eğitimin 28 Şubat ürünü olduğunu’ söyledi.

Bunun ardından 28 Şubat’ta kimin Milli Eğitim Bakanı olduğuna yönelik tartışma başladı.

CHP’liler halen AK Parti’den Meclis Başkanvekili olan Mehmet Sağlam’ın o dönemde Milli Eğitim Bakanı olduğunu ve 8 yıllık kesintisiz eğitimi desetekliğini iddia etti.

İddiaları reddeden Sağlam ise “28 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanı değildim” dedi.

Oturuma, bugün saat 14.00'te yeniden bir araya gelmek üzre ara verildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler