HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 bin kişilik gösteri

Trabzonsporlu taraftarlar, İstanbul'daki TFF binası önünde de protesto gösterisi düzenledi.

5 bin kişilik gösteri
Trabzonsporlu taraftarlar, düzenledikleri yürüyüşte Fenerbahçe’nin küme düşürülmesini, şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini isterken bir araç üzerine kurulan hoparlörlerden de, "Şu Metris’in önü" türküsünün çalındığı dikkati çekti. Ayrıca, Trabzonlular İstanbul'daki TFF binası önünde de protesto gösterisi düzenledi. [ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/trabzonspor-taraftarindan-tffye-siyah-celenk-taraftardan-tffye-siyah-celenk/9320/237941/sayfa/1/)
Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan taraftarlar, Maraş Caddesi’ni de kapsayan yürüyüşlerinden sonra Atatürk heykeli önünde toplandı. Ellerinde, "Fenerin oyunu Bizans oyunu", "Kazım Koyuncu’nun evi Avni Akerdir", "MHK istifa", "Senin gücün karanlığı yırtacak", "Fenerli federasyona hayır", "Şampiyonluk kupamızı istiyoruz", "58. madde kaldırılamaz", "Şikeyle saadet olmaz", "Aykut bu kırmızı kartlar irdelensin mi?", "İsyan sokakta insaf arıyor" yazılı pankartlar bulunan taraftarlar, zaman zaman, "Aydınlar istifa", "Bize her yer Trabzon", "Şampiyon Trabzon", "Taraftar burada vekiller nerede" ve "Şike yapanı düşürün" diye de gösterilerde bulundular.
**"ŞU METRİSİN ÖNÜ"**
Yürüyüşü sırasında bir minibüsten, "Şu Metris’in önü" adlı türkü çalındı. Bordo mavili taraftarlar da yürüyüş boyunca çalınan türküye eşlik ettiler.
Atatürk anıtı önünde toplanan taraftarlara seslenen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodolak, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Aydınlar’ın derhal istifa etmesi gerektiğini, Trabzonspor’un şampiyonluğunun gasp edildiğini iddia ederken şöyle konuştu:
**"KUPA SAHİBİNE TESLİM EDİLMELİ"**
"Artık yeter. Türk futbolu tek bir takımdan ibaret değildir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. 58’inci maddenin kaldırılması olayı geri tepti. Futbol Federasyonu derhal istifa etmeli, Türk futbolunu cesaretli karar alabilecek bu kaostan kurtaracak başkan ve yönetim kurulları seçilmelidir. Elimizden şikeyle teşvikle alınan 2010-2011 lig şampiyonluğunun UEFA’nın da yaptığı gibi gerçek sahibi Trabzonspor’a teslim edilmelidir. Şampiyonluğun ruhu burada geri kalan tenekesini de hemen istiyoruz." Taraftarlar, kolbastı oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
**TFF ÖNÜNE SİYAH ÇELENK**
Trabzonsporlu taraftarlar, futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmayla başlayan süreçteki tepkilerini dile getirmek için Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) binası önünde protesto düzenledi.
Yaklaşık 2 bin kadar taraftar, pankartlar ve sloganlarla TFF yönetimini protesto ederek, bina önünde bir süre horon oynadı. İstanbul Trabzonsporlular Platformu Başkanı Ali Uzunay ve Kızılay eski Başkanı Tekin Küçükali, TFF binası önüne, üzerinde "Temiz lig istiyoruz" yazılı bir siyah çelenk bıraktı.
Basın mensuplarına açıklama yapan Ali Uzunay, Trabzonsporluların temiz lig, hak ve adalet için yürüdüğünü belirterek, "Defalarca hakkı gasp edilmiş, hayat alanı daraltılmış ve buna rağmen bir gün olsun başını öne eğmemiş, onurlu, azimli ve inatçı bir camianın temsilcileriyiz. Futbolun sadece ve sadece sonucu sahada belirlenen bir oyun olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Türk futbolunu iyileştirme, temizleme ve fair-play ruhu ile donatma sorumluluğu taşıyan kurumların, bazı camiaların hizmetine girmiş olmasını kabullenemiyor, elimizde bu kadar belge ve kanıt varken kaybedilen zamana da tahammül edemiyoruz" diyen Uzunay, "Bu federasyon binasında yaşayan, hayatını bizlerin futbol sevgisi üzerinde sürdürenlerin, futbola, hayata ve futbol camiasına bakış açılarını, ahlak seviyelerini okudukça, gördükçe, önce üzülüyor, sonra sinirleniyoruz. Ortayla çıkan çıplak gerçekler göstermektedir ki, Türk futbolu hiç bu kadar kirletilmemişti. Logosu üzerinde Türk bayrağı bulunan bir kuruma karşı durmak, önünde ona meydan okumak bize zor geliyor. Ama bize bu gücü ve hakkı veren, eli kirli, ruhu ve vicdanı bulunmayan, baktığı her şeyi para görenleri buradan temizleme hevesidir" şeklinde konuştu.
Uzunay Ayrıca, Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin şike yapan kulüplere verilen cezaları belirleyen 58. maddesinin değiştirilmesine yönelik çalışmalara da tepki göstererek, "58. madde, Türk futbolunun namusudur ve değiştirilemez. Spor kulüpleri, özellikle de Anadolu'daki spor kulüplerinin yönetici ve başkanları şunu çok iyi bilmelidirler ki, kulüplerinizin sahipleri Türk futbolseverleridir. 58. maddenin değişimine onay veremezsiniz. Şikecilerle işbirliği yapamazsınız, yapmamalısınız" diye konuştu.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yeniden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesini sert bir dille eleştiren Uzunay, "Her maç kendisine küfür edenlere tek kelime cevap vermeyen Trabzonspor taraftarını cezalandırdınız. Gerçek ahlaksızları duymazlıktan geldiniz. Ekranlarda ağlayan ve yalanlarıyla sizleri itham edenlerin önünde diz çöktünüz. Hakkını arayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e de her Allah'ın günü ceza vermek hevesindesiniz. Bütün karar alıcılar iyi bilmelidir ki, oynanan her türlü haksız oyunu bozmaya gücümüz vardır ve bu gücü adalet yerin buluncaya kadar kullanacağız" dedi.
Bu arada Trabzonspor taraftarlarının TFF binası önüne yaptığı protesto gösterisine Galatasaraylılardan da destek geldi.
TFF önüne gelen yaklaşık 30 kişilik Galatasaray taraftar grubu, Trabzonspor taraftarlarına destek verdiler.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
DHA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler