HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artık kıyamet tahmini yapmayacak

Üç kıyamet tahmini de fos çıkan, Evangelist vaiz, elinde kıyametin ne zaman kopacağını bilmek için yeterli bilgi olmadığını kabul etmek zorunda kaldı.

Artık kıyamet tahmini yapmayacak

Harold Camping adlı vaiz, bundan sonra kıyamet günü tahminleri yapmayacağını da belirtti. Abd'de binlerce takipçisi olduğu belirtilen, Oakland, California'da bulunan Family Radio (Aile Radyosu) üzerinden müritlerine seslenen vaiz daha önce iki üç kez kıyamet günü tahmini yapmıştı.

1994'te yaptığı tahmin fos çıkınca "pardon, matematiksel bir hata oldu. Kıyamet 21 Mayıs 2011'de kopacak" demişti.
Müritleri gece yarısına kadar, Camping'in kehanetindeki kıyameti haber veren büyük depremi beklerken, Camping bir revizyon daha yaparak, "kıyamet 21 Ekim 2011'de kopacak" demişti.
Radyosu aracılığıyla İncil'in şifrelerini çözdüğünü savunan Camping'in kendinden oldukça emin olması üzerine müritleri yoğun bir çabaya girdiler. Camping'in ikna edici, kendinden emin konuşmasının yanı sıra müritlerinin itikadı sayesinde sesini yeniden duyurmayı başardı.
"Ahiret günü 21 Mayıs 2011" başlıklı ve "İncil garantili" notu düşülmüş afişler yenilerek bu kez kıyametin 21 Ekim'de kopacağı duyruldu. Yine aynı not düşüldü "İncil garantili". Müritleri bu kampanyalar için milyonlarca dolar harcadı, otobüsler, bilboardlar kıyametin tarihini haber veren reklamlarla donatıldı. Aylar süren kampanyanın ardından, müritleri Mayıs ayındaki gibi radyonun önünde toplanarak, birlikte kıyameti beklemeye başladı.
21 Ekim geride kalınca Camping, "Tanrı bizim kibirimizi kırdı" açıklamasıyla durumu geçiştirmeye çalıştı ama bu açıklama ona sadece zaman kazandırdı.
Son olarak kişisel sitesinde kaleme aldığı bir yazıyı yayınlayan Camping, elinde kıyamet gününün ne zaman olacağını gösteren bir delil olmadığını itiraf etmek zorunda kaldı.
Camping'in kehanetini dünyanın dört bir yanında duyurmaya çalışan müritlerinin bazıları ise kızgın. İşlerinden istifa eden ve kişisel gelirlerini hayır işlerine bağışlayan müritleri dördüncü bir tahmine inanmak zorunda kalmayacak gibi görünüyor. Nitekim, Camping artık tahmin yapmayı bıraktığını söyledi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler