HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP'den şehitler için mesaj ve istifa çağrısı

BBP lideri Mustafa Destici, “PKK üst rütbeli subaylarımızı şehit ederek yön değiştirmiştir. Küstahça meydan okumaya devam etmektedir. ‘PKK’ya genel af ‘ isteyenler utanmalıdırlar" dedi.

Üç rütbeli subayın şehit edilişi ve 2 mehmetçiğinde yaralanması ile sonuçlanan ‘çatışma’ ile ilgili konuşan Destici, "Skandala dönüşen hatalar zinciri, istihbarat zafiyeti ve görevini layıkıyla yapamamasından dolayı, terörden ve açılımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay ile PKK’ya genel af isteyen milletvekilleri istifa etsin” diye konuştu.
Destici şunları söyledi:
“Acilen, 11 Mayıs günü Peru’daki gibi ‘aydınlık yol’ örgütüne karşı yürütülen oparasyonlarda ‘güdük’ kaldıkları için istifa eden bakanlar gibi bizde de terörden ve açılımdan sorumlu başbakan yardımcısı Beşir Atalay etmelidir. İktidarı en son şehit geldiğinde uyarmıştık. Türkiye’nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu defaten söylemiştik. ama Başbakan ‘süt tartışmasını’ Kemal Kılıçdaroğlu ile sürdürüyor
CHP VE MHP ise bu kadar askerimiz ve şehit olurken, milletvekillerimizi nasıl kurtarırız ve süt tartışması içerisindedirler. biz ve ülkemiz şehitlerimize ağlarken, terörden ülke yanarken CHP ve MHP milletvekilleri kendi tutuklu milletvekillerini kurtarma telaşı içerisindedirler. Bahçeli ise , ‘volvo’ söylemleriyle vakit geçirmeye devam etsin".

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 yıldır bitirilemeyen/bitirilmek istenmeyen terörün, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, yedisinden yetmişine tüm ülke insanına çok pahalıya mal olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bugün, üç rütbeli kardeşimiz Hatay’ın Amanoslar kırsalında bölücü eşkıyaların açtığı ateş sonucu şehit oluyorlar. PKK’ya daha dün AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, "PKK’ye genel afın gündeme gelebileceğine" ilişkin sözler sarf etmişti. Bu nasıl bir siyasi öngörüdür. Eşkıya Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu kasabasındaki Atatürk Parkı’nın üst tarafına kadar iniyor. Ve bundan bölgedeki istihbarat birimlerinin haberi yoktur. Tıpkı Peru’daki Savunma ve İçişleri Bakanları gibi Türkiye’de de Terörden ve Açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı acilen istifa etmelidirler. Ayrıca, dün yaptığı açıklamayla PKK’ya genel af isteyen hükümetin Mardin milletvekili Aburrahim Akdağ’da ‘etik olarak ‘nadim olmalı’ ve hemen hiç durmaksızın ‘milletvekilliğinden istifa’ etmelidir".

BDP’nin Van milletvekili Özdal Üçer’le ilgili olarakta konuşan Destici dün Üçer’in, Van Belediyesi’nin bir organizasyonunda yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Dün de söyledim ‘Bu adamlar kimler? TBMM gibi şeref ve haysiyet dolu istiklal dolu bir kurumda ‘Türk milletinin birlik ve beraberliğine hizmet edeceğine’ inanmış milletvekilleri mi .. Yoksa; Türkiye’yi müstemleke gibi görme densizliği yapan ve 2009 yılında ABD’nin Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey’in, ülkesine gönderdiği ”PKK AFFININ YAPIMI-SÖKÜMÜ” raporunun gündeme getiren ‘tetikçi madrabazları mı. Yaptıkları açıklamalardan dolayı utanmalılar ve bugün meydana gelen elim-teessüf dolu hadiseden dolayı istifa etmeliler. “ dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler