HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağış'tan Slovak atasözüyle yanıt

‘Ermeni soykırımı’nın inkârını suç sayan Slovakya’da, Yüksek Mahkeme Başkanı olan Stefan Harabin, ülkelerinde 'soykırımı' inkar eden Türk yetkililerin hapisle cezalandırılacağını söylemişti.

Slovakya'nın eski adalet bakanı ve başbakan yardımcısı olan ve halen Yüksek Mahkeme başkanlığını yürüten Stefan Harabin'in, "Hangi düzeyde Türk yetkilisi olursa olsun, eğer Slovakya’da Ermeni soykırımını inkâr ederse, derhal beş yıl hapis cezasına çarptırılır" sözlerine, Egemen Bağış'tan yanıt geldi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, ''Slovakların atasözü diyor ki 'yalanın bacağı kısadır', onun için tarihteki yalanlarla uğraşacaklarına tarihteki gerçek acılara eğilsinler'' dedi.

Bağış, Swissotel'de düzenlenen Kırımlılar Gecesi'nde konuştu.

Kırım halkının büyük çileler çektiğini ama asla pes etmediğini; nice ailelerin parçalandığını, nice insanların vatan hasretine mahkum edildiğini ifade eden Bağış, ''Bugün dünyanın farklı ülkelerinde parlamentolarda bizim şanlı tarihimizi sorgulamaya kalkanlara, küçük beyinleriyle tarihimize leke sürmeye kalkanlara Kırım'da neler olduğunu araştırmalarını tavsiye ediyorum.

En son biliyorsunuz Slovakya'da yeniden gündeme gelmeye çalışan bir siyasetçi eskisi, kendini ve haddini aşan üslupsuz bir takım cümleler sarf etmiş. Ona da Slovakların bir atasözüyle buradan Kırımlıların, dostlarımın, kardeşlerimin arasından bir atasözünü hatırlatmak istiyorum, hem de kendi atasözünü. Slovakların atasözü diyor ki 'yalanın bacağı kısadır', onun için tarihteki yalanlarla uğraşacaklarına tarihteki gerçek acılara eğilsinler.''

Bağış, artık Kırım ve Türkiye arasında daha rahat bağ kurulabildiğini ve gidiş gelişin kolaylaştığını belirterek, geçen yıl Türkiye'yi temsilen katıldığı Yalta Konferansı'nın bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı onur konuşmacısı olarak davet ettiğini söyledi.

Türkiye'nin geldiği noktaya değinen Bağış, ''Türkiye'nin güçlenmesi sadece Türkiye'de bizlerin değil Kırım'daki kardeşlerimizin, Azerbaycan'daki kardeşlerimizin, Bosna'daki kardeşlerimizin de sadece Türk dünyasında ya da İslam dünyasında değil aslında mazlumların olduğu bütün ülkelerde insanların göğsünü kabartıyor. Türkiye'nin geldiği nokta hepimize moral veriyor'' diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler