HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anıl'ın rüyası!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ndeki nakiller 19 yaşındaki Anıl İlhan'ın ümitlerini artırdı

Anıl'ın rüyası!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde yapılan çift kol nakilleri, doğduğu günden beri çift kol ve çift bacağı olmadan yaşamını sürdüren 19 yaşındaki Anıl İlhan'ın ümitlerini artırdı. Hastaneye başvururak nakil sırasına giren İlhan müjdeli haber için gün saymaya başladı.

[

**Fotoğraflar için tıklayın...

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/anilin-ruyasi-mujdeli-haber-icin-gun-sayiyor/9895/254408/)

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde oturan ve kolları dirsek, bacakları da diz altından eksik dünyaya gelen Anıl İlhan, Cihan Topal ile Atilla Kavdır'a başarılı çift kol nakli yapılmasının ardından AÜ Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşmeye karar verdi. Yaklaşık 6 ay önce yapılan ön görüşmenin ardından annesi Erengül İlhan ile AÜ Hastanesi'ne başvuran Anlı İlhan, tetkikler sonrasında uzuv nakli için sıraya girdi. Bacaklarındaki protez sayesinde yürüyebilen Çorlu Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi İlhan, şimdi heyecanla nakil gününü bekliyor.

CİHAN TOPAL UMUT OLDU Bugüne kadar 'Uzuv nakli yapılabilir mi?' düşüncesiyle sürekli yurt dışında araştırma yaptıklarını aktaran Anıl İlhan, "Cihan ağabey bize umut oldu. Onun durumunu takip etmeye başladık. Güzel bir örnek oldu. İlk yapılan kol naklinin başarıya gitmesi benim gibi birçok insana mutluluk verdi" diye konuştu.

BAĞIŞLANMAYAN ORGANIN FAYDASI YOK AÜ Hastanesi'ne başvurmadan önce Cihan Topal ile görüştüğünü ve onu ilk gördüğünde oldukça heyecanlandığını belirten İlhan, şunları söyledi:

"İlk çift kol nakli yapılan kişi olmasına rağmen çoğu işini yapabiliyordu. Benim en çok baktığım şey arabasını rahat bir şekilde kullanması oldu. Araba kullanmayı çok istediğim için bu bana çok büyük mutluluk verdi. Kuşlarına yem verebiliyordu. Kızıyla el ele tutuşup, ailesiyle vakit geçirebiliyordu. Herkesin organ bağışı yapması gerekiyor. Bağışlamadıktan sonra hiçbir faydası yok. Bir kol, bir bacak ya da bir yüz bir insana ve ailesine can katacak."

Oğluna uzuv nakli yapılacağı günün hayaliyle yaşadıklarını söyleyen anne Erengül İlhan ise "Anıl doğduğunda ben hep kol nakli olacağını düşünüyordum. Artık çok ümitliyiz" dedi.

Türkiye'nin ilk çift kol nakli AÜ Hastanesi'nde 25 Eylül 2010'da Cihan Topal'a, ikinci çift kol nakli ise yine aynı hastanede geçen 21 Ocak'ta Atilla Kavdır'a yapılmıştı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler