Baş Ağrısı Haberleri

Baş ağrısı nasıl yazılır? Baş ağrısı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Başta oluşan rahatsızlık, başın ağrıması olarak tanımlanan baş ağrısı kelimesi birleşik yapıdadır. Bu nedenle iki ayrı ögeden oluşan baş ağrısı sözcüğünün ayrı mı bitişik mi yazıldığı merak edilir. TDK Yazım Kılavuzu kapsamındaki açıklamalar dikkate alındığı zaman bu birleşik kelimenin yazılı dildeki hatalı olmayan kullanımı kolaylıkla öne çıkarılabilir. Ancak bu konuda açıklama yapıldıktan sonra yine baş ve ağrı sözcükleriyle oluşturulan mecaz anlamdaki birleşik kelimeye de değinilmelidir.

Egitim 07-03-2024 20:34

Yanlış biliniyormuş! Uzman isim yeşil ve filizlenmiş patateslere karşı uyardı

Patates beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak tehlikeli patatesleri nasıl tespit edeceğinizi biliyor musunuz? Bir uzman, hangi noktada patatesinizi ayıklamanız gerektiğini ve hangi noktada tüketebileceğinizi paylaştı.

Kadin 24-02-2024 15:36

Başınız mı ağrıyor? Sadece fotoğrafına bakmanız yeterli! İlginç araştırmayla keşfettiler 'Ağrı kesici olarak kullanılabilir'

Baş ağrısı bazen pek çoğumuz için çekilmez bir sorun oluyor. Arkasında yatan ciddi bir rahatsızlığa bağlı değil de yorgunluk, stres veya uykusuzluğa bağlı olarak gelişen baş ağrısı için bazıları ağrı kesici almayı tercih etmiyor. Peki, bunu sadece bir yiyeceğin fotoğrafına bakıp geçirebileceğinizi söylesek? Bunu biz değil, Çinli bilim insanları söylüyor. Chongqing Normal University'den araştırmacılar, sadece köri fotoğrafına bakmanın bile ağrı ve sızıları yenmeye yardımcı olabileceğini keşfetti.

Kadin 22-01-2024 16:32

1 damlası geçmeyen baş ağrısını bıçak gibi kesiyor! Ağrı kesicileri çöpe attıracak yöntem: Migrenin doğal ilacı buymuş

Tekrarlayan ve şiddetli baş ağrılarına neden olan nörolojik bir hastalık olan migren bazen can sıkıcı olabiliyor. Şiddetli baş ağrılarının yanı sıra mide bulantısı, ışığa ve sese karşı hassasiyetle kendini gösterebilen migren için çeşitli çözüm yolları aranıyor. Bu doğal tedavi yöntemini her gün 1 damla uygulayarak şiddetli baş ağrılarının önüne geçebilir ve ağrı kesicilerden alamadığınız verimi doğanın bu mucizesinden alabilirsiniz. Doğal ağrı kesici olarak bilinen bu mucizevi yağ haberimizde.

Kadin 22-01-2024 15:31

Diğer Haber Etiketleri

baş ağrısı mide bulantısı baş ağrısı mide bulantısı halsizlik uyku hali baş ağrısı nasıl geçer baş ağrısı neden olur beyin tümörü beyin tümörü belirtileri belirti belirtileri Doktor İletişim Ahmet Çakar Yataş limonlu su tarifi adaçayı alkol köri muz Oruç patates peynir kan şekeri boyun ağrısı dondurma ayakkabı ilaç dikkat dağınıklığı yatak odası yatak çocuk sağlığı Diş Gıcırdatma (Bruksuzim) Omicron Sebze a milli takım kafein meyve kalp hastalıkları uyuşma hastalık uyku Soya karanfil Abdülkerim Bardakcı ağız kokusu burun kanaması Güneş siyah nokta Beyin Karaciğer‎ Pankreas‎ Kulak Göz Aşı çikolata İngiltere Ağrı Çay mantar sindirim sistemi sigara kahve D vitamini kanalizasyon kemik kış iftar ameliyat baharat Sahur çocuk sivilce Afrika yastık okul körlük Horlama tuvalet ağrı kesici masaj kahvaltı hamam böceği tedavi Ramazan diş beyazlatma tuz cep telefonu koronavirüs (Covid-19) baş dönmesi boğaz ağrısı boyun düzleşmesi boyun fıtığı böbrek yetmezliği bulantı depresyon diş ağrısı diyabet eklem ağrısı enfeksiyon ense ağrısı felç fıtık hiperglisemi hipertansiyon inme (beyin krizi) ishal kan şekeri yüksekliği kanser kansızlık kene kırım kongo kanamalı ateşi kısırlık kist kuru öksürük kusma küme baş ağrısı menenjit mide bulantısı migren nefes darlığı nöroloji pıhtı atması sedef hastalığı sırt ağrısı sinüzit stres tansiyon tümör uyku apnesi uykusuzluk virüs yorgunluk yüksek tansiyon Hindistan Kolombiya covid covid 19 aşı çocuk felci çocuklar çok su içmek delta böcek ısırıkları felç belirtileri enerji eris filiz gram galatasaray gıda inme belirtileri iltihap hiperglisemi nedir atak ateş araştırma eleme eklem ağrıları kanser belirtileri yeşil yiyecek nasıl yazılır nedir migren belirtileri korona koronavirüs sabah sabahları mide bulantısı sedef hastalığı tedavisi sağlıklı yaşam siğil siğil nasıl geçer tdk yazım kılavuzu tdk yazım kuralları teşhis ölüm gr maçın tümör belirtileri varyant maçı karanfil faydaları muz kabuğunun cilde faydaları baş ağrısı mide bulantısı halsizlik baş ağrısı bölgeleri kan şekeri yükselince ne yapmalı beyin tümörü belirtileri göz muz kabuğunun yüze faydaları

Baş Ağrısı

Baş Ağrısı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Baş Ağrısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat! Kanser ve kısırlığa neden oluyor

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan bir çalışma cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını ortaya koydu. Bu hastalıklar arasında kısırlık ve hafıza bozukluğu sorunu da yer alıyor.

Haber 24-12-2023 10:32

Sabahları baş ağrısı ve mide bulantısı ile uyanıyorsanız aman dikkat! Önemsiz sanmayın! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir

Sabah yataktan kalkmakta güçlük çekiyorsanız ya da uyandığınız anda baş ağrısı ve mide bulantısı ile güne başlıyorsanız aman dikkat... Sosyal yaşamı ve iş hayatını olumsuz yönde etkileyen baş ağrıları ve mide bulantılarının sebebi tehlikeli olabilir. Bu belirtilerinizi önemsiz sanmayın...

Haber 23-11-2023 08:53

Çocuğunuzu okula kahvaltı etmeden gönderiyorsanız dikkat! Uzmanından dikkat çeken uyarı

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Ancak çocukların kahvaltıyı atlaması veya yetersiz bir kahvaltıyla okula gitmesi daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzman diyetisyen Hande Soydemir, çocuklarda kahvaltının önemini ve eğer kahvaltı etmeden okula giderlerse ne gibi sonuçlar doğurabileceğini anlattı.

Haber 28-10-2023 11:27

Tiryakiler dikkat: Sağlığınızdan olmayın! Çay içmeden önce mutlaka bilmelisiniz

Dünya genelinde en çok popüler içeceklerden biri olan siyah çay özellikle ülkemizde oldukça fazla tüketiliyor. Günün her saati sevilerek tüketilen çay sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. İşte çay içmeden önce mutlaka bilmeniz gereken madde

Haber 15-10-2023 13:03

Sürekli başınız ağrıyorsa dikkat! Uzman isim uyardı, bu belirtiler varsa hemen doktora görünün

Kronikleşen baş ağrısı yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Uzmanlar, bu sorunla birlikte baş dönmesi, konuşma, işitme ve görme bozuklukları olduğu takdirde hemen doktora gidilmesi konusunda uyarıyor.

Haber 21-09-2023 09:39

Baş ağrısı ve öksürük varsa dikkat: Eris varyantı vakalarında artış yaşanıyor! Uzman Dr. belirtileri sıraladı

Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.

Haber 14-09-2023 10:04

Mide bulandıran an! Geçmeyen baş ağrısı şikayetiyle doktora gitti... Kulağından canlı hamam böceği çıktı

TikTok’tan paylaşılan bir videoda bir türlü geçmeyen baş ağrısı şikayetiyle doktora giden bir kadının kulağından canlı hamam böceği çıktığı anlar yer aldı. Görüntüler kısa sürede viral olmayı başardı.

Trend 02-09-2023 08:58

Sinüzit baş ağrısı, ateş, baş dönmesi yapar mı? Sinüzit nerelere vurur?

Sinüzit sinüs adı verilen hava dolu boşlukların iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Sinüsler burun boşluğunda bulunan kemiklerde yer alan ve burun ile bağlantılı olan boşluklardır. Sinüzit genellikle burun tıkanıklığı, yüz ağrısı, baş ağrısı, burun akıntısı ve genel olarak halsizlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Sinüzit tedavi edilmediği takdirde kronikleşebilir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Haber 30-06-2023 00:35

Şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı hangi hastalıkların habercisi? Baş ağrısı ve mide bulantısı yaşayanlar dikkat

Baş ağrısı ve mide bulantısı, birçok kişinin hayatını olumsuz etkileyen yaygın şikayetlerdir. Birlikte ortaya çıktıklarında günlük aktiviteleri zorlaştırabilir ve yaşam kalitesini düşürebilirler. Şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı birbirleriyle etkileşime geçen birçok faktörün sonucu olabilir. Baş ağrısı ve mide bulantısı çeşitli nedenlere bağlı olabilir, bunlar arasında stres, migren, sinüzit, mide rahatsızlıkları veya hormonal değişiklikler yer alabilir.

Haber 29-06-2023 19:26

Felç geçirmeden 7 gün önce ortaya çıkan uyarı işareti! Ölümcül riskten korunmak için önleminizi alın

Felç, kalp krizi gibi ani gelişen sağlık problemlerindendir. Bu nedenle inmeye doğru müdahale etmek oldukça zor olsa da hayati önem taşımaktadır. Kısa süre içerisinde müdahale edilmeyen felç, kalıcı hasarlara ve ölüme neden olabilmektedir. Uzmanlar herkesin felç geçirmeden 7 gün önce ortaya çıkan uyarı işaretlerine karşı bilinçli olması gerektiğini açıklıyor.

Haber 18-06-2023 09:05

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Düzenli tüketenler doktor yüzü görmüyor

Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 14-04-2023 09:19

Baş ağrınızın nedeni bu yiyecekler olabilir! Migreni tetikleyen gıdalar

Baş ağrısı toplumda en sık görülen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Düzenli olarak yaşanan baş ağrısının nedenini öğrenmek için mutlaka doktora başvurmak gerekiyor. Genellikle migrenden kaynaklanan baş ağrılarını tetikleyen bazı gıdalar bulunuyor. Baş ağrısı yaşıyorsanız bu gıdaları tüketmeden önce bir daha düşünmelisiniz.

Haber 06-04-2023 09:53

Ramazan ayında geçmeyen baş ağrısına dikkat! Tehlikenin habercisi olabilir

Baş ağrısı günlük hayatta en sık yaşanan sağlık sorunları arasında bulunuyor. Stres, uykusuzluk, açlık gibi nedenlerle yaşanan baş ağrıları nedeniyle bu sağlık sorunu genellikle göz ardı ediliyor. Op. Dr. Mehmet Feryat Demirhan göz ardı edilen ama ciddi sonuçlara yol açabilen geçmeyen baş ağrısının tehlikesini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Haber 31-03-2023 16:25

Ahmet Çakar'dan Abdülkerim Bardakcı için olay iddia! 'A Milli Takım'da bir şey mi yaptılar?'

A Milli Takımımız, Ermenistan'ı 2-1 mağlup etti ve EURO 2024 Elemeleri D Grubu'na 3 puanla başladı. Teknik direktör Stefan Kuntz'un maçın ardından Abdülkerim Bardakcı ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında spor yorumcusu Ahmet Çakar'dan flaş bir değerlendirme geldi. Kadrodan 'baş ağrısı' nedeniyle çıkarılan Bardakcı için çarpıcı yorumlar yaptı. İşte detaylar...

Spor 26-03-2023 00:15

Oruçluyken baş ağrısı çekenler dikkat! İşte ramazanda ağrıdan kurtulmanın en etkili yöntemleri...

Ramazanda oruç tutan kişilerde beslenmek alışkanlıklarının değişmesi sebebiyle baş ağrısı görülebiliyor. Uzun süreli açlık ve sıvı tüketiminin yetersizliği kronik baş ağrısı sorunu yaşayanları etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Oruçluyken ilaç içmek de mümkün olmadığı için bu ağrılardan nasıl kurtulacaklarını merak edenler konuya dair araştırma yapıyor. Peki, oruçluyken artan baş ağrılarını geçirmek için ne yapmalı, hangi davranışlardan kaçınılmalı? İşte ayrıntılar...

Haber 24-03-2023 14:11

Her şey baş ağrısıyla başladı! Beyninden yumruk büyüklüğünde tümör çıkartıldı

Vücutta ortaya çıkan tümörlere erken müdahale etmek hayat kurtarıyor. Tümörler vücutta bulunduğu yere göre farklı belirtiler gösterebiliyor. 14 yaşındaki bir çocuk yaşadığı belirtilerin ardından gittiği doktorda beyninde yumruk büyüklüğünde tümör olduğunu öğrendi.

Haber 17-02-2023 09:04

Sabahları yaşanan bu duruma dikkat! Beyin tümörünün en önemli belirtisi

Sabahları uykudan uyanmak oldukça zorlayıcı anlar yaşanmasına neden olabiliyor. Sabahları görülen bazı sağlık problemleri yetersiz uyku, stres gibi nedenlerden kaynaklansa da tekrarlanan bu problemler ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Beyin tümörü hastalarının yüzde 60'ı sabahları aynı belirtiyi yaşadığını belirtti.

Haber 03-02-2023 09:08

Felç geçirenlerin %43'ü olaydan 1 hafta önce aynı belirtiyi yaşamış! Önleminizi önceden alın

Felç nedeniyle her yıl milyonlarca insan sakat kalıyor ve hayatını kaybediyor. Aniden gelişen sağlık sorunları arasında bulunan felç oldukça riskli sonuçlara yol açabiliyor. İnmeyi önceden fark etmek için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre felç geçirenlerin %43'ü olay yaşanmadan 1 hafta önce aynı şeyi yaşamış.

Haber 12-12-2022 13:52

Önemsiz sanmayın! Her sabah yaşadığınız baş ağrılarının nedeni tehlikeli olabilir

Baş ağrıları yaşam kalitesini düşürerek temel ihtiyaçları giderirken bile zorluk yaşamaya neden oluyor. Özellikle sabahları görülen baş ağrıları güne mutsuz bir şekilde başlamaya yol açıyor. Sabahları yaşanan baş ağrıları genellikle önemsiz görülse de bu durum tehlike saçabiliyor. Her sabah yaşanan baş ağrılarının nedeni oldukça riskli olabilir.

Haber 08-12-2022 12:06

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız: Resmen hazine! Muz kabuklarının farklı kullanım alanları

Muz kış ve ilkbaharın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Tatlı bir tada sahip olan bu meyve birçok tatlının içerisinde kullanılıyor. Zengin bir içeriğe sahip olan muz çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ancak muzun sadece içi değil kabuğu da hayatın birçok alanında fayda ve kolaylık sağlıyor. İşte muz kabuğunun bilinmeyen kullanım alanları...

Kadin 23-11-2022 09:38

Doktora başvurun! Tehlikeli kanserin özellikle sabahları görülen 'Yıkıcı' belirtileri

Kanser tüm hayatı etkisi altına alan ölüme sebep olabilen tehlikeli hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Değişen yaşam koşulları kanser vakalarının artmasına sebep oluyor. Uzmanlar kanserin tehlikeli etkilerini azaltmak için erken teşhis etmenin hayati önemi olduğunu vurguluyor. Kanserin bazı belirtileri var ki genellikle sabahları görülüyor. Bu belirtileri sürekli olarak görüyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.

Haber 04-11-2022 16:04

Dikkat! Belirtisi değişti: Covid enfeksiyonu ilk darbeyi tuvaletten vuruyor

Covid-19 2019 yılından beri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 birçok olumsuz duruma yol açıyor. Koronavirüse yakalanan kişilerin bu virüsü ilk günlerde fark edip izole olmaları toplum sağlığı için büyük önem taşıyor. Uzmanlar Delta ve Omicron varyantlarının belirtileri hakkında uyarıyor.

Haber 23-10-2022 10:51

Tüm D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir! Kışın hastalık görmemek için sofranızdan ayırmayın

Kış aylarında bağışıklıklarda düşüşler yaşanıyor. Bu düşüklükler hastalıklara çok daha kolay bir şekilde yakalanmamıza neden oluyor. Vitamin eksiklikleri bağışıklığın düşmesine neden oluyor. Özellikle D vitamini kış aylarında en çok eksilen vitaminler arasında bulunuyor. Ancak her gün yenilen bir besin tüm D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir.

Haber 21-10-2022 16:33

Aylar önce uyarı veriyor! Felcin ölümcül etkisinden korunmak için bu belirtiye dikkat edin

Felç ölüme neden olabilen ciddi sağlık durumları arasında yer alıyor. Bir anda gelişen felç tüm hayatı etkisi altına alarak hastaları temel ihtiyaçlarını yerine getiremeyecek hale sokabiliyor. Felcin belirtileri aylar öncesinden görülebiliyor. Eğer ki aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız bir doktora görünmeniz hayatınızı kurtarabilir.

Haber 20-10-2022 09:36

Ufacık bir parça bile dayanılmaz acılara yol açıyor! Baş ağrısını tetikleyen yiyecekler

Baş ağrıları toplumda en sık görülen ağrılar arasında bulunuyor. Dayanılmaz acılara yol açarak yaşam kalitesini oldukça düşüren ve temel ihtiyaçları yaparken bile zorlanmalara neden olan baş ağrılarını tetikleyen yiyecekler bulunuyor. Özellikle migren hastalarının bu yiyeceklerden uzak durması baş ağrılarından kurtulmalarını sağlayabilir.

Haber 17-10-2022 14:16

Migrenin tek belirtisi baş ağrısı değil! Bunları yaşıyorsanız doktora koşun

Migren en sık yaşanan ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Ancak migrenin genellikle sadece baş ağrısı yaptığı düşünülse de bu konu büyük bir yanılgı içeriyor. Migrenin çok başka belirtileri olabiliyor. Uzmanlar bu belirtileri sıklıkla görüyorsanız doktora başvurmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 11-09-2022 15:52

Kan şekeri yüksekliğine dikkat edin! Çok ciddi sonuçları var

Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 30-08-2022 09:23

Çok hızlı bulaşıyor! Çocuk felci nedir? Belirtileri nelerdir?

Çocuk felci yıllardır devam eden bir hastalıktır. 1957’den beri yapılan aşılarla %99 oranında azalma görülse de hâlâ Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde görülmektedir. Londra’da yapılan araştırma sonucunda kanalizasyonda felce neden olan virüs tespit edildi. Uzmanlar çok hızlı yayılan çocuk felci hakkında uyarılarda bulundu. Çocuk felci nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-2022 15:55

Migreni olanlar asla tüketmemeli! İşte migren ve baş ağrısını tetikleyen besinler

Günümüzde pek çok insanın kabusu olan migren, vücutta yarattığı baş ağrısıyla günlük hayatı çekilmez bir hale getirebiliyor. Bazı besinler ise migren ağrılarını tetikleyerek, ağrıların artmasına sebebiyet verebiliyor. İşte migren ve baş ağrısını tetikleyen o besinler...

Haber 20-08-2022 13:22

Vücudun en büyük düşmanı! Ağzınıza attığınız an...

Besinlerin, insan vücuduna olan inanılmaz etkileri doğru kullanıldığında çok işe yarar. Yanlış ve bilinçsiz hareket edildiğinde ise faydadan çok zarar verir. Uzmanlar çok uzun zamandır besinlerin özelliklerini araştırarak hangi şikayetlere iyi gelebileceği konusu üzerinde duruyor. Günümüzün en sık rastlanan şikayetlerinin başında yorgunluk, uykusuzluk baş ve eklem ağrıları yer alıyor. Bunların çoğunu doğal besinler sayesinde alt edebilirsiniz.

Haber 20-08-2022 07:25

Baş ve vücut ağrılarını hızlıca gideriyor! İşte adaçayının az bilinen 17 mucizevi faydası

Özellikle soğuk algınlığı ve Covid-19 gibi salgın hastalıkların sürdüğü şu günlerde, baş ve vücut ağrısı yaşayan vatandaşlar ağrılarını gidermek için bitkisel yöntemlere başvurmak istiyor. Baş ve vücut ağrısı, enfeksiyon kaynaklı olabileceği gibi stres ve sinir kaynaklı da olabiliyor. Sevilerek tüketilen adaçayı sinir sistemine iyi geldiği gibi sindirim problemlerine de deva olabiliyor. İşte adaçayının az bilinen 17 mucizevi faydası...

Haber 21-07-2022 13:19

Baş ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli baş ağrılarını önlemek için bu maddelere dikkat!

Baş ağrısı kişilerde sıkça görülen, kimi insanlarda migren şeklinde sık tekrarlayan bir hastalık, kimi insanlarda ise ara sıra bazı dışsal faktörler veya strese bağlı olarak da oluşabilecek bir durumdur. Baş ağrısına ilaçla tedavi dışında farklı bitkisel, evde denenecek çözümler ve baş ağrısını önceden önlemek adına dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Peki, baş ağrısına ne iyi gelir? İşte baş ağrısı yaşayanların dikkat etmesi gerekenler.

Haber 13-07-2022 13:19

Yoğun sıvı kaybı baş ağrısı ve mide bulantısına yol açıyor uyarısı

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Merve Pehlivan: -"Spor yapanlar için her yarım saat içinde bir iki bardak sıvı tüketimini öneriyoruz. Bazı bireylerde sıvı tüketimi alışkanlığı olmayabiliyor. Bunun için taze meyve parçacıklarından oluşan buz küpleri yapılabilir"

Yurthaber 12-07-2022 12:18

İşkence gibi olan baş ağrılarına karşı 5 etkili önlem! Baş ağrısı için ne zaman doktora gidilmeli? Baş ağrısı nasıl geçer?

Baş ağrısı her yaştan kişiyi olumsuz etkileyen şikayetlerin başında geliyor. Günlük hayatı olumsuz etkileyen baş ağrısı, en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında geliyor. Ancak her insanın hissettiği baş ağrısı aynı şekilde olmayabiliyor. Künt, keskin, zonklayıcı, sürekli, aralıklı, hafif ya da şiddetli baş ağrıları yaşanabiliyor. Bu şikayetlerin farklılığı baş ağrısının farklı nedenlerden ortaya çıkmasından kaynaklanıyor.

Haber 07-07-2022 08:57

Bu belirtilere dikkat etmek hayatınızı kurtarıyor

Her geçen gün beyin tümörü görülen kişi sayısında artış meydana geliyor. Beyin tümörleri çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Beyin tümörlerinin temel belirtilerini bilerek erken teşhis etmek tedavi sürecinde oldukça etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Haber 04-07-2022 09:58

Boyun fıtığından muzdarip olanlara hayat kurtaracak bir öneri en iyi boyun fıtığı yastıkları

Günümüz insanının en önemli problemlerinden biri, boyun fıtığından kaynaklanan ağrılar. Boyun fıtığının uyku kalitenizi etkileyip yaşam standartlarınızı düşürme yönünde olumsuz bir etkisi bulunur. Eğer bu durumdan muzdaripseniz kendiniz için en uygun boyun fıtığı yastığını bulmanız gerekir. Böylece uyku kaliteniz artar. En iyi boyun fıtığı yastığını bulduğunuzda sizin için geceler rahat, gündüzler enerjik geçer. Peki, en iyi boyun fıtığı yastığı hangisi?

Haber 30-06-2022 14:05

Her 3 kişiden birinde görülüyor! Bu belirtilere sahipseniz…

Tansiyon hastalığı toplumda en sık görülen hastalıklardan. Oldukça ciddi sonuçlara yol açabilen tansiyon hastalığına sahip birçok kişi bu hastalığın etkilerinin farkında değil. Tansiyon hastalığının sağlık problemlerine yol açmaması için aşağıda bulunan belirtilere dikkat edebilirsiniz.

Haber 20-06-2022 11:36

Şiddetli ve geçmeyen baş ağrısı ciddi bir hastalığın belirtisi olabiliyor

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa: - "Her bir hastalığın, klinik semptomatolojik yönden çok çeşitli özellikleri olabilir. Önemli olan hasta tarafından baş ağrısının ciddiyetinin dikkate alınması ve geçiştirilmemesidir. Özellikle tekrarlayan, artarak süren, hayat konforunu düşüren, başka yakınmaların da eşlik ettiği baş ağrıları kesinlikle geçiştirilmemelidir"

Yurthaber 17-06-2022 12:01

Ölümcül sonuçları var! En yaygın belirtileri...

Kanser çağımızda en sık karşılaşılan hastalıklardan. Sağlıksız yaşamın artması kanser vakalarının da artmasına sebep oluyor. Kanserin birçok türü bulunuyor. Bu kanser türleri arasında bulunan beyin kanseri oldukça ciddi sonuçlara yol açıyor. Beyin kanserini erken teşhis etmek diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi hayati önem taşıyor.

Haber 09-06-2022 10:02

Baş ağrısına ne iyi gelir? Baş ağrısını anında yok eden doğal tarifler

Baş ağrısı, günlük yaşamı zorlaştıran, katlanılmaz boyuta ulaştığındaysa dayanılmaz bir hal alan rahatsızlıklar arasındadır. Baş ağrısına iyi gelen yöntemler sıralandığında ilaç ilk akla gelen çözümdür. Ancak baş ağrısını anında yok eden doğal çözümler de vardır. Şiddetli baş ağrısı evde uygulanabilecek yöntemlerle hızlıca ortadan kaldırılabilir. Baş ağrısına evde ne iyi gelir? Baş ağrısını doğal yöntemlerle yok etmek için şifa kaynağı bitkilerden yararlanabilirsiniz.

Kadin 31-05-2022 14:13

Tansiyon hastaları dikkat! Sakın kullanmayın…

Tansiyon toplumda en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tansiyon hastalığının önemsenmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Tansiyon hastalarının yemek düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Yenilen yanlış yiyecekler tansiyon hastalığının çeşitli durumlara yol açmasına sebep oluyor.

Haber 28-05-2022 11:15

Büyüklerin bir bildiği varmış! En geleneksel ağrı kesici! Saç, tırnak ve cilt bakımı ondan sorulur: Kınanın faydaları nelerdir?

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kına aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da şaşırtıyor. Evlenmek üzere olanlara yakılan kınanın sadece geleneksel özellikleri değil sağlığa olan faydaları da dikkatleri üzerine çekiyor. Doğal ağrı kesici olan kına önemli bir cilt bakımı malzemesidir. Yanıklar yüzünden oluşan yaraları iyileştirmede de etkili olan kınanın faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız.

Haber 18-05-2022 07:10

Gençlerde de görülüyor! Hipertansiyondan korunmak için…

Hipertansiyon, dünyada önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırasında yer alıyor. Dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın olan hipertansiyon hastalığı özellikle son yıllarda giderek artış gösteriyor. Hipertansiyon hastalığının doğru tedavisinin yapılmaması başka hastalıklara yol açıyor. Hipertansiyondan korunmak ve etkilerini azaltmak için doğru beslenmek gerekiyor.

Haber 16-05-2022 14:23

Kene vakalarında artış! Bu belirtiler varsa…

Kış boyunca kapalı ve sıkıcı alanlarda oturmaktan sıkılan insanlar bahar aylarının gelmesiyle birlikte açık alanları tercih etmeye başlıyor. Her sene açık alanlarda kene vakalarında artış görülüyor. Bu artan kene ısırıkları insanları tedirgin ediyor. Kene ısırıklarının erken teşhis edilmemesi çok ciddi sonuçlara neden oluyor. Bu sebeple kene ısırıklarının belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor.

Haber 09-05-2022 09:35

Sabah baş ağrısına ne iyi gelir? Sabah baş ağrısı nasıl geçer, mucizevi yöntemler

Sabah baş ağrısı ile uyananlar nasıl geçer diye araştırırken farklı yöntemlerle karşılaşır. Migren ve sinüzit gibi nedenlerden ortaya çıkan bu baş ağrılar, sıklıkla kullanılan ilaçlarla kontrol altına alınamaz. Bu nedenle evde ilaç kullanmadan baş ağrısını geçirme yöntemi olup olmadığı merak edilir. Sabah baş ağrısına ne iyi gelir?

Haber 06-05-2022 14:37