Bilgisayar Haberleri

Bilgisayar bağımlılığını yendi, filografi bağımlısı oldu! Antidepresan kullananlar bu sanatla birlikte bıraktı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Zekeriya Metin, bilgisayar bağımlılığını filografi sanatı ile yendi. Şimdi ise filografi sanatına bağımlı olduğunu ifade eden Metin, “Filografi ile bilgisayar bağımlılığımı yendim” dedi.

Kadin 23-02-2024 14:49

Hiç beklemediğiniz bir yerden gelebilir... Bilgisayar başında uzun süre çalışanlar dikkat! En çok uykuda oluyor 'Mutlaka gidin, kalıcı olabilir'

Diş sıkma şikayeti yaşıyor olabilir ya da pek çok kişiden bunu yaşadığını duymuş olabilirsiniz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İpek Necla Güldiken, Türkiye'de diş sıkma görülme oranının ortalama yüzde 70-80 olduğunu belirtti. Güldiken "Günümüzde bu şikâyetlerle bize başvuran hasta sayısı oldukça arttı. Bunun olası sebepleri modern yaşamın getirdiği ağır çalışma koşulları, postür kaybına neden olan bilgisayar başında uzun süreli çalışma, yorgunluk ve psikolojik stres” dedi.

Kadin 11-01-2024 10:51

Cep telefonu, bilgisayar tablet ve internet desteği için yeni açıklama! Bakan Bak sosyal medyadan paylaştı

Üniversiteli gençlere bilgisayar, tablet ve internet desteğiyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan açıklama geldi. Bakan Bak, başvuruların başladığını ifade etti. Başvuru şartları ise Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile belli olmuştu.

Finans 15-11-2023 10:21

Adeta kesenin ağzını açtı! Birleşik Krallık'tan dudak uçuklatan 'yapay zeka süper bilgisayarı' yatırımı... 10 kat daha hızlı olacak

Birleşik Krallık, şimdiye kadarki en hızlı yapay zeka süper bilgisayarını yapmak için 273 milyon dolar harcıyor. Isambard-AI olarak adlandırılan bu bilgisayar, saniyede 200 katrilyon hesaplama yapabilecek. Bristol Üniversitesi'ne göre Isambard-AI, Birleşik Krallık'taki şu anki en hızlı süper bilgisayardan 10 kat daha hızlı olacak. Isambard-AI, devreye girdiğinde ise dünyanın en iyi yapay zeka süper bilgisayarları arasında yer alacak.

Haber 02-11-2023 12:49

Okula bağışlanan bilgisayarları sattığı iddia edilen müdür hakkında inceleme başlatıldı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde gurbetçiler tarafından okula bağışlanan bilgisayarları sattığı öne sürülen müdür hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yurthaber 31-10-2023 15:09

Gaming Week bugün sona eriyor! Levet atlatan indirimleri kaçırmayın

Oyun ekipmanlarından konsollara, monitörlerden bilgisayarlara birçok üründe inanılmaz indirimler sunan Gaming Week, bugün sona eriyor. Hala indirimlerden yararlanmadıysanız, şimdi tam zamanı! Oyunlardaki performansınızı yükseltecek, yüksek teknoloji ürünlerine uygun fiyatlarla sahip olmak için acele edin.

Haber 16-10-2023 12:17

Bilgisayarınızın performansını katlayacak iç ve dış donanım ürünleri

Bilgisayarınızdan alacağınız performansı artıracak ürünlere mi ihtiyacınız var? Öyleyse doğru yerdesiniz! Cihazınızın farklı bileşenlerini değiştirerek verimliliğini üst seviyeye taşıyabileceğiniz gibi kullanım ömrünü de uzatabilirsiniz. Böylece bilgisayarınız yorulmayacağından sizin alacağınız keyif de artar. Sizin için bilgisayarınızın performansını katlayacak iç ve dış donanım ürünlerini derledik.

Haber 12-10-2023 16:36

Bilgisayarınızın ses performansını arşa çıkaracak en kaliteli ve uzun ömürlü bilgisayar hoparlörleri

Bilgisayarınızda ses deneyimini bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız ihtiyacınız olan şey, kaliteli ve iyi bir bilgisayar hoparlörü. Siz de oyun oynarken, müzik dinlerken ya da bir şeyler izlerken harika bir ses deneyimi yaşamak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Bilgisayarınızın ses performansını artıracak en iyi bilgisayar hoparlörü alternatiflerini derledik. Göz atmaya ne dersiniz?

Haber 28-09-2023 16:46

Fiyatı 50 binden 25 bine düşüyor! Erdoğan'ın seçim vaadiydi: Telefon, tablet ve bilgisayar için vergi muafiyeti geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerinden biri için yürütülen çalışmanın detayları gün yüzüne çıktı. Erdoğan, üniversite öğrencilerinin bir defaya özgü olmak üzere telefon, bilgisayar ve tablet alırken vergiden muaf tutulacağını duyurmuştu. Düzenlemeyle gençler ücretsiz internet kullanımına da sahip olacak. Öğrenciler de veliler de yasayı iple çekiyor ancak düzenleme tüm üniversite öğrencilerini kapsamayacak. ÖTV ve KDV muafiyetinin birlikte uygulanması durumunda fiyatlar yarı yarıya düşüyor.

Finans 18-08-2023 09:46

Tüm işlemleri hızla tamamlayacak canavar gibi bir cihaz arayanlar için MacBook muadilleri

Güçlü teknik özellikleriyle sizi mest edecek bir bilgisayar mı arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz! Tasarımları ve donanımları ile MacBook'ları aratmayan bilgisayarlar hem gündelik ihtiyaçlarınızı hem performans gerektiren grafik işlerinizi rahatlıkla yapmaya hazır! Sizin için MacBook muadili olabilecek canavar gibi laptop alternatiflerini bir araya getirdik. Gelin, beğeninizi kazanacak ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber 15-08-2023 17:56

Bilgisayardan ses gelmiyor sorunu ve çözümü: PC bilgisayar hoparlöründen ses gelmiyor!

Etkin olarak çalışan bilgisayarlarda diz üstü ya da masa üstü olması fark etmeksizin türlü sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlar bilgisayarın uzun süredir kullanılıyor olmasından kaynaklı olabileceği gibi yanlış bir kullanımdan kaynaklı da yaşanabilir. Bilgisayar kullanıcılarının en sık yaşadığı sorunlardan biri de ses ile ilgili sorunlardır. Bir bilgisayardan ses gelmemesi farklı nedenlere bağlı olarak yaşanıyor olabilir.

Haber 15-08-2023 03:28

Apple kurucuları tarafından 1970'lerde üretilmiş... Yaklaşık 200 bin dolara satılması bekleniyor!

Apple şirketinin kurucularından Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1976-1977'de üretilen "Apple 1" adlı bilgisayar, açık artırmayla satışa sunulacak. Wozniak tarafından 2017'de imzalanan "Apple 1"in, açık artırmada yaklaşık 200 bin dolara satılması bekleniyor. Öte yandan Apple 1'in yanı sıra, 19 Mart 1976'da Jobs ve Wozniak tarafından imzalanan çek de satışa çıkarıldı.

Haber 02-08-2023 16:33

Teknolojide son nokta mı? Beş saatten kısa sürede, çalışan bir bilgisayar tasarlayabilen yapay zeka geliştirildi!

Çin'deki araştırmacılar dikkat çeken bir çalışmaya daha imza attı. Kendi kendini geliştiren makineler inşa etme yolunda önemli bir adım attıklarını ileri süren araştırmacılar, beş saatten kısa bir sürede çalışan bir bilgisayar tasarlayabilen bir yapay zeka aracı geliştirdi.

Haber 05-07-2023 16:51

Bu bilgisayarlarla uzaya gidebiliyor muyuz? Araba fiyatlarıyla yarışacak en pahalı laptoplar

Laptoplar; iş programlarını etkin kullanmaktan tam performans oyun oynamaya, filmleri canlı ve akıcı görsellikle seyretmekten internette hızlıca gezintiye çıkmaya kadar birçok farklı amaç için kullanılabiliyor. Bazı laptoplar ise son teknoloji donanımları sayesinde nefes kesici bir deneyim yaşatıyor ancak bu modellerin fiyatları dudak uçuklatıyor. Gelin, dünyanın en pahalı ve bir o kadar da işlevsel laptoplarına beraber göz atalım!

Haber 18-05-2023 19:06

Teknoloji tutkunlarının müthiş fiyatlarla sahip olabileceği tablet ve bilgisayar modelleri

Teknoloji tutkunlarının ilgisini çekecek işlevsel tablet ve bilgisayar modelleri, çok cazip fiyatlarla Bahar Fırsatları kapsamında satışa sunuluyor. Kendinize veya sevdiklerinize satın alabileceğiniz birbirinden kaliteli, kullanışlı bilgisayar ve tabletler arasından indirimde olanları sizler için derledik. İşte o ürünler!

Haber 06-04-2023 16:07

Şaşkına çevirdi: 'Dünyanın en büyük dizüstü bilgisayarı'nı yaptılar!

YouTube'un ünlü kanallarından Evan ve Katelyn, 'dünyanın en büyük dizüstü bilgisayarı' olduğunu iddia ettikleri bir bilgisayar tasarlayarak şaşkına çevirdi. İkili bilgisayar hakkındaki süreçleri bir video halinde YouTube'da yayınladı. Söz konusu bilgisayarın en dikkat çeken yanlarından biri de 43 inçlik dev ekranı oldu. Şimdi bilgisayarın gerçekten de, tam da ikilinin iddia ettiği gibi, dünyanın en büyük dizüstü bilgisayarı olup olmadığı merak ediliyor.

Haber 01-03-2023 14:03

Bilgisayarınızın ısınmasını önleyerek ömrünü uzatacak en iyi termal pedler

Bilgisayarların ömrünü uzatmak için birçok yol olsa da en etkili yöntemler arasında parçaların ısınmasını önlemek var. Bunun için etkili bir fan sistemi ve kaliteli bir termal ped kullanmak gerek. Bilgisayarınızın eskisinden çok daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacak termal ped modellerini incelemek için okumaya devam edin.

Haber 30-01-2023 17:03

Kağıthane'de araçtan dizüstü bilgisayar çalan zanlı yakalandı

Kağıthane'de bir otomobilden dizüstü bilgisayar çaldığı ileri sürülen zanlı gözaltına alındı.

Yurthaber 17-01-2023 11:51

Günlük işlerinizde bilgisayar yerine tablet kullanmanız için 8 sebep

Kompakt tasarımları sayesinde kolay taşınan ve işlevsellik vadeden tabletler, birbirinden başarılı özellikleriyle her işin pratik biçimde halledilmesinde önemli rol oynuyor. Bu cihazlar, günlük işlerini gerçekleştirmek isteyenlere uzun pil süresi, rahat taşıma, hız ve performans başta olmak üzere bir dolu avantaj sağlıyor. Gelin, okudukça ihtiyacınız olduğunu fark edeceğiniz tabletlerin avantajlarına beraber göz atalım!

Haber 10-01-2023 16:39

Bilgisayarda oyun oynayanlar dikkat! Steam'de 400'den fazla oyuna zam geldi... Yüzde 700'e varan fiyat farkı

Oyun sevdalılarına kötü haber! Steam'de 400'den fazla oyun ve ek paketin fiyatları zamlandı. Gelen son fiyat güncellemelerinin ardından yeni fiyatlarla eski fiyatlar arasında yüzde 700'e varan farklar meydana geldi.

Haber 06-01-2023 20:10

78 numaralı Apple-1 açık artırmada satıldı! Satış fiyatı ise dudak uçuklattı

Apple-1 bilgisayarları, Apple hayranları tarafından koleksiyonluk olarak görülüyor. Bir müzayede evi ise geçtiğimiz günlerde Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs'ın eliyle numaralandırılmış çalışır bir Apple-1 bilgisayarı açık artırmayla satışa sunmuştu. Koleksiyonluk 78 numaralı bilgisayara ödenecek rakamın 375 bin doları aşması bekleniyordu. Söz konusu Apple-1 sonunda satıldı. Apple-1'in satış fiyatı ise dudak uçuklattı.

Haber 19-12-2022 12:42

2022 senesinin en güçlü ve en iyi donanımlı laptopları ve markaları

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik cihazların başında gelen laptoplar, kompakt tasarımları ve kolay taşınabilir yapılarıyla kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor. Bu yıl birçok başarılı laptop markası 2022 yılının yıldızı olan birbirinden kaliteli ve kullanışlı laptop çeşitleriyle adından söz ettirdi. Gelin, her ihtiyaca uygun 2022'nin öne çıkan laptop markalarını ve modellerini beraber inceleyelim.

Haber 07-12-2022 16:34

Steve Jobs'ın eliyle numaralandırılmış Apple-1 açık artırmaya çıktı: Beklenen satış fiyatı ise dudak uçuklatıyor

Apple-1 bilgisayarları 1976'da Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından sadece 200 adet üretilmişti. Şimdi bir müzayede evi, Steve Jobs'ın eliyle numaralandırılmış çalışır bir Apple-1 bilgisayarı açık artırmayla satışa sundu. Koleksiyonluk 78 numaralı bilgisayarın beklenen satış fiyatı ise dudak uçuklatacak cinsten. Daha önce bazı örnekleri ise130 bin dolar ila 815 bin dolar arasında satılmıştı.

Haber 02-12-2022 09:31

Şeytanın bile aklına gelmez! İnternetten 72 bin liraya bilgisayar aldı, parasını ödemeden önce kargo şirketinden çaldı

Sarıyer’de internet üzerinden bilgisayar satın alan şüphelinin yaptığı "şeytanın bile aklına gelmez" dedirtti. Satıcıyla 72 bin lira karşılığında anlaşan şahıs, kargo geldikten sonra ödeme yapacağını beyan etti. Şüpheli daha sonra, bilgisayarın geldiği kargo şirketine giderek paketi çalarak olay yerinden kaçtı.

Haber 19-11-2022 15:54

Kasım indirimlerinden alabileceğiniz yaşam alanınızı güzelleştirecek en iyi ürünler

Alışveriş tutkunlarının heyecanla beklediği, indirimleriyle meşhur kasım ayı geldiğine göre ihtiyaç listelerinizi gözden geçirip indirimleri değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Pek çok kategoride, binlerce üründe yapılan indirimler sizin de ilgi odağınız hâline geldiyse doğru yerdesiniz. Yaşam alanlarınıza yenilik getirebilecek birçok farklı indirimli ürünü listeledik. Gelin, evinizi ya da ofisinizi değiştirecek bu ürünler neler, birlikte bakalım!

Haber 16-11-2022 17:08

Zamanının büyük kısmını bilgisayar başında geçirenler için çok amaçlı monitör stantları

Dijitalleşmenin her alana yayılmasıyla bilgisayar kullanımı oldukça arttı. Pek çok işlemin bilgisayar üzerinden kolayca takip edilebiliyor olması, masa başında fazlasıyla zaman geçirmeye neden oluyor. Masa seviyesinde duran monitörünüz sağlığınız için sorun yaratmaya başladıysa rahat etmeniz için bir stant alma vaktiniz gelmiş olabilir. İşte, sizin için derlediğimiz birbirinden kullanışlı stant modelleri...

Haber 24-10-2022 10:41

CoD MW2 oyunu hangi bilgisayarlarda oynanabiliyor? İşte Call of Duty’nin yeni macerası Modern Warfare II’nin sistem gereksinimleri!

CoD MW2 oyununun hangi bilgisayarlarda oynanabileceği merak konusu oldu. Oyunun 28 Ekim 2022 Cuma günü itibarıyla oyunseverlere sunulması bekleniyor. Oyun hem bilgisayarda hem de PlayStation 4 ile PlayStation 5'te, ayrıca Xbox One, Xbox Series X ve Xbox Series S modellerinde oynanabilecek. Peki, CoD MW2 oyunu hangi bilgisayarlarda oynanabiliyor? İşte Call of Duty: Modern Warfare II'nin sistem gereksinimleri...

Haber 22-10-2022 15:14

Ekran kartı özelliklerine bakma adımları: Bilgisayarda ekran kartı özellikleri nasıl öğrenilir?

Ekran kartları bilgisayarların en önemli ve en işlevsel donanım birimleri arasında yer alır. Türlü sebepler ve bilgisayarlarda karşılaşılan sorunları giderme amacıyla ekran kartlarında güncelleme, değişim, resetleme gibi işlemler yapılır. Bu işlemlerden önce ekran kartının özellikleri bilinmelidir. Bilgisayara uygun olacak ekran kartı seçiminde de alınacak ekran kartının teknik özelliklerini bilmek önemlidir. Ekran kartı özelliklerine bakma adımlarını anlattık.

Haber 11-10-2022 15:29

xinput1_3 dll hatası nedir, neden olur? xinput1_3 dll hatası çözümü nasıl yapılır?

Her bilgisayar kullanıcısı, günlük kullanım sırasında farklı nedenlerden kaynaklanan ve sıklıkla kolay çözümlere sahip hatalar ile karşılaşmaktadır. Farklı alanlarda çalışan her uygulama, xinput1_3 dll gibi bir hata verebilmektedir. xinput1_3 dll hatası nedir, neden olur ve nasıl çözülür?

Haber 10-10-2022 18:57

Google DNS ayarları yapılandırma: Google public DNS nedir, nasıl kullanılır, güvenli mi?

Türkçesi ‘alan isimlendirme sistemi’ anlamına gelen ve İngilizce ‘domain name system’ sözcüklerin kısaltılması ile elde edilen DNS’in ayarlarının değiştirilmesinin altında yatan asıl amaç, web taramasını hızlandırmak ve etkileşimi engellenen sitelere giriş imkanı yaratmaktır. Google DNS ayarları değişikliği nasıl yapılır?

Haber 10-10-2022 18:56

Her bilgisayarda oynanabilecek düşük sistem gereksinimli oyunlar ve özellikleri nelerdir?

Düşük sistemli bilgisayar oyunları, her türlü seviyedeki bilgisayarın çalıştırabileceği oyunlar anlamına gelir. Bilgisayara ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte bilgisayar oyunlarına yönelik ilgi de artmıştır. Ancak bazı oyunlar düşük sistemli bilgisayarlar tarafından çalıştırılamamakta ve akıcı bir oyun deneyimi yaşanamamaktadır. Böyle durumlarda düşük sistem gereksinimli oyunlar tercih edilmektedir. Düşük sistemli PC'ler için oynanabilecek en iyi oyunlar hangileridir?

Haber 09-10-2022 12:32

Monitör Power Saving Mode hatası ve çözümü nedir? Monitör Power Saving Mode hatası neden olur?

Bazı durumlarda bilgisayarlarımız karşımıza farklı hatalar çıkararak uyarılarda bulunur. Bu uyarı niteliği taşıyan hatalardan bir tanesi de sıklıkla karşılaşılan monitörün güç tasarrufu moduna geçmesidir. Monitör power saving hatası olarak bilinen bu hata için farklı çözüm yöntemleri denenebilir. Monitör power saving hatası nedir, nasıl kapatılır?

Haber 08-10-2022 19:44

Küçükten büyüğe bayt ölçü birimleri sıralaması: Bayt depolama birimleri nelerdir, nasıl sıralanır?

Depolama alanı veri saklamada önemli bir kavramdır. Bir alanın veri kapasitesi ölçü birimleri ile ifade edilir. Ölçü birimleri ise boyutlarına göre çeşitli kategorilere sahiptir. Küçükten büyüğe doğru sıralanan bu ölçü birimleri veri depolama sırasında hesaplamalarda kullanılır. Bayt ölçü birimleri nelerdir?

Haber 08-10-2022 19:43

1 KB kaç MB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder? KB'ı diğer depolama birimlerine çevirme

Bilgisayarlara kaydettiğimiz her bir dosyanın bir kapasitesi vardır. Bu kapasite çeşitli değerlerle adlandırılır. Depolama birimlerinin hesaplamalarında çeşitli bayt değerleri kullanılır. Kilobayt, sıralamada en küçük bayt değeridir. Peki, 1 KB kaç MB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder?

Haber 08-10-2022 19:43

Offline telefon ve bilgisayar oyunları ile özellikleri: En iyi internetsiz oyunlar hangileri?

Bilgisayar oyunları dünya genelinde eğlenceli zaman geçirmek için en çok tercih edilen oyunlardır. Online oyunların dışında oldukça popüler hale gelen offline oyunlar da bulunmaktadır. İnternet olmayan ortamlarda tercih edilen bu oyunlar; PC'lerde, Android ve iOS özellikli telefonlarda oynanabilir. PC bilgisayarda oynanan en iyi internetsiz oyunlar hangileri?

Haber 08-10-2022 19:05

Bilgisayar RAM modeli öğrenme işlemi adımları: RAM bellek marka ve modeli nasıl öğrenilir?

RAM, bir bilgisayarın hızlı biçimde çalışmasını sağlayan yegane parçalarındandır. Her bilgisayarın içinde bulunur. Bir süzgeç olarak nitelendirilebilecek RAM, üzerine gelen bilgileri süzüp ana belleğe iletir. İlettiği bilgileri geçici olarak kendinde depolar ve bir köprü görevi görür. Taşıdığı veriler sistem hızını artırır. Bilgisayarda RAM modeli öğrenme nasıl yapılır?

Haber 08-10-2022 19:01

Windows mavi ekran hatası neden olur, nasıl çözülür? Windows bilgisayar neden mavi ekran verir?

Mavi ekran hatası, pek çok Windows işletim sistemi kullanıcısının karşılaştığı hatalar arasındadır. Mavi ekran hatasının diğer ismi donma hatasıdır. Windows mavi ekran hatası neden olur? Mavi ekran hatası nasıl çözülür?

Haber 08-10-2022 19:00

Bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor! Masaüstü PC ve laptop bilgisayar siyah ekran sorunu nedeni ve çözümü nedir?

Evde ve iş yerlerinde sıkça kullandığımız bilgisayarlar, bakım yapılmadığı takdirde arıza verebilir. Bu arızalardan bir tanesi de siyah ekran sorunudur. Bilgisayar neden siyah ekran verir? Bilgisayar siyah ekran sorunu ve çözümü nedir?

Haber 08-10-2022 19:00

1 YB kaç KB, MB, GB, TB, PB, EB, ZB eder? YB'I diğer depolama birimlerine çevirme

Cihazlara kayıt edilen her verinin belirli bir ölçüsü bulunur ve cihazların da belirli bir depolama hacmi vardır. Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve sürekli yenilemesi sonucunda insan hayatlarına yeni terimler girmiştir. Bu terimlerden birisi de ölçü birimleridir. Cihazlarınızda kullanacağınız depolama alanları ile ilgili olan ölçü birimleri nelerdir, küçükten büyüğe bu ölçü birimleri nasıl sıralanır, 1 YB kaç KB, MB, GB, TB, PB, EB, ZB eder?

Haber 08-10-2022 18:53

1 EB kaç KB, MB, GB, TB, PB, ZB, YB eder? EB'I diğer depolama birimlerine çevirme

Disk depolama kapasitesini tanımlamak için kullanılan ölçü birimleri, teknolojinin gelişmesi ve hayatın merkezinde olması nedeni ile sık sık kullanılan terimler arasında yer almaktadır. Cihazlara kaydedilen her bir dosyanın belirli ölçüleri vardır. Bu ölçüler farklı değerler ile açıklanır. Ölçü birimleri hesaplamalarında farklı bayt ya da byte değerleri kullanılır. Ölçü birimleri nelerdir, 1 EB kaç KB, MB, GB, TB, PB, ZB, YB eder?

Haber 08-10-2022 18:53

1 ZB kaç KB, MB, GB, TB, PB, EB, YB eder? ZB'I diğer depolama birimlerine çevirme

Cihazlara kayıt edilen her bir dosyanın belirli bir kapasitesi bulunmaktadır. Bu kapasite çeşitli terimler ile isimlendirilir. Depolama terimlerinin hesaplamalarında farklı bayt değerleri kullanılır. 1 ZB kaç KB, MB, GB, TB, PB, EB, YB eder?

Haber 08-10-2022 18:53

Formattan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Windows bilgisayara format attıktan sonra ne yapacağım?

Bir bilgisayarın içine virüs girdiyse ya da bilgisayar artık yavaşlayıp kasmaya başlıyorsa o cihazı sıfırlamak, yapılan ilk işlemlerden bir tanesidir. Bu sayede cihazınızın belleğinde birikmiş olan verileri sanal bellekten temizlemiş olursunuz. Peki format sonrası neler yapmak gerekir? Bilgisayara format attıktan sonra neler yapılmalı?

Haber 08-10-2022 18:26

Modemi router olarak kullanma nasıl ve ne için yapılır? Modem router görevi görür mü?

Evinizde birden fazla modeminiz varsa, bunlardan bir tanesini router olarak değerlendirebilirsiniz. Yönlendirici anlamında kullanılan router, iki ağın arasındaki haberleşme bağlantısını güvenli bir şekilde kuran donanımsal cihazlardır. Bir internet bağlantısından faydalanabilecek aygıtların sayısını artırır. LAN ve WLAN, yönlendirici tarafından en çok kullanılan çeşitlerdir. Modemi router olarak kullanma için ne yapılır?

Haber 08-10-2022 18:24

Format atılan bilgisayardan ve SSD'den veri kurtarma nasıl yapılır? Formattan sonra silinen dosyalar geri gelir mi?

Kullandığımız bilgisayara virüs yazılımlarının girme ihtimali çok yüksektir. Bu virüsler, tanımadığınız kişilerden mail ile gönderilen dosyaların indirilmesi veya virüslü bir USB belleğin bilgisayara takılması gibi güvenli olmayan işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından bilgisayara girebilir. Bu gibi durumlarda cihazı sıfırlamak en etkili yöntemlerdendir. Format öncesinde bilgisayarda bulunan veriler kaybolduğunda nasıl kurtarılırlar? Format atılan bilgisayardan veri kurtarma nasıl olur?

Haber 08-10-2022 18:22

Yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz en iyi ve pratik laptop aksesuarları

Laptop kullanırken pratik birtakım araç gereçlere ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Örneğin, laptop klavyenizi karanlık ortamlarda rahatça görebilmeniz için hafif bir ışık veya saatlerce çalışmaktan ısınan bilgisayarınızı soğutacak özel bir ürün... Sizin de buna benzer ihtiyaçlarınız varsa listelediğimiz birbirinden yararlı en iyi laptop aksesuar ürünlerini inceleyebilir, ihtiyacınıza yönelik seçim yapabilirsiniz. İşte, laptoplarınızın ayrılmaz parçaları olabilecek o ürünler…

Haber 06-10-2022 16:24

Hem konsol hem bilgisayarda kullanabileceğiniz en iyi kablosuz gamepad çeşitleri

Oyun oynarak gündelik hayatın stresinden uzaklaşan biri misiniz? Uzun süre oyun oynamayı sevenler için edinmeniz gereken en önemli eşyalardan biri kablosuz gamepad. Bluetoothlu gamepadler, şarj oldukları durumda her yerde kullanıldığı için oyun oynamayı sevenlerin favorisi oluyor. Sizler için birbirinden kaliteli kablosuz gamepad modellerini derledik. Gelin, hem konsol hem bilgisayarda kullanabileceğiniz bu ürünlere birlikte bakalım.

Haber 04-10-2022 14:25

Bilgisayar dünyasında yeni dönemin ayak sesleri: Kaydırılabilir bilgisayarlar geliyor!

Katlanabilir telefonlardan sonra şimdi de kaydırılabilir bilgisayarlar hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Samsung (Samsung Display) ve Intel, "kaydırılabilir" bilgisayarlar üzerinde çalışıyor. Samsung, 13 inçlik bir tabletten 17 inçlik bir ekrana dönüşen kaydırılabilir prototip bilgisayarını ise dün sahneye çıkardı.

Haber 28-09-2022 10:16

Bilgisayar işlemci modeli öğrenme adımları: İşlemci (CPU) modeli nasıl öğrenilir, hızına nasıl bakılır?

İşlemci (CPU), bilgisayar ve telefonların beyni olarak bilinir. Bilgisayar ve telefonların performansını yükselten işlemci (CPU), merkezi işlem birimi şeklinde ifade edilir. Bilgisayarlar ile telefonların çalışmasını sağlayan donanım olarak tanımlanan İşlemci (CPU) modeli nasıl öğrenilir? İşlemci hızına nasıl bakılır?

Haber 27-09-2022 14:28

Adımları ile bilgisayar modeli öğrenme: Bilgisayar marka ve modeli öğrenme neden gereklidir?

Bilgisayar marka ve modeli öğrenme, bir bilgisayar hakkında detaylı bilgiye erişmek için ilk yapılması gerekendir. Bilgisayar marka ve model araştırması özellikle yeni bilgisayar alacak kişiler için önem taşır. Kendileri için doğru bilgisayarı alabilmeleri marka ve model hakkında bilgi sahibi olmaları ile ilgilidir. Bilgisayar modeli nasıl öğrenilir? Bilgisayar marka ve modeli öğrenme neden gereklidir?

Haber 27-09-2022 14:25