Antibiyotik Haberleri

Adeta şifa deposu: Vücuttaki tıkanıklığı açar, iltihabı söker atar! Enfeksiyonu bitiren doğal antibiyotik

Udi hindi, alternatif tıp alanında uzun yıllardan beri vazgeçilmez bitkiler arasında yer alıyor. Uzak Doğu Asya'dan dünyaya yayılan bu bitki adeta şifa deposu özelliği taşıyor. En çok yağ şekliyle kullanılan bu faydalı bitki, özellikle üst solunum sorunu yaşayn kişilerin bir numaralı tercihi.

Haber 12-03-2024 10:44

Antibiyotik ishal yapar mı? Antibiyotiğe bağlı ishal ne kadar sürer?

Antibiyotikler tıbbi dünyada enfeksiyonlarla mücadelede hayati öneme sahip ilaçlardır. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkili olan bu ilaçlar hastalıkların hızlıca iyileşmesine katkı sağlayarak sağlığımızı korur. Ancak antibiyotiklerin bazı yan etkileri bulunur. Bunlardan biri antibiyotik kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilen ishaldir.Antibiyotiklere bağlı ishal,tedavinin sürecinde hastalar arasında oldukça yaygın bir durumdur ve hastaların endişe duyduğu bir yan etkidir.

Haber 31-07-2023 23:06

Şifa kaynağını gördüğünüz yerde toplayın! Doğal antibiyotik olan bu gıda cinsel gücü artırıyor, kanı temizliyor

Doğal gıdaların faydaları sağlık için büyük önem taşıyor. Keçiboynuzu da faydaları saymakla bitmeyen gıdaların içinde bulunuyor. Doğal antibiyotik etkisi yaratan keçiboynuzu kan temizleme, cinsel gücü artırma gibi etkiler yaratıyor. İşte keçiboynuzunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-06-2023 09:06

Almanya'da antibiyotik ilaç tedarikinde kriz!

Almanya Çocuk Doktorları Birliği (BVKJ) Sözcüsü Jakob Maske, ülkede çocuklar için kullanılan antibiyotik ilaç sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Haber 28-04-2023 20:07

Antibiyotik

Antibiyotik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Antibiyotik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türkiye'de enfeksiyonlarda artış görülüyor! İnfluenza virüsü belirtilerine dikkat

Yaşanan hava değişimleri nedeniyle enfeksiyonlarda artış meydana geldiğini belirten uzmanlar influenza virüsünde yanlış tedavi yöntemi izlendiğini belirtiyor. Diğer hastalıklarla karıştırılmaması gerekilen influenza virüsünün belirtileri hakkında uyarıyor.

Haber 17-04-2023 14:27

Antibiyotik kullanımına dikkat! 5 yıl sonra enfeksiyona bağlı ölümler artabilir

Bilinçsizce kullanılan ilaçlar birçok yan etkiye sebep olabiliyor. Toplumda en ufak hastalıkta kullanılan antibiyotiklerin sağlık için oluşturduğu riskler hakkında uyarılarda bulunuluyor. Uzmanlar 5 yıl sonra artabilecek ölüm oranlarında antibiyotiğe karşı uyarıyor.

Haber 07-03-2023 17:26

Yaptırdığı pedikür yüzünden ayak parmağını kaybetti! Uzmanlar tehlikeye karşı uyardı

Pedikür ve manikür çok daha bakımlı bir görünüm sağlıyor. Ancak bilinmeyen yerlerde yapılan bu tarz uygulamalar mantar, enfeksiyon gibi riskli durumlara neden olabiliyor. Yaptırdığı pedikür nedeniyle ayak parmağını kaybeden bir kadın yaşadıklarını anlattı.

Kadin 22-02-2023 20:48

Uzmanlardan önemli uyarı! Giderek yayılan salgın antibiyotiğe karşı duyarlı

Amerika'da giderek yayılan enfeksiyon salgınını 1 kişinin ölümüne sebep olduktan sonra uzmanlar tarafından kritik uyarılar yapıldı. Giderek artan enfeksiyon salgınıyla kullanılan reçetesiz göz damlalarının bağlantılı olduğu tespit edildi.

Haber 03-02-2023 11:00

Geçer diyerek geçiştirmeyin! Bu kokuyu alıyorsanız doktora koşun...

Vücudumuzda zaman zaman değişimler yaşanabiliyor. Yediklerimiz, giydiklerimiz ve hava koşulları gibi etkenler vücut kokularına neden olabiliyor. Bu kokuların uzun süredir devam etmesi kanser hakkında uyarıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken kokuları belirterek vücudunuzdaki bazı kokuların oldukça tehlikeli olduğunu paylaştı.

Haber 23-01-2023 09:14

Tavuk diye bunu yediriyorlar! Görüntüsü neredeyse aynı ama… Yiyenlerin dizlerinde ortaya çıkıyor

Sofraların vazgeçilmezi olan tavukla ilgili ortaya atılan bir iddia endişelendirdi. Tüketenlerin sağlığını olumsuz etkileyeceği konusunda uyarıda bulunulan iddiaya göre antibiyotikli ve hormonlu civcivler büyütülüp piyasaya sürülüyor. Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar "Tavuk değil, civciv yiyoruz" derken yiyenlerin dizlerinde sorunların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Şimdi vatandaşlar satın aldıkları tavuğun sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğunun nasıl anlaşılacağı araştırılıyor.

Haber 28-12-2022 10:47

İkisini birleştirmek kimsenin aklına gelmez ama adeta mucize yaratıyor! Öksürüğü anında keser, kanserden korur...

Kış aylarında artış gösteren hastalıklardan korunmak için çeşitli yöntemler deneniyor. Hastalıklara karşı kimyasal ürünler kullanmak yerine doğal gıdaları tercih edenler kişiler farklı kür tariflerini araştırıyor. İlginç kürler arasında bulunan soğan ve bal karışımının faydaları saymakla bitmiyor. Öksürükten kansere kadar birçok sağlık sorununa katkı sağlıyor.

Haber 08-12-2022 17:02

Hastalıktan eser bırakmıyor! İşte doğal antibiyotik etkisi yaratan 7 besin

Kış aylarının gelmesiyle soğuk algınlığı, enfeksiyon riski de arttı. Kış aylarında hasta olmaktan korunmak için soğukta kalmamaya, uykuya ve beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar, zengin içerikleriyle hem soğuktan koruyor hem de hastalıklardan eser bırakmıyor.

Haber 04-12-2022 14:15

Gereksiz antibiyotik kullanımında hayati risk inanılmaz boyutta! İsyan etti: Israra bir son verin

Gereksiz antibiyotik kullanımı korkunç boyutlara ulaştı. Uzmanlar özellikle 5 yaş altı çocuklar için hayati risk oluşturduğunun altını çizdi. Dünyayı bekleyen yeni kabuslardan birinin antimikrobiyal direnç olduğu uzun zamandır konuşuluyordu. Her yıl dünyada 700 bin kişi antibiyotik direnci yüzünden hayatını kaybediyor. Her 5 ölümden biri 5 yaş altındaki çocuklarda görülüyor.

Haber 24-11-2022 08:09

Sağlık Bakanı Koca bu sözlerle uyardı! Yeri ve zamanı gelmeden kullanmayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, antibiyotiklerin gereksiz yere kullanımına ilişkin uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "İleride sizi koruyacak silahı, doktorunuz zorunlu görmedikçe, yeri ve zamanı gelmeden kullanmayın" dedi.

Haber 18-11-2022 19:47

DSÖ antibiyotik direnci için alarm zillerini çalıyor!

Global anlamda çok büyük bir sorun olan ve gelecek için de çok daha büyük riskler barındıran antimikrobiyal direnç konusuna dikkat çekmek amacıyla Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası (DAFH), kapsamında farklı platformlarda çalışmalar sürdürülüyor. Antibiyotiklerin insanlık için en büyük buluşlardan biri olmakla birlikte gelinen noktada durumun hem bugün hem de gelecek için tehlikeli boyuta ulaştı.

Haber 18-11-2022 14:26

Hemen deneyin: Yatak odanıza koyacağınız soğan ile fark yaratın! Etkileri şaşırtacak

Soğan doğal antibiyotik olarak görülüyor. Her yemeğin olmazsa olmazı olan soğan vücuda kuvvet sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğanın faydasını duyanlar oldukça şaşırıyor. Özellikle kışın görülen hastalıklar için soğan vazgeçilmez nimetler arasında bulunuyor. Yatak odasında baş ucunuza koyacağınız soğanın etkileri ise fark yaratıyor.

Haber 09-11-2022 15:19

Antibiyotikleri unutun: Birinci Dünya Savaşı'nda yaralanan askerlere uygulanan yöntem! Kullananlar giderek artıyor

Sağlık için ilaçların yanı sıra birçok farklı çözüm yolu bulunuyor. Doğal tedavileri tercih eden kişiler ilacın yerine geçebilecek tedavi yöntemleri arıyorlar. Eski zamanlarda kullanılan bazı tedaviler günümüzde de kullanılmaya devam edebiliyor. Birinci Dünya Savaşı askerlerinin yaralarını iyileştirmek için kullandıkları yöntem son günlerde giderek artmaya başladı.

Haber 06-11-2022 15:57

Antibiyotik içmek için koşmayın: Öksürüğü bıçak gibi keser! Anında rahatlarsınız

Boğazımız kaşınmaya başladığında ilk olarak hastalanmaktan korkmaya başlarız. İster geniz akıntısı olan ister toz kaçmış olsun öksürük başladığı zaman hızlı şekilde harekete geçmek gerekir. Öksürük üst solunum yollarını kaplayan hücrelerin iltihaplanmasına da yol açabilir. Soğuk algınlığı ve gripten kaynaklananlar gibi birçok öksürük kendi kendine geçer. Sizinki daha ciddi bir tıbbi durumdan geliyorsa, tedavi için bir şeyler yapma zamanınız gelmiş olabilir.

Haber 27-10-2022 17:56

Severek yiyoruz ama tam mikrop yuvası! Sağlığımızı riske atıyor

Severek yediğimiz yiyecekler sağlığımız için oldukça riskli durumlar oluşturabiliyor. Özellikle marketlerde satılan paketlenmiş gıdaların zararları saymakla bitmiyor. Ancak bu zararlar sadece paketlenmiş gıdalarda değil raflarda satılan tavuklarda da bulunuyor. Araştırmalara göre market tavukları tam bir mikrop yuvası.

Haber 27-10-2022 07:49

Etkisini zirveye taşıyor! Sarımsağın daha faydalı olması için sadece 10 dakika yeterli

Sarımsak yemeklerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Keskin kokusuna rağmen oldukça sevilen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yemek yaparken uygulanan bazı hatalar sarımsağın vitaminini alıp götürüyor. Sarımsaktan maksimum derecede vitamin almak istiyorsanız aşağıda bulunan yöntemi deneyebilirsiniz.

Haber 19-10-2022 09:40

Görmezden gelmeyin! Yaşadığı kulak çınlamasını enfeksiyon sandı ama gerçekler bambaşkaydı...

Kulak çınlaması en sık rastlanan günlük rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Oldukça sık rastlandığı ve kolayca geçtiği için görmezden gelinin kulak çınlamaları tehlikeli olabiliyor. Michelle Francis yaşadığı kulak çınlamasını sinüs enfeksiyonu sandı ancak yapılan testler sonucunda beyninde tümör olduğu anlaşıldı.

Haber 11-09-2022 15:20

Çocukken antibiyotik kullandıysanız dikkat! Bu hastalıklara yakalanma riskiniz daha yüksek

Uzmanlar antibiyotik kullanımları hakkında uyarılarda bulunuyor. Antibiyotik kullanımı son yıllarda azalsa da önceki yıllarda oldukça fazla kullanılıyordu. Yapılan araştırmalar çocukken antibiyotik kullananların çeşitli hastalıkları geçirme riskinin daha yüksek olduğunu buldu.

Haber 11-09-2022 12:16

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Doğru olduğunu sandığımız 7 bilgi

Sağlık konusunda birçok farklı öneri ve fikir bulunuyor. Bu fikirler artık hayatımıza yerleşip alışkınlık olmuş olsa da birçoğu doğru değil. Dr Sara Kayat, doğru olarak bildiğimiz ama doğrulunun kanıtlanmamış olan bilgileri paylaşarak rahatlamanız gerektiğini belirtti.

Haber 30-08-2022 10:44

Dirençli bakterilere karşı etkili ilaç geliştirildi

Bir süredir bilim dünyasının gündeminde olan dirençli bakterilerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD’de tedavilere dirençli olan bakterilerle mücadelede kullanılabilen yeni bir ilacın geliştirildiği açıklandı. İlaçta yer alan fabimisin bileşiğinin laboratuvar deneylerinde zatürree ve idrar yolu enfeksiyonlu farelerdeki dirençli bakterilerde etkili olduğu belirtildi.

Haber 12-08-2022 15:47

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye, antibiyotik direncinde dünyada 2'nci sırada! 1 yılda 10 milyon insan hayatını kaybedecek

Dünyayı bekleyen en büyük sağlık sorunlarından biri olarak gösterilen antibiyotik direncinde Türkiye ikinci sırada. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, dünyada her 45 saniyede 1 kişinin antibiyotik dirençli bakterilerden kaynaklanan enfeksiyon sonucu öldüğünü belirterek, "Türkiye, OECD verilerine göre antibiyotik direnci ile ilgili dünyada 2'nci sırada. 2050'de tüm dünyada 1 yılda hayatını kaybedecek insan sayısı, 10 milyon olarak belirlenmiş" dedi.

Haber 10-08-2022 09:00

Faydaları saymakla bitmiyor! Kansere karşı koruyucu etkisi var

Sağlıklı beslenmek hem daha zinde olmamızı sağlıyor hem de birçok hastalıktan koruyor. Hastalıklardan korunmak adına bazı özel karışımlar bulunuyor. Bu karışımlar arasında yer alan altın karışımın faydaları saymakla bitmiyor. Her derde deva oluyor.

Haber 09-06-2022 16:34

İlaç içmeden önce bir de bunu deneyin! Antibiyotik kadar etkili

Hastalıklara karşı alınması gereken en önemli tedbir öncelikle sağlıklı bir beslenme ve düzenli bir yaşam tarzını benimsemektir. Uykunuz düzenli, sigara ve alkol de kullanmıyorsanız hastalıklar size kolay kolay uğramaz. Ancak bunlardan biri veya birkaçını yapıyorsanız hastalanmanız kaçınılmazdır. Başta enfeksiyonlar olmak üzere hastalıklara karşı ilaç kullanmadan önce etkisi antibiyotik kadar kuvvetli olabilecek bitkileri denemeye ne dersiniz?

Haber 13-05-2022 12:29

Antibiyotiklere dirençli süper bakterinin insanlara geçmesi an meselesi

Bir süredir gündemde olan ve hayvanlar arasında hızla yayınlan süper bakteri ile ilgili araştırmalardan korkutucu bir sonuç ortaya çıktı. Danimarka’da yapılan çalışmanın sonuçlarına göre; tehlikeli bir süper bakteri türünün domuzlardan insanlara yayılabileceğine dair kanıtlar elde etti.

Haber 26-04-2022 09:23

Mide rahatsızlıklarını azaltan doğal bir ağrı kesici: Öpüşmek! İşte öpüşmenin faydaları...

Öpüşmek çiftleri mutlu etmekle kalmıyor sevgi ve güven duygusunu da güçlendiriyor. Ayrıca bu romantik eylemin insan vücuduna, muhtemelen daha önce duymadığınız birçok faydası bulunuyor. Uzmanlar, her sabah eşini öperek uğurlayanların, diğerlerine göre 5 yıl daha fazla yaşadığını ifade ediyor.

Haber 29-03-2022 00:30

Yanlış antibiyotik kullanımı hem sağlığa hem de ekonomiye zarar! Maliyeti 100 trilyon

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sanmak, antibiyotiklerin ağrı kesici ve ateş düşürücü olmadığını ve yanlış kullanımında sağlıkta ciddi zararlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Şu ana kadar üretilen 100’den fazla antibiyotiğin pek çoğuna mikroplar direnç geliştirmiş durumda olduğunu, bu dirençli mikroplardan dolayı 2050 yılına kadar tüm dünyada 10 milyon kişinin öleceği tahmin edilmekte olduğunu öne sürdü.

Haber 16-03-2022 15:41

Antibiyotik kullanımı geriledi

Antibiyotik, bulaşıcı hastalıklara karşı hastane kontrolünde yapılan testler sonucunda doktor tarafından verilen bir ilaç türüdür. Virüslerin neden olduğu grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde etkili olmazlar. Yıllar boyunca bilinçsiz kullanılan antibiyotik kullanımı son yapılan araştırmalara göre yarı oranda azalma gösterdi.

Haber 14-03-2022 13:33

Ağrı kesiciler sandığımız kadar masum değil!

Anne adaylarının gebelik sürecinde en çok endişe ettiği konuların başında mevsimsel enfeksiyonlara bağlı ilaç kullanımı geliyor. Hamilelik döneminde geçirilen hastalıklar, beslenme düzeni gibi etkenler bebek sağlığı üzerinde önemli rol oynarken, ağrı kesici kullanımı ise kafa karışıklığa neden oluyor. Yapılan araştırmalar ise bazı ilaç gruplarının doktor kontrolünde alınabileceğini gösteriyor.

Haber 10-03-2022 13:39

Antibiyotiklere dirençli bakteriler 2019'da 1 milyondan fazla kişinin ölümüne neden oldu

Antibiyotiklere dirençli bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlarla ilgili bugüne kadar yapılan en kapsamlı araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre 2019 yılında dünyada 1,2 milyondan fazla kişi, bu bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlar sonucu hayatın kaybetti.

Haber 09-02-2022 18:12

Şanlıurfa'nın tescilli lezzeti soğan kebabı kışın vazgeçilmezi

Gastronomi alanında köklü geçmişe sahip Şanlıurfa'nın soğan kebabı, özellikle kış aylarında "şifa deposu" olarak sofralara lezzet katıyor

Yurthaber 25-01-2022 12:08

Ne Covid-19 ne Omicron ne de grip! Dünyadaki bir numaralı ölüm nedeni haline geldi

ABD’de yeni yapılan bir çalışma antibiyotik kullanımının ne kadar ölümcül hale geldiğini gözler önüne serdi. Bilim insanları dünyadaki bir numaralı ölüm nedeni olarak antimikrobiyal direnci gösterirken, sadece 2019 yılında bu nedenle 1,2 milyonu aşkın kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor. Dünyada antimikrobiyal direnç (AMR) yüzünden günde 3 bin 500 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Bilim insanları bu konuda hemen harekete geçilmemesi durumunda sonuçlarının felaket olacağını söylüyor.

Haber 21-01-2022 08:02

Gelecek nesillerde de etkili olmasını sağlayacak! Antibiyotik kullanırken 6 kurala dikkat

Antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için oldukça önemli ilaçlardır. Ancak gereksiz ve kontrolsüz şekilde kullanılması insan vücudunda dirençli bakterilerin oluşmasına neden olduğundan sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle ve gelecek nesillerde antibiyotik ilaçların etkinliğinin aktarılabilmesi için bilinçli şekilde kullanılması önem taşır.

Haber 17-11-2021 14:00

Yargıtay'dan dikkat çeken karar! Bunu yapan eczacı yandı

Reçetesiz antibiyotik satışının kabahat olduğuna dikkat çeken Yargıtay 19. Ceza Dairesi, eczacıya reçetesiz her satış için idari para cezası verilmesi gerektiğine hükmetti.

Haber 23-05-2021 09:44

Korona bitmeden DSÖ’den korkutucu açıklama geldi!

Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yaparak en az koronavirüsü salgını kadar tehlikeli bir durumu gündeme getirdi. DSÖ, yanlış antibiyotik kullanımı dolayısıyla antibiyotiklere dayanıklı bakterilerin arttığını ve şu ana kadar üretilen 43 antibiyotikten hiçbirinin bu süper bakterilere etkisi olmadığını duyurdu.

Haber 15-04-2021 17:31

Nezle ve gripte antibiyotik kullanımı yanlış

Havaların soğumasıyla sık görülen alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik tedavisinin hastalığın türüne göre uygulanması ve gereksiz kullanımlardan kaçınılması gerektiği belirtildi.

Haber 01-12-2007 10:37

Antibiyotik kullanan bebeklerde astım riski

Doğumdan sonraki ilk bir yıl içinde antibiyotik verilen bebeklerin, daha sonraki yıllarda astım olma risklerinin artabileceği bildirildi.

Haber 14-03-2006 16:42

Grip aşısı olmayanlar çaresiz değil

Gripten korunmanın en etkili yolunun grip aşısı yaptırmak olduğu artık çok iyi biliniyor. Özellikle de yaşlıların, astım, KOAH, kalp yetersizliği, diyabet ve böbrek hastalarının her yıl mutlaka grip aşısı olmaları gerekiyor. Bu aşı daha çok ekim ve kasım aylarında yapılıyor olsa da, aşı için geç kalmış da sayılmazsınız, çünkü grip salgını henüz başlamadı.

Haber 22-01-2006 00:33

Antibiyotik, filhastalığına iyi geldi

Sekiz hafta kullanılan bir antibiyotiğin filhastalığına iyi geldiği bildirildi.

Haber 17-06-2005 13:48

Antibiyotik, kalp krizi riskini azaltmıyor

Kalp krizi geçirenlerde görülen bakteriye karşı antibiyotik kullanımının, kalp krizi riskini azaltmadığı bildirildi.

Haber 21-04-2005 14:07

Antibiyotik kullanmayı biliyor muyuz?

Kişilerin antibiyotik ve antibiyotik kullanımına ilişkin bilgi düzeylerini incelemek amacıyla Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı işbirliğiyle gerçekleştirilen bir araştırma, kişilerin antibiyotik grubu ilaçları bilinçli olarak kullandığını ortaya çıkardı.

Haber 30-03-2005 01:48

Antibiyotik nasıl kullanılmalı? Antibiyotiğin zararları ve yararları nelerdir?

Ülkemizde gereksiz ve yanlış tüketilen ilaçların başında antibiyotikler geliyor. Biraz ateşimiz çıktığında... boğazımız ağrıdığında... grip olduğumuzu sandığımızda... hemen antibiyotiklere sarılmaz mıyız ? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta antibiyotik kullanımını Mynet okurları için derledi.

Haber 08-03-2005 06:20

Antibiyotik tüketimi düştü

Bu sene kışın geç başlaması üst solunum yolu enfeksiyonlarını azaltırken, antibiyotik tüketimini de düşürdü.

Haber 30-11-2004 13:53

Su gibi antibiyotik tüketiyoruz

Yaz aylarının sonunda kendini belli eden solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uzmanlar uyarıyor. Bu hastalıklara karşı ilk tedavinin antibiyotik olduğunu düşünen insanların yanlış yol izlediklerini belirten hekimler, hastalık ne olursa olsun doktor kontrolünde antibiyotik kullanılması gerektiğini belirttiler.

Haber 07-10-2004 14:50

Kış hastalıklarına karşı hekim önerileri

Kış mevsiminin kendini iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde, uzmanlar soğuk algınlıklarına karşı vatandaşları uyarararak, bazı önerilerde bulundu. Uzmanlar, antibiyotik kullanımının soğuk algınlığının düzelmesine etkisi olmadığını belirterek, vatandaşların ancak 7 ile 10 günden uzun süren ve ateşle seyreden bir tablo olduğunda hekime müracaat ederek, bu durumda antibiyotik almalarını öneriyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Gripte antibiyotik kullanmayın

Kış mevsiminin en bulaşıcı virüs hastalığı olan gribin tedavisinde kesinlikle antibiyotik kullanılmaması gerektiği bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00