HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avcı'dan SBS değişikliği açıklaması

Mİlli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üzerindeki çalıştıkları düzenlemeye göre yıl içerisinde yapılacak merkezi yazılı sınavların da SBS sonuçların da etkili olacağını söyledi.

Avcı'dan SBS değişikliği açıklaması

ANKARA(ANKA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Anadolu ve Fen liselerine yine bir değerlendirme ile öğrenci alınacak ama bu değerlendirme tek bir sınava dayalı olmayacak. Sene içerisinde öğrencilerin müfredata dayalı olarak zaten yapılmakta olan sene içerisinde yapılan sınavları merkezden planlayarak ve değerlendirmesini de merkezden yaparak böylece deyim yerindeyse hormonlanmış notlardan arındırarak bu notları da nihai değerlendirmenin ortalamasına katmayı düşünüyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Meclis Genel Kurulu'nda Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı, Anadolu ve Fen liselerine nasıl öğrenci alınacağına yönelik soruya şu yanıtı verdi:

"Bu sene SBS sınavının son defa yapılacağını açıklamamızdan sonra bu konuda gerçekten kamuoyunda net bir açıklama beklentisi arttı. Şunun üzerinde çalışıyoruz. Anadolu ve Fen liselerine yine bir değerlendirme ile öğrenci alınacak ama bu değerlendirme tek bir sınava dayalı olmayacak. Muhtemelen yaptığımız çalışmalar ve incelemeler eğer bizi yanıltmıyorsa sene içerisinde öğrencilerin normal ara dönem sınavlarında aldıkları notları da hesaba katan yani sene içerisinde müfredattan normal yazılı sınavlardan aldıkları notları da ortalamanın içine katan bir değerlendirmeyi öngörüyoruz. Böylece çocukların münhasıran dershanelerde kazanılmış birtakım test becerileriyle başarılı ya da başarısız oldukları tek bir sınav yerine müfredat ağırlıklı sene içerisinde gördükleri derslerden aldıkları notları da değerlendirmenin içine katan bir düzen kurmaya çalışıyoruz.

Bugüne kadar gerçekleştirilmeyişin sebebi büyük ölçüde sene içerisinde müfredata dayalı olarak sınıflarda yapılan yazılı sınavlarda ister istemez her öğretmen her okul kendi öğrencilerinin daha başarılı olmasını istiyor. Dolayısıyla oradaki notlar çok da gerçekçi olmayabiliyor. Onun için üzerinde çalıştığımız tedbir bu sınavların yani sene içerisinde müfredata dayalı zaten normal olarak yapılması gereken yazılı sınavların bazılarının bu ortalamaya veya değerlendirmeye katılacak olan sınav sonuçlarının merkezi bir planlamayla yürütülen ve yine merkezden değerlendirilen sınavlar biçiminde yapılması. Yani sene içindeki bazı yazılılar Milli Eğitim Bakanlığının denetiminde merkezden hazırlanmış sorularla ve merkezi bir değerlendirmeyle alınacak. Böylece çocukların sene içerisinde aldıkları yazılı notlardan en azından bu güvenceyi taşıyanlar daha sonra Fen liselerine ve sınavla öğrenci alınacak okullara girişlerinde değerlendirmeye katılabilecek.

Söylediğimiz kısaca şu; bir sınav yine olacak ama o sınav tek başına belirleyici olmayacak. Sene içerisinde öğrencilerin müfredata dayalı olarak zaten yapılmakta olan sene içerisinde yapılan sınavları merkezden planlayarak ve değerlendirmesini de merkezden yaparak böylece deyim yerindeyse hormonlanmış notlardan arındırarak bu notları da nihai değerlendirmenin ortalamasına katmayı düşünüyoruz.

Her öğretmenin kendi sınıfında değil başka sınıflarda görevlendirilmesi böylece birbirini tanıyan öğretmenlerle öğrencilerin aynı sınavda olmamalarını sağlamaya çalışıyoruz."

Güncel haberler


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler