Beslenme Haberleri

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 19-02-2024 13:13

Günde 10 öğün yemek yemeniz gerekebilir! Uzmanlar 'kilo vermeye çalışanlar denemeli' diyerek açıkladı

Sağlıklı ve düzenli beslenmenin olmazsa olmazının günde 3 öğün sağlıklı yiyecekler tüketmek olduğu herkes tarafından artık net bir şekilde bilinirken bazı diyetisyenler ezber bozan bir rapor paylaştı. Buna göre; bazı insanların özellikle de kilo vermeye alışanların günde 6 ila 10 öğün yemek yemeyi denemesi gerekiyor. Uzmanlar, daha sık ama daha küçük öğünler tüketmelerinin bazıları için daha iyi olabileceğini belirtiyor. Daha sık yemek yemenin metabolizmayı uyardığı da vurgulanıyor.

Kadin 12-02-2024 10:05

'Peki biz şimdi ne yiyeceğiz?' Sosyal medyanın kafası karıştı! Çağla Şıkel'den sonra o diyetisyenin sözleri konuşuluyor 'Önce süt ürünleri ve baklagili kesiyorum'

Çağla Şıkel'in beslenme rutini sosyal medyada gündem yarattı. Şıkel süt ürünleri, kuruyemiş, meyve ve gluteni bıraktığını söyleyince "Ne kaldı geriye", "Yediklerini söylesen daha kolaydı" gibi yorumlar geldi. Şıkel'in açıklamaları konuşulurken bu kez de diyetisyen Pınar Demirkaya'nın sözleri gündem oldu. Demirkaya'nın da "Önce süt ürünleri ve baklagilleri kesiyorum" demesi üzerine sosyal medya "Peki biz şimdi ne yiyeceğiz" diye düşünmeye başladı. İşte herkesin kafasını karıştıran o sözler...

Kadin 07-02-2024 16:24

Mucizevi karışım! Mandalina ve zencefile 1 çay kaşığı eklediğinizde... Zırh gibi koruyor

Türkiye’de soğuk havanında etkisiyle son aylarda daha çok yayılan kombo virüsü ve giribal enfeksiyonlardan korunmak için tavsiyelerde bulunan Diyetisyen Gizem Bakar, bağışıklık sistemini güçlendirici Akdeniz beslenme tipinin tercih edilmesi ve sera ürünleri yerine mevsimlik sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen, hastalıklardan koruyan mucizevi bir karışımın da tarifini verdi.

Haber 29-01-2024 17:44

Diğer Haber Etiketleri

bebek beslenmesi bebek beslenmesinin önemi Diyetisyen Model Şarkıcı Ürolog deprem hindistan cevizi yağı alkol balık çağla demirhindi elma yumurta omega 3 Oruç peynir spor süt yulaf zeytinyağı kolesterol şeker çöplük Canan Karatay bebek kan bağışı Sebze Karbonhidrat meyve kalp hastalıkları su hastalık uyku yaşlanma karşıtı krem Kızılay metabolizma Güneş Göz Çağla Şıkel Jennifer Lopez Bingöl Karatay botoks tereyağ cilt bakımı Cinsellik Ben Affleck diyet kış kan iftar emzirmek para Sahur ek gıda güneş kremi Mısır Zoe Kravitz çocuk kurt Ramazan sağlıklı beslenme kaş tilki internet seks seçim tiktok alzheimer bağırsak kanseri diyabet felç kalp krizi kanser stres tansiyon uykusuzluk Singapur alara aile arkadaş aşık cilt devin b12 bağışıklık bakım böbrek böbrek hastalığı belirtileri böbrek hastalıkları fayda erkek güzel güzellik hamile genç havlu ibni sina ilik anne anomali araştırma emzirme doğum doğurganlık dönemi eğitim egzersiz ebeveyn ebeveynlik jlo ipucu kan grubu yulaf tarifleri yeşil sebzeler yiyecek yaş yaşlı yemek ketojenik ketojenik diyet mon mutlu libidon lisa bonet lazımlık maya saç peter pan protein risk sağlıklı sevgi popcorn sorumluluk tahıl kaç kalori kadın kilo aldıran yiyecekler kilo alma kilo verme kış ayları partner patlamış mısır ölüm noodle osmanlı uzman torun ne yenir keto diyeti tüyo zarar zayıflama eo demirhindi nasıl kullanılır noodle ne zihin hücreler sağlıklı yiyecek sağlıklı besinler 5 yaş sosyal medya

Beslenme

Beslenme Hakkındaki Haberler Mynet'te. Beslenme Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-2024 15:58

Tabağınızdaki renklere dikkat! Sırrı orada saklı... Grip, soğuk algınlığı, yüksek ateş, boğaz ağrısıyla savaşmak için sıraladı

Sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam formüllerinden. Bağışıklık sistemini desteklemek için akdeniz tipi beslenmeye dikkat çekiliyor. Tabağınızdaki renklere de bakabilirsiniz. Çünkü güçlü bağışıklık sisteminin bir sırrı da renkli beslenmek. Dyt. Sena Pekşen "Akdeniz tipi beslenme, mikrobiyota çeşitliliğini artırır, probiyotik bakterileri sağlar, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Renkli ve çeşitli yiyecekler tüketmek, güçlü bağışıklık sistemi oluşturmanın önemli adımlarından" dedi.

Haber 08-01-2024 12:17

Uzman isim uyardı! Güçlü bir bağışıklık için dikkat edilmesi gerekenler

Dengeli ve doğru beslenme sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber bağışıklık güçlendirici tavsiyeler araştırılmaya başladı. Güçlü bir bağışıklık için beslenmede bu maddelere dikkat etmenizde fayda var.

Kadin 08-12-2023 10:56

Anne adayları dikkat: Bu besinler kadınlarda doğurganlığı artırıyor!

Gebe kalmaya engel olan birçok etken bulunuyor. Zararlı alışkanlıklar, stres, sağlıksız beslenmek gibi faktörler hamile kalmayı zorlaştırıyor. Doğurganlık, birçok kadın için önemli bir faktördür. Bu konuda oldukça önemli bir rol oynayan beslenme alışkanlıklarının, kadınların üreme sağlığı üzerindeki etkilerini anlamak, doğurganlık konusunda daha bilinçli ve sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olabilir. İşte kadınlarda doğurganlığı artırıcı besinler...

Kadin 17-11-2023 08:56

0 kan grubuna göre beslenme listesi: 0 pozitif ve nehatif kan grubu ne yemeli?

0 (sıfır) kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından önerilen kan gruplarına özgü beslenme yaklaşımının bir parçasıdır. Bu teori, 0 kan grubuna sahip bireylerin vücutlarının belirli gıdalara ve besin maddelerine nasıl tepki verdiğini anlamak amacıyla kan grubunu temel alır. 0 kan grubu, diğer kan gruplarından farklı antijenlere sahip olup bu nedenle beslenme gereksinimleri de farklıdır.

Haber 30-09-2023 01:54

B kan grubuna göre beslenme listesi: B pozitif ve nehatif kan grubu ne yemeli?

B kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından önerilen kan gruplarına özgü bir beslenme yaklaşımının bir parçasıdır. Bu teori, B kan grubuna sahip bireylerin vücutlarının belirli gıdalara ve besin maddelerine nasıl tepki verdiğini anlamak amacıyla kan grubunu temel alır. B kan grubu, diğer kan gruplarından farklı bir antijene sahiptir ve bu nedenle beslenme gereksinimleri de farklılık gösterebilir.

Haber 30-09-2023 01:43

AB kan grubuna göre beslenme listesi: AB pozitif ve negatif kan grubu ne yemeli?

Kan grupları insan vücudunun genetik yapılarına göre belirlenen önemli bir faktördür. Bazı araştırmalar belirli kan gruplarına sahip bireylerin farklı beslenme ihtiyaçları olduğunu öne sürmektedir. Bu nedenle kan grubuna göre beslenme konusu günümüzde oldukça popüler bir araştırma alanı haline gelmiştir. AB kan grubu hem A hem de B kan gruplarının genetik özelliklerini taşıyan nadir bir kan grubudur. Bu özellik beslenme açısından dikkate alınması gereken bazı faktörleri ortaya koymaktadır.

Haber 30-09-2023 01:31

A kan grubuna göre beslenme listesi: A pozitif ve negatif kan grubu ne yemeli?

Kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından geliştirilen bir beslenme yaklaşımıdır ve insanların kan gruplarına göre hangi gıdaların sağlıklı ve uygun olduğunu belirlemeye odaklanır. Bu teori farklı kan gruplarının genetik yapısının farklı olduğunu ve bu nedenle belirli gıdalara farklı tepkiler verdiğini öne sürer. Peki, A kan grubuna sahip kişiler nasıl beslenmeli?

Haber 30-09-2023 01:20

Kan gruplarına göre beslenme nasıl olmalı? Hangi kan grubu hangi besinleri tüketmeli?

Kan gruplarına göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından geliştirilen ve popülerlik kazanan bir beslenme yaklaşımıdır. Bu teoriye göre her bireyin kan grubuna göre belirli besinleri tüketmesi sağlık açısından daha faydalı olabilir. D'Adamo'ya göre kan grubu bir kişinin sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve bu nedenle belirli kan grupları için önerilen yiyecekler farklılık gösterir.

Haber 30-09-2023 00:19

Bingöl'de bozayı ve tilkilerin çöplükte yiyecek arayışı görüntülendi

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde yavrularıyla çöplükte beslenen bozayı ve tilkiler kameraya yansıdı.

Yurthaber 20-09-2023 10:50

Çağlanın faydaları nelerdir? Çağla ne kadar tüketilmeli?

Günümüzde sağlıklı yaşamın önemi giderek artarken, besinlerin sağladığı faydalar da büyük bir önem taşıyor. Bu bağlamda, doğanın bizlere sunduğu lezzetli ve besleyici meyvelerden biri olan çağla, sayısız faydasıyla dikkat çekiyor. Çağla, bahar aylarında erik ağaçlarından elde edilen küçük, yeşil renkli ve ekşi-tatlı bir meyve olarak karşımıza çıkar.

Haber 30-07-2023 23:44

Yulaf kilo aldırır mı? Yulaf ne ile yenirse kilo aldırır?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve ideal kilo koruması önemli bir konu haline gelmiştir. Bu doğrultuda, pek çok insan sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve kilo kontrolünü sağlayabilmek için farklı beslenme yöntemlerini araştırmaktadır. Yulaf, son yıllarda sağlıklı beslenme trendleri arasında ön plana çıkan bir tahıldır ve birçok kişi tarafından sağlıklı bir besin olarak tercih edilmektedir.

Haber 30-07-2023 15:18

Patlamış mısır kilo aldırır mı? Patlamış mısır kilo yapar mı?

Patlamış mısır hafif, gevrek ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Sinema salonlarında, evlerde veya sokaklarda keyifle tüketilen bu popüler atıştırmalık birçok kişi tarafından kilo alımına neden olabileceği düşüncesiyle endişeyle yaklaşılabilir. Ancak patlamış mısırın kilo aldırma potansiyeli, diğer birçok faktörle birlikte değerlendirilmesi gereken bir konudur. Peki, patlamış mısır kilo yapar mı?

Haber 30-06-2023 22:46

Noodle kilo aldırır mı? Noodle kilo yapar mı?

Günümüzde sağlıklı beslenme konusu oldukça popüler hâle geldi. Pek çok insan, ideal kilosunu korumak veya kilo vermek için çeşitli diyetler ve beslenme programları araştırıyor. Bu süreçte, bazı yiyeceklerin kilo aldırıp aldırmadığıyla ilgili çeşitli söylemler dolaşmaktadır. Noodle da bu yiyeceklerden biri olarak sık sık tartışılan bir konudur. Noodle, Asya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Peki, noodle kilo aldırır mı?

Haber 30-06-2023 22:38

Uzman ürolog açıkladı! Cinsel hayatınızı mahveden 5 şey

Cinsellik hem sağlığı hem de iletişimi etkileyebiliyor. Yapılan ufak hatalar cinsellikte büyük problemlere sebep olabiliyor. Bu da partnerinizle sorunlar yaşamanıza yol açabiliyor. Uzman ürolog yaptığı paylaşımda cinsel hayatı mahveden 5 şeyi açıkladı.

Kadin 09-06-2023 10:21

57 yaşında ama 20 yaşında gibi gözüküyor! Genç gözükmesinin en büyük nedeni...

Yaş ilerledikçe saçta, ciltte meydana gelen değişimlere dur demek adına farklı rutinler izleniyor. Yaşam alışkanlıklarını değiştirerek çok daha genç görünmek mümkün olabiliyor. 57 yaşındaki Chuando Tan, 20 yaşında görünmesini sağlayan ipuçlarını paylaştı.

Kadin 08-06-2023 14:20

55 yaşındaki Lisa Bonet kızıyla yaşıt görünmesini sağlayan yöntemini paylaştı

55 yaşındaki oyuncu Lisa Bonet, genç ve asil görünümüyle dikkat çekiyor. Lisa'nın 34 yaşındaki Zoe Kravitz'le yaşıt gibi durmasını sağlayan güzellik bakımları bulunuyor. Kusursuz cildi ve ışıltısının altında yatan sır özel cilt bakımından ve yaşam tarzından geçiyor. İşte genç gözükmesini sağlayan bakım sırları...

Kadin 01-06-2023 15:37

52 yaşındaki Gina Stewart “Dünyanın en seksi büyükannesi” lakabını kazanmasını sağlayan güzellik sırlarını açıkladı

“Dünyanın en seksi büyükannesi” lakabıyla tanınan 52 yaşındaki Gina Stewart, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı pozlarla oldukça ilgi topluyor. Genç gözükmesinin yolunun doğru beslenmeden geçtiğini paylaşan Gina, günlük yaşam alışkanlıklarını açıkladı.

Kadin 30-05-2023 15:22

53 yaşındaki Jennifer Lopez'in genç görünümünü sağlayan 4 alışkanlığı! Hem saçında hem de cildinde kullanıyor...

Jennifer Lopez, 53 yaşında olmasına rağmen cazibesini ve güzelliğini tamamen korumayı başarabilen ünlülerden. Başarılı şarkılarının yanı sıra Ben Affleck'le olan evliliği ile de gündem oluyor. Jennifer Lopez genç görünmesini sağlayan 4 alışkanlığıyla mutlu bir hayatı ve yüksek cazibeyi garantiliyor.

Kadin 26-05-2023 15:15

Kas kütlesi nasıl artar, kas kütlesini artıran besinler nelerdir? Kas kütlesi geliştirmek için beslenme önerileri

Kas kütlesi artırmak sağlıklı bir yaşam tarzı için oldukça önemlidir. İyi bir beslenme düzeni ve düzenli egzersiz kas kütlesinin artırılmasına yardımcı olur. Ancak kas kütlesi artırmak kolay bir iş değildir ve zaman ve sabır gerektirir. Doğru beslenme programı ve egzersiz rutini ile birlikte uyku düzeni, stres yönetimi ve uygun dinlenme de kas kütlesinin artırılmasına yardımcı olabilir. Peki, kas kütlesini artırmak için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Haber 08-05-2023 14:08

Spordan sonra nasıl beslenmelidir, spordan sonra ne yenir? Spor sonrası beslenme tüyoları ve dikkat edilmesi gerekenler

Doğru beslenme de en az egzersiz kadar önemlidir. Spordan sonra yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmek kas onarımı, yenilenmesi ve büyümesi için gereklidir. Spor sonrası beslenme aynı zamanda kaslardaki glikojen depolarını yeniden doldurarak vücudunuzun enerji ihtiyacını karşılar. Peki, spordan sonra ne yemek gerekir, kas yapmak için spordan sonra ne yemeli?

Haber 08-05-2023 14:05

Spordan önce nasıl beslenilmeli, spordan önce ne yenir? Spor öncesi beslenme tüyoları ve dikkat edilmesi gerekenler

Spor yapmak sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır. Ancak sadece spor yapmak yeterli değildir aynı zamanda doğru beslenme de önemlidir. Spor öncesi yemek yeme vücudunuzun egzersiz sırasında ihtiyaç duyacağı enerjiyi sağlamak için son derece önemlidir. Ayrıca uygun beslenmeyle kaslarınızın tam performans göstermesini ve egzersiz sonrası iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Peki, spordan önce nasıl beslenmek gerekir, spordan kaç saat önce yemek yemeli?

Haber 08-05-2023 14:05

20 yıldır yaşlanmadığını söyleyen kadın basit gençlik sırrını açıkladı! Arkadaşlarım bana Peter Pan diyor

Yaşına göre daha genç gösteren kişiler cilt bakım ve yaşam rutini sırlarını açıklıyor. Genç görünmek için illa botoks yaptırmaya gerek olmadığını paylaşan kadınların doğal yaşlanma karşıtı bakım sırları merak ediliyor. 59 yaşındaki Janey Kirk, genç yüzünün anahtarının kimyasallardan kaçınırken basit bir güzellik rejimi izlemek olduğunu iddia ediyor.

Kadin 01-05-2023 13:21

Canan Karatay yine ezber bozdu! Kurtlu elma tüketin

Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve çeşitli hastalıklar üzerine yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, vücudumuz için zararlı olan gıdaları sıralayarak meyve tüketmek isteyenlere çarpıcı önerilerde bulundu ve Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkları önleyen gıdayı açıkladı.

Haber 25-04-2023 09:06

Sporcular ramazanda nasıl beslenmeli? Ramazanda spor ve beslenme nasıl olmalı, vücut geliştirme beslenme önerileri

Sporcuların ramazan ayında beslenmesi konusu oldukça önemlidir. Ramazan ayı boyunca oruç tutan sporcuların vücutlarının ihtiyaç duyduğu besinleri alarak sağlıklı kalmaları ve performanslarını korumaları gerekir. Bu nedenle uygun bir beslenme planı hazırlamak ve doğru besinleri tüketmek çok önemlidir. Peki, spor yapanlar ve vücut geliştirenler Ramazanda nelere dikkat etmelidir?

Haber 07-04-2023 15:42

Gebeler oruç tutabilir mi? Hamileler ramazanda nasıl beslenmeli, emziren anneler nelere dikkat etmeli?

Ramazan ayı Müslümanlar için ibadet ve oruç tutma ayıdır. Hamile kadınlar da bu ayda oruç tutabilirler ancak sağlıklı bir gebelik süreci için doğru beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek çok önemlidir. Gebelik sürecinde vücut daha fazla besin ve enerji ihtiyacı duyar bu nedenle hamile kadınlar oruç tutarken yeterli miktarda besin alımını sağlamak için özen göstermelidirler.

Haber 07-04-2023 15:42

Şeker hastaları oruç tutabilir mi? Şeker hastaları ramazanda nasıl beslenmeli, insülin direnci olanlar nelere dikkat etmeli?

Şeker hastaları gibi bazı insanlar için Ramazan ayı boyunca oruç tutmak sağlık açısından zorlayıcı olabilir. Şeker hastalığı kan şekerinin kontrol edilemediği bir durumdur ve bu hastaların düzenli olarak yemek yemeleri ve ilaçlarını almaları gerekir. Bu nedenle şeker hastalarının oruç tutmadan önce doktorlarıyla konuşmaları ve oruç tutmanın sağlık durumlarına olumsuz etkisi olup olmayacağını belirlemeleri önemlidir.

Haber 07-04-2023 15:42

Tansiyon hastaları oruç tutabilir mi, tansiyon hastaları için doğru beslenme düzeni nasıl olmalı? Tansiyon hastaları ramazanda nasıl beslenmeli?

Ramazan İslam dininin en önemli ibadetlerinden biridir ve tüm dünyada milyonlarca insan tarafından kutlanır. Ancak oruç tutmak birçok insan için zorlu bir deneyim olabilir özellikle tansiyon hastaları için. Tansiyon hastalığı kan basıncının normalden yüksek olması durumudur ve birçok insanın hayatını etkileyen bir sağlık sorunudur.

Haber 07-04-2023 15:42

Mide hastalığı olan kişiler ramazanda nasıl beslenmeli? Mide rahatsızlığı olanlar için ramazanda beslenme önerileri

Ramazan ayı tüm İslam dünyasında büyük bir öneme sahip olan bir aydır. Bu ay boyunca Müslümanlar oruç tutarak kendilerini bedensel ve ruhsal olarak arındırmaya çalışırlar. Ancak midesi hassas olan kişiler için oruç tutmak zor olabilir ve bu durum onların sağlık durumunu olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle mide rahatsızlığı olan kişilerin Ramazan ayında oruç tutmadan önce doktorlarına danışmaları önemlidir.

Haber 07-04-2023 15:42

Ramazanda fitness yapılır mı, nasıl yapılmalı? Ramazanda spor ne zaman yapılmalı, hangi saatlerde spor yapmalı?

Ramazan ayı müslümanlar tarafından oruç tutulan kutsal bir aydır. Bu ay boyunca gün içinde yemek yemek ve su içmek yasaktır. Ramazan ayı boyunca birçok insan fiziksel aktivitelerini sınırlıyor ve bazıları da tamamen bırakıyorlar. Ancak Ramazan ayında da fitness yapmak mümkündür. Fitness yapmak oruç tutan insanların sağlıklı kalmalarına ve bedenlerini güçlendirmelerine yardımcı olabilir.

Haber 07-04-2023 15:41

Diyet yapanlar ramazanda nasıl beslenmeli, Kilo almamak için nelere dikkat etmek gerekir? Ramazanda sağlıklı beslenme tüyoları

Ramazan, Müslümanlar için önemli bir aydır ve bu ay boyunca oruç tutulur. Oruç tutarken sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir çünkü uzun saatler boyunca yemek yememek vücudun besin ihtiyacını karşılamasını zorlaştırabilir. Diyet yapanlar için ise bu durum daha da önem kazanır. Çünkü uygun beslenme alışkanlıkları ile birlikte oruç tutmak sağlıklı kilo kaybını destekleyebilirken yanlış beslenme alışkanlıkları ise kilo alma ve sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 07-04-2023 15:41

Ramazanda beslenme nasıl olmalıdır, sahurda nasıl beslenmek gerekir? Ramazanda beslenme ipuçları ve oruç tutanlar için beslenme önerileri

Ramazan ayı İslam dininin önemli ayalarından biridir ve dünya genelinde Müslümanlar tarafından oruç tutulur. Oruç tutmak, sabah ezanı ile iftar saatleri arasında yeme içme, cinsel ilişki ve bazı diğer aktivitelerden uzak durmayı içerir. Bu süreçte beslenme sağlıklı bir şekilde oruç tutmanın önemli bir parçasıdır. Ramazan ayında doğru beslenme ile sağlık ve enerji düzeylerinin korunması mümkündür. Peki, Ramazanda ve sahurda nasıl beslenmek gerekir?

Haber 07-04-2023 15:40

6 aylık bebeğine lazımlık eğitimi veren ünlü model Gisele Bündchen'den hayatınızı kolaylaştıracak ebeveynlik ipuçları

42 yaşındaki Gisele Bündchen, yaşına rağmen koruduğu düzgün fiziği, kusursuz cildi ve özel hayatıyla dikkat çekiyor. 2 çocuk annesi olan Gisele Bündchen, çocuklarında uyguladığı ebevenylik ipuçlarını paylaştı. 6 aylık bebeğine lazımlık eğitimini nasıl verdiğini anlatan Gisele'nin tüyoları hem cebinizi rahatlatacak hem de daha konforlu olmanızı sağlayacak.

Kadin 03-04-2023 17:21

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Gün boyu tok tutuyor ve susatmıyor

İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından uygulanıyor. Sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda çeşitli önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın kitaplarından alınan bilgiler günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina, oruç tutan kişilerin gün boyu tok kalmasını ve susamamasını sağlayacak binbir derde deva o gıdayı açıkladı.

Haber 31-03-2023 09:17

Tek lokması bile zararlı! Genç yaşta giderek artan kanser vakalarının önemli sebebi

Kanser toplumda en sık görülen hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Genetik ve sağlıksız beslenmek kansere neden olan riskli etkenler olarak biliniyor. Genç yaşta giderek artan ve ölümcül sonuçlara sebep olabilen kalın bağırsak kanseri hakkında konuşan Prof. Dr. Ayhan Kuzu, alınması gereken önlemleri paylaştı.

Haber 29-03-2023 13:51

Uzmanı uyardı: Sakın bu hatayı yapmayın! İftarda uygulamanız gereken beslenme düzeni

Ramazan ayında doğru beslenme düzeni oldukça önem taşıyor. İftarda ve sahurda yanlış besinler tüketmek çeşitli hastalıkların tetiklenmesine ve gün boyunca rahatsızlık hissine neden olabiliyor. Beslenme uzmanı Ramazan ayında kaçınılması gereken hatayı söyleyerek doğru beslenme şeklini açıkladı.

Haber 29-03-2023 11:47

38 yaşında 9 çocuk annesi olan kadın yaşadığı zorlukları anlattı! Annemi örnek alıyorum

Kadınların hayatlarında karşılarına çıkan sorumluluklar erkeklere oranla çok daha fazla oluyor. Özellikle anne olduktan sonra tüm hayatları değişime uğrayan kadınların günlük rutinleri de farklılaşıyor. 38 yaşında 9 çocuk annesi olan bir kadın yaşadığı zorluklara rağmen çocuklarına sahip olmanın bu zorluklara değdiğini ve daha fazla doğurmak istediğini paylaşıyor.

Kadin 28-03-2023 20:23

Ramazan ayında en sık yapılan 10 hata! Yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırıyor

Ramazan ayında beslenmenin değişmesiyle birlikte sağlık konusundan çeşitli problemler yaşanabiliyor. Her sene iftarda ve sahurda doğru beslenme üzerine çeşitli tavsiyeler veriliyor. Fark edilmeden yapılan ufak hatalar sağlığı büyük ölçüde tehdit edebiliyor. Beslenme uzmanı ramazan ayında en sık yapılan beslenme hatalarını paylaştı.

Haber 28-03-2023 14:35

Yemek yeme alışkanlığı sosyal medyada tartışmaların fitilini ateşledi! “Çiğ et yemeyi seviyorum”

Sosyal medyada Mimi Graff kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişi ilginç beslenme alışlanlıkları sayesinde kısa sürede gündem yaratmayı başardı. Yaklaşık 5 yıl öncesine kadar vegan olduğunu belirten Graff, vegan diyetinden vazgeçerek çiğ et yemeye başladı. Graff çiğ et yediği anları sosyal medyadan paylaşınca takipçisi sayısı bir anda arttı.

Trend 21-03-2023 10:13

Bebek kahvaltısı için besleyici ve pratik tarifler nasıl yapılır? 6 - 11 aylık bebek kahvaltısı tarifleri önerileri

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için beslenmelerine dikkat etmek oldukça önemlidir. Bebeklerin ilk beslenme alışkanlıkları, ilerleyen yıllarda oluşacak olan beslenme alışkanlıklarının temelini oluşturur. Bu nedenle, bebeklerin kahvaltı alışkanlıklarına da özen göstermek gerekir. Bebek kahvaltısı, bebeğin gün içerisinde ihtiyaç duyacağı enerji ve besin öğelerini sağlamak için en önemli öğündür. Anneler ve anne adaylarımız için bebek kahvaltısı için besleyici ve pratik tarifler önerileri

Kadin 17-03-2023 16:52

Bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi nasıl olmalıdır? Ek gıda dönemi beslenme listesi önerileri

Bebeklerin ek gıdaya geçiş süreci oldukça önemlidir ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunmaktadır. Bebeklerin anne sütü ile beslenmesi ilk altı ay boyunca önerilmektedir. Ancak bebekler büyüdükçe vücutlarının ihtiyaçları değişmektedir ve bu nedenle ek gıdalara ihtiyaç duymaktadırlar. Peki, bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi nasıl olmalıdır?

Kadin 17-03-2023 16:37

Gençlik sırrı sayesinde kimse gerçek yaşını bilemiyor! Botoks olmadan kırışıklıklara ve yıllara meydan okuyor

Ciltteki kırışıklıklar çok daha yaşlı gözükmeye neden olabiliyor. Kadınlar botoks olmadan kırışıklıklardan kurtulmanın etkili yollarını arıyor. Yaşıtlarına göre çok daha genç gösteren kadınların cilt bakımlarında uyguladıkları teknikler merak ediliyor. TikTok'ta yaşam sırlarını paylaşan bir kadın genç gözükmesini sağlayan yaşlılık karşıtı tüyosunu açıkladı.

Kadin 17-03-2023 12:06

Hayatı tehdit eden hastalık! Dikkat Türkiye'de her 20 kişide bir görülüyor

Türkiye'de her 20 kişiden birinde görülen ileri evre böbrek hastalığına dikkat çeken uzmanlar, semptomları tek tek sayıp uyarıda bulundu. Oranın büyüklüğüne dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge; bu bulguların olması halinde acilen doktora gidilmesini tavsiye etti. İşte hayati önemi olan o 9 kritik belirti...

Haber 13-03-2023 14:03

Sağlıklı sanıyorsunuz ama kalp krizi ve felç riskini iki kat artırıyor

Sağlıklı olduğu düşünülen birçok yiyecek ve beslenme stili çeşitli hastalık risklerinin artmasına sebep olabiliyor. Özellikle oldukça sağlıklı sanılan karbonhidrat içeren beslenmeden uzak olan keto diyetinin kalp hastalıkları ve felç riskiyle bağlantılı olabileceği bulundu.

Haber 07-03-2023 09:07

Kan grubunuza göre yemeniz gereken yiyecekler! Tüm vücudu etkiliyor

Kan grubu sağlık için birçok belirleyici etki taşıyor. Kan grupları üzerine yapılan araştırmalar kan gruplarının bazı hastalık risklerinin çok daha fazla olduğu belirtiyor. Daha sağlıklı olmak için her kan grubunun tüketmesi ve tüketmemesi gereken yiyecekler bulunuyor.

Haber 03-03-2023 09:59