HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Acı haber geldi. Türkiye'nin yüreği yandı

Hakkari'den acı haber geldi. Çukurca İlçesi'nde konuşlu askeri birliklere 9 ayrı PKK grubu tarafından saldırı düzenlendi.

Acı haber geldi. Türkiye'nin yüreği yandı

Hakkari'den acı haber geldi. Çukurca İlçesi'nde konuşlu askeri birliklere 9 ayrı PKK grubu tarafından saldırı düzenlendi. Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda 24 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı.

MYNET'TEN ŞEHİTLERİMİZE...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit düşenlerden Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasındaki evine acı haber ulaştı.

"KURBAN KESECEKTİK OĞLUMUZU KURBAN VERDİK"

Dün gece yarısı Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda asker şehit olmuştu. Çukurca'da görev yapan Komando Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in de timiyle birlikte teröristlerle çarpışırken şehit düştüğü haberi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasında yaşayan annesi Fatma Geçer'e askerler tarafından verildi. Gözyaşlarını tutamayan annenin, "Kurbanı 10 gün önce kutladık, oğlumuzu vatana kurban verdik" dediği öğrenildi.

Babası 2 yıl önce vefat eden 36 yaşındaki şehit İbrahim Geçer'in eşinden ayrıldığı, Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) isimli iki oğlunun olduğu ve yurt dışında yaşadığı öğrenildi. Şehidin yakınları acı haberi alır almaz gözyaşlarını tutamazken, "Nutkumuz tutuldu, söyleyecek bir şey yok" dediler. Şehidin annesinin kasabada oturduğu ev Türk bayraklarıyla donatıldı.

Hakkari Çukurca'da terör örgütü PKK üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

"ŞEHİT OLMASAYDI EVLENECEKTİ"

Üsteğmen Murat Bek'in şehit düştüğü haberini ailesine İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, İl Müftüsü Nuh Korkmaz birlikte verdi. Yozgat'ın Söğütlüyayla köyünde ikamet eden şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti. Ağlayarak askerlere sarıldıktan sonra yere yığılan anne Elmas Bek'e sağlık görevlileri müdahale etti. Sağlık görevlileri ilaçlarını vererek kalp hastası baba Abdullah Bek'i de sakinleştirmeye çalıştı. Anne Elmas Bek, "Yavrum nerede? Yavrum bu şekilde mi gelecektin? Senin yerine ben ölseydim" diye ağıtlar yaktı.

Nişanlı olduğu öğrenilen Üsteğmen Murat Bek'in yakın zamanda evlenmeye hazırlandığı belirtildi.

Eyüp Çolakoğlu'nun şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından İstanbul Avcılar'da oturan aileye ulaştırıldı. Şehidin ailesi, gelen acı haberle adeta yıkıldı. Binaya Türk bayrağı asılırken, evin önünde ambulanslar hazır bekletiliyor.

Şehidin üvey babası Yaşar Ergin, "En son dün annesiyle konuşmuş. İzne geleceğini söylemiş ama nasip olmadı. 7 aylık askerdi" dedi.

Çolakoğlu'nun şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından İstanbul Avcılar'da oturan aileye ulaştırıldı. Şehidin ailesi, gelen acı haberle adeta yıkıldı. Binaya Türk Bayrağı asılırken, evin önünde ambulanslar hazır bekletiliyor.

Öte yandan; Eyüp Çolakoğlu'nun şehit olduğu haberiyle yıkılan anneannesi, balkonda gözyaşı döktü.


Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş İdris Çam'ın (21) Kahramanmaraş'taki evinde yas var.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ve askeri yetkililer İdris Çam'ın şehit haberini merkeze bağlı Döngele beldesinde yaşayan ailesine verdi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin yakınları Ali Çam'ın evine geldi. Bu arada şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehit babası Ali Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun. Oğlumla ayın 14'inde konuşmuştuk. 19 Ekim'de operasyona çıkacağını söylemişti'' dedi.

Bu arada şehit kardeşinin fotoğraf albümüne bakan ağabey Cuma Çam gözyaşlarına hakim olamadı. Kardeşinin terhisine 38 gün kaldığını söyleyen Çam, ''Kardeşimle dün konuşmuştum. İyiyiz diyordu. Ben arar hep terhisine kaç gün kaldığını söylerdi. Acımız çok büyük'' diye konuştu.

Çam'ın 6'sı kız 10 kardeşinin olduğunu ve askere gitmeden önce bir fabrikada çalıştığı öğrenildi.

ŞEHİT ANNNESİ BAYRAKLA TESELLİ BULDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sınırdaki askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın Çorum'daki baba evine ateş düştü.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Çorum'un Konaklı Beldesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın kayınpederinin oturduğu Merkez Gülabibey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi numara 23'de bulunan evine giden Yarbay Selçuk Sazak ve diğer askeri yetkililer, daha sonra anne ve babasının oturduğu Harmanlar 2. sokağa gitti. Baba Ali Aslan (50) ve anne Saniye Aslan'a (47) Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından oğullarının şehit olduğu haberi verildi. Şehit haberini alan aile sinir krizleri geçirdi. Yakınları ailefertlerini teskin etmeye çalışırken, sağlık ekipleri fenalaşan anne ve babaya müdahale etti.

Ali ve Saniye Aslan'ın üç çocuğundan en büyüğü olan Mustafa Aslan'ın baba ocağına yakınları ve akrabaları akın etti ve eve Türk bayrağı asıldı. Şehit Uzman Çavuş Aslan'ın Evli ve Zeynep ile Efe isminde iki çocuk babası olduğu öğrenildi.


Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilenler arasında yer alan askerlerden birinin de Aksaray'lı Yavuz Çoban olduğu öğrenildi. Çoban'ın şehit olduğunu, kardeşi merak edip alay komutanlığına gidince öğrendi.

KARDEŞİNİ SORMAYA GİTTİ ŞEHİT HABERİNİ ALDI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olanlardan birinin de tezkeresine 5 ay kalan onbaşı Yavuz Çoban olduğu öğrenildi. Bir avukatın yanında katip olaraka çalışan şehit Yavuz Çoban'ın kardeşi Fatih Çoban, şehit haberlerini duyduktan sonra meraklanarak ağabeyini sordurmak için Aksaray İl Jandarma Alay Komutanlığı'na gitti. Burada askerlere " ağabeyim Yavuz Çoban'da şehitlerin olduğu yerde asker, ulaşamıyoruz bilginiz varmı" diye sordu. Askerler, ağabeyinden haber bekleyen kardeşe" ağabeyin şehit olmuş" diyerek cevap verdi. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, şehidin Taşpazar Mahallesi'ndeki evine giderek anne Dürdana Çoban'a da acı haberi verdi. Kamyon şoförlüğü yapan baba Ekrem Çoban'da yolda oğlunun şehit haberin alınca evine döndü. Eve gelen baba göz yaşlarını tutamadı.

SIKINTIYI MEKTUPLA ANLATTI

Vatani görevini tamamlamasına 5 ay kalan onbaşı Yavuz Çoban'ın bir hafta önce ailesine asker hatıra defterinin içerisine mektup yazıp, fotoğraflarını koyduktan sonra izine gelen arkadaşıyla yolladığı ortaya çıktı. Şehit Onbaşı'nın mektupda " Günleri geçiremiyorum, hiç bitmeyecek gibi geliyor bir diyorum burası iyi, bir diyorum çekilmez.Ne mektup var ne telefon. Bende hazır arkadaşımı yollarken bir şeyler yazayım dedim. İnşallah hepiniz iyisinizdir. Bende izine gelmeyi düşünüyordum. Ama bu ara yaşanan patlamalardan dolayı gidip gelmek sıkıntılı. Tezkereyi alınca temelli gelmeyi düşünüyorum. Kendinize iyi bakın, Allah'a emanat olun" diye yazdığı öğrenildi. Şehit Onbaşı'nın yarın Aksaray'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi.

ANNENİN ACI FERYADI, "KARA OĞLUM NEREDE"

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde kalabalık bir PKK'lı grubun saldırısında şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Beğerli Beğerli Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Adeta bir barakada yaşayan anne Şerife ve baba Bekir Çetin, acı haberi vermeye gelen askeri yetkililer ile ambulansı görünce gözyaşlarına boğulup "Kara oğlum nerede" diye feryat etti. Şehidin evine akın eden yakınları sinir krizi geçirdi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde kalabalık bir terörist grubun saldırısında şehit düşen er 21 yaşındaki Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Beğerli Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin isminin belirlenmesinin ardından Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Seydi Salman'dan oluşan heyet ile bir ambulans, Nazilli'ye 18 kilometre mesafedeki Beğerli Köyü'ne gitti. Köye ulaşmak için yaklaşık 6 kilometrelik toprak yoldan çıkan heyet, şehidin baba ocağına ulaştı. Adeta bir barakada yaşayan şehidin annesi Şerife ve babası Bekir Çetin, karşısında askerleri görünce sinir kirizi geçirdi. Olduğu yere dizlerinin üzerine çöken anne Çetin, "Kara oğlum nedere, evladım nerede" diye feryat etti. Oğlunun şehit olduğunu anlayan baba Çetin gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren acılı anne yapılan müdahalenin ardından eve alındı.

TERHİSİNE 90 GÜN VARDI

Beğerli Köyü'nün tek askeri, beş çocuklu Çetin Ailesi'nin de en küçüğü olan şehit er Çetin'in, dağıtım iznine geldikten sonra bir daha izin kullanmadığı, terhisine de 90 gün kaldığı öğrenildi.

ABLA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Acı haberi alıp anne ve babasının yanına koşan şehidin ablası Fatma Tuzsuz, sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan acılı ablanın çığlıkları yürek dağladı. Şehidin yeğeni Süleyman Tuzsuz, "Dayım nerede, ona ne oldu. Ben daha askere gitmedim. Onun intikamını ben alacağım" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Dayısıyla en son iki gün önce telefonla konuştuğunu, kendisine "En kısa zamanda aranızda olacağım" dediğini anlattı. Çiftçilik yapan ailenin yokluk içinde büyüttüğü şehit er Çetin'in askerden geldikten sonra babasıyla birlikte çiftçilik yapmaya devam etmek istediği belirtildi.

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Er Koray Özel'in acı haberi, memleketi Adana'nın Feke İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

Feke'ye bağlı Süphandere Köyü'nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel'in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan anne 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel'e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan Özel'i yakınları teselli etmeye çalıştı.

Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel'in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Bu arada şehidin tek katlı ahşap evinine gelen yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi.

Feke Kaymakamlığı'na vekalet eden Saimbeyli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Feke Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akgün Baydar, Feke Belediye Başkanı MHP Ahmet Sel de eve gelerek aileye taziye dileklerinde bulundu.

Hakkari Çukurca'da düzenlenen hain saldırıda terhisine 120 gün kala şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas'ın memleketi Sakarya'da baba ocağına ateş düştü. Oğlunun ölüm haberini alan acılı anne fenalık geçirdi.

BABASI DA VEFAT ETMİŞTİ

Hakkari Çukurca'da PKK terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas'ın ölüm haberi evine ulaştırıldı. Anne Mübiyyen Elmas askerlerden oğlunun şehit olduğunu öğrenince baygınlık geçirdi. Oğlunun terhisini beklerken ölüm haberini alan acılı anne Elmas, sedye ile ambulansa taşınarak tedavi edildi. Yakınları da acı haber sonrası güçlükle ayakta dururken, askerler şehidin ailesini teselli etmeye çalıştı.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Karakamış Mahallesinde oturan şehidin ailesi, acılı haberle teröre lanet etti. Askerden önce çiftçilik yaptığı kaydedilen Elmas'ın babasının da birkaç yıl önce vefat ettiği ve 5 kardeş oldukları öğrenildi.

Terhisine 120 gün kala şehit olan Elmas, Sakarya'nın 119. şehidi oldu. Şehidin cenazesinin akşam üzeri uçakla İstanbul'a getirileceği buradan da karayolu ile Sakarya'ya geleceği kaydedildi.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırılacak olan şehidin cenazesi, yarın öğle vakti Karakamış Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Karakamış Mezarlığına defnedilecek.
Elmas'ın şehit olduğu haberinin gelmesinin hemen ardından arkadaşları tarafından kurulan facebook sayfasında ise arkadaşları şehitlerine sahip çıkarak teröre lanet etti.

Hakkari Çukurca'da PKK terör örgütü üyeleri ile girilin çatışmada şehit düşen Fevzi Kazak'ın Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Jandarma Er Mesut Cengiz'in Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan baba Ahmet Cengiz kendinden geçti.

İskenderun'a bağlı Denizciler beldesinde yaşayan Cengiz ailesine acı haber, Belediye Başkanı Esabil Soydan ve askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberle yıkılan baba Ahmet Cengiz fenalık geçirdi. Cengiz'e sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapılırken, akraba ziyareti için dışarıda olan anne Sultan Cengiz de sinir krizleri geçirdi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsansu şehit evine gelerek, aileye baş sağlığı diledi. Şehit Mesut Cengiz'in amcası Emin Cengiz ise, gözyaşları içinde teröre lanet
etti.

Şehidin evine dev bir Türk bayrağı asılırken, sekiz kardeşten biri olan Mesut Cengiz'in bekar olduğu ve 5,5 aylık asker olduğu, Kurban Bayramı için izine gelmeyi planladığı öğrenildi.


Ağrı, üst üste gelen şehit haberleri ile sarsıldı. Bitlis'te 2 Ağrılı polisin şehit olmasının ardından bu defa acı haber Hakkari'den geldi.

AĞRI ŞEHİT HABERLERİ İLE ŞOK OLDU

Bitlis'te şehit düşen Ağrılı polis memurları Volkaz Sabaz ve Yalçın Demir'in acısı yaşanırken, vatandaşlar Hakkari'den gelen acı haberle bir kez daha yıkıldı. Ağrı Valiliği, 26 askerin şehit olduğu çatışmada Ağrılı asker Ramazan Akın'ın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan Ramazan Akın'ın özel bir paylaşım sitesine yazdığı, "Allah'ım şu an bu duayı okuyan kullarına Hazreti Muhammed ahlakı, Hazreti Süleyman saadeti, Hazreti Eyyub'un sabrı, Hazreti Yusuf'un güzelliği, Hazreti Hamza'nın cesareti, Hazreti Ömer'in adaleti, Hazreti Ali'nin bilgisi ve 124 bin peygamberin duası onlarla olsun, amin. Şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eyle. Ya Rabbim, acılı ailelerine ve yüce Türk milletine sabır ver, amin" ifadeleri, okuyanları duygulandırdı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde, PKK'lı teröristlerin ağır silahlarla düzenlediği saldırı sonrasında çıkan çatışmada şehit düşen 21 yaşındaki jandarma komando er Süleyman Kalkan'ın acı haberini alan Isparta'nın Yalvaç İlçesindeki ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Saldırıda şehit düşen jandarma komando er Süleyman Kalkan, Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki baba ocağına ateş gibi düştü. Şehit Süleyman Kalkan'ın Sücüllü beldesindeki ailesine, acı haberi İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, müftülükten bir din görevlisi ve sağlık ekiplerince verdi. Kalkan ailesinin oturduğu Harmanyeri Mahallesi'ne giden askeri yetkililer sokakta komşularıyla birlikte oturan anne Şerif Kalkan'a şehit haberini verdi.

Oğlunun şehit düştüğünü o an öğrenen anne Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman'ım. Ben,'Hakkari'ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. Sinir krizi geçiren anne Kalkan'a sağlık ekipleri müdahale etti.
Kendisine sakinleştirici vermek isteyen sağlık ekiplerine izin vermeyen acılı anne, kendini yerden yere attı.

DEDENİN İÇİNE DOĞDU

Şehit er Süleyman Kalkan'ın kardeşleri 18 yaşındaki İlknur, 15 yaşındaki Ayşe, 13 yaşındaki Burcu ve 10 yaşındaki Murat da gözyaşlarına boğuldu.
Torunu ile aynı ismi taşıyan dede Süleyman Kalkan ise terörü lanetledi. Oğlu İsa Kalkan'ın 8 yıl önce vefat ettiğini belirten dede Kalkan, şöyle konuştu: "Sabah uyandığımda haberlerde şehitler olduğunu duydum. İçime torunumun şehit olduğu kuşkusu düşmüştü. Ben, torunumu yetim büyüttüm. Böyle olsun diye mi büyüttüm?"

Diğer yandan, şehidin evine ve beldenin birçok yerine Türk bayrakları asıldı. Geçen yıl Kasım ayında askere alınan ve usta birliği için Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Mekanize Tugayı'na giden Süleyman Kalkan'ın terhisine 110 gün kaldığı öğrenildi. Şehit Kalkan'ın, Sücüllü Mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Hakkari’nin Çukurca ve Yükseova ilçelerinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Yunus Yılmaz’ın, Ankara Pursaklar’daki baba ocağına ateş düştü.

Acı haberi alan Yılmaz ailesi sinir krizleri geçirirken, şehit Yunus Yılmaz’ın, gece saat 02.00’de babasını aradığı ve çatışmayı babasına haber verdiği öğrenildi. Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden biri de Çavuş Yunus Yılmaz’dı. Şehit Yılmaz’ın askerliğini bitirmesine 3 ay kalmıştı. Ancak tezkeresini alamadı, hain kurşunların hedefi oldu.


Şehit Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesindeki baba evinde hüzün yaşanıyor.

2 GÜN ÖNCE BABASINI ARADI VE...

Pınarhisar Kaymakamı ve Vize Kaymakam Vekili Mevlüt Özmen, Vize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve askeri yetkililer, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin, Çavuşköy'de yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.Oğulunun şehit haberini alan baba Fedai Bozkurt, gözyaşlarına hakim olamayıp, ''Oğlum oğlum gitti'' diye feryat ederek baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği baba Bozkurt, daha sonra ambulansa alındı.

Bu arada teskeresine 5 ay kalan şehit Ufuk Bozkurt'un iki gün önce babasını arayıp, ''Baba ben izine gelmek istiyorum'' dediği öğrenildi.

Hakkari Çukurca'da şehit düşen piyade er Fikret Özer'in Samsun'da bulunan baba evine ateş düştü.
Hakkari Çukurcu'da terör örgütlerinin hain saldırısı sonucu şehit düşen 90/1 tertip 8 aylık asker Samsunlu piyade er Fikret Özer'in Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'nde ikamet eden ailesi acı haberle yıkıldı.

"GÖREVE ÇIKIYORUM 8 GÜN ARAYAMAM"

Saat 13.30 sıralarında Garnizon Komutanlığı yetkilileri Özer ailesinin evine giderek acı haberi verdi. Şehit askerin evine giden Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Atakum Kaymakamı Salim Demir, Atakum Müftüsü Adem Sayılır, baba Celal Özer'e taziyelerini bildirdiler. Atakum Müftüsü Adem Sayılır, şehit için dua okudu. Anne İnci Özer ise oğlunun şehit haberini misafir olarak gittiği yede aldı. Eve gelen İnce Özer gözyaşlarına boğuldu. 2 kızı 1 oğlu olan baba Celal Özer, tek oğlunu şehit vermenin acısıyla gözyaşına boğuldu. Şehit oğluyla en son dün akşam telefonda görüştüğünü belirten baba Celal Özer, " 'Göreve çıkacağız baba. 8 gün arayamam' dedi. Oğlum 8 aylık askerdi. Aziz Türk milleti sağ olsun. Dostlar sağ olsun. Hainlere fırsat vermesinler. Hainlerin biran önce işini bitirsinler" diye konuştu.
Ağabeylerinin şehit haberini okulda alarak eve gelen Buket (17) ve İrem (14) adlı kız kardeşler gözyaşına boğuldular. Bekar olduğu öğrenilen şehit askerin babası Celal'ın Kuzey Irak'ta çalıştığı, Ramazan Bayramı'nda Türkiye'ye döndüğü öğrenildi. Şehit Fikret Özer'in evinin balkonuna dev Türk bayrağı asıldı. Şehidin akrabası ve en yakın arkadaşlarından Sinan Erbil, "Allah ailesin sabır versin. Sözü özü birçok dürüst ve efendi bir arkadaşımızdı. Hiç kimseyi kırmaz ve kötü söz söylemezdi. Acımız büyük" şeklinde konuştu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Er Mehmet Ağgelik'in Elazığ'daki evine ateş düştü.

Elazığ Olgunlar Mahallesi Fatih Sultan Bulvarı'nda oturan Ağgelik ailesi acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Elazığ Merkez Komutanlığı ve Asker Hastanesi'nden şehidin evine gelen ambulans ve hemşireler acılı haberi aileye verdi. Türk bayraklarının asıldığı şehit evinde haberi duyanlar fenalık geçirdi.

Şehit babası Bekir Ağagelik, oğlunun sekiz aylık asker olduğunu söyledi. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan acılı baba, "Milletimizin başı sağ olsun. Yeter artık, önce meclisi, ardından da oraları temizlesinler. Mecliste 36 milletvekili var. Sürekli bunlara destek veriyorlar. Bunlar yetmiyor mu? Askerler şehit oluyor, önce meclisi temizlesinler" dedi. Şehit Mehmet Ağgelik'in cenazesinin bugün Elazığ'a geleceği belirtildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının hain saldırısında şehit düşen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazancı'nın baba ocağına ateş düştü.

Palandöken ilçesine bağlı Konaklı köyünde ikamet eden şehit Mehmetçiğin ailesi, oğullarının şehit olduğu haberini alınca büyük bir şok yaşadı. Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'ndan askeri heyet köye giderek şehit haberini aileye verdi. Şehit Mehmetçiğin yakınları sinir krizi geçirirken, baygınlık geçiren aile fertleri ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin yakınlarını askerler teskin etmeye çalıştı.

Konaklı köyünde teröre lanet yağdırılırken, Şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazancı'nın köydeki arkadaşları, "Yeter artık. Kaç yuvaya daha ateş düşecek. Bitsin bu terör" dediler. Şehit Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazancı'nın 4 kız kardeşi, evin tek erkek çocuğu olduğu ve teskeresine 5 ay kaldığı öğrenildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun (40), Sinop'taki baba ocağına ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun annesi Şehri Özdoğru, oğlunun fotoğrafına sarılarak teröre lanet yağdırdı.

Acı haberin Sinop'a ulaşması ile birlikte, çok sayıda vatandaş öğle saatlerinden itibaren acılı aileye taziye için Uzungürgen köyüne akın etti. Özdoğru ailesine şehit haberini Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan beraberindeki rütbeli askerler ile birlikte verdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan acılı aile fenalık geçirdi. Oğlunun fotoğrafına sarılan anne Şehri Özdoğru, uzun süre gözyaşı dökerek teröre ve teröristlere lanet yağdırdı. Oğluna doyamadığını söyleyen acılı anne, "Dünyasına doyamayan yavrum. Ben de ona doyamadım" diyerek ağıt yaktı. Anne Şehri Özdoğru, "Benim çocuklarımı şehit ettiler. Allah'ta onlara aynı acıyı yaşatsın. Hepsinin kökü kırılsın. Bundan önce diğer şehitlere yanıyordum. Yana yana benimde başıma geldi" dedi.

Oldukça soğukkanlı görünen baba Osman Özdoğru ise, "Sadece vatan sağ olsun diyorum. Diyecek başka ne var ki?" diye konuştu. 5 kardeş ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen şehit Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun bir süre önce Afganistan'da görev yaptığı ve 15 günlük izninin ardından Çukurca'da göreve başladığı öğrenildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 24 askerden biri de Karamürselli Hüseyin Gürdal oldu.

Şehit Hüseyin Gürdal'ın ailesinin Karamürsel ilçesi Yalakdere Mahallesinde oturduğu belirtildi. Hüseyin Gürdal'ın Ebru Utaş ile nişanlı olduğu ve terhisine altı ay kaldığı öğrenildi. Şehit askerden geriye nişanlısı Ebru Utaş ile çektirdiği fotoğraflar kaldı.

Hakkari'deki saldırıda şehit olan piyade asteğmen Bilal Özcan'ın İstanbul'da oturan ailesi, acı haberi ziyaret için gittikleri Bilecik'te aldı. Özcan Ailesi'nin oturduğu binanın girişine Türk Bayrağı asan komşuları, Bilal Özcan'ın ardından gözyaşı dökerek terörü lanetledi.

Henüz bir yıllık evli olduğu öğrenilen Bilal Özcan'ın İstanbul Beylikdüzü'ndeki evinde sessizlik hakim. Özcan Ailesi acı haberi, akraba ziyareti için gittikleri Bilecik'te aldı.

Evin boş olması üzerine komşuları, ailenin oturduğu apartmanın girişine Türk Bayrağı astı.
Terörü lanetleyen mahalle sakini bir bayan, "Bugün bu şehitler farkındaysanız hep sıradan vatandaşların çocukları. Neden mecliste olanların evlatlarından şehit olan yok. Neden hep sıradan vatandaşların şehit oluyor. Neden işadamlarının evlatlarından şehit olan yok. Anneler, çocuklarını ölsünler diye mi yetiştiriyor. Burada hepimiz komşuyuz. Çok üzgünüz. Çok zor bir durum. Allah ailesine sabır versin" dedi.

Mahalle sakini Ömer Akpınar ise, "Çok üzgünüz. Kapı komşumuz. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı zamanları yaşıyoruz. Acımız sonsuz, üzüntümüz büyük" diye konuştu.

Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerine düzenlenen terör saldırılarında şehit olan 24 askerden birinin Artvin’in Yusufeli ilçesinden olan er Soner Ateşsaçan olduğu öğrenildi.

Artvin’in Yusufeli İlçesinin Bıçakcılar köyünden olan Ateşsaçan’ın (21) Hakkari Geçitli Dağ Komando Tugayı’nda görev yaptığı sırada şehit edildiği belirtildi.

1 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Çukurca'da şehit olan uzman çavuş Reşit Ercan'ın Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. 1 yıllık uzman çavuş olduğu belirtilen Ercan'ın 1 ay önce amcasının kızı Güllü Ercan ile nişanlandığı öğrenildi.

Acı haberi alan Ercan ailesinin fertleri fenalık geçirdi. 5 çocuk babası İsrafil Ercan ile kardeşleri fenalık geçirdi. Aileye eve giren sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit Bilal Tunçer'in Bitlis'teki evinde yas var.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler