HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Bağış'tan terör mesajı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, terörün ne kadar uğraşırsa uğraşsın Türkiye'nin aydınlık geleceğini karartamayacağını söyledi.

ANTALYA (İHA) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, terörün ne kadar uğraşırsa uğraşsın Türkiye'nin aydınlık geleceğini karartamayacağını söyleyerek, "Çünkü biz daha önceki oyunlarını bozduğumuz gibi bu oyunlarını da bozacağız" dedi.

Bakan Bağış, Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) ve Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi'nin (AKDİM) Antalya Rixos Downtown Otel'de düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya milletvekilleri Menderes Türel, Gökçen Enç, Hüseyin Samani, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda AKDİM üyesi yabancı davetlinin de hazır bulunduğu yemekte ilk olarak AKDİM Başkanı

Erdoğan Çiğdem konuşma yaparken, HAMLEDER öğrencileri de kısa bir sema ve semah gösterisi yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dünyanın en büyük ihtiyacının medeniyetler ittifakı olduğunu belirterek, "Dünya ve ülkemizde yeterince kargaşa var. Maalesef hak etmediğiz halde kıtlık var. Allah'ın bize bahşettiği nimetler her dünyalıyı doyuracaktır. AKDİM, medeniyetler ittifakı için çok önemli çalışmalar yapıyor. Farklı etnik unsurları, siyasi görüşleri bir araya getirerek bir sinerji oluşturuyor. Dünyada herkesin ulaşmak istediği şey barış ve huzur. Maalesef bu değerleri engel olmak isteyenler var. Dünyanın iletişime, empatiye her zamankinden daha da ihtiyacı var. Şu anda birbirlerini tanımayan insanların maalesef cehaletle kurdukları önyargı duvarlarının birbirlerine ne kadar zarar verdiklerini daha geçen hafta Norveç'te gördük. Madrid ve Londra saldırılarında gördük. Bunların kazananı yok. Maalesef bu çarpık zihniyetlerin, o rant çetelerinin bugün körpecik yavrularımıza, 18-20 yaşlarındaki askerlerimize bilerek ya da bilmeyerek kurşun sıktıran bir takım uyuşturucu tacirlerinin rantlarına malzeme yapan eli kanlı terörü de gördük. İşte bunları yıkmak için birbirimizle daha çok diyalog kurmamız lazım" dedi.

Türkiye'nin terörden dolayı zor günler geçirdiğini ifade eden Bakan Bağış, "Terör belası her birimizin içimizi acıtıyor. Ama kardeşliğimize kurşun sıkacakların, Türkiye'nin bütünlüğünden haz etmeyenlerin başaramayacaklarını bu salonda haykırmak istiyoruz. Ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar Türkiye'nin aydınlık geleceğini karartamayacaklar. Çünkü biz daha önceki oyunlarını bozduğumuz gibi bu oyunlarını da bozacağız. Kardeşliği ön plana çıkarabiliyorsak, Türkiye genelinde de 74 milyonun milli beraberliğini ön plana çıkaracağız. Terör pazarını iflasa mahkum edeceğiz. Çünkü PKK sadece terör örgütü değil. PKK, aynı zamanda Avrupa'nın en geniş uyuşturucu ağına sahip sevkiyatına sahiptir. Bir yandan bizim gençlerimize mermi sıkarken, öte yandan Avrupa'nın gençlerini uyuşturucu ile zehirliyor. Dünyayı kirleten bir rant şebekesidir. Berlin, Paris'in güvenliği Hakkari'de, Batman'da, Siirt'te başlar. Terör örgütleri ile mücadelede platform her zamankinden daha da önemli hale gelmiştir. Terörle mücadelede çifte standart güden, isteksiz davranan ülkeler akan kanın sorumlusu olacaklardır. Ya hep beraber kazanacağız ya da hep birlikte kaybedeceğiz. Hepimiz güvencede olmadığımız sürece hiç kimse güvende olmayacaktır. Terörler mücadele hep beraber olmalıdır. Asla umutsuz değiliz, karamsar ümitsiz değiliz" diye konuştu.

Türkiye'nin AB'ye girişine karşı çıkanlara sonuna kadar kendilerini anlatacaklarını da belirten Bağış, Türkiye'nin gücünün birliğin, Avrupa Birliği'nin ihtiyaç duyduğu potansiyel olduğunu ve yeni anayasa çalışmasına ise hemen başlayacaklarını belirtti. Konuşmasının ardından Bağış, AKDİM'in bursları ile Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler