Ab Komisyonu Haberleri

Çiftçiler Brüksel'i savaş alanına çevirdi! Polise gübre sıkıp sis bombaları attılar

Belçika'da çiftçiler, Avrupa Birliği’nin (AB) tarım politikalarına karşı bir kez daha traktörleriyle Avrupa Birliği'nin de başketi olan Brüksel'e gelerek AB binalarının bulunduğu caddeleri trafiğe kapattı. Sis bombaları atan çiftçilerin polise hayvan gübresi sıkıp yumurta fırlatmasıyla ortalık savaş alanına döndü.

Haber 2024-03-26 19:15:16

AB'den Rusya ve Belarus kararı: Tahıla uygulanan gümrük vergileri artacak

Avrupa Birliği (AB), Rusya ve Belarus'tan ithal edilen tahıla uygulanan gümrük vergilerini artırmaya hazırlanıyor.

Finans 2024-03-22 15:30:04

AB'den Ukrayna kararı: Tarım ürünü ithalatına sınır geliyor

Avrupa Birliği (AB) kurumları, hassas tarım ürünleri dışında Ukrayna'dan ithal edilen bütün ürünlerdeki gümrük vergilerinin 1 yıl daha askıya alınmasında anlaştı. Avrupa ülkelerinde çiftçiler son dönemde yoğun protestolar düzenliyordu.

Finans 2024-03-20 15:32:08

Dışişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu! İspanyol Bakan Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı tarafından, İspanya Krallığı Dışişleri, AB ve İşbirliği Bakanı Jose Manuel Albares Bueno'nun 20- 21 Mart 2024 tarihlerinde Türkiye'ye gelerek resmi ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu.

Haber 2024-03-19 19:33:38

Borçları nedeniyle tasfiye edilmişti: Dev şirketin patronu borsalardan ömür boyu men edildi!

Çin'de batık gayrimenkul şirketi Evergrande'nin patronu borsalardan ömür boyu men edildi. Şirketin Hong Kong Borsasına yaptığı bildirime göre, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC), Hui'nun, şirketin gelirlerini yanlış göstererek yatırımcıları yanılttığını ileri sürdü.

Finans 19-03-24 14:59

Baklavacılarda Ramazan mesaisi başladı, personel sayısı iki katına çıktı: Fiyatı dudak uçuklattı!

Avrupa Birliği'nin (AB) ilk tescilli Türk ürünü "Antep baklavası", ramazanda iftar sofralarının baş köşesinde yerini almaya hazırlanıyor. Baklavacılar mesai saati ve personel sayısını iki katına çıkarırken baklavanın kilo fiyatı da bin TL'ye yaklaştı.

Finans 10-03-24 11:00

AB desteği ile Sıcak Hava Balon pilotu yetiştirilecek

Ahiler Kalkınma Ajansı, çeşitli iş gücü piyasasındaki personel açığını kapatmak ve kalifiye eleman yetiştirmek için hazırladığı projelerine bir yenisini daha ekledi.

Yurthaber 08-03-24 15:26

Çiftçiler Paris'i yeniden kuşattı! Yolları traktörlerle kapattılar

Fransa'da hükümetin ve Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikasını protesto eden çiftçiler, başkent Paris ve diğer birçok şehirde yolları trafiğe kapattı. Yerel basındaki haberlere göre, günlerce süren "Paris'i kuşatma" eylemlerinin ardından hükümetin bazı tedbirler alacağını açıklaması üzerine traktörlerini geri çeken çiftçiler, Paris'i yeniden çevreledi.

Haber 23-02-24 23:57

Yayın İhale Komisyonu, ihale tekliflerini noter huzurunda açmak için toplandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan Yayın İhale Komisyonu, bugün TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yayın ihalesi tekliflerini noter huzurunda açmak üzere toplandı.

Spor 14-02-24 23:34

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi! Erzincan'daki maden ocağında meydana gelen toprak kayması araştırılacak

TBMM Genel Kurulunda, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması kabul edildi. Komisyon kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Haber 14-02-24 20:02

Kamu harcamaları ve bütçe açıklarına sınırlama: AB mali kurallarını güncelliyor

Avrupa Birliği kurumları, kamu harcamaları ve bütçe açıklarını sınırlayan Birlik mali kurallarının reformu konusunda anlaştı.

Finans 11-02-24 08:48

Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyatlar ne kadar olacak?

Avrupa Komisyonu 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak sundu. Teklif yasalaşırsa vize ücretlerinin ne kadar olacağı belli oldu.

Finans 08-02-24 11:13

Hazır olmalıyız diyerek uyardı: Rusya NATO'yla savaşacak mı?

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın NATO ve AB ülkeleriyle çatışma ihtimalini değerlendirdi. Böyle bir planlarının olmadığının altını çizen Medvedev, olası bir savaş çatışma durumu için ise Batı'ya gözdağı verdi.

Haber 08-02-24 09:38

AB'den açıklama geldi! Türkiye'nin yanındayız

İstanbul'da Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısıyla Avrupa Birliği'nden açıklama geldi. AB Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, terör saldırısıyla ilgili kınama mesajı yayınlayarak, "Avrupa Birliği terörle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" dedi.

Haber 06-02-24 22:51

Avrupa Birliği'nden vize serbestisi açıklaması! 'Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz'

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile yakınlaşma mesajı verdi. Josep Borrell, “Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz. Ortak çıkarlarımızın olduğu alanları geliştirmemiz ve ayrıştıran konuları azaltmamız gerekiyor” dedi. Vize serbestisi hakkında bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Borrell, Türkiye'nin yaklaşımının belirleyici olacağını ifade etti.

Haber 03-02-24 22:42

Putin'in başkanlık seçimi öncesinde mal varlığı açıklandı!

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, martta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mal varlığını yayımladı.

Haber 30-01-24 19:51

Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret hız kesmedi

Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasıyla sonuçlanan Brexit süreci, Türkiye ile bu ülke arasındaki ticareti azaltmazken toplam ticaret hacmi geçen yıl sonu itibarıyla 17 milyar 670 milyon doları aştı.

Finans 30-01-24 14:17

AB'den dondurulan Rus varlıklarının kârları için karar: Ukrayna'ya gönderilmesi planlanıyor

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârların Ukrayna'nın yeniden inşasının finansmanında kullanılmak üzere ayrılması teklifini kabul etti.

Finans 30-01-24 12:30

Tedirgin eden sözler! Bu yılı işaret ederek duyurdu: 'Rusya ile AB arasında savaş ihtimali çok yüksek'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken tedirgin eden bir açıklama geldi. Bu yılı işaret eden Avusturya Silahlı Kuvvetleri'nin Savunma Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Tümgeneral Peter Vorhofer, Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında çatışma riskinin çok yüksek olduğunu aktardı.

Haber 29-01-24 20:55

AB'den kara parayla mücadele için yeni önlem: Nakit ödemeler için kritik karar verildi, sınırlama geliyor

Avrupa Birliği (AB) kurumları, nakit ödemeleri 10 bin Euro ile sınırlama kararı verdi. Sıklıkla 3 bin ila bin Euro arasında nakit işlem yapan kişilerin kimliği de belirlenecek.

Finans 18-01-24 13:21

Bakan Yumaklı açıkladı: 768 milyon lira hibe desteği verilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AB Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD-II) Programı kapsamında, hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 768 milyon lira hibe desteği verileceğini açıkladı.

Finans 16-01-24 13:02

Bartın’da taşkın ve su kıtlığı riski en aza indirilecek

Bartın Üniversitesi’nin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması çerçevesinde hazırladığı projeyle Bartın’da taşkın ve su kıtlığı risklerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Yurthaber 12-01-24 09:04

Edirne beyaz peyniri ve badem ezmesi için AB'ye coğrafi işaret başvurusu yapılacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, kentin coğrafi işaretli ürünleri beyaz peynir ve badem ezmesinin Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Yurthaber 11-01-24 11:54

SEC, merakla beklenen bitcoin ETF kararını açıkladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı.ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler kararla ilgili "Bugün belirli spot Bitcoin ETF hisselerinin listelenmesini ve alım satımını onaylamış olsak da Bitcoin'i onaylamadık veya uygun bulmuyoruz" dedi.

Finans 11-01-24 07:08

ETF öncesi 'hack' krizi: Bitcoin fiyatlarında düşüş

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, SEC'in X hesabının ele geçirildiğini, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları'na (ETF) henüz onay verilmediğini açıkladı. Onay haberinin yayınlanmasının ardından Bitcoin fiyatlarında düşüş yaşandı.

Finans 10-01-24 08:05

Düzce'den geçen yıl AB ülkelerine 9 bin 728 ton işlenmiş iç fındık ihraç edildi

Düzce'den 2023 yılında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 9 bin 728 ton işlenmiş iç fındık ihraç edildi.

Yurthaber 05-01-24 13:55

Kosovalılar Schengen bölgesine artık vizesiz seyahat edecek! 1 Ocak'tan itibaren başlıyor

Kosova vatandaşları, 2024'ü Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkını elde ederek karşılayacak. Kosovalılar, 1 Ocak'tan itibaren AB ülkelerine 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vizesiz gidebilecek. Diğer yandan, AB üyelik başvurusunu da 1 yıl önce teslim eden Kosova henüz pozitif bir cevap alamadı. Vizesiz seyahat imkanının başlamasının ardından ise özellikle gençlerin AB ülkelerine göç edeceği tahmin ediliyor.

Haber 31-12-23 17:27

Aliyev'in cumhurbaşkanlığı adaylığı resmen onaylandı

Azerbaycan Merkezi Seçim Komisyonu (MSK) Azerbaycan'ın mevcut cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in adaylığını onayladı. Aliyev, 7 Aralık'ta erken seçim yapılmasına ilişkin kararnameyi imzalamıştı.

Haber 30-12-23 17:34

İŞSİZLİK MAAŞI 2024 SON DAKİKA: Asgari ücret ile işsizlik maaşı ne kadar oldu, en düşük ve en yüksek maaş kaç TL?

İşsizlik maaşı 2024 asgari ücret zammı ile şekillendi. Asgari Ücret tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta, 2. toplantısını ise 18 Aralık tarihinde gerçekleştirdi. Bugün saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşecek toplantı sonrası asgari ücret belli oldu. Yeni asgari ücret %49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. Peki, 2024 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı en düşük ve en yüksek maaş kaç TL olur?

Finans 27-12-23 23:56

ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI 2024 ne kadar oldu? Askerlik ve Doğum borçlanması primi en düşük, en yüksek kaç lira?

Askerlik ve doğum borçlanması 2024 asgari ücret zammı ile belli oldu. Asgari Ücret tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta, 2. toplantısını ise 18 Aralık tarihinde gerçekleştirdi. Bugün saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşen toplantı sonrası yeni asgari ücret %49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. Peki, 2024 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu, kaç TL? Askerlik ve doğum borçlanması primi en düşük ve en yüksek kaç lira?

Finans 27-12-23 23:56

STAJYER MAAŞI 2024 AÇIKLANDI! Asgari ücret ile öğrenci stajyer maaşı ne kadar oldu, yüzde kaç zam geldi? İşte son dakika açıklaması

Stajyer maaşı 2024 asgari ücret zammı ile açıklandı. Asgari Ücret tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta, 2. toplantısını ise 18 Aralık tarihinde gerçekleştirdi. Bugün saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşen toplantı sonrası yeni asgari ücret %49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. Peki, 2024 Stajyer maaşı ne kadar oldu? Asgari ücret ile öğrenci stajyer maaşına yüzde kaç zam geldi?

Finans 27-12-23 23:50

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? Nihai karar açıklanacak!

Asgari ücret 3. toplantısının ne zaman gerçekleştirileceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Temmuz ayında alınan kararla brüt 13.414,50 TL, net 11.402,32 TL olmuştu. 2024 yılı için zam görüşmeleri 11 Aralık'ta başladı. 2. toplantı ise 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şimdi gözler 3. toplantıda. Bu hafta nihai karar açıklanacak. Peki, Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2024 asgari ücret ne zaman belli olacak?

Finans 26-12-23 09:54

Van YYÜ öğrencisi ‘Sen Kimsin’ eseriyle birinci oldu

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Merkezi Tanıtma Komisyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen 12’nci Kısa Film Senaryo Yarışmasının birincisi, Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Meryem Gemicioğlu oldu.

Yurthaber 26-12-23 09:15
Van

ASGARİ ÜCRET 2024 ne zaman açıklanacak, netleşti mi? Asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Bu hafta belli olacak

Asgari ücret ile ilgili son dakika haberleri 2024 zammı nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Temmuz ayında alınan kararla brüt 13.414,50 TL, net 11.402,32 TL olmuştu. 2024 yılı için zam görüşmeleri 11 Aralık'ta başladı. 2. toplantı ise 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şimdi gözler 3. toplantıda. Peki, asgari ücret ne zaman açıklanacak, netleşti mi? 2024 asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?

Finans 26-12-23 08:14

TBMM'de İsveç için kritik tarih!

TBMM Dışişleri Komisyonu İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü 26 Aralık Salı günü görüşecek.

Haber 22-12-23 19:16

Son dakika: Asgari ücret 3. toplantısında masaya ilk somut rakam geliyor: Yüzde 40, 50, 55… ‘O oranı konuşmayacağız bile!’ Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Son dakika haberi… Asgari ücret zammı için mesai sürerken milyonlarca işçi ve işveren bu hafta içi yeniden toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Çünkü ilk iki toplantıda masaya gelmeyen rakamlar ilk kez somut olarak dile getirilecek. Peki asgari ücret 3. Toplantı ne zaman? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Finans 21-12-23 07:04

AK Parti'nin Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir adayları için dikkat çeken açıklama! Erdoğan, tek tek sayarak duyurdu: Yarından itibaren devam edeceğiz

Macaristan ziyareti dönüşü gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan yerel seçimler ve Türkiye'nin AB üyeliği süreciyle ilgili önemli ifadeler kullandı. Seçimler için Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir gibi illerde temayül yoklamalarına dikkat çeken Erdoğan, aday olacak isimleri ay sonuna kadar yavaş yavaş açıklayabileceklerini belirtti. Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde de yeni bir adım atma durumunun gündeme gelebileceğini sözlerine ekledi.

Haber 19-12-23 13:58

Asgari ücret toplantısının detayları ortaya çıktı! Masada ilk kez yer alıyorlardı: ‘Peynire küstük mü?'

Milyonlar asgari ücret 2024 yılı zam oranlarını merak ederken, kritik süreçte dün ikinci aşama da geçildi. Rakam konuşulmadığı açıklanan asgari ücret 2. toplantısı detayları da ortaya çıktı. TÜİK’in makroekonomik verileri tekrarladığı belirtildi. Masada ilk kez yer alan TÜRK-İŞ heyetindeki işçiler ise ‘sofradan aç kalkmak istemiyoruz’ dediği öğrenildi. Şimdi ise gözler bu hafta bir kez daha gerçekleştirilecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısına çevrildi.

Finans 19-12-23 09:20

Portakal'dan ses getiren asgari ücret çıkışı! Rakam vererek duyurdu: Oh be iktidardan önce açıkladım

Türkiye yeni yıla sayılı günler kala 2024 yılının asgari ücretinin ne kadar olacağını konuşuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yaptı. Rakam konuşulmayan toplantıya Fatih Portakal'dan tepki geldi. Portakal rakam verdiği asgari ücret için de, "Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!" ifadelerini kullandı.

Finans 18-12-23 20:25

2024 ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTISI SONA ERDİ! Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanır? Flaş açıklama!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı sona erdi. Asgari Ücret zammı 7 milyon çalışanı doğrudan, 85 milyonu ise dolaylı yoldan etkileyecek. Temmuz zammı ile maaşlar 11.402 TL olmuştu. Türk-İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, gerçekleştirilen 2. toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Peki, 2024 asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanır?

Finans 18-12-23 15:16

Asgari ücret son toplantı ne zaman? Asgari ücret ne kadar oldu 2024? 2024 yılı asgari ücret detayları

2024 asgari ücret tutarı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. milyon çalışanı doğrudan milyonları ise dolaylı olarak etkileyecek asgari ücret Ocak zammı için maraton hız kesmeden devam ediyor. Asgari ücret ne kadar olacak? sorusu gündemdeki sıcaklığını arttırırken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı tarihi, saati ve görüşmenin detayları ortaya çıktı. İşte '2024 asgari ücret ne kadar oldu ve asgari ücret son toplantı ne zaman' sorularının yanıtı...

Finans 17-12-23 10:52

Asgari ücret zam pazarlığının başlayacağı rakam belli oldu! Milyonlar bekliyordu, o rakam gelirse Türk-İş masadan kalkacak... Kritik ikinci toplantı yarın

Asgari ücret zam pazarlığında kritik viraja girildi. Milyonlarca çalışan '2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorusuna yanıt ararken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın ikinci kez toplanacak. Kritik toplantıda ilk kez rakamların konuşulması beklenirken, zam pazarlığının başlayacağı rakam da belli oldu. Öte yandan Türk-İş ise teklif edilmesi halinde masadan kalkacakları rakamı da duyurmuştu. İşte 2024 asgari ücret zammıyla ilgili son detaylar...

Finans 17-12-23 10:03

SON DAKİKA: Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı ne zaman? İşveren ilk hamleyi yapıyor! Asgari ücret zammı için rakamlar masada olacak

Son dakika haberi… Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantısı yarın gerçekleşecek. 2024 asgari ücret rakamını belirlemek için masaya oturacak taraflardan iş veren kesimini temsil eden TİSK’in ilk rakamları masaya getirmesi bekleniyor. Peki 2024 net-brüt asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Finans 16-12-23 11:40

ASGARİ ÜCRET 2024 SON DAKİKA: Her mesleğe ayrı asgari ücret! 'Bölgesel olsun' iddiaları masadayken, çok konuşulacak sözler

Son dakika: Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalara başladı. Asgari ücret ne kadar olacak? sorusuna yanıt arayan milyonlar şimdiden net-brüt asgari ücret hesaplaması yapmaya başladı. Bu yıl Ocak zammı ile tek sefer belirlenmesi beklenen en düşük ücret için birçok ihtimal ve rakam ortalarda dolaşırken, bölgesel asgari ücret iddiaları bir kez daha gündeme geldi. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, çok konuşulacak o çözüm önerisini Mynet’e anlattı…

Finans 13-12-23 12:24

Vatandaşın gündemi: Asgari ücret! Yeni zam hesabı devam ederken Malatya'dan gelen haber şaşırttı! '70 bin TL'ye usta bulamıyoruz'

Senenin sonuna yaklaştıkça asgari ücret zammıyla ilgili araştırmalar da hızlandı! Sadece asgari ücret değil, emekli ve memur zamları için de süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2. toplantısını 18 Aralık'ta yapacak. Depremin büyük bir yıkıma neden olduğu Malatya'da ise inşaat ustası bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Firmalar, 70 bin TL'ye usta bulamadıklarını ifade etti.

Finans 13-12-23 11:22

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA: İkinci toplantı öncesi yeni gelişme! İlk rakamlar masaya geliyor: TÜRK-İŞ yüzde 50 için zorlayacak

Son dakika haberi… Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için dün ilk kez bir araya geldi. Görüşmede rakam konuşulmadı ancak gelecek toplantıların bir yol haritası çıkarıldı. Net-brüt asgari ücret tüm işçi ve işverenleri merak içinde bırakırken, uzmanlar zam ihtimallerini sıraladı. Peki yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte ikinci toplantı öncesi son gelişmeler…

Finans 12-12-23 09:26

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kaç kere toplanır? 2024 ikinci asgari ücret toplantısı ne zaman? 7 milyon vatandaşı etkileyecek!

Asgari ücret 2024 ocak zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret 2024 rakamının belirlemesine yönelik süreç, 11 Aralık 2023 tarihi itibarıyla resmen başladı. Çalışma Bakanı Işıkhan, “Komisyon asgari ücreti belirlerken işçilerin geçim şartlarını ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önünde bulunduracaktır” ifadelerini kullandı. Peki, asgari Ücret Tespit Komisyonu kaç kere toplanır? 2024 ikinci asgari ücret toplantısı ne zaman?

Finans 12-12-23 07:36

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA: Yüzde 40, 45, 50… Tespit Komisyonu zam pazarlığına oturdu! 2024 Asgari ücret ne kadar olacak? İşte taraflardan ilk mesajlar

Son dakika asgari ücret haberleri: Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı asgari ücret rakamını belirlemek üzere zam pazarlığına bugün başladı. Kamuoyunda yüzde 40, 45 ve 50'lik bir zam yapılacağı beklentisi dikkat çekerken, toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Peki asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantı tarihi ve haberin detayları...

Finans 11-12-23 14:41

Mustafa Destici'den sokak köpekleri için dikkat çeken öneri! Atatürk'ün onayladığı genelgeyi örnek gösterdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz'ın uğradığı köpek saldırısını hatırlatıp, sokak köpekleri ile ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu. Destici, "Bu konu etraflı bir şekilde görüşülmeli. Gerekirse Meclis'te bununla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmalı. Çok açık ve net söylüyorum; gerekirse bunların önüne geçmek için Atatürk'ün 1932'deki tamiminin uygulamaya geçmesini de buradan önerdiğimizi ifade ediyorum" dedi. İşte detaylar...

Haber 11-12-23 11:59