HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

525 Suriyeli daha Türkiye’ye sığındı

Suriye’deki şiddetten kaçan 525 kişi daha Türkiye'ye sığındı. Türkiye'ye sığınanlar arasında 1 general, 4 albay, 1 yarbay, 3 binbaşı, 6 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve çok sayıda asker bulunuyor.

Yaşanan çatışma ortamından kaçan 525 Suriyeli, Türkiye’ye sığındı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı sınır köyleri Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı'dan Türkiye'ye giriş yapan 525 kişi içinde Suriye Ordusunda görevli 1 general, 4 albay, 1 yarbay, 3 binbaşı, 6 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve çok sayıda asker ile ailelerinin de bulunduğu öğrenildi. Askerler ve aileleri, Hatay’daki Apaydın Çadır Kenti'ne gönderildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu diğer Suriyelilerin ise Şanlıurfa ve İslahiye’ye gönderileceği öğrenildi.

"BİNLERCE SURİYELİ SINIR BOYUNDA BEKLİYOR"

Bu arada, Suriye yerel kaynaklarından edinilen bilgilere göre, çatışmalardan kaçan aralarında kadın ve çocuklar ile çok sayıda yaralının da bulunduğu binlerce Suriyeli, sınırdan güvenlik riski gerekçesiyle geçemiyor. Esad'ın askerleri, olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınmak isteyen Suriyelilerin olası geçiş noktalarında nöbet tutuyor.

HATAY (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler