HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkent'te göçük can aldı

Ankara İnönü Bulvarı'nda önünde süren metro çalışmaları sırasında meydana gelen göçükten büyük dram çıktı.

Başkent'te göçük can aldı

Kaldırımda yürürken göçük altına kalan vatandaşın TBMM'de iki gün önce işe başladığı ve bu sabahta işe gitmek üzere kaldırımda yürüdüğü belirlendi. Göçük altında kalan kişinin isminin Kadir Sevim olduğunu yeğeni Halil İbrahim Kuş açıkladı. Kadir Sevim'in cesedine gece geç saatlerde ulaşıldı.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Ankara-da-metro-insaatinda-gocuk/1457423/)

Çayyolu Metrosu inşaatında yaşanan göçük sonrası yerde yaklaşık bir metrelik çukur oluştu. Göçük sırasında kaldırımda yürüyen bir vatandaş çukura düşerek gözden kayboldu.

TEHLİKE SÜRÜYOR

AKUT, Sivil Savunma ve İtfaiye ekipleri, göçük altında kaldığı iddia edilen vatandaşı arama çalışmalarını sürdürürken aynı bölgede yaşanan yarım metrelik bir başka çukur, panik yaşanmasına neden oldu.

Göçük bölgesinde eğitimli köpekler eşliğinde arama yapıldı. Kuyuya giren köpekler vatandaşı bulamadı. Bunun ardından, sivil savunma ekibinden bir kişi, halat yardımıyla gece görüş kamerası eşliğinde kuyuya indi.

TRAFİK FELÇ OLDU

Ankara Metrosu'nda meydana gelen göçüğün ardından Eskişehir yolu çökme ihtimaline karşı trafiğe kapatıldı. Kızılay yönüne ilerleyemeyen araçların oluşturduğu kuyruk ODTÜ Kavşağı'na kadar uzadı. Göçüğün, metro çalışmaları nedeniyle 25 Haziran'da trafiğe kapatılacak bölgede yaşanması, Ankaralılar'a üç gün sonra yaşayacakları trafik sorununun provasını yaptırdı.

AKŞAMA DİKKAT

Bu arada, Ankara'nın önemli güzergahlarından biri olan olay yerini kullanacak Ankaralılar akşam trafiğine karşı uyarıldı. Yetkililer, çökme nedeniyle kapatılan yolu kullanacak vatandaşların alternatif güzergahları tercih etmesi istendi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Metrosu’nun yapım çalışmalarını iki yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’inden devralan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başkent’teki metro inşaatında yaşanan göçüğün ardından bir açıklama yaptı. Bakanlığın açıklaması şöyle:

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından devir alınan Kızılay- Çayyolu Metro inşaatında, çalışmanın henüz başlamadığı sabah saat 06.50’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde yaklaşık 2 metre genişliğinde bir çöküntü meydana gelmiştir. Bakanlık ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri olay yerine süratle intikal etmiş, çöküntünün meydana geldiği olay yerine sivil savunma, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri yönlendirilmiştir.

"ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Ekipler tarafından çöküntü alanına müdahale edilmiş olup göçüğün büyümemesi için gerekli önlemler alınmıştır. Olay yeri can ve mal emniyeti için yolcu ve araç trafiğine kapatılmıştır. Söz konusu çöküntünün gerçekleşme nedenine ilişkin teknik inceleme başlatılmıştır.

Göçük altında bir vatandaşımızın bulunduğuna dair iddialar nedeniyle çöküntü alanında K-9 köpekleri ile hassasiyetle arama çalışmaları sürdürülmektedir.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler