HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediye başkanının uyanıklığı...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı, ingilizce bir kelimeden yola çıkarak, bir sahtekarlığı ortaya çıkardı.

Belediye başkanının uyanıklığı...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İngilizce’de "belediye" anlamına gelen "municipality" kelimesinin yanlış yazılmasından şüphelenerek başlattığı araştırma sonucu, bir dönem belediyede çalışan kadının yüksek mimar diplomasının sahte olduğunu tespit etti.

Başkan Küçükler, 2004-2011 yıllarında belediye hizmetlerini değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, 2010’da yaklaşık 9-10 ay çalışan ve 4 dil bildiği sanılan bir sözleşmeli personelin sahte diploma sahibi olduğunu ileri sürdü.

Küçükler, "Daha önce yüksek mimar olarak belediyemize almış olduğumuz bir hanım vardı. Bu insan çalışırken yaptığı çalışmalardan dolayı sıkıntı yaşadık. En son da kendi işinin dışında çok farklı işlerle uğraşması, hakkımızda çıkardığı dedikodu ve iftiralarla gündeme geldi. Görevine son verdik" dedi.

Görevine 2010’da son verilen kadının konuyu yargıya taşıdığını ifade eden Küçükler, "Görevine son verdikten sonra bu arkadaşımız mahkemeye gitti.

Mahkemede geriye dönüş için uğraştı. Biz bunun evrakının, diplomasının asıl olmadığını ve kendi eğitiminden şüphe duyduğumuzu, dolayısıyla diplomasının sahte olabileceğini iddia ederek mahkemede savunmamızı yaptık. Mahkeme kararını şöyle verdi. ’Hayır efendim, bütün bakıldığında evrak tamamdır, diplomada bir şey gözükmüyor’ denilip belediyeye geri gönderdi" diye konuştu.

[Belediye başkanının uyanıklığı!](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Belediye başkanının uyanıklığı!") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") Kadının belediyede bulunan diplomasıyla ilgili çalışma başlatan Küçükler, Beykent Üniversitesi ile diyaloğa geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Biz daha sonra bu şahsın okulunda ’Böyle bir diplomanın gerçek mi değil mi?’ diye ilgili fakültesine soru sorduk. Sorarken de bu insanın görevine bir daha son verdik. Okulundan gelen yazı da bu şahsın diplomasının üniversiteleri tarafından verilmediği yani sahte olduğunu bize bildirmiş oldu. Bu insan niye geldi, neden belediyemizde böyle bir çalışma yaptı, söylediği o iftiraların, konuşmalarının mantığı neydi biraz daha algılanmış oldu. Bu şahsın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı. Biz hem suç duyurusu anlamında hem de tazminat davası anlamında hukuki bütün işlemlerimizi yapmaya başladık. ’Yüksek mimarım’ diyerek bize belgelerle yüksek mimar diplomasını sundu. Hatta bunu noter tasdikli getirdi. Sonuç itibarıyla diploma tamamen bir sahtekarlık. Evrakta sahtekarlık var." **"Municipality" kelimesi** Küçükler, bir gazetecinin sahte diploma şüphesinin nasıl oluştuğuna dair sorusunu şöyle yanıtladı: "4 yabancı dil bildiğini belirtti. Kendisinin Amerika’da kaldığını belirtmişti. Hem yüksek mimar hem de 4 yabancı dil biliyor olması bize cazip geldi. Kendisinden bir gün Dubai heyetini şehrimize davet için yazı yazmasını talep ettim. Kendisi de bir yazı yazdı. Yazıyı getirdiğinde ben yazıda İngilizce olarak ’municipality’ ifadesinin yanlış yazıldığını fark ettim. Daha sonra kelime hatası olabileceğini düşündüm. Ama ’municipality’ ifadesi 3-4 yerde geçiyordu. Dolayısıyla her birisine baktığımda her birisinde aynı yanlışı fark edince kendisini çağırdım. ’Bu nasıl olur’ dedim. Önce ’municipality’nin doğru yazıldığını iddia etti. Sonra kendisini uyardım, bu ifade yanlış, bu sefer ’asıl nüshada doğru yazmışımdır’ dedi, onun da yanlış olduğunu görünce, tabiri caizse bize kandıramayınca asıl şüphem mimarlığından değil yabancı dilinden kaynaklandı."
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler