Abd Haberleri

ABD'de mortgage faizleri aralık ayından bu yana en yüksek seviyede

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e çıkarken, geçen yıl aralık ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Finans 17-04-2024 17:44

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin altında

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, martta yüzde 14,7 azalışla 1 milyon 321 bine geriledi ve beklentilerin altında kaldı. Piyasa beklentileri, yapımına başlanan yeni konut sayısının bu dönemde 1 milyon 480 bin olması yönündeydi.

Finans 16-04-2024 16:55

Dünya diken üstünde! İran tuzağa mı çekiliyor? 'Tsunami öncesi sessizlik' diyerek niteledi: İsrail saldırısının tarihi verildi...

İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırılarının etkileri devam ediyor. Dünya kamuoyunda İran'ın bu hamlesi sonrası sıranın İsrail'e geçtiği değerlendirmeleri yapılırken, Netanyahu'nun ne yapacağı hakkında birçok teori var. Prof. Dr. Sait Yılmaz da konuya ilişkin önemli bir analiz yaptı. Yılmaz, İran'ın tuzağa çekildiğine dikkat çekerek gelinen noktayı, "tsunami öncesi suların çekilmesi" olarak niteledi. Ayrıca İran, İsrail'e rest çekerek, "Hiç kullanmadığımız silahları kullanmaya hazırız!" dedi

Haber 16-04-2024 09:53

ABD 'tıbbi terörist' haberiyle sarsıldı! Hastaları teker teker kalp krizi geçirmeye başlayınca harekete geçildi: Kan donduran gerçek böyle ortaya çıktı!

ABD'de Raynaldo Ortiz ismindeki bir doktor 2018, 2021 ve 2022 yıllarında disiplin cezalarına çarptırıldı. Doktor bu cezalara misilleme yapmak için ölümcül bir plan geliştirdi. Ortiz, hastaların serum torbalarına zehirli ilaçlar enjekte etti. 13 hastanın kalp krizi geçirerek ölmesine yol açan Ortiz suçlu bulundu.

Haber 15-04-2024 14:46

Beyaz Saray'da sinirler böyle yatıştı! Yürekler ağza geldikten sonra Joe Biden da derin bir nefes almış: İsrail'i yok edeceklerdi

Dünyanın diken üstünde olduğu akşam en büyük paniği yaşayanlardan biri de ABD Başkanı Joe Biden ile çevresiydi! İran'ın "Gerçek Vaat" operasyonunun düğmesine basmasıyla İsrail'e gökten füzeler yağarken Biden anlık olarak takipteydi. O anlarda Beyaz Saray'da derin bir gerginlik hakimdi, Joe Biden ve odadakilerin derin bir nefes aldığı anı üst düzey yetkili anlattı.

Haber 15-04-2024 10:35

Orta Doğu'da kaynayan kazan taştı! İran'ın füzeleri İsrail'in Demir Kubbesi'ne böyle takıldı... O anlar kamerada

Orta Doğu'da kaynayan kazan sonunda taştı. İsrail'in 1 Nisan tarihinde İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğunu vurmasına tepki 13 gün sonra geldi. İran gece saatleri itibarıyla onlarca İHA ve balistik füzeyle İsrail'e misilleme düzenledi. ABD ve İngiltere süper bir hızla İsrail'e desteklerini bildirirken, İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler, İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından imha edildiği anlara dair görüntüler servis edildi.

Haber 14-04-2024 09:34

Biden ve Netanyahu'ya açık açık söyledi: İran'a karşı saldırı olursa destek vermeyiz!

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e İHA saldırısının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Biden görüşmede ABD'nin İsrail'e yönelik desteğini bir kez daha vurgularken; saldırıyı "olabilecek en güçlü şekilde" kınadıklarını iletti. Biden Netanyahu'ya, ABD'nin İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir yanıt niteliği taşıyan saldırısına ise karşı çıkacağını belirtti.

Haber 14-04-2024 08:35

Orta Doğu'da tansiyon yükseldi! Sürpriz gelişme: Biden tatilini yarıda kesti, Washington'a dönüyor

İsrail'in İran konsolosluğuna yönelik saldırısı sonrasında İran'dan misilleme açıklamaları gelmişti. Orta Doğu'da tansiyon bir anda yükselirken ABD istihbaratı, İran'ın saldırısını en geç bu akşama kadar gerçekleştireceğini öne sürmüştü. ABD Bakanı Joe Biden ise İran'ın olası saldırısı için 'Yapma' çağrısında bulunurken hafta sonu tatili için Washington'dan ayrılmıştı. Gazeteci Hüseyin Günay, Biden'ın Orta Doğu'daki gelişmelerden dolayı tatilini yarıda kesip Washington'a döndüğünü açıkladı.

Haber 13-04-2024 19:59

Orta Doğu'da savaş artık an meselesi! İran'dan ABD'ye zehir zemberek sözler... 'Uzak durmazsanız'

İsrail'in İran'a yönelik saldırısı sonrası bölgede tansiyon bir türlü durulmuyor. İran'ın İsrail'e saldırmasının an meselesi olduğunu belirten ABD, İran'ın en geç bu akşama kadar saldırı düzenlemesini bekliyor. ABD Başkanı Joe Biden'dan konuya ilişkin bir açıklama gelirken, ABD savaş gemileri de bölgeye intikal etmeye başladı. ABD'nin bu hareketliliğine İran'dan yanıt ise gecikmedi. İran'ın yanıtı çok sert oldu!

Haber 13-04-2024 10:06

Issız bir adada mahsur kaldılar: Film sahnelerini aratmayan kurtarma operasyonu! Dikkat çeken o yazı

Üç gemici 31 Mart tarihinde 20 metre uzunluğundaki bir gemi ile okyanusa açıldı. 6 gün geçmesine rağmen haber alınamayan mürettebat için yakınları ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ABD Sahil Güvenliği arama çalışmaları sırasında ıssız bir adadaki kumsalda bir farklılık olduğunu fark etti.

Haber 12-04-2024 09:32

Savaş her an başlayabilir! ABD'nin 'seyahat kısıtlaması' dikkat çekti, İsrail ise İran'ı açık açık uyardı: Saldırırsanız yanıt veririz!

ABD, İran'ın saldırı düzenleyebileceği endişesi üzerine, İsrail'deki büyükelçilik çalışanlarına seyahat kısıtlaması getirdi. İsrail'deki Amerikan Büyükelçiliği'nde görevli personele, "her ihtimale karşı" Kudüs ve çevresi ile Tel Aviv ve Be'er Sheva bölgeleri dışına çıkmamaları söylendi. İsrail'den ise tansiyonu yükseltecek yeni bir açıklama geldi. Öte yandan ABD basınında yer alan haberlere göre, İran'ın önümüzdeki 24 ila 48 saat içerisinde İsrail'e saldırması bekleniyor.

Haber 12-04-2024 09:25

Dünyanın gözü İran ve İsrail'e çevrildi! Bölgede tansiyon yükseldi, ABD'li Senatörün dikkat çeken 'Orta Doğu' paylaşımı: 1973'ten bu yana...

İsrail ve İran arasındaki gerginlik sürüyor. Peş peşe gelen açıklamalar Orta Doğu'da yeni bir savaş mı başlıyor sorularını akıllara getirdi. Son olarak İsrail yaptığı açıklamada İran'dan gelebilecek saldırılara karşı son derece hazırlıklı olduklarını ifade etti. Ayrıca ABD'nin Florida Senatörü Marco Rubio, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek "Bundan sonra olacaklar Orta Doğu'nun 1973'ten bu yana en tehlikeli anı" dedi.

Haber 11-04-2024 22:59

'Yüzyılın Davası' sanığı eski Amerikan futbol yıldızı OJ Simpson öldü

Eşini ve eşinin erkek arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla yargılanıp, beraat eden Amerikan futbolu yıldızı OJ Simpson'ın kanser nedeniyle öldüğü açıklandı. Simpson'ın 1995'te canlı yayın yargılandığı dava "yüzyılın davası" diye tanımlanıyordu.

Haber 11-04-2024 22:24
abd

Pasifik'teki ıssız adada günlerce mahsur kaldılar! Palmiyelerle yazdıkları yazı sayesinde kurtuldular

Pasifik Okyanusu'ndaki ıssız adada mahsur kalan 3 denizci, kumsala palmiye yaprakları ile "HELP (yardım)” yazarak kurtarılmayı bekledi. Denizciler 9 gün sonra yazıyı fark eden ABD Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldı.

Haber 11-04-2024 16:23

ABD'de üretici fiyatları artış hızı beklentilerin altında kaldı

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), martta aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,1 artışla beklentilerin altında gerçekleşti.

Finans 11-04-2024 15:46
abd

ABD’de Ramazan Bayramı etkinliğine silahlı saldırı! Çok sayıda yaralı var

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Ramazan Bayramı etkinliği sırasında silahlı saldırı düzenlendi. ABD basınında yer alan haberlerde saldırıda çok sayıda kişi yaralandığı ve gözaltıların olduğu belirtildi.

Haber 10-04-2024 23:06
abd

SON DAKİKA: Hem ons hem gram altın fiyatları için en kritik ipucu! Mart ayı ABD enflasyonu belli oldu

Son dakika: Tüm dünya piyasalarının yakından takip ettiği ABD enflasyon verileri açıklandı. Yüzde 2 enflasyon hedefinden uzakta bulunan ülkede Mart ayından enflasyon yıllık bazda yüzde 3,5 seviyesinde gerçekleşti. Veri öncesi ons altın ve gram altın fiyatları düşüşe geçmişti. Peki 10 Nisan Çarşamba güncel altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Ons altın, gram altın, Cumhuriyet altını ve çeyrek altın fiyatları grafiği ile haberin detayları…

Finans 10-04-2024 15:32

ABD'deki bazı şehirlerden çok konuşulacak hamle! Kimi ücretsiz arsa veriyor, kimi 10 bin dolar...

Nüfusu artırmak ve kasabaları cazip hale getirmek isteyen bazı şehir yönetimleri harekete geçti. ABD'nin bazı eyaletlerinde ücretsiz tahsis edilen arsalara konut yapma zorunluluğu getirilirken, bazıları da bölgeye gelenlere 10 bin dolar veriyor.

Finans 09-04-2024 08:36

ABD, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarına ilişkin soruşturma başlattı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in Gazze Şeridi’nde işlediği savaş suçlarıyla ilgili çeşitli soruşturmalar başlattığını ancak henüz IDF'nin Hamas'a karşı yürüttüğü savaşta uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğine dair bir sonuca varmadığını söyledi.

Haber 08-04-2024 21:44

Orta Doğu'da tansiyon tavan: ABD teyakkuza geçti! Yetkili isim tarih verdi ve kaçınılmaz diyerek duyurdu

Orta Doğu'daki cadı kazanı kaynamaya devam ediyor. Bölgede yaşanan her gelişme kutupların daha da radikalleşmesine yol açarken, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğu'nu vurması ABD ve İsrail'in muhtemel bir İran saldırısına "kaçınılmaz" gözle bakmasına yol açtı. ABD'li yetkilinin tarih vererek yaptığı açıklamada İran'ın misilleme yapma ihtimalinin kesin olduğu aktarıldı. ABD'li isim savaşı bölgesel mahiyete taşıyacak en kötü senaryoyu açıkladı. İşte tüm detaylar!

Haber 06-04-2024 10:03

Küresel piyasalar ABD'nin istihdam raporuna odaklandı

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin, bankanın beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine ilişkin sözle yönlendirmelerinin ardından negatif bir seyir izlenirken, bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Finans 05-04-2024 10:06

ABD'nin dış ticaret açığı şubatta yüzde 1,9 arttı

ABD Ticaret Bakanlığı, şubat ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre ABD'nin ihracatı şubatta yüzde 2,3, ithalatı yüzde 2,2 artış kaydetti. Ülkenin dış ticaret açığı ise yüzde 1,9 artışla 68,9 milyar dolara çıktı.

Finans 04-04-2024 17:24

İki ayın en yüksek seviyesi: ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 30 Mart ile biten haftada 221 bine çıkarken, iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen hafta işsizlik maaşına başvuranların sayısı 9 bin arttı.

Finans 04-04-2024 16:47

Küresel piyasalarda Fed Başkanı Powell etkisi

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın "bekle-gör" yaklaşımı mesajlarıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.

Finans 04-04-2024 09:10

ABD'de mortgage başvurularında düşüş devam ediyor

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,91 olurken, mortgage başvuruları yüzde 0,6 geriledi.

Finans 03-04-2024 17:34

Küresel piyasalarda gözler ABD istihdam raporunda

Küresel piyasalarda tatil havası devam ederken, bu hafta gözler, başta ABD'de açıklanacak istihdam raporu olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Finans 01-04-2024 10:44

Piyasaların ve Fed'in gözü kritik verideydi: ABD PCE açıklandı!

Küresel piyasaların ve Fed'in enflasyon göstergesi olarak izlediği ABD'de Şubat ayına ilişkin kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi yayımlandı. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti.

Finans 29-03-2024 15:41

Yola savrulan insan bacağını eline alıp yedi: Kaldırımdaki yamyamı görenler donakaldı

Cuma günü ABD'de tüyleri diken diken edip filmleri aratmayan korkunç bir yamyamlık sahne yaşandı. Tren çarpan bir kişinin yola savrulan bacağını yoldan geçen bir adam eline alıp yemeye başladı. Saniye saniye kameraya yansıyan olayın görgü tanığının anlattıkları kan dondurdu.

Trend 29-03-2024 10:42

Piyasalar saat 15.30'a kilitlenmişken altından yeni rekor geldi! Altındaki yükseliş Tamam mı, devam mı? bugün belli oluyor

Altın fiyatları Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verisi öncesi iç piyasada tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Gram altın ise güne rekor kırarak başladı.

Finans 29-03-2024 08:49

Seçim öncesi para yağdı! Dünyaca ünlü isimler de yalnız bırakmadı: Biden ile fotoğraf çektirmek 100 bin $!

Türkiye gibi ABD de seçim atmosferinde ama arada büyük farklar var. ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek 500 bin dolar oldu! Biden'ın katıldığı seçim etkinliğinde aynı fotoğraf karesinde yer almak içinse 100 bin dolar ödenmesi gerekti. Etkinliğin yapıldığı binanın çevresine kum dolu 20 kamyon konuşlandırıldı. Etkinliğe dünyaca ünlü isimlerin katılması kadar Donald Trump detayı da dikkat çekti.

Haber 29-03-2024 08:45

Piyasaların gözü ABD'deydi: Büyüme verileri beklentilerin üzerinde!

Küresel piyasaların takip ettiği ABD büyüme verileri açıklandı.

Finans 28-03-2024 15:42

S&P, ABD'nin kredi notunu teyit etti

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ABD'nin kredi notunun teyit edildiği bildirildi. Açıklamada, ABD'nin uzun vadeli kredi notunun "AA+" ve kısa vadeli kredi notunun "A-1+" olarak teyit edildiği aktarıldı.

Finans 28-03-2024 07:46

Visa ve Mastercard anlaştı: ABD'de kredi kartı ücretleri sınırlanacak

Visa ve Mastercard kredi kartı ücretlerini sınırlamaya yönelik 30 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı.

Finans 27-03-2024 09:08

Baltimore'daki köprüyü yıkan kargo gemisinin bir kazası daha ortaya çıktı!

ABD’nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü'nü çarparak yıkan Dali isimli kargo gemisinin, 2016’da Belçika’daki Antwerp Limanı’nda da bir kazaya karıştığı ortaya çıktı. Acil durum ilan edilen bölgede nehre düşen kişileri arama çalışması ise sürüyor. ABD Başkanı Biden ise yaptığı açıklama "Francis Scott Key Köprüsü’nün çökmesinin kasıtlı bir eylemin sonucu olduğuna dair hiçbir belirti yok” dedi.

Haber 26-03-2024 20:59

Piyasaların beklediği veri açıklandı: ABD'de dayanıklı mal siparişleri artışı tahminleri aştı

Küresel piyasaların takip ettiği veri açıklandı. ABD'de dayanıklı mal siparişleri bu kez beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Finans 26-03-2024 15:48

Elektronik sigaraların diğer yüzü! 20 yaşındaydı: Ciğerleri söndü!

ABD'nin Wisconsin eyaletinde elektronik sigara içmeye bağlı olarak 20 yaşındaki Karlee Ozkurt'un ciğerleri söndü. Ölümün kıyısından dönen Ozkurt, "Artık 40 yaşımı geçemeyeceğimden endişe ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 26-03-2024 14:20

Türkiye'de de şubeleri var... Lüks oteldeki havuzda korkunç ölüm! Annesiyle dakikalar önce mutluluk pozu vermişti

Türkiye'de de şubeleri bulunan ve dünyanın en bilinen otel zincirlerinin başında gelen otelde korkunç bir olay yaşandı. Ailesiyle birlikte gittiği tatilde, havuzda eğlenen 8 yaşındaki küçük bir kız çocuğu feci bir şekilde hayatını kaybetti. Bir anda havuzun dibine çekilen küçük kız herkesin gözü önüne can verdi. Geriye ise annesi ile dakikalar önce çekilmiş olduğu fotoğraf karesi kaldı.

Haber 26-03-2024 14:04

ABD’de kargo gemisinin çarptığı köprü yıkıldı

ABD’nin Maryland eyaletinde Singapur bandıralı kargo gemisinin çarptığı köprü yıkıldı.

Yurthaber 26-03-2024 11:13
abd

ABD'de facia! Singapur bandıralı gemi köprüye çarptı: Bölgeden ilk görüntüler geldi!

ABD'deki Baltimore şehrinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne bir geminin çarptığı bildirildi. Sahil Güvenlik sözcüsünden yapılan açıklamada, geminin Singapur bandıralı kargo gemisi olduğu tespit edildi. Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 20 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Köprünün yıkılma anı saniye saniye kameralara yansıdı. İşte o anlar!

Haber 26-03-2024 10:14

Rusya’dan ABD’nin ‘DEAŞ’ açıklamasına çok sert yanıt! 'Belki Kennedy’i de DEAŞ öldürmüştür'

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen terör saldırısı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. 137 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. ABD istihbaratı da DEAŞ’ın saldırıyı düzenlediğini ifade etti. Rusya'dan ABD'nin bu açıklamasına çok sert yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, “Keşke kendi Başkanları Kennedy'nin suikastını da bu kadar kısa sürede çözebilselerdi. Belki onu da DEAŞ yapmıştır?” dedi.

Haber 24-03-2024 16:59

Rusya'nın başkenti Moskova'daki kanlı saldırıda dikkat çeken ABD ve İngiltere detayı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus Belediye Binası içerisinde yer alan bir konser salonuna maskeli kişiler tarafından terör saldırısı düzenlendi. Silahlı saldırı, Picnic müzik grubunun konser verdiği sırada Moskova bölgesinin idari merkezi Krasnogorsk'taki gerçekleşti. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve hayatını kaybettiği kanlı saldırı öncesinde ABD ve İngiltere'nin vatandaşlarını uyardığı iddia edildi.

Trend 23-03-2024 09:53

SON DAKİKA | Rusya ve Çin, Gazze'de yardıma veto verdi

Son dakika: Rusya ve Çin BMGK'da oylamaya sunulan ABD'nin Gazze'de ateşkes sağlanmasını talep eden karar tasarısını veto etti.

Haber 22-03-2024 16:33

Yer: ABD... Dünya bu anları konuşuyor: Faciaya ramak kala! Bayıldı ve metro raylarına düştü

ABD'nin New York kentinde bir adam bilincini kaybederek bayıldı. O sırada raylara düşen adamı kurtarmak için polis seferber oldu. Ölümle yaşam arasındaki o kısa süre polisin vücut kamerasına yansıdı.

Haber 22-03-2024 14:23

ABD'de imalat sanayi PMI 21 ayın en yüksek seviyesinde

ABD'de imalat sanayi PMI 21 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Ülkede, imalat PMI martta aylık 0,3 puan artışla 52,5'e yükseldi.

Finans 21-03-2024 17:59

16 aylık bebeğini evde tek bırakarak tatile çıkmış, susuzluktan ölmesine sebep olmuştu... O annenin cezası belli oldu!

ABD'nin Ohio şehrinde yaşayan 31 yaşındaki Kristel Candelario isimli bir kadın 16 aylık bebeğini evde tek bırakarak 10 günlük bir tatile çıktı. Tatil sonrası evine dönen kadın bebeğini susuzluktan ölmüş bir şekilde bulmuş ve cinayetle suçlanarak tutuklanmıştı. Candelario'nun cezası belli oldu.

Trend 20-03-2024 07:54

ABD'de konut başlangıçları şubatta beklentileri aştı

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, şubatta yüzde 10,7 artışla 1 milyon 521 bine çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Finans 19-03-2024 16:12

ABD doğruladı! İsrail, Hamas’ın üç numaralı ismi Marwan Issa'yı öldürdü

ABD, İsrail’in hafta başında düzenlediği bir saldırıda Hamas'ın üç numaralı askeri yetkilisi olan Marwan Issa’yı öldürdüğünü doğruladı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Diğer üst düzey liderler muhtemelen Hamas'ın tünel ağının derinliklerinde saklanıyorlar ve adalet onlar için de gelecek. Bunu sağlamaya yardımcı oluyoruz” dedi.

Haber 19-03-2024 09:30

ABD başkanlık seçimi: ABD başkanlık seçimleri ne zaman? Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri tarihi

Türkiye’de olduğu gibi birçok farklı ülkede de çeşitli seçimler yapılmaktadır. Bu ülkelerden biri de başkenti Washington olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri’dir. Kısaca ABD olarak da bilinen bu ülkede 2024 senesi içerisinde başkanlık seçimi yapılacaktır. Ön seçim süreci ise 15 Ocak tarihinden itibaren başlamıştır. Peki, ABD başkanlık seçimleri ne zaman ve Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri tarihi nedir?

Haber 18-03-2024 19:00

Altın rallisi gümüşe yaradı, zirveye ortak olmaya geliyor... Kazancını katladı

ABD verilerinin açıklanmasının ardından ons altında gerileme gözlense de iç piyasada dolar destekli altın rekorlar devam ediyor. Altının yanında gümüş fiyatlarındaki artış da yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Gümüş getirisini katladı.

Finans 15-03-2024 15:22