Akil Insanlar Haberleri

Yapay zeka modellemeleri için bedenini çaldıklarını söyledi! Vücudum artık benden daha popüler

Instagram'da yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan Ines Trocchia isimli bir fenomen yıllarını kamera önünde geçirdiğini söyledi. Yaptığı paylaşımların yapay zeka aracılığıyla yeniden canlandırıldığını ifade eden Trocchia, "İnsanlar yapay zeka modelleri yapmak için bedenimi çalıyor, artık benden daha popülerler" ifadelerini kullandı.

Trend 2024-03-27 10:59:09

Mert Öztürk o adaya gitti! İnsanlar ölü bedenlerle yaşıyor... Görüntüler hayrete düşürdü

Mert Öztürk sosyal medya için ürettiği içeriklerle tanınıyor. Tehlikeli yerleri gezen ünlü Youtuber Mert Öztürk'ün son durağı Endonezya oldu. Öztürk, Baliagaların yaşadığı köyde ölüleri için yapmış oldukları ilginç ritüelleri videosunda anlattı.

Magazin 2024-03-26 16:41:00

'Bu basit karışımla spor ayakkabılarımı tekrar bembeyaz yaptım! İnsanlar yeni zannetti' Sadece 3 malzemeyle... Yorum yağdı

Beyaz spor ayakkabılar, hem rahatlıkları hem de hemen hemen her kombine kusursuz bir şıklık katmalarıyla vazgeçilmez ürünler arasında yer alıyor. Ancak bunca büyük cazibenin yanında onları kullanırken insanları endişelendiren bir özelliği de var; çok kolay ve hızlı kirlenmeleri. Genellikle kirlendiklerinde basit bir ıslak mendille de kolay kolay temizlenmiyorlar. Ancak bir sosyal medya kullanıcısı, her evde bulunan 3 malzemeyle beyaz spor ayakkabılarını adeta yeni gibi yaptı. İşte o karışım...

Kadin 2024-03-22 15:34:03

Pelin Akil buz ortasındaki göle girdi! 'İzlerken zatürre oldum'

Kızları Alin- Lina ve eşi Anıl Altan ile birlikte Finlandiya tatilinden paylaşımlarda bulunan oyuncu Pelin Akil, kendini buz gibi sulara bıraktı. Ünlü ismin soğuğa aldırış etmediği anları sosyal medyada gündem oldu. Pelin Akil'e yorum yağdı.

Magazin 2024-03-22 10:43:37

Sadece süper görüşe sahip kişiler optik illüzyondaki gizli yumurtaları 12 saniyede tespit edebiliyor!

Optik illüzyonlar, görsel algımızı test etmek için harika bir araçtır. Bu testte bazı gizli detayları fark etmek sadece süper görüşe sahip insanlar için mümkün. Bu tür testler, görsel algınızı ve dikkatinizi nasıl kullandığınızı anlamamıza yardımcı olabilir. Optik illüzyonlardaki gizli detayları fark ederek, görsel yeteneklerinizi geliştirebilir ve algılarınızı iyileştirebilirsiniz.

Kadin 22-03-24 10:31

Mal varlığı olay olmuştu! Turgut Altınok'un yanıtını duyunca verdiği tepki herkesi güldürdü... 'Torpil' açıklamasında ise Oğuzhan Uğur araya girdi: Öyle demeyelim de...

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un katıldığı programa 'torpil ve mal varlığı' iddiaları damga vurdu. Oğuzhan Uğur'un sunduğu programda Altınok'a yöneltilen sorular dikkat çekti. Altınok'un mal varlığıyla ilgili soruya verdiği yanıt sonrası bir gencin "Helal olsun! Türkiye'de böyle insanlar da varmış" tepkisi ise gündem oldu. Öte yandan "Zaten bütün Ankara'ya komşuymuşsunuz" yorumu da programa damga vururken, Altınok'un torpil yanıtı da çok konuşuldu.

Haber 21-03-24 09:00

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2024 sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Yönetmelikler ve kanunlar kapsamında bir nüfusun pek çok aday arasından birini ya da birkaçını seçme işi, seçim olarak tabir edilir. Seçim döneminde insanlar hür iradelerini kullanarak oylama yapmaktadır. Bu oylar oy pusulası denilen bir kâğıt üzerine mühür basılarak gerçekleşir. Oyların atıldığı kutu sandık olarak ifade edilirken bu sandıkların başında yer alan kişiler ise sandık görevlisi olarak tanımlanır. Peki, sandık görevlisi nasıl olunur ve 2024 sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Haber 18-03-24 18:53

Dikkat! Damar yolu ile verilen serumda tespit edildi: Uzmanı, Artık yeniden düşünmemiz gerekiyor dedi

Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceledi. İncelemeyle 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğu tespit edildi! Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıkarken, Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Plastiğin insanlar ve diğer canlılar ile bu kadar yakın temasta bulunması konusunu artık yeniden düşünmemiz gerekiyor" dedi, cam serum kullanımına dikkat çekti.

Haber 17-03-24 11:47

Hemşire ölüm döşeğinde en sık görülen 5 pişmanlığı açıkladı! En yaygın görülen pişmanlık çok şaşırttı

Tahmin edebileceğiniz gibi, insanlar öleceklerini bildiklerinde genellikle hayatları ve genel olarak hayatları hakkında oldukça derinlemesine düşünürler. Bronnie Ware adında bir hemşireye göre birçoğu neredeyse felsefeye yöneliyor, yaşamın doğası ve gizemleri hakkında sonuçlar çıkarmaya ve nasıl bir bilgelik uyandırabileceklerini başkalarına aktarmaya hevesli.

Haber 16-03-24 07:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tıp Bayramı İftar Programı'nda açıklamalar yaptı: Şifayı herkes Türkiye'deki hastanelerde arıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "14 Mart Tıp Bayramı İftar Programı"nda konuştu. Erdoğan, "36 bin 200 yataklı 24 şehir hastanemizi hizmete açtık. Halihazırda 14 şehir hastanemizin inşaatı devam ediyor. Planlama aşamasında da 3 şehir hastanemiz var. Sağlık altyapısında dünyada Türkiye'nin eline su dökecek ülke olmadığını bugün hemen herkes kabul ediyor. Avrupa'dan ABD'ye onlarca ülkeden insanlar şifalarını Türkiye'de arıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 14-03-24 20:18

Yeni Zelanda'ya giden uçakta dehşet anları! En az 50 yolcu yaralandı! İnsanlar koltuklarından fırlayıp tavana çarptı

Avustralya-Yeni Zelanda seferini yapan LATAM Havayolları'na ait yolcu uçağında korku dolu anlar yaşandı. Boeing 787 tipi yolcu uçağında ani irtifa kaybı sonucunda en az 50 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. O anları anlatan bir yolcu ise "İnsanlar koltuklarından fırlayıp uçağın tavanına çarptı" ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-24 21:01

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile Washington'da görüştü. Fidan, "Uluslararası toplum masum insanların çektiği acıları durduramadı. Gazze'deki insanlar acil insani yardıma ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle, Gazze'de ateşkesin temini ve kesintisiz insani yardımın sağlanması için birlikte ciddi şekilde çalışmamız gerekiyor" dedi.

Haber 08-03-24 20:03

Oruç Baba kimdir, Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır? Oruç Baba'nın hikâyesi

Fatih'te bulunan Oruç Baba Türbesi, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren dualarının gerçekleşeceğine inanan kişiler tarafından ziyaret edilir. Bu dönem türbe çok kalabalıktır. Ramazan ayının ilk ve son günlerinde şeker, zeytin, sirke ve ekmek gibi bereketi temsil ettiği düşünülen gıdalar ile oruç açılır ve insanlar birbirlerine bu gıdalardan dağıtır. Amaç, bereket getirmesidir. Peki, Oruç Baba kimdir, hikâyesi nedir? Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır?

Haber 08-03-24 18:05

Hoş geldin Ramazan yazıları 2024: En güzel, en anlamlı, kısa hoş geldin Ramazan yazıları

Dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar oruç tutmaya başlanan Ramazan ayının gelişini, aileleri ve sevdiği kişiler ile beraber kutlar ve bu ayın bereketini paylaşır. Müslümanlar adına bereketli ve mübarek bir zamanın başlangıcı olarak görülen bu ayda insanlar, sevdiklerine özel Ramazan ayı mesajları ve ramazan ayı sözleri arayışına girer. İşte en güzel, en anlamlı, kısa hoş geldin Ramazan yazıları...

Haber 08-03-24 17:51

Asla ıslak saçla yatmamalısınız! Sebebini öğrenince bu alışkanlıktan hemen vazgeçeceksiniz... İşte mide bulandıran o neden

Bazı insanlar, güzel bir duşun ardından bir an önce dinlendirici bir uykuya geçmek için saçlarını kurutmadan ıslak saçla yatağa girebiliyor. Ancak bu hemen bırakmanız gereken bir alışkanlık. Çünkü arkasında yatan, mide bulandıran bir neden var. Islak saçınızın yatak başlığında oluşturduğu sıcak ve nemli ortam, akarlar için mükemmel bir üreme alanı sağlar. Tahtakuruları ve bakteriler de cabası...

Kadin 08-03-24 10:19

Emeklileri rahatlatacak dokunuş! Erdoğan'a rapor sunuldu... Tarih verip Birinci gündem maddesi diyerek açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarının "yeterli" olmadığını ifade etti. Bunun üzerine Ankara kulislerinde Erdoğan'ın emekli maaşlarını öncelikli gündem maddeleri arasına aldığı konuşulmaya başladı. Gazeteci Abdülkadir Selvi, "Erdoğan mutlaka emeklileri rahatlatacak bir dokunma yapacaktır" sözleriyle dikkat çekti. Gazeteci Cem Küçük ise tarih vererek Erdoğan'a sunulan rapordan söz etti ve "İnsanlar adaletsizliğe kızıyor" dedi.

Finans 01-03-24 08:46

Maskara siparişi yüzünden hayatları alt üst oldu! 'Zor uyuyorum! Saçlarıma aklar düştü'

Kocaeli'de ortağıyla birlikte internet üzerinden kozmetik ürün satışı yapan Emin Kırdudu, iletişime geçtiği firmadan 120 bin TL değerinde 800 maskara sipariş etti. Hem ürünleri hem de parasını geri alamayan genç, "Geceleri zor uyuyorum. Çok kısa sürede saçlarıma aklar düştü. Bu insanlar yüzünden, yaşadığım stres yüzünden hayattan soğudum" dedi.

Haber 28-02-24 11:09

Lüks metropolün görünmeyen yüzü! Uyuşturucu tünellerinde 2 bin kişi yaşıyor: Onlar 'Köstebek insan'lar

Las Vegas bir şehir olmasına rağmen dünyadaki bir çok ülkeden daha zengin... Gösterişli metropolün altındaki labirent yaşamı ise şehrin diğer yüzünü yansıtıyor. Kimisi uyuşturu batağından kimisi ise kaçak olduğu için buralarda yaşıyor. Olası bir sel felaketinde tünelde bulunan herkesin ölme riski olsa da burada hayat devam ediyor. 2 binden fazla insanın yaşadığı bu labirentlerdeki insanlar bir YouTuber tarafından görüntülendi.

Trend 25-02-24 14:05

Cem Küçük’ten emekliye seyyanen zam için çarpıcı açıklama: 'Sandığı bekliyorlar’ mesajı: ‘Emeklilerden uyarı alacak ama…’

Emekliye seyyanen zam milyonların sıcak gündemindeki yerini koruyor. En düşük emekli maaşının yeterli bulunmaması üzerine seçim öncesi emekliye ek zam beklentisi artarken Gazeteci Cem Küçük’ten çok çarpıcı bir değerlendirme geldi. “AK Parti emeklilik meselesini iyi yönetemedi” diyen Küçük, “AK Parti'nin yine Anadolu'yu kazanacağını ama emeklilerden bir uyarı alacağını düşünüyorum. İnsanlar AK Parti'ye tepki gösteriyor diye oyunu gidip muhalefete vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Finans 24-02-24 15:37

Zamanda yolculuk gibi... 1800'lü yıllarda dişi ağrıyan insanlar bu aletlerle tedavi ediliyordu

Geçmişten günümüze kadar olan cerrahi el aletlerin sergilendiği Samsun’daki Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’nde, 17. ve 18.yüzyılda diş tedavisinde kullanılan eski cerrahi aletler ziyarete gelen öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.

Haber 22-02-24 17:50

Artvin'de CHP seçim bürosunda aday gerginliği! Yumruklar havada uçuştu: 'İnsanları telefonla çağırdılar'

Artvin Hopa'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçim bürosunda il genel meclisi adaylığı itirazı nedeniyle kavga çıktı. CHP Hopa İlçe Belediye başkan adayı Utku Cihan, "Bu saldırı organizedir, telefonla insanlar çağrılmıştır ve saldırı bu şekilde yapılmıştır. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Haber 20-02-24 19:07

Adnan Oktar cezaevinde taciz ediyor! 'Kız getirme sistemi' aktif, skandal iddiayı Mynet'e duyurdu

Adnan Oktar denilen sapkın kişiyi birçok insan kediciklerinden hatırlıyor. A9 kanalındaki şovlarıyla sosyal medyadaki editlere konu olan Adnan Oktar'ın varlığı ve insanlar üzerindeki etkisi mizah etkeninin çok üstünde! On binlerce genç kızın, ailelerinin hayatlarını karartan Adnan Oktar aynı zamanda bir sapık.

Haber 19-02-24 08:19

'Kız getirme sistemi' aktif, skandal iddiayı Mynet'e açıkladı: Adnan Oktar genç avukatları cezaevinde taciz ediyor!

Adnan Oktar denilen sapkın terör örgütünü birçok kişi kediciklerinden hatırlıyor. A9 kanalındaki şovlarıyla sosyal medyadaki editlere konu olan Adnan Oktar'ın varlığı ve insanlar üzerindeki etkisi mizah etkeninin çok üstünde! On binlerce genç kızın, ailelerinin hayatlarını karartan Adnan Oktar aynı zamanda bir sapık.

Haber 19-02-24 08:11

Hamburger ekmeği tarifi: Hamburger ekmeği nasıl yapılır?

Adını doğduğu Almanya’nın Hamburg şehrinden aldığı bilinen hamburgerler, fast food olması nedeniyle sağlıksız bulunur ve özellikle sağlığına dikkat eden, dengeli beslenmeyi tercih eden insanlar tarafından pek sevilmez. Ancak ev yapımı bu tarif sayesinde çok sevilen bu lezzetin ekmeğini kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz.

Yemek 18-02-24 13:58

Çikolata nasıl yazılır? Çikolata mı çukolata mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanlar günlük hayatta sıklıkla duyduğu sözcüklerin nasıl yazıldığı konusunda tereddüt yaşayabilir. Bu noktada sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. TDK yazım kılavuzlarını internet ortamında yayımlamıştır. Bu sayede sözcüklerin doğru yazım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Telaffuzu sırasındaki hatalardan dolayı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri de çikolatadır. Peki çikolata nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:25

Sevgililer Günü neden 14 Şubat'ta kutlanır? Sevgililer Günü ne zamandan beri kutlanıyor?

14 Şubat genel olarak sevgililer arasındaki romantik aşkın kutlandığı bir gün olarak akıllara gelse de bazı insanlar, aile bireylerine ya da evcil hayvanlarına sevgilerini göstermek ya da hayatlarında sevgilileri ile yaptıkları şeyleri kutlamak için de bu özel günü kutlamaktadır. Her yıl bu özel ve heyecanlı gün kutlanırken aynı zamanda tarihçesi ve anlamı da merak edilir. Peki Sevgililer Günü neden 14 Şubat'ta kutlanır?

Kadin 12-02-24 18:58

İranlılar tatili fırsat bildi: Van'a akın etti!

İran'da insanlar 4 günlük tatillerini fırsata çevirerek Van'a geldi. Otellerin yüzde yüz doluluğa ulaştığı Van'da eğlence merkezleri de dolup taştı.

Finans 09-02-24 11:18

'Kilo verdikten sonra tanınmaz hale geldiğimi söylüyorlar' Görenler şaşkına döndü 'Aynı kişi olduğuna inanmayı reddediyorum'

Kilo vermek ve bambaşka bir görünüme sahip olmak pek çok kişinin hayali. Bu uzun yolculukta sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz gibi detaylara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Ancak uzun olduğu kadar zorlu da olan yolculukta insanlar bazen ilham verici hikayelere de ihtiyaç duyabiliyor. O hikayelerden birinin sahibi de Kanada'da yaşayan Ashley Gertley. Ashley, sosyal medyada 1 yılda 38 kilo vermesi sonucu yüzünde gerçekleşen değişimi öncesi/sonrası görüntüleriyle paylaşmasıyla viral oldu.

Kadin 06-02-24 17:15

6 Şubat felaketinin yıl dönümünde Bergüzar Korel isyan ederek içini döktü! 'Her türlü siyasetten uzak...'

Sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündem olan ünlü oyuncu Bergüzar Korel, Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde sözleriyle yürekleri sızlattı. Korel, 'Depremden sonra bulunamayan insanlar bugünden itibaren vefat etmiş sayılacak..' diyerek sitem dolu paylaşımıyla dikkat çekti.

Magazin 06-02-24 14:47

Işın Karaca kendisine yapılan yoruma sinirlendi! İnsanlar çığırından çıkmış

Ünlü şarkıcı Işın Karaca, Aramızda Kalmasın programına konuk oldu. Programda son dönemde gündem olan pavyon konusu ele alındı. Karaca, ise kendisine gelen bir yorumu anlatıp yorum yapan kişiye ateş püskürdü.

Magazin 02-02-24 14:10

'Diyarbakırlı Ramazan hoca' lakaplı Ramazan Pişkin tehdit edildiğini açıklamış! Benim dükkanıma bazı insanlar geliyor...

Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Pişkin'in sosyal medyada paylaştığı bir videosunda tehdit aldığını ifade ederek "Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. Maalesef benim dükkanıma da kendini bilmez bazı insanlar geliyor" dediği görüldü.

Haber 01-02-24 00:26

Saniyeler içinde yaptı! 'Geçen yıla kadar fark etmemiştim' Gerçeği böyle ifşa etti, sosyal medya yıkıldı

Kilo verip fit bir görünüme kavuşma yolculuğunda ilham verici hikayeler dinlemek ve okumak herkesin motive eder. Ancak sosyal medyaya girdiğinizde sürekli kusursuz fiziğe sahip insanlar, düz karınlar görmek ve buna ulaşmanın imkansız olduğunu düşünmek de motivasyon kırabilir. Instagram'da çok sayıda takipçisi olan ve fitness tavsiyeleri paylaşan Liv diğer adıyla Liv Livin Life, paylaşımlarıyla gerçekleri ortaya serdi. Saniyeler içinde çektiği fotoğraflardaki büyük fark, çok dikkat çekti.

Kadin 29-01-24 16:45

Kilisede hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan'ın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu! O esnada gelmiş bu kahrolasıca insanlar

Dün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tuncer Murat Cihan son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Kuzen Murat Cihan, "Kendisinin yüzde 80 engelli raporu var. Vakit geçirmek ve gezme amacıyla oraya girmiş. O esnada bu kahrolasıca insanlar gelmiş. Bizim garibanı bulmuş, olan bize oldu" dedi.

Haber 29-01-24 15:49

Diziler ve filmler merhametsizliği artırdı Psikiyatri Uzmanından dikkat çeken açıklama!

Merhamet duygusunun azalması konusunda bilgiler veren Psikiyatri Uzmanı Dr. Cengiz Soylu, “Sadece insanlar için değil, dünyadaki tüm varlıklar için olmazsa olmaz merhamet duygusu; başta diziler ve filmlerin etkisi olmak üzere birçok nedenden dolayı yerini merhametsizliğe bıraktı” dedi.

Kadin 29-01-24 10:23

Stil nasıl yazılır? Stil mi sitil mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, kendilerini her konuda anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri meydana getiren sözcüklerin hatalı yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına neden olur. Bundan dolayı sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan sözcüklerden biri de stil sözcüğüdür. Peki, stil nasıl yazılır?

Egitim 28-01-24 17:09

Sinema nasıl yazılır? Sinema mı sinama mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanlar günlük yaşamda çok karşılaştıkları kelimelerin bile doğru kullanım şekilleri konusunda tereddüt yaşayabilir. Türkçedeki kelimelerin doğru yazılışları ve Türkçe imla kuralları konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu sorgulanır. Türkçenin korunması ve gelişmesi için TDK, yazım kılavuzlarını çevrim içi ortamda yayımlamıştır. Bu sayede kelimelerin anlamları ve doğru kullanım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Peki sinema nasıl yazılır?

Egitim 28-01-24 17:07

Silüet nasıl yazılır? Silüet mi silüyet mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Gündelik yaşamda sıklıkla kullanılan sözcüklerin doğru yazım biçimleri mutlaka bilinmelidir, öyle ki hem iş hayatında hem de sosyal hayatta imla kurallarına dikkat edilmesi son derece önemlidir. İnsanlar günlük hayatta sıklıkla kullandıkları kelimelerin bile doğru yazılışı noktasında kafa karışıklığı yaşayabilirler. Kelimelerin doğru kullanım biçimi ve Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda yetkili mercii Türk Dil Kurumudur. Peki silüet nasıl yazılır?

Egitim 28-01-24 17:05

İnsanlar neden aldatır? Çiftleri aldatma psikolojisine iten 5 davranış!

İnsan ilişkilerinde yaşanan en zorlayıcı durumlardan biri, bir partnerin diğerini aldatmasıdır. Peki, neden bazı kişiler aldatma yoluna başvurur? Çiftleri aldatma psikolojisinin temelinde yatan davranışları anlamak, ilişkilerdeki karmaşıklığı çözmeye yardımcı olabilir. İnsanların neden aldatma eğiliminde olduğunu ve bu davranışları tetikleyen 5 önemli nedeni haberimizde derledik.

Kadin 27-01-24 09:42

'Evde kendileri yapamazlar' Isınmak isterken canınızı tehlikeye atmayın! Hayati 'kombi' uyarısı... Eski modelleri kullananlar dikkat

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla insanlar evlerinde kombilerini açmaya başladı. Kışın ısınmak için pratik bir yöntem olan kombiler, dikkatli kullanılmadığında hayati riskleri de içinde barındırıyor. Bu nedenle cihazların rutin bakımlarını yetkili servislere yaptırmak büyük önem taşıyor. Uzmanlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kombilerin bakımlarının her yıl periyodik olarak yetkili servislerce yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Özellikle eski modeller için de uyarıyor.

Kadin 22-01-24 17:36

'Ortada iki yol var' İstanbul Valisi Davut Gül'den 'sokak köpekleri' açıklaması 'Bu haliyle durma ihtimali yok! 6 ay içerisinde gündemden çıkabilir'

İstanbul Valisi Davut Gül, sokak köpeklerine dair açıklama yaparak "Ortada iki yol var. Ya komple hepsini uyutacaksınız ya komple hepsini kısırlaştıracaksınız" dedi. Gül "Bu haliyle durma ihtimali yok. 3-5 yıldır İstanbul'un yaşadığı durum sürdürülebilir değil. İnsanlar ölüyor. Bunun değişmesi lazım. Tamamının uyutulmasıyla ilgili yasal altyapı yok. Ama kısırlaştırma ve hayvan barınaklarıyla ilgili yasal altyapı var" deyip "6 ay içinde Türkiye'nin, İstanbul'un gündeminden çıkabilir" diye ekledi.

Haber 22-01-24 11:36

Fare zehri, kelepçeler, birbirini ısıran insanlar... Esra Erol ne diyeceğini bilemedi! 'Küçük dilimizi yuttuk'

Atv'nin sevilen ve büyük bir ilgiyle izlenen programı Esra Erol'da her bölümüyle büyük ilgi çekiyor. Her hafta farklı konuların işlendiği programda birkaç gündür Cemile teyze ve gelini Zeynep Nazan konuşuluyor. Gelini ile birlikte kocasını fare zehriyle öldürmek istediğini itiraf eden Cemile teyzenin anlattıkları karşısında Esra Erol ne diyeceğini bilemedi.

Magazin 19-01-24 15:34

Her şey bu cümleyle başladı: Gel bana çocuk yap sana ev vereceğim... Sonrası dehşet! Çocuğunu satmak istedi, sonra da düşürüp klozete attı

İstanbul'da ortaya çıkan bir hikaye duyanları dehşete düşürdü. Özbekistan'da yaşayan Muxlısaxon Karımova Türkiye'den tanıştığı birinin, "Gel bana çocuk yap, sana karşılığında bir ev vereceğim" sözleri sonrası İstanbul'a geldi. Ancak hiçbir şey planladığı gibi gitmedi. Evden kaçan kadın yeni tanıştığı insanlar tarafından fuhuşa zorlandı, karnındaki bebeğin satılacağını duyunca da ilaç içip klozete attı. İşte kan donduran olayın detayları...

Haber 16-01-24 16:37

Instagram’da engelleyenleri görme: Instagram’da engelleyenler nasıl anlaşılır?

Son zamanlarda aktif olarak kullanılan birden fazla sosyal medya platformu vardır. Bu sosyal medya platformlarından biri de Instagram’dır. Bu platforma üye olan kullanıcıların en büyük avantajlarından biri yeni insanlar tanımaktır. Uygulama içerisinde dikkat çekici paylaşımlar yapıp takipçi edinmek ve bu takipçilerle iletişime geçmek mümkündür. Ancak bazı durumlarda takipçi sayısı azalabilir veya bazı kişiler tarafından engellenilmiş olabilir. Peki, Instagram’da engelleyenler nasıl anlaşılır?

Haber 16-01-24 13:25

Fotoğraf canlandırma nedir, nasıl yapılır? Ücretsiz fotoğraf canlandırma yöntemi

Geçmişe özlem duyan ve o günlere tekrar dönmek isteyen birçok insan vardır. İnsanlar o eski ve güzel günleri hatırlamak için eski fotoğraflara bakmaktadır. Bazı fotoğraflar tarihsel açıdan çok eskiyse siyah beyaz renge sahiptir. Teknoloji alanındaki gelişmeler sayesinde fotoğraflarla ilgili birçok farklı uygulama hayatımıza girmiştir. Fotoğraf canlandırma uygulamaları da bunlardan biridir. Peki, fotoğraf canlandırma nedir, nasıl yapılır, ücretsiz fotoğraf canlandırma yöntemi var mı?

Haber 15-01-24 18:45

Dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi! 'Neredeyse' Kovid kadar etkili, hiç görülmemiş bir virüs!

ABD'de New York merkezli EcoHealth Alliance'ın başkanı Dr. Peter Daszak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzenlediği bir etkinlikte yarasalarda yeni bir virüsün keşfedildiğini ifade etti. Yeni virüsün insanlar üzerinde Kovid kadar etkili bir potansiyele sahip olduğu belirtilirken dünya bu açıklama sonrası ayağa kalktı. Yeni keşfedilen bu virüsün ortaya çıkmasının an meselesi olduğu belirtilirken, virüsün ilk bulaşabileceği kişiler açıklandı!

Trend 12-01-24 11:53

Kışın herkes ilk onlara sarılıyor! Arkasında büyük bir tehlike var... Çayı sakın böyle içmeyin

Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.

Kadin 11-01-24 12:50

Eşsiz bir deneyimin kapısını aralayan Oculus Sanal Gerçeklik Gözlüğü'nü sizin için inceledik

VR teknolojisi özellikle oyun tutkunları ve farklı ihtiyaçlara sahip kullanıcılar için muazzam bir avantaj sunuyor. VR gözlükler sadece sanal ortamları derinlemesine keşfederek heyecan verici deneyimler yaşamamızı sağlayan bir araç değil aynı zamanda hareket kısıtlamaları olan veya belirli zorluklarla karşılaşan insanlar için gerçek dünyanın ötesine geçerek farklı yerlere ulaşma, yeni deneyimler ve etkileşim kaynağı. Oculus Sanal Gerçeklik Gözlüğü'nü sizin için inceledik. İşte detaylar!

Haber 08-01-24 16:22

Görenler kardeş zannetti! Anne ve kızını ayırt etmekte zorlandılar... İnsanlar annemin kız kardeşim olduğunu düşünüyor

23 yaşındaki Ala isimli genç bir kadın annesiyle çekilen bir fotoğrafını TikTok'tan paylaşınca viral olmayı başardı. Binlerce kişinin annesinin kız kardeşine benzediğini söylemesinden sonra gönderi milyonlarca izlenmeye ulaştı. Ala'nın ebeveynin eskimeyen güzelliğine dair sayısız yorum yapıldı ve pek çok kullanıcı güzelliğini öven yorumlarda adeta birleşti.

Trend 08-01-24 10:53

Hareket nasıl yazılır? Hareket mi haraket mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İletişim kurarken sözcükleri kurallara uygun bir şekilde yazmak ve telaffuz etmek son derece önemli bir konudur. İnsanlar hayatı boyunca anlamak ve anlaşılmak için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlaşılır kılan kelimelerin hatalı yazımı, anlamsız cümleleri meydana getirir. Anlam bozulmalarına mahal vermeden, anlamlı bir iletişim kurabilmek için dil ögelerinin doğru kullanımı son derece önemlidir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de hareket sözcüğüdür. Peki hareket nasıl yazılır?

Egitim 06-01-24 23:26