Araştırma Haberleri

Evlilik sorusu vatandaşı ikiye böldü! Evliler mi mutlu bekarlar mı? Araştırma sonucu ezber bozdu

Değişen çağ koşullarıyla birlikte evliliğe bakış açısı da zaman içinde büsbütün değişti. Kimileri aradığı kişiyi bulup bir an önce evlenmeye can atarken kimileri ise 'sultanlık' olarak gördüğü bekarlığın tadını çıkarıyor. Peki evliler mi daha mutlu bekarlar mı? Amerika'da yapılan bir araştırma bu sorunun aslında tuzak olduğunu ortaya koydu! Vatandaşın yanıtı ise çoğunlukla aynı. Ama evliliğe ve bekarlığa farklı bakanların sayısı da az değil...

Trend 04-03-2024 08:46

‘Türk Halkının Yürüyüş Alışkanlıkları’ araştırıldı! Geçen yıllar ile karşılaştırılan sonuçlar çok şaşırttı

Araştırma şirketi Areda Survey, ‘Türk Halkının Yürüyüş Alışkanlıkları’ başlıklı bir araştırma gerçekleştirdi. Aynı araştırmanın 2023 ve 2024 verileri kıyaslandığında katılımcıların yürüyüş yapma süresinde azaltma olduğu görülüyor. Katılımcılar 2023 yılında yüzde 39,3 oranıyla gün içinde bir saatten fazla yürüyüş yaptığını ifade ederken, 2024 yılında bu oran yüzde 32,9’a düşüyor.

Kadin 27-02-2024 15:10

Antalya Körfezi'ndeki denizanası yoğunluğu bilimsel incelemeye alındı

Çorum'da yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarptığı 9 yaşındaki çocuk yaralandı.

Yurthaber 27-02-2024 14:38

Türkiye'nin en sevilen çorbası açıklandı! Hem ‘en sevilen’ hem de ‘asla yemem’ denilen çorba oldu

Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.

Yemek 03-02-2024 07:25

Diğer Haber Etiketleri

balık çorbası bekar belirti belirtileri beslenme Doktor Psikolog Akdeniz Üniversitesi Performans Süper Lig deprem alkol aloe vera balık işkembe kara lahana kelle paça limon tarçın ton balığı turşu yoga kan şekeri Ekrem İmamoğlu makarna bebek ilaç küf Tuvalet kağıdı son dakika Kefir Cinsel sorunlar meyve Viagra kalp hastalıkları gülümsemek su hastalık uyku Pirinç Bakteri testosteron NASA boşanma Akciğer‎ Beyin Karaciğer‎ Testis Göz Çay denizanası hamilelik Aldatma kahve kırmızı kart baharat Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu Oksijen çorba iş görüşmesi çocuk Horlama deniz salyangozu tuvalet Yürüyüş tedavi tuz evlilik idrar Marmara Denizi penis Yerel seçim mülakat alzheimer astım bağırsak kanseri böbrek taşı bunama diyabet enfeksiyon epilepsi erken boşalma felç grip hiperglisemi hipertansiyon hormonal bozukluk iktidarsızlık inme (beyin krizi) kalp krizi kalp yetmezliği kan şekeri yüksekliği kanser kuş gribi mesane kanseri parkinson uyku apnesi uykusuzluk virüs yaşlılık Türkiye Ülke alzheimer belirtileri alara aday areka palmiyesi aşk merdiveni dağ palmiyesi deniz sıcaklığı cinsel cinsel sağlık civa çiftler baba böbrek böbrek taşı ağrısı böbrek taşı belirtileri böbrek taşı nasıl düşer bilim bilim adamları bilim insanları burun bitki fayda felç belirtileri feta endokrin erkek erkek çocuk evlenmek evli gece gülümse görüntü gran hamile gıda göğüs genç hasta ibb içki idrarda kan idrarda kan görülmesi hücre hasar insan insülin ifade hiperglisemi nedir anket anne ayak diyabet belirtileri diyabet nedir dudak ebeveyn karakter işitme japon kan grubu yiyecek yaş yaşam yaşlı kemoterapi mon mesane kanseri belirtileri mesane kanseri nedir mum mutluluk koronavirüs lahana turşusu rapor saç penis büyütme retina risk semen sarmaşık salgın salyangoz tehlike temizlemek teşhis test sodyum sorumluluk spor toto kadın kadın erkek kimchi kimyasal kişilik özellikleri kurdele çiçeği kısır koku parkinson belirtileri partner paşa kılıcı ölüm palmiye uyarı uyku ilacı uykusuzluk nedenleri uzman uzun ince bağırsak da, spor to süper li 3,0 spor tot türk zarar zehir tip 2 diyabet süper ligi sezon bitkiler eo böbrek taşına ne iyi gelir sant cinsi büyük burun uyku açan şeyler spektrum uykusuzluk zararları

Araştırma

Araştırma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Araştırma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bir araştırmada 50 yaş üstünün yaşadığı endişe ortaya çıktı: Yaşlandığımda bana kim bakacak?

İlgilen Bakım Hizmetleri tarafından yapılan bir araştırma raporunda, 50 yaş ve üzeri kişilerin kendileri ile ilgili ‘yaşlandığımda bana kim bakacak’ endişesini yoğun biçimde yaşadıkları ortaya çıktı.

Haber 30-10-2023 17:16

Marmara Denizi’nde alarm! Bu yaz araştırıldı ortaya çıkan sonuçlar ürküttü…

Marmara Denizi’nde devam eden sorunlar her geçen gün giderek artıyor. Yaz dönemi ölçümlerinin ilk bulgularını değerlendiren İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu "Oksijen sıkıntısı vardı, ısınma da sıkıntı haline geldi. Yüzeyde 24-25 dereceleri ölçtük, beklentimiz 22-23 dereceydi. Sıcaklık ağustos ayının sonuna doğru artış trendini sonlandırdı" dedi. Dursun ayrıca oksijen seviyesinin de riskli olduğunu belirten sonuçları paylaştı.

Haber 05-09-2023 13:31

Yaklaşan yerel seçimler öncesi dikkat çeken anket! Listede sürpriz isimler var

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çarpıcı bir anket araştırması yapıldı. 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sizin adayınız kimdir?' sorusunun yöneltildiği araştırmaya 2 bin 750 kişi yanıt verdi. Yapılan anket araştırmasında, Ekrem İmamoğlu, Mustafa Sarıgül ve Süleyman Soylu detayı ise dikkat çekti.

Haber 22-07-2023 17:48

Koronavirüs her şeyi değiştirdi! Çarpıcı araştırma! Milyonlarca kişi artık eskiye dönemiyor…

Türkiye’de de zor günler geçmesine neden olan COVID-19 hakkında çok çarpıcı bir araştırma yapıldı. Koranavirüs geçiren milyonlarca kişinin koku duyusu geri gelmedi. Yeni bir araştırmaya göre, COVID-19 geçiren 20 milyondan fazla Amerikalı koku ve tat duyusunu kaybetti ve en az yüzde 25'inin bu duyuları geri gelmedi.

Haber 14-06-2023 08:06

Milyonlarca kişinin hayatını tehlikeye atıyorlar! Bu ilaçlar erken ölüm riskini artırıyor

Yaşadığımız sağlık problemlerini çözmek adına farklı ilaçlar kullanıyoruz. Doğru ilaç kullanımı sağlık sorunlarımızı ortadan kaldırarak yaşam kalitemizin artmasını sağlıyor. Ancak bilinçsizce kullanılan bir ilacın erken ölüm riskini yüzde 55 artırabileceği öğrenildi. Uzmanlar milyonlar kişinin kullandığı bu ilaca karşı uyardı.

Haber 09-06-2023 09:03

Erkek çocuğu olan ebeveynler dikkat! Araştırma sonuçlarına göre çok daha erken...

Anne ve baba olmak hayata yüklediği sorumluluklarla oldukça zorlu anlar yaşatabiliyor. Özellikle fazla hareketli çocukların ebeveynleri yaşadıkları zorlulukları çevresine aktararak yardım talep edebiliyor. Ebeveynler üzerine yapılan bir araştırma erkek çocuğu olan kişileri şaşırtacak sonuçlar ortaya çıkarttı.

Kadin 07-06-2023 15:09

Japon bilim insanları açıkladı! Kan grubunuza göre karakter özellikleriniz ve hastalık riskleriniz! İşte en zeki kan grubu...

Karakter özelliklerini tespit etmek adına oldukça farklı araştırmalara yapılabiliyor. Japon bilim insanları yaptıkları araştırmalar sonucunda kan gruplarının karakter özellikleri üzerinde etkili olduğunu tespit etti. Kan grupları en güçlü ve en zeki olan kişileri içeriyor. İşte kan grubuna göre kişilik özellikleriniz...

Haber 30-05-2023 09:01

NASA evin havasını temizleyen bitkileri açıkladı! Tüm ortamı değiştiriyor

Ev bitkilerinin sağlık ve temiz hava için özenle seçilmesi gerekiyor. Her bitki evde yetiştirilmeye uygun olmuyor. NASA yaptığı araştırmada evin havasını temizleyen bitkileri sıraladı. Evinize bitki almadan hangisini alsam diye düşünüyorsanız bu bitkilere öncelik verebilirsiniz.

Kadin 29-05-2023 09:53

Uykuda yaşanan bu duruma dikkat! Felç ve diyabet riskini artırıyor

Uyku sırasında yaşanan problemler önemsiz sanılsa da oldukça tehlikeli hastalıkların belirtisi olabiliyor veya başka sağlık sorunların oluşma riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalar göre milyonlarca kişi kalp hastalığı, inme ve diyabet riskini artıran bir uyku bozukluğundan mustarip olduğunun farkında olmayabilir.

Haber 11-05-2023 17:03

Uzun yaşamın anahtarı! Bu yaşlanma karşıtı gıdalar ömrünüze ömür katıyor

Uzun yaşamın sırrı çok eski zamanlardan itibaren araştırılan konular arasında bulunuyor. Daha uzun yaşamak için çeşitli yöntemler aranıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar doğru beslenmenin yaşamı uzatabileceğini gösteriyor. Doktor Michael Mosley, insanların daha uzun yaşamasını sağlayabilecek gıdaları açıkladı.

Haber 02-05-2023 17:05

Şaşırtan araştırma! Kadınlarda erkeklerden daha uzun

Yapılan yeni bir çalışmada, şaşırtan bir keşfe imza atıldı. Vücutlar arasındaki bağırsak anatomisinde önemli farklılıkların keşfedildiği çalışmada, kadınların erkeklerden "önemli ölçüde daha uzun ince bağırsaklara" sahip olduğu sonucuna varıldı. Söz konusu araştırma küçük bir örnekleme dayalı olsa da, yapılan keşif oldukça dikkat çekici.

Haber 30-04-2023 11:15

Bilim adamları uyardı! Köpek gribi insanlar için büyük risk oluşturuyor

Pandemiden beri ortaya çıkan birçok hastalık sağlık için büyük riskler oluşturuyor. Bilim adamları yeni salgın tehlikesi oluşturabilecek köpek gribinin mutasyona uğramış kuş gribi salgınıyla benzer özellikler taşıdığını söylerken köpek gribi belirtileri hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 26-04-2023 09:09

İlginç araştırma: Türkiye'de kullanıcıların yüzde 39'u elektronik cihazlarına isim veriyor!

Yapılan bir araştırma, Türkiye'de katılımcıların yüzde 39'unun elektronik cihazlarına isim verdiğini ortaya koydu. "Dijital Batıl İnançlar" adlı araştırma anketinin sonuçlarına göre, en çok takma isim verilen cihaz akıllı telefonlar oldu. Öte yandan araştırmaya göre Türkiye'de katılımcıların yüzde 44'ü televizyonları, yüzde 40'ı dizüstü bilgisayarları, yüzde 15'i elektrikli su ısıtıcıları ve kahve makineleri yüzde 16'sı akıllı hoparlörleri ve yüzde 21'i robot elektrikli süpürgeleriyle konuşuyor.

Haber 24-04-2023 11:36

Ağzınıza bile sürmeyin! Bu içecek milyonlarca kişinin erken ölüm riskini artırıyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımız için oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Uzmanlar neredeyse her mutfakta bulunan bir içecek türüne karşı yaptıkları araştırmalar sonucunda bu içeceklerin milyonlarca kişinin erken ölüm riskini arttırdığını tespit etti. Sıklıkla içilen bu içecekler hakkında acil uyarı verdiler.

Haber 23-04-2023 09:06

Deniz salyangozundan antikanser özellikli doğal ilaç ürettiler! Kanserden hipertansiyona kadar birçok hastalığa şifa olabilir

Kanser, diyabet, hipertansiyon gibi tüm hayatı etkisi altına alan hastalıkların tedavisi için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yapılan çalışmalar sonucunda deniz salyangozunun antikanser, antihipertansif, antimikrobiyal, antioksidan özelliklere sahip olduğu tespit edildi. Uzmanlar deniz salyangozu çalışmalarının kanser, hipertansiyon gibi hastalıklar için doğal ilaç olabileceğini belirtti.

Haber 22-04-2023 10:54

Yemeden önce tekrar düşünün! Bu yiyecekler ömür boyu hasta ediyor

Diyabet çağımızın en sık görülen hastalıkları arasında yer alıyor. Diyabeti iyileştirecek herhangi bir tedavinin bulunmaması bu hastalığa sahip kişilerin ömür boyu beslenmelerine dikkat etmelerini gerektiriyor. Bu riskli hastalık hakkında yapılan araştırmalarda diyabete neden olan çeşitli gıdalar olduğu tespit edildi. Araştırma sonucunda sıklıkla yediğimiz diyabet riski oluşturan gıdalar açıklandı.

Haber 19-04-2023 09:12

Araştırma sonucu herkesi şaşırttı! Bu meyve kanser hücrelerini yok ediyor

Kanseri erken teşhis etmek ve doğru tedaviyi izlemek hayati önem taşıyor. Kanser hakkında yapılan araştırmalarda kansere karşı etkili sonuçlar sağlayan bir meyve keşfedildi. Uzmanlar meyvenin yarattığı etkiler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek bu mucizevi meyvenin tüketimi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 18-04-2023 17:21

Her şey bu belirtiyle başlıyor! Parkinson hastalığının 10 yıl önce görülen belirtisi

Parkinson hastalığı genellikle yaşlılık hastalığı olarak biliniyor. Bu hastalığı erken teşhis etmek tedavisi için büyük önem taşıyor. Parkinson'un en yaygın belirtisi el titremesi olmasına rağmen bu hastalık yıllar önce uyarı işareti verebiliyor. Yapılan araştırmalar Parkinson hastalığının 10 yıl önce uyarı verdiğini tespit etti.

Haber 13-04-2023 16:46

Bu şekilde uyuyorsanız dikkat! Felç riskiniz üç kat daha fazla

Sağlıklı olmak için her yetişkinin en az 6-8 saat uyuması gerekiyor. Ancak farklı uyku problemleri nedeniyle bu saat değişim gösterebiliyor. Uyku stilimiz çeşitli hastalıklara karşı daha riskli konumda olmamıza neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar uykuda yaşanan bir durumun felç riskinin üç kat daha fazla olduğunu işaret ettiğini belirtiyor.

Haber 13-04-2023 09:02

Erkeklerin kadınlarda baktıkları ilk yer! Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz

Bir kişiyi tanımadan önce ona olan ilk bakışımızda gördüklerimiz karşımızdaki hakkında izlenimlerimizi oluşturuyor. Kadınlar ilk bakışta birçok analiz yapabiliyor. Erkekler ise daha yüzeysel gözlemler yapıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar erkeklerin kadınlarda ilk baktıkları yerleri açıkladı.

Kadin 06-04-2023 10:47

Penis boyu hakkında yapılan araştırma sonuçları şaşırtıcı! Penis boyunun artmasının nedeni riskli olabilir

Erkekler penis boyları hakkında öz güven problemleri yaşayabiliyor. Toplumda birçok kişi penis boyunun cinsel hayatı etkilediğini düşünüyor. Bu konuda yapılan araştırma sonuçlarına göre penis boyunda görülen artışın çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Haber 05-04-2023 10:02

Alzheimer hastalığının yıllar önce görülen ilk belirtisi! Gözlerdeki değişime dikkat

Alzheimer tüm yaşamı etkisi altına alarak temel ihtiyaçların giderilmesini bile zorlaştıran hastalıklardandır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer'ın görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü bilinmektedir. Alzheimer hastalığını erken teşhis etmek bu hastalığın tedavisi için büyük önem taşır. Alzheimer, teşhis edilmeden yıllar önce gözlerde ortaya çıkan değişim bu hastalığın uyarı işareti olabilir.

Haber 05-04-2023 09:11

Mutfağınızdan eksik etmeyin! Böbrek taşı riskini azaltıyor

Mutfağımızda yer alan birçok gıdanın faydalarını bilmiyoruz. Bu gıdalar çeşitli sağlık sorunlarına karşı oldukça etkili sonuçlar sağlayabiliyor. C vitamini bombası olarak görülen ve salatalarda, yemeklerde sık sık kullanılan bir gıdanın böbrek taşı için oldukça önem taşıdığı öğrenildi. Böbrek taşı oluşumunu engelleyen bu gıdanın faydalarını saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 16:05

Yüz şekli böyle olan erkeklere dikkat! Uzmanlara göre aldatma oranı en yüksek olan erkekler...

Aldatılma ilişkiyi bitiren en kötü durum olarak görülüyor. Birçok kadın aldatılma fobileri nedeniyle partnerlerine karşı güvensiz ve şüpheci davranışlar sergiliyor. Bu da uzun süreç içerisinde ilişkinin yıpranmasına neden oluyor. Aldatma üzerine yapılan araştırmalarda en çok aldatan erkeklerin yüz şekilleri incelendi. İşte aldatma oranı en yüksek erkekler...

Kadin 04-04-2023 14:10

Tuvalette görülen bu belirtiye dikkat! Kanser hastalarının yüzde 85'inde görülen yaygın belirti

Kanser, vücudun çeşitli bölümlerinde meydana gelebiliyor. Her kanser türünün belirtisi farklılık gösteriyor. Bu belirtilere karşı bilinçli olmak ve tedaviye erken başlamak hayati önem taşıyor. Uzmanlar mesane kanseri hastalarının yüzde 85'inin aynı durumu yaşadığı belirterek tuvalette görülen riskli belirti hakkında uyarıyor.

Haber 04-04-2023 09:13

Kimseye kaptırmadık! Süper Lig, 5 büyük ligi geride bıraktı

CIES oldukça dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Ortaya çıkan raporda, son 3 sezonu dikkate alınırken, Süper Lig 5 Süper Lig'de maç başına 4.84 kart çıkarıldı. Sarı kartın değeri 4.55, kırmızı kartın ise 0.29 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar...

Spor 31-03-2023 17:26

Grip olan herkese acil uyarı! Ölümcül riskin gerçekleşmesi altı kat artıyor

Grip özellikle mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Gripte uygun dinlenme koşullarının sağlanmaması yaşam kalitesinin düşmesine ve hastalığın kolayca yayılmasına neden oluyor. Uzmanlar grip olan herkesin gripten sonraki hafta tehlikeye karşı çok daha riskli hale geldiklerini belirtiyor.

Haber 30-03-2023 09:06

Tek lokması bile zararlı! Genç yaşta giderek artan kanser vakalarının önemli sebebi

Kanser toplumda en sık görülen hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Genetik ve sağlıksız beslenmek kansere neden olan riskli etkenler olarak biliniyor. Genç yaşta giderek artan ve ölümcül sonuçlara sebep olabilen kalın bağırsak kanseri hakkında konuşan Prof. Dr. Ayhan Kuzu, alınması gereken önlemleri paylaştı.

Haber 29-03-2023 13:51

Uzmanlar uyardı! Geceleri kendinize yaptığınız en büyük kötülük... Ölümcül sonuçlara yol açıyor

Yaşam alışkanlıkları vücut sisteminin değişmesine ve çeşitli hastalıkların gelişmesine neden olabiliyor. Fark etmeden yaptığımız birçok alışkanlık çok ciddi hastalıkların riskini artırıyor. Uzmanlar geceleri yapılan bir davranış hakkında acil uyarı vererek bu davranışın kalp krizi, felç gibi hastalıkların riskini artıran ölümcül hastalığa neden olabileceğini paylaştı.

Haber 17-03-2023 09:10

Araştırma sonuçları şaşırtıcı! Bu içecek kan şekerini 30 dakikada düşürüyor

Kan şekerinin yükselmesine hiperglisemi deniliyor. Yükselen kan şekerine müdahale etmemek kalp, böbrek ve göz gibi organların ciddi hasar almasına sebep olabiliyor. Yükselen kan şekerini düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Yapılan araştırmalar kan şekerini düşüren oldukça etkili bir içeceği tespit etti.

Haber 14-03-2023 13:50

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor! Yol açtığı hastalıklar saymakla bitmiyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sağlıklı olduğu düşünülerek tüketilen birçok yiyeceğin oldukça zararlı etkileri bulunuyor. Her mutfakta bulunan bir baharatın çok tehlikeli durumlara sebep olduğu paylaşıldı. Ciddi sağlık sorunlarına neden olan bu baharatın tüketimi hakkında bilinçlenmek hayati önem taşıyor.

Haber 14-03-2023 10:21

Makarna yapmak basit diyerek geçiştirmeyin! Bu hata sağlık için tehlike oluşturuyor

Makarna en sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Hemen hemen her gün tüketilen makarna oldukça hızlı ve pratik bir şekilde hazırlansa da makarna yaparken uygulanan bir hata sağlık için büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar makarna yaparken farkında olmadan uygulanan bu hataya karşı uyardı.

Haber 08-03-2023 17:07

İş görüşmesinde işe alınmanızı garantileyecek tüyo! Ufacık bir değişiklikle fark yaratın

İş görüşmelerini oldukça gergin ve heyecanlı olabiliyor. Bu görüşmelerde sorulan sorulara verilen cevaplar kadar jest ve mimikler, duruş, özenli bir stile dikkat etmek de önem taşıyor. İş görüşmesinde işe alınma şansınızı artırmak için yapmanız gereken oldukça basit bir hamle bulunuyor.

Kadin 08-03-2023 15:18

Evde varsa dikkat! İktidarsızlığa ve testislerin küçülmesine neden olabilir

Cinsel yaşamda görülen birçok rahatsızlık bulunuyor. Cinsel sağlığı etkileyen bu sorunlar çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişebiliyor. Uzmanlar özellikle kış aylarında birçok evde artış gösteren bir sorunun iktidarsızlık olarak da bilinen erektil disfonksiyona ve testislerin küçülmesine neden olabileceği belirtti.

Haber 08-03-2023 11:26

Cinsel performansı üç katına çıkartıyor! Erken boşalmayı önlüyor

Cinsel sorunlar hem sağlığı hem de psikolojiyi etkiliyor. Bu sorunların konuşulmasının ayıp olarak görülmesi daha büyük problemlere neden olabiliyor. Erken boşalma ve cinsel gücün azalması gibi problemler için etkili çözümler aranıyor. Yapılan araştırmalar erkeklerin yapacakları temel birkaç hareketin cinsel performansı ve dayanıklılığı artırdığını buldu.

Haber 07-03-2023 09:34

Herkes bu soruları merak ediyordu! Hayvanlar depremleri önceden hisseder mi? Nasıl tepki verirler?

Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Türkiye’nin güneydoğusunu adeta yerle bir etti. Depremlerin ardından sosyal medyada bölgede yaşayan hayvanların garip davranışlar sergileyerek depremleri önceden tahmin ettiklerine yönelik iddialar atıldı. Herkes hayvanların depremi önceden hissedilme yetisine sahip olup olmadığını merak ederken hayvanların hislerinin erken bir uyarı sistemi olarak kullanılması konusu dahi gündeme geldi.

Trend 03-03-2023 09:02

Uzmanlar uyardı! Kanser ve kısırla bağlantılı olduğu öğrenildi! Resmen zehir saçıyor...

Tuvalet kağıtlarının kullanımı ile ilgili çok çeşitli araştırmalar yapılıyor. Tuvalet kağıtlarının hem doğaya hem de sağlığa zararlı etkileri olduğu biliniyordu. Yapılan son araştırmalarda tuvalet kağıtlarının içerisinde bulunan maddelerin kanser ve kısırlık riskini artırdığı öğrenildi.

Haber 02-03-2023 13:36

Sakın yapmayın! Sadece bir gece bile beyni mahvederek yıllarca yaşlandırıyor

Beyin sağlığı tüm vücudu etkisi altına alıyor. Bu nedenle beyin sağlığını korumak için çeşitli alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Yapılan araştırmalar geceleri sıklıkla yapılan bir alışkanlığın beyni yıllarca yaşlandırdığını belirtiyor. Farkında olmasak bile beyin yapısında büyük değişikliklere sebep olan bu alışkanlığı hayatımızdan çıkarmak gerekiyor.

Haber 01-03-2023 17:03

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Yeterli miktarda tüketmemek erken ölüm riskini %80 artırabilir

Tükettiğimiz gıdaların çok sayıda faydaları olduğu kadar zararları da bulunabiliyor. Yenilen yiyecekler kişinin yaşına ve hastalıklarına göre korkunç etkiler yaratabiliyor. Birçok uzmanın fazla tüketimde büyük tehlikeye yol açtığını belirttiği bir gıdanın az tüketilirse erken ölüm riskini %80'e kadar çıkarabileceği tespit edildi.

Haber 27-02-2023 09:12

Bilim adamları uyardı! Bu uyku sorununu yaşayanların kalp krizi riski çok daha fazla

Uyku vücudumuzun olmazsa olmaz ihtiyacı olarak görülüyor. Zihnimizin ve vücudumuzun dinlenmesini sağlayan uykunun düzenine dikkat etmek gerekiyor. Bilim adamları uyku problemi yaşayan kişilerin kalp krizi riskinin çok daha fazla olduğunu paylaşarak uyarılarda bulundu.

Haber 26-02-2023 09:16

Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Felç geçirme riskiniz daha fazla

Felç riskini artıran etkenler denildiğinde ilk akla sağlıksız yaşam koşulları, hareketsiz yaşam ve kullanılan ilaçlar geliyor. Ancak bizim değiştiremeyeceğimiz etkenler de felç riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalarda belirli kan grubuna sahip kişilerin felç riskinin daha yüksek olduğunu tespit edildi.

Haber 23-02-2023 17:08

Eşinizin boşanmak istediğini gösteren en önemli işaret! Her şey böyle başlıyor

Boşanma davalarında her geçen gün artış görülüyor. Çiftler arasında yaşanan ufak anlaşmazlıkların çözülmemesi boşanmaya yol açıyor. Bazı kişiler boşanmanın son aşamasına gelene kadar ilişkisinde neler olduğunu fark edemeyebiliyor. İlişki uzmanları eşinizin boşanmak istediğini gösteren en önemli işareti açıkladı.

Kadin 21-02-2023 09:13

Hemen deneyin! Bu testi geçemeyenlerin felç riski daha yüksek

Felç aniden gelişerek sakatlık ve ölüm gibi durumlara yol açabiliyor. Yaşam alışkanlıklarımız birçok hastalığın oluşmasında büyük rol oynarken felç riskini de artırabiliyor. Felç riski yüksek olan kişilerin bazı durumlara karşı tedbir alması büyük önem taşıyor. Uzmanlar evde yapılan basit testin felç riski hakkında bilgi verdiğini belirtiyor.

Haber 20-02-2023 09:23

Almadan önce tekrar düşünün! Akciğerleri mahvediyor... Etrafa yaydığı zehirli kimyasallar korkutucu

Günlük hayatta yediğimiz, içtiğimiz yiyecekler kadar kullandığımız eşyalar da sağlığımızı etkiliyor. Evin dekorasyonu için kullanılan bazı eşyalar farkında olmasak bile oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar mumların birçok riske neden olduğunu ortaya çıkardı.

Haber 19-02-2023 09:53

Sağlıklı diye yiyoruz ama içi zehirden farksız! Ton balığı tehlikesine dikkat

Balık tüketimi sağlık için oldukça önem taşıyor. Uzmanlar kış aylarında tüketilen balıkların omega 3 kaynağı olduğunu belirtiyor. En sık tüketilen balık çeşitlerinden olan ton balığının da faydalı düşünülüyor. Ton balıkları üzerine yapılan araştırmalar ton balığının içerisinde yüksek oranda zehirli bir madde olabileceğini buldu.

Haber 17-02-2023 13:43