HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'den Uludere olayına 33 kurşun benzetmesi

BDP, Şırnak Uludere’de yaşanan olayın Orgeneral Mustafa Muğlalı’nın 1943’te Van’ın Özalp ilçesinde 33 köylüyü kurşuna dizdirdiği katliamın bir benzeri olduğunu ileri sürdü.

ANKARA (ANKA) - BDP, Şırnak Uludere’de yaşanan olayın Orgeneral Mustafa Muğlalı’nın 1943’te Van’ın Özalp ilçesinde 33 köylüyü kurşuna dizdirdiği katliamın bir benzeri olduğunu ileri sürdü.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak Uludere’de yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Diyarbakır askeri havaalanından kalkan F-16 savaş uçaklarının, Şırnak Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) köyü çevresine gerçekleştirdiği bombardımanda büyük çoğunluğunu 15-20 yaşlarındaki çocuk ve gençlerin oluşturduğu 35 sivilin katledildiğinin ileri sürüldüğü açıklamada şöyle denildi:

“Bu çok açık bir sivil katliamıdır. Uludere katliamı Orgeneral Mustafa Muğlalı’nın 1943’te Van’ın Özalp ilçesinde 33 köylüyü kurşuna dizdirdiği katliamın bir benzeridir. Ne yazık ki tarih, o katliamcı zihniyet 68 yıl aradan sonra bir kez daha tekerrür etmiş ve bu kez Şırnak Uludere’de yaşanmıştır. En yaşlısı 20 yaşında olan 35 çocuk ve genç hunharca katledilmiştir.”

-"GENELKURMAY OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"-

Genelkurmay’ın resmi açıklamasının katliamın üstünü örtme amacı taşıdığı belirtilen açıklamada, “Ancak bunu başaramayacaklar, katliamın üstünü örtemeyeceklerdir. Basını sustursalar da, sansür uygulasalar da, gazetecileri baskı altına alıp tehdit etseler de bütün dünya bu katliamı görmüştür. Hükümet ve devlet bu insanlık suçunu gizleyemeyecektir. Uludere katliamı tarihin karanlık sayfalarındaki yerini almıştır” denildi.

Kürt sorununu şiddet ve operasyonlarla çözme politikasının sivil katliamı noktasına geldiğinin savunulduğu açıklama şöyle devam etti:

“Çok iyi istihbarat ağı oluşturulmuştur. Operasyonlar gece gündüz sürdürülecektir” söylemenin ve bunun pratiğe yansımalarının geldiği aşama sivil köylülerin hava bombardımanıyla vahşice katledilmesi olmuştur. Suriye’de Esad rejimine katliamları durdurma çağrısı yapan siyasi iktidarın kendi ülkesinde ve bizzat kendi sorumluluğunda yaşanan bu katliam konusunda ne diyeceğini kamuoyu merakla bekliyor.”

Yaşanan 'katliam'ın şiddetle ve nefretle kınadığının belirtildiği açıklamada, “Halkımızla birlikte meydanlarda demokratik tepkilerimizi daha da yükselteceğiz ve bu katliamın, bu katliamı gerçekleştirenlerin, bu katliamın sorumlularının peşini asla bırakmayacağız. Katliamcı zihniyeti her yerde, her zeminde teşhir edeceğiz, lanetleyeceğiz” denildi.

Açıklamada demokratik kamuoyu da duyarlı olmaya, demokratik tepkisini örgütlü bir biçimde ortaya koymaya çağrıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler