HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atalay: Hukuk dışı bir şey olmayacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörler mücadelede tüm kurumların, önceden olmadığı kadar koordine içinde çalıştığını ifade ederken, çözüm konusunda hukuk dışı bir şeyin olmayacağını belirtti.

ANKARA (ANKA)Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörler mücadelede tüm kurumların, önceden olmadığı kadar koordine içinde çalıştığını ifade ederken, çözüm konusunda hukuk dışı bir şeyin olmayacağını belirtti.

Atalay, terörle mücadele konusuna ilişkin NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.

Artan terör saldırılarında şehit olanların ailelerine başsağlığı dileyen Atalay, seçimin ardından terör örgütünde çok hızlı bir hareketlenme olduğunu söyledi. “Seçim sonrasında terör başladı” diyen Atalay, “Polisin, askerin operasyonu yok. Mayınlı tuzaklar kuruldu, şehitler verildi. 13 şehidimizin verildiği gün özerklik açıklaması oldu. Meclis’e gelmeyip, Diyarbakır’da toplandılar. Terörü tırmandırmaya, huzur ortamı bozmaya, anayasa çalışmalarını engellemeye yönelik gelişmeler bunlar” diye konuştu.

Tüm kurumların, önceden olmadığı kadar koordine içinde çalıştığına dikkat çeken Atalay, “Türkiye toplumsal sorunun çözümünü hukuk içinde, demokratikleşme içinde çözmek için çok çaba sarf etti” dedi. “Ramazan ayına rağmen şiddet gelişince cevap vermek kaçılmazdı. Bu saldırılar karşılıksız kalamaz” ifadesinde bulunan Atalay, bütün birimlerin eşgüdüm içinde, uyum içinde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

-“ÇALIŞMALARIMIZA HİÇ ARA VERMEDİK”-

Terörler mücadelede hukuk dışı hiçbir şeyin olmayacağına işaret eden Atalay, “Demokratikleşme süreci devam edecek. Olağanüstülük olmayacak. Demokratik Açılım projemiz aynı paralellikte gidecek. Bu sorunu kökten çözmek önemli. Çalışmalarımıza hiç ara vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“90’lı yıllara mı dönülüyor?” tartışmalarına değinen Atalay, “O tür şeyler doğru değil. 90’lı yıllar geride kaldı. O günler gibi asla olmayacak” dedi.

Sorunun nihai çözümü için çalışmaların süreceğine dikkat çeken Atalay, “Ama biz devletiz. Polis, asker ve vatandaşımıza terör eylemi olunca buna fazlasıyla karşılık vereceğiz” şeklinde konuştu. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler