HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa Parlamentosu'nda Erdoğan'a sert tepki

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda bugün düzenlenen "Türkiye'deki durum" başlıklı oturumda Gezi Parkı protestoları ve sonrasında yaşanan olaylar tartışılıyor.

Avrupa Parlamentosu'nda Erdoğan'a sert tepki
Açılışını Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton'ın yaptığı oturumda AP'deki siyasi gruplar olaylarla ilgili görüşlerini bildiriyor.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-taksim-meydanina-girdi--avukatlar-taksime-yurudu/11993/1686766/)
Oturumun başlangıcında söz alan AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Başbakan Erdoğan'ın "Bu Erdoğan değişmez" sözlerine sert bir yanıt verdi. Swoboda, "Bu bir tehdittir" dedi.
**'ERDOĞAN DEĞİŞMELİ'**
"Sayın Erdoğan, Türkiye'yi AB değerlerinden uzaklaştırmak istemiyorsa değişmeli" diye konuşan Swoboda şunları söyledi:
"Başbakan'ın derin devlet yapılarıyla mücadelesinin takdir edilmesi gerekiyor. Ama gösterilerde hem üniformalı polisler hem de sivil polisleri görüyoruz. Demek derin devlet hala burada ve derin devleti kendi kullanıyor. Bu kadar çok gazeteci hapisteyse, bunun demokrasiyle bir ilgisi yoktur. Erdoğan Arap dünyası için rol-model olmak istiyorsa, değişmek zorundadır. Bu haliyle, Türkiye'nin Avrupa'da yeri yok."
**"GAZETECİ HAPİSHANESİ"**
Swoboda'nın ardından söz alan Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı Grubu'ndan Guy Verhofstadt ise "Gazeteciler için dünyanın en büyük hapishanesi Türkiye. Bu çoğunluğun tiranlığıdır" diye konuştu.
Verhofstadt şöyle devam etti:
"Bu konuda Rusya'da Putin'i, Macaristan'da Urban'ı gördük. Şimdi de Türkiye'de Erdoğan'ı görüyoruz. Ben seçilmiş bir hükümete karşı değilim. Ama demokrasinin giderek kötüleştiğini söylüyorum.
Son olarak, biz grup olarak Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz. Ama AB'nin prensiplerine sırtını dönen bir Türkiye'yi değil."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler