HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akülerin içinden uyuşturucu çıktı

İstanbul Narkotik polisi 2 aydır takip ettiği bir şebekenin uyuşturucu sevkiyatı yapmaya çalıştığını belirledi.

Akülerin içinden uyuşturucu çıktı
Bunun üzerine harekete geçen polis, içerisine eroin zulalanmış akülerin bulunduğu bir depoya baskın düzenledi. 130 kilo 150 gram eroin ele geçirildiği operasyonda 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı. Baskın anları polis kameralarına da yansıdı. O görüntülerde, polisin telsizle startı verilen baskın anı ile akülerin içerisinden çıkarılan uyuşturular yer alıyor.
**[](http://video.mynet.com/habervideo/Akulerin-icinden-uyusturucu-cikti/1448765/)**
**TAKİP BAŞLADI**
Daha önceden uyuşturcu suçundan gözaltına alınmış Hakan G.'nin yeni bir şebeke kurduğu ve uyuşturucu kaçakçılığı hazırlığında bulunduğunu belirleyen İstanbul Narkotik polisi 2 ay önce şebekeyi takip etmeye başladı. Yapılan takip neticesinde Kapalıçarşı'da kuyumcu dükkanı bulunan Hakan G.'nin yeni bir şirket kurduğu belirlendi. Başakşehir'de bir asanayi sitesinde depo tutan şebeke, bir firmayla anlaşarak çok miktarda akü siparişi verdi.
**AKÜLERE GİZLENMİŞ UYUŞTURUCULAR BULUNDU**
Polİs uyuşturucunun akülere zulalanacağını tahmin edince 26 Nisan'da depoya baskın düzenlendi. Operasyonda 250 paket halinde 45 aküye zulalanmış 130 kilo 150 gram uyuşturucu ele geçirildi. 22 bin 830 Euro ile bin 200 TL paraya da el konuldu. Yapılan çalışmada şebekenin elebaşı Hakan G., Ali A.,Mustafa Ö., Nazım Ş., Ömürcan Y. ve zulaları hazırlayan Songül Y. gözaltına alındı.
**BASKIN POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI**
Baskının anı polis kameralarına da yansırken, o görüntülerde, önce telsizlerle " şahıslar şu an bilinen yerde operasyona başlıyoruz." anosu yapılıyor. Daha sonra ekiplerin hangi noktadan giriş yapacağı bildiriliyor. Ve operasyon stardı veriliyor. Daha sonra polis otomobilleri ani şekilde deponun bulunduğu sanayi sitesine giriyor. Belirlenen adreste bulunan zanlılar narkotik polisleri tarafından gözaltına alınıyor. Görüntülerde, uyuşturucuların zulalandığı aküler ve polis memurlarının aküleri açarak çinkodan yapılmış bölmelerin arasına saklanan uyuşturucuyu bulma anları da görülüyor.
**TAKI TASARIMCISI KADIN ZULA TASARLADI**
Polisin yaptığı tespitte uyuşturucunun saklandığı çinko zulaları şebeke üyelerinden Songül Y.'nin hazırladığı belirlendi. Daha önce Bayrampaşa'da bir kuyumcuda takı tasarımcılığı yapan kadının çinko kalıplara lehim yaparak zula oluşturduğu belirtildi.
**AVRUPA'YA GÖTÜRECEKLERDİ**
Ele geçirilien eroinin İran üzerinden getirildiği belirtilirken, aküler içerisende önce Romanya'ya oradan Almana va Hollan'daya ulaştırılmak istendiği belirtildi. Bu amaçla şirket kuran şebekenin, zulalı aküleri bir konteyner dolusu akünün arasına yurt dışına göndermeyi planladığı belirtildi. Adliyeye çıkartılan 6 şebeke üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler