HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkadaşını öldürüp telefona kaydetti

İzmir'de meydana gelen olayda sanık hakknda, müebbet hapsi isteniyor.

Arkadaşını öldürüp telefona kaydetti
İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde 9 ay önce, birlikte alkol aldığı arkadaşı 31 yaşındaki Nazım Kurtuldu’yu kırık şişeyle yaraladıktan sonra düştüğü yerde boğazını ve yüzünü keserek öldürdüğü ve bunu cep telefonuna kaydettiği iddiasıyla 29 yaşındaki Emin Atik’in, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Atik, Kurtuldu’nun olay sırasında kendisine cinsel temasta bulunduğunu söyledi. Duruşmayı cep telefonuyla kaydeden bir kişi hakkında da işlem yapıldı.
Olay, geçen yıl 20 Mayıs sabahı, 6185/3 sokaktaki trafo yanında ceset gören vatandaşların polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Ölen kişinin kuaförlük yapan Nazım Kurtuldu olduğu belirlendi. Olay yeri çevresindeki araştırmalar sırasında Nazım Kurtuldu’ya ait olan ve yaklaşık bir kilometre boyunca yola damlayan kan izlerine rastlandı.
Polis araştırmasını sürdürürken, Karşıyaka sahil boyunda oturup konuştuğu kız arkadaşı C.H., anlattıklarından şüphelendiği Emin Atik’i evine bırakacağı sırada, olay yeri yakınlarında gördüğü polise teslim etti. Atik’in telefon kayıtlarını inceleyen polis, en son görüştüğü kişiler arasında Nazım Kurtuldu’nun olduğunu görünce, gözaltına aldı. Cinayet şüphelisi Atik’in olayın ardından evine gidip üzerini değiştirdikten sonra, elbiselerini çöp konteynerine atttığı ve kız arkadaşından yardım istemeye gittiği ortaya çıktı. Sorgusunda susma hakkını kullanan Emin Atik, tutuklandı.
**’BAŞINDA DUA ETTİM’**
Karşıyaka 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Emin Atik, avukatları Ahmet Seyit Akyüz ve Burcu Ünal ile ölenin annesi Sakine Yenigelen, kardeşi Soner Kurtuldu ve avukatları Cihan Bayazıt katıldı. Duruşmada soğukkanlılıkla ifade veren Emin Atik, olay günü babasına ait işyerinde alkol aldığını, canı sıkılınca oradan ayrılıp gittiğini söyledi. Atik, "Cep telefonuyla Nazım’ı aradım. Marketten gidip rakı aldık. Bizim eve çıkıp birlikte alkol almaya başladık. İçkimiz bitince tekrar gidip yenisini aldık. Birlikte eve dönecekken, kendisi sahilde içmeyi teklif etti. Cüzdanından uyuşturucu hap çıkartıp içmemi teklif etti. Ben kabul etmedim, kendisi hapı içti. Eve gitmek için yola çıktık. Mahallede bulunan futbol sahasında, kalan birer birayı içtik. Üzerime ağırlık çöktü. Orada uyuyakaldım. Bir ara vücudum gıdıklanınca uyandım. Gözlerimi açtığımda pantalonum yarıya kadar indirilmişti. Kendisi o anda bana cinsel temasta bulunuyordu. Kendisine vurmaya başladım. Vurmamama rağmen ilişkiye girme teklifini yineledi. Bira şişesiyle koluna vurdum. O da bana vurmaya başladı. En son hatırladığım kadarıyla Nazım eli kanarken, bir arabaya yaslanmış vaziyette gördüm. Kendisini daha sonra yerde kanlar içerisinde yatarken gördüm. Başında dua ettim. Ben boynunun kesildiğini farketmedim. Kalkması için dürttüm, seslendim. Baktım hareket etmeyince korktum, şoka girdim. Eve gidip üzerimi değiştirdim. Nazım benim 20 yıllık arkadaşımdır, daha önceden kendisi ile aramızda hiç husumet yoktu" dedi.
**OĞLUM SAĞLIKLI BİR ÇOCUKTU**
Sakine Yenigelen ise olaya ilişkin bir görgüsü ve bilgisi olmadığını, sanığın doğru söylemediğini, oğlunun gayet sağlıklı bir erkek olduğunu dile getirdi. Yenigelen, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Öldürülen Nazım Kurtuldu’nun kardeşi Soner Kurtuldu da ağabeyinin gayet sağlıklı bir kişi olduğunu, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi.
**DURUŞMAYI CEP TELEFONUNA KAYDETTİ**
Bu sırada dava devam ederken, izleyici koltuğunun en arka sırasında oturan bir kadının elindeki cep telefonu ile duruşmayı kaydettiği tespit edildi. Ölenin yakınlarının arkadaşı olduğunu söyleyen M.Ö., onlara manevi destek olmak için duruşmayı izlemeye geldiğini, cep telefonu ile duruşmayı kenardan çektiğini, bunun suç olduğunu bilmediğini söyledi. Mahkeme heyeti M.Ö’nün elindeki cep telefonunda kayıtları inceleyip zapta geçirdi. Duruşma savcısı, M.Ö.’nün, telefonuna da el konularak, duruşma zaptıyla birlikte müracaat savcılığına teslim edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, cep telefonuyla duruşmayı kaydeden M.Ö. hakkında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
**TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ**
Sanık avukatı Seyit Ahmet Akyüz, müvekkilin savunmalarına aynen katıldıklarını söyledi. Sanık Emin Atik’in olaydan sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirtti. Ayrıca, olaydan sonra müvekkilinin cep telefonu şifresini polislere kendisinin söylediğini ve olayın en büyük deliline ulaşıldığını kaydetti. Tüm delillerin toplandığını belirterek, tutuksuz yargılanması talebinde bulundu.
**ÖRNEK ALINACAK**
Duruşma Savcısı, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini, kanından ve idrarından numune alınıp, uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının da araştırılmasını, tahliye talebinin ise reddini istedi
Mahkeme heyeti, sanığın vücudunda uyuşturucu kalıntısı bulunup bulunmadığının tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine, tutukluluk halinin devamına, cezai ehliyetinin tespiti için rapor alınması konusunun daha sonraki celsede görüşülmesine karar verip duruşmayı mart ayına erteledi.
DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler