HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amerika'nın Predator'ünü PKK mı düşürdü?

Amerika'nın Predator'ünü PKK mı düşürdü?

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF, dün internet sitesinde düşen bir Amerikan Predator'nun fotoğraflarını yayınladı.

Suriye açıklarında düşürülen Türk jetiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın olayın ardından yaklaşık 3 ay sonra önceki gün yaptığı açıklamanın ardından şimdi de Hakkâri'de düşen bir Amerikan Predator'u konusunda muamma yaşanıyor.

[**

**](https://www.mynet.com/iste-kiralik-pkklilarin-egitildigi-kamp-110100651853)

[**

**](https://www.mynet.com/esi-gorulmemis-operasyon-basliyor-110100651865)


PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF, dün internet sitesinde düşen bir Amerikan Predator'nun fotoğraflarını yayınladı ve bölgede Türkiye'ye istihbarat desteği sağlayan insansız hava aracının PKK tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

Yayınlanan 4 ayrı fotoğrafta aracın Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait bir MQ-1 (Predator) olduğu görülürken, YouTube'a da enkazı inceleyen PKK'lıların çektiği 8 dakikalık bir video yükledi. ANF, Predator'un 18 Eylül'de Uludere'de vurulduğunu iddia etti


İRAN DÜŞÜRMÜŞTÜ

RQ-170 SENTINEL

İran Devrim Muhafızları Generali Emir Ali Hacızade, 4 Aralık günü İran’ın Kaşmar kenti yakınlarında düşürülen ABD yapımı RQ-170 Sentinel casus uçağına bakıyor. İran, casus uçağı vurduğunu iddia etmiş, ABD bu iddiayı reddetmişti. Devrim Muhafızları Uzay-Havacılık Bölümü Başkanı General Hacızade, neredeyse hiç hasarı olmayan casus uçakla televizyona çıktı.



ABD’nin önde gelen savunma ve uzay sanayi şirketlerinden Lockheed Martin’in ürettiği RQ-170’e ait bir çizim.


Pakistan güvenlik güçleri, militanlarla çatışmaların sürdüğü Belucistan eyaletinde, sınırdan 2 kilometre içeride düşen bir casus uçağı inceliyor. ABD’ye ait casus uçak 25 Ağustos günü bilinmeyen nedenlerle çakıldı. ABD, Afganistan-Pakistan sınırında insansız hava araçlarıyla düzenlediği hava operasyonlarında yüzlerce sivilin ölümüne neden oldu.


Pakistanlı politikacı ve Adalet Hareketi Partisi Başkanı İmran Han, ABD’nin casus uçağından atılan füzeden geriye kalan şarapnel parçasını basına tanıtıyor. 27 Ekim günü ABD’nin düzenlediği hava operasyonunda, aralarında Taliban komutanı Maluvi Nezir’in kardeşinin de bulunduğu dört militan öldürüldü.


Pakistanlı yetkililer, 19 Temmuz’da Karaçi’de bir petrol tesisine çakılan insansız hava aracının parçalarını topluyor. Pakistan ordusundan bir yetkili, insansız uçağın düşme nedenini bir kuşun çarpmasına bağladı. ABD’li analistler, casus uçakların kazalarını gerekli testlerden yeterince geçirilmemelerine bağlıyor.


Pakistanlı aşiret üyeleri 15 Haziran’da Kuzey Veziristan bölgesinde düzenlenen operasyonda ölen sivillerin cenazesinde gözyaşı döküyor. ABD, aynı operasyonda sekiz Taliban militanının öldürüldüğünü öne sürdü.


İsrailli bir asker, 12 Ekim 2010'da çekilen bu fotoğrafta, Negev Çölü’nün güneyinde kalan Şizafon askeri üssünde bir insansız hava aracı taşırken görülüyor.


ABD’li bir asker, 4 Eylül 2010 tarihli bu karede, Afganistan’ın Arghandab Vadisi’nde bir insansız hava aracını faaliyete geçirmeye çalışıyor. ABD, Afganistan’daki Taliban tehdidinin yolsuzluktan bile daha büyük bir sorun olduğunu savunuyor.


ABD’nin Nevada eyaletindeki Creech Hava Üssü’nde test uçuşu yapan bir “avcı-imha edici” insansız hava aracı. Havada 14 saat kalabilen MQ-1 model Predator’lar, yerdeki kontrol merkezindeki operatörler tarafından kontrol ediliyor. MQ-1 Predator’ların bir yıl içinde Afganistan’da kullanılması bekleniyor.


Kanat açıklığı 20 metre olan Reaper, lazer güdümlü ve havadan karaya füzeler taşıyabiliyor.


Tam donanımlı bir MQ-9 Reaper, Creech hava üssünde. Fotoğrafın tarihi 4 Kasım 2007.


Nevada’daki Creech hava üssünde MQ-9’un uçuş testini yapan operatörler.


7 Eylül 2004'te çekilen bu fotoğrafta da Felluce’de düşen ABD’ye ait insansız hava aracına ait parçaları gösteren militanlar görülüyor. Irak’taki militan gruplar, insansız hava aracını düşürdüklerini öne sürerken, yedi ABD’li denizci ile üç Irak ulusal muhafızının öldürüldüğü saldırıyı da üstlenmişti.


Bir Iraklı, 29 Mart 2003 tarihinde, başkent Bağdat’taki Enformasyon Bakanlığı önünde çekilen bu fotoğrafta ABD’ye ait insansız hava aracının bir parçasını taşıyor. Irak, ABD’nin insansız hava araçlarından bakanlığa ateşlenen füzeler nedeniyle çok sayıda sivilin öldüğünü öne sürdü.


ABD’nin gelecekte uçak gemilerinde konuşlandırmayı düşündüğü General Atomics Predator C’ye ait bir çizim.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler