HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Acı ve ağrı duymama hastası" genç öldü

İzmir (AA)- İzmir'de, dünyada ender görülen "acı ve ağrı duymama hastalığı" bulunan 18 yaşındaki genç öldü. Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt semtindeki Yüzbaşı Şerafettin İlköğretim Okulunda öğretmenlik yapan baba Cemal Kayadibi, okula gitmek için evinden çıkacağı sırada, yatağındaki oğlu Alkan Kayadibi'nin hareketsiz olduğunu fark edince durumu sağlık ekipleri ve polise haber verdi.

İhbar üzerine eve gelen ekipler, 18 yaşındaki Alkan Kayadibi'nin öldüğünü, şüpheli bir durumun olmadığını belirledi. Doğuştan, dünyada ender rastlanan Herediter Sensorial Blutenoik Norropin (HSAN Tip 4) hastası olan Kayadibi'nin, bu rahatsızlığı nedeniyle acı ve ağrı duygusunun bulunmadığı öğrenildi. Baba Kayadibi, doğduğundan beri oğlunun hastalığıyla mücadele ettiklerini belirterek, "Dünyada 40 kişide görüldüğünü öğrendik. Gitmediğimiz doktor, başvurmadığımız hastane kalmadı. Beyinde acı merkezinin bulunmaması nedeniyle, sobaya dokunsa elinin yandığını hissetmezdi. Terlemezdi, acı hissetmediği için parmaklarını yemeye çalışırdı. Tedavisi olmadığından onu genç yaşta kaybettik" dedi.

Metabolik bozukluktan kaynaklanan hastalığın 4. tipinin, ağrı duyusu kaybı ve vücut ısısı kontrol bozukluğuna yol açtığı bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler