HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 çocuk bir dram

Antalya'da, bir odalı gecekonduda beş çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Dilber Kanak, 1 yaşındaki kızının ellerinde ölmek üzere olduğunu söyledi.

Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki 1 odalı gecekonduda 5 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan 29 yaşındaki ev hanımı Dilber Kanak, kendisine ve çocuklarına uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrıldığını söyleyen 5 çocuk annesi Dilber Kanak, mutfağının bomboş olduğunu ve komşularının yardımıyla ayakta durmaya çalıştığını anlattı. Dört çocuğunun sağlıklı olduğunu ifade eden anne Kanak, 1 yaşındaki kızının sağlık durumunun ağır olduğunu belirtti. Biriken kira, su ve elektrik borçlarının olduğunu dile getiren Kanak, şöyle konuştu: "Zaten elektriğimiz kesildi. Yakında suyumuz kesilir, ev sahibi de evden çıkarırsa nerede kalacağız. Kendimden çok çocuklarımı düşünüyorum. Buzdolabımız bomboş. Onların yanında büyük sıkıntım 1 yaşındaki kızım Berivan'ın tedavisi. En son tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdüm. Ama tedavi masraflarını karşılayacak maddi gücüm yok. Bu nedenle bir çok hastanede kızımın tedavisinin yapılması için senet yapmak zorunda kaldım."

10 yaşındaki ilköğretim üçüncü sınıf öğrencisi oğlu Mertcan Kanak'ın kazandığı 10-15 lira ile geçinmeye çalıştıklarını ifade eden anne Dilber Kanak, şunları söyledi: "1 yaşındaki kızımın kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği ve spastik engeli, yüzde 92 ağır özürlü raporu var. Her geçen gün kızım elimde eriyor. İyice zayıfladı. Parmak çocuk gibi oldu. Tedavisini yaptıramıyorum. Oğlumun getirdiği para ile ilaç alıyorum. Hastaneye giderse çocuğum iyileşir. Hastanelere gidemez oldum artık. Hastaneden, 'Çocuğu bize getirmeyin, bu çocuk bizlik değil' diyorlar. Çocuğumun tedavisini evde yapmak zorunda kalıyorum."

Şu an birikmiş ev kirası, elektrik, su faturaları olduğunu anlatan Kanak, sözlerine şöyle devam etti: "Bunalıma girdim. Büyüklerden bir yardım eli istiyorum. Onlarında evlatları var. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Çocuğum ölüm kalım savaşı veriyor. Eğer çocuğum elimde ölürse, bunun suçlusu ben mi, devlet mi olacak bilmiyorum. Çünkü hastaneler çocuğumu kabul etmiyor. İki tane çocuğum okula gidiyor. Masrafları var. Gördükleri her şeyi istiyorlar. Hasta kızıma mama alamıyorum. Bir mama 50 lira. Uygun

kiloya ulaştığı an küçük kızım kalpten ameliyat olacak. Kilo alırsa çocuğum düzelecek. Elimden geleni yapıyorum ama, mamasını alamıyorum. Çocuk kilo alamıyor. Bu şekilde devam ederse çocuğum elimde ölecek" Ailesine bir yük kantarında çalışarak yardım eden 10 yaşındaki Mertcan Kanak da şunları söyledi: "Aileme kantarda çalışarak para getiriyorum. Bu para yeterli değil. Geçinemiyoruz. İşim yorucu oluyor ama çalışmak zorundayım. Okul açıldığında eğitimime devam etmek istiyorum."

KARDEŞİM YAŞASIN

11 yaşındaki ilköğretim 5. sınıf öğrencisi İrem Kanak ise, küçük kardeşinin kantara çalışmaya gittiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeşimin getirdiği parayla geçinemiyoruz. Bende yardım etmek istiyorum ama dışarı çıkamıyorum. Çünkü kızım. Kız kardeşimin hali ortada. Kimse ona yardımcı olmuyor. Onun yaşamasını istiyorum. Kardeşlerimden ayrılmak istemiyorum. Bende diğer çocuklar gibi güzel elbiseler giyip, oyunlar oynamayı isterdim. Onlar olmasa da okulumdan ayrılmak istemiyorum." Diler Kanak'ın, İrem Kanak (11), Mertcan Kanak(10),Murat Kanak(6), Azad Kanak (3) ve bir yaşında Berivan Kanak isimli beş çocuğu bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler