HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akşener isim verdi, gözaltına alındı

28 Şubat soruşturması kapsamında bu sabah başlatılan arama sonunda gözaltına alınanlar arasında yer alan Korgeneral Çetin Saner ile ilgili çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Akşener isim verdi, gözaltına alındı

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında birçok isim hakkında yeni gözaltı kararları çıkarıldı. Gözaltı kararı çıkarılanlar arasında 28 Şubat döneminde Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan emekli Korgeneral Çetin Saner de bulunuyor. Sabahın erken saatlerinde Çetin Saner’nin Karaburun ilçesindeki evine giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, evde arama yaptı. Aramanın tamamlanmasının ardından Çetin Saner’nin önce İzmir’e getirileceği, buradaki işlemlerinin ardından da Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

SAVCILIK, AKŞENER’İ TEHDİT EDEN İSMİ AÇIKLAMADI

28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı Meral Akşener’in, tanık sıfatıyla savcıya verdiği ifadede, kendisini kazığa oturtmakla tehdit eden generalin ismini söylediği iddia edildi. Savcılık, bu isimle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

YAĞLI KAZIK TEHDİDİ

28 Şubat döneminde yaşandığı iddia edilen "yağlı kazığa oturtma" tehdidinin, bazı sivil polislerin Genelkurmay Başkanlığı’na giriş çıkışları, üst rütbeli subayların hareketlerini izlemekte olduğunun fark edilmesiyle başladığı iddia edilmişti. Bunun üzerine dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ünüsan’a, Akşener’e aktarması için “O kadına söyle, ayağını denk alsın. Emniyet istihbaratına sahip olsun, hareketlerine konuşmalarına dikkat etsin. Emniyet istihbaratının neler çevirdiğini biliyoruz. Söyle o kadına, gelirsek onu ve avanesini İçişleri Bakanlığı’nın önünde yağlı kazığa oturturuz.” dediği iddia edilmişti. Akşener ise bu tehdidi kendisine yönelten kişinin Çevik Bir olmadığını açıklamıştı.

KORGENERAL ÇETİN SANER KİMDİR?

28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı Meral Akşener, 28 Kasım 2005’te Sabah Gazetesi’nde Balçiçek Pamir’le yaptığı röportajda, kendisini tehdit eden generalin dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner olduğunu söylemişti. Pamir’in sorularına Akşener. şu cevapları vermişti:

Soru: 28 Şubat’tan hafızamızda kalan, sizi yağlı kazığa oturtmakla tehdit eden üst düzey bir asker. Çevik Bir olduğu yazıldı, siz reddettiniz. Kimdi o?
Cevap: Çevik Bir değildi. Ben zaten o yazıları tekzip ettim. Hakkaniyetli bir insanım ben. İşin garib, o dönem balans ayarı yapmaya kalkan paşaların başında Çevik Bir vardı ve bugünkü haline bakın.

Soru: Peki dönelim yağlı kazık tehdidine. Kim söyledi? Niye açıklamıyorsunuz? ... Korgeneral Çetin Saner’miydi?
Cevap: Evet oydu. Bana gelen bilgiler, bu arkadaşı gösteriyor. Gereken cevabı aldı zaten.

(CHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler