HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilinmeyen korkunç yaratıklar

Koca ayak olarak bilinen efsanefi maymun türü yaratık görüntülendi

Bilinmeyen korkunç yaratıklar

Koca ayak ortaya çıktı

Koca ayak olarak bilinen efsanefi maymun türü yaratık görüntülendi


Bradford, Pensilvanya'da yaşanan olayda iki tane koca ayak olduğu iddia edilen yaratık ormanda dolaşırken görülüyor.


Olay şöyle gelişiyor kız arkadaşıyla festivalden dönen 57 yaşındaki John Stoneman ormanlık alanda arabasıyla ilerlerken yol kenarında iki gizemli yaratık görüyor. Önce onların ayı olduğunu zanneden Stoneman daha da yakınlaşınca bunun böyle olmadığının farkına varıyor.


John Stoneman sır dolu olayı şöyle anlatıyor. Evime gitmek üzere yola çıkmıştım bir anda ormanda iki dev yaratık gördüm, boyları en az 3 metre vardı. Sonra silahımla ateş ettim. Ve uzaklaştıklarını fark ettim. Daha önce hayatımda böyle bir şey görmedim dedi.

Yaşanan olayla ilgili soruşturma Amerikan polisi tarafından yürütülüyor


İspanya'da kıyıya vuran gizemli ‘yaratık’

İspanya’da geçtiğimiz günlerde sahile vuran yaklaşık 4 metre boyunda ürkütücü deniz canlısı, görenleri şaşkına çevirdi. Deniz biyologları, tuhaf canlının henüz hangi türden olduğunu tespit edebilmiş değil.


İspanya’nın Villaricos kentinde sahile vuran gizemli yaratık, sadece görenleri değil, bilim dünyasını da şaşkına çevirmiş durumda. 4 metre uzunluğunda ve boynuzlu deniz canlısının kalıntıları görenlerin aklına hikayelerde geçen hayali canavarları getiriyor. Uzmanlar, tuhaf canlının bir tür köpek balığı ya da kağıt balığı olabileceğini düşünüyor.


“KORKUNÇ KOKUYOR”

Cuevas Sivil Savunma Derneği’nden Maria Sanches, kıyıya vuran yaratığın ne tür bir canlı olduğu konusunda hiçbir fikirlerinin olmadığını, bildikleri tek şeyin kalıntının çevreye korkunç bir koku yayması olduğunu söyledi.

PROMAR Deniz Yaşamını Koruma Vakfı’ndan Paco Toledano da ne tür bir canlıyla karşı karşıya olduklarını bilmenin çok zor olduğunu, kalıntının önemli ölçüde çürümüş olmasından dolayı teşhis koymanın zorlaştığını vurguladı.

Pek çok uzmana kalıntı hakkında bilgi yolladıklarını aktaran Toledano, kısa bir süre içerisinde canlının türü konusunda gerekli bilgileri paylaşmayı umduklarını sözlerine ekledi.


Güney Galler’de sahile vuran, yüzü, at yüzünü, vücudu domuz vücudunu, pençeleri ise ayı pençelerini andıran gizemli yaratık, paniğe neden oldu.

Güney Galler’de sahilde köpek gezdiren Peter Bailey Tenby, büyük bir hayvan leşiyle karşılaştı. Peter leşin yanına yaklaştığında, hayvanın yüzünün, at yüzünü, vücudunun domuz vücudunu, pençelerinin ise ayı pençelerini andırdığını gördü. Korkuya kapılan Peter Bailey Tenby durumu yetkililere bildirdi.


Bir sözcü, leşin Jack Russell terrier cinsi bir köpeğe ait olduğunu iddia ederken, Swansea Üniversitesi Koleji’nden Dr Dan Forman ise resimden herhangi bir yargıya varmanın zor olduğunu, ama parmak sayıları ve büyüklüğü dikkate alınırsa porsuk olabileceğini söyledi.


Benzer bir olayı 2008 yılında da yaşayan New Yorklular, şimdi bu yaratıklardan daha fazlasının olduğunu düşünerek endişe duyuyorlar.

Sahile vuran yaratığın haberi yayıldıkça bilim adamları da olayla ilgilenmeye başladı. Sahildeki cesedi inceleyen uzmanlar, hayvanın türünün ne olduğunu anlayamadı. Sıçan, köpek ve domuz vücuduna benzerlikler gösteren yaratık medyanın da ilgisini çekmiş durumda.


Her ne kadar halk endişe duysa da, Cornell Üniversitesi'nin profesörlerinden Paul Curtis'e göre, gizemli yaratığın küçük bir köpek olma ihtimali çok büyük. Curtis, köpeğin kazayla suya düşerek boğulduğunu ve uzun süre suyun altında kalmanın da etkisiyle şiştiğini düşünüyor. Her ne kadar bu açıklama mantıklı gelse de halk bir süre daha 'gizemli yaratık' efsanesini yaşatacak gibi...

(Vatan)






Güneydoğu Asya’nın en büyük adalarından Borneo’da, esrarengiz bir hayvan halka dehşet saçıyor.

Henüz türünün belirlenmediği ifade edilen canlı, iki çiftçiye korku dolu anlar yaşattı. Uzmanlar ise canlının insanlara fazla görünmeyen yerel bir hayvan türü olduğunu belirtti.

Endonezya, Malezya ve Brunei arasında paylaşılan Borneo adasında ‘bilinmeyen yaratık’ dehşeti yaşanıyor. Endonezyalı bir sera işçisiyle Malezyalı 75 yaşındaki bir işçi, son bir ay içinde iki defa ne olduğunu bilmedikleri hayvanın saldırısına uğradı.


Malezya’nin Kampung Paon Gahat bölgesinde yaşayan 75 yaşındaki çiftçi Aris Kuna, birkaç gün önce öğle vakti biber tarlasında çalışırken bir hayvanın saldırısına uğradı. Bir hafta öncesinde de Endonezya’da meyve toplayan bir işçiye saldıran canlının, “ayı ve yaban domuzu” karşımı bir görünüme sahip olduğu ifade edildi.

Saldırıya uğrayan çiftçinin bulduğu hayvana ait cesedi inceleyen köylüler, hayvanın hangi türe ait olduğunu anlayamaduı. 62 yaşındaki köylü Louis Nyaoi, “Hayatım boyunca ormanlarda gezindim, avlandım ama böyle bir canlıya rastlamadım” ifadesini kullandı.


Yaşlı çiftçi, korkutucu hayvanın tuhaf sesler çıkararak kendisine doğru koştuğunu, bir ara arka bacakları üzerinde dik durmayı başardığını söyledi. Çiftçi, yaklaşık bir metre uzunluğundaki hayvanın domuz benzeri bir burna ve uzun, keskin pençelere sahip olduğunu söyledi. Çiftçi, korku içinde elindeki orağı savurunca, karşısındaki hayvanı yıktı. Ne olduğu bilinmeyen hayvan, öldükten sonra çok rahatsız edici bir koku yaydı.

Doubtful News.com adlı esrarengiz olayları araştıran sitede yazar olan Sharon Hill, Discovery News’e, halka korku saçan canlının abartılacak bir yanı olmadığını söyledi. Canlıya ait fotoğrafı inceleyen Hill, çıkardığı çığlığı da göz önüne alarak canlının ‘Endonezya kokan porsuğu’ (Mydaus javanensis) olduğunu belirtti. Bu isim, hayvanın öldükten sonra çıkardığı koku nedeniyle verilmiş.


Bölgede yaşayan bir canlı olmasına rağmen, çiftçi ve köylülerin hayvanı tanımaması soru işaretleri doğurmuş durumda. Bilim insanları bu durumu da bazı hayvanların doğasına bağlıyor. Belli türler, zamanlarının çok uzun vaktini suda veya ağaçlarda geçiriyor ve insanla temastan kaçınıyor. Bazı kuşları görüntülemek için, araştırmacıların aylarca, hatta yıllarca gözlem yapması gerekebiliyor.


ESRARENGİZ YARATIKLAR ONUNLA SINIRLI DEĞİL. İŞTE KARŞINIZDA DİĞERLERİ

Bu esrarengiz ve tüyler ürpertici yaratık ABD'nin Louisiana kentinde, Berwick'teki geyik parkında görüldü.


Yaratık 10 Aralık 2010'da objektiflere yakalandı. Ne olduğu üzerine hala bir uzlaşmaya varılmış değil.


Genel kanı ne olduğu tam anlaşılmayan bu yaratığın bir fotoşop olduğu yönünde...


ABD'nin Plum Adası Hayvan Hastalıkları Merkezi'ndeki bu hayvanın, hükümetin izniyle yapılan deneylerle bu hale geldiği sanılıyor.


Yetkililer ise bunun bir rakun gövdesi olduğunu belirtiyor.


Hayvan doğrulunca canavar bir köpeğe benziyor.


Meksika'da bir çiftçi 11 Mayıs 2007'de, hayvanlar için kurduğu tuzakta bu yaratığı yakaladı.


Hayvan daha çok derisi yüzülmüş bir sürüngene benziyor.


Bazı uzmanlar ise bunun bir tertip olduğunu ileri sürdü


Çiftçinin hayvanı yakmaya çalıştığı ancak bunu başaramadığı belirtiliyor.


Panama'nın Cerro Azul bölgesinde, 17 Eylül 2009 tarihinde bulundu.


Ünlü film karakteri E.T'ye benzetildi.


Yerliler ise, kendiledine saldırdığını söyledikleri bu yaratığı taşlayarak öldürdü. Oysa bu yaratık değil derisi yüzülmüş bir fok balığıydı.


İnsanlar bunun bir yaratık olduğuna inandı. Hatta ülkenin bir çok bölgesinden yaratığı ı ziyarete gelen insanlardan bazıları, ona kutsallık bile atfetti.


Bilimadamları ise bunun deforme olan bir inek olduğunu ileri sürdü.




7.2 santim büyüklüğündeki bu minik mi minik yaratık, 1 Ekim 2002'de Şili'de bulundu.


Bazıları bunun bir cenin veya kedi yavrusu olduğunu ileri sürerken, bilimadamları yaratığın bir fare buluntusu olduğunda ısrar ettiler.



Latin Amerika'da insanları öldürerek kanlarını içen yaratığa verilen genel bir isimdi.


Efsaneleşen yaratığın 2007 yılının Ağustos ayında, ABD'nin Teksas eyaletinde yeniden ortaya çıktığına inanıldı.


Bu yaratığın değişik versiyonları değişik bölgelerde görüldü.



Bir kadın, gövdesi koparılmış yaratığın kafasıyla poz verirken görülüyor.



Mayıs 2007'de ABD'nin Alabama eyaletinde bir genç tarafından öldürüldüğü av sırasında öldürüldüğü belirtildi.


Devasa domuzun yanında poz veren ve hayvanı ööldürdüğünü söyleyen genç, basın tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.


Ancak bazı bilimadamları hayvanın artık çok yaşlandığı için de kurşunlara fazla dayanamadığı görüşünde.


Nisan 2010'da Çin'in doğusunda avcılar ayı cinsine oldukça benzeyen bu yaratığı yakaladı


Ayağa kalktığında normal bir insan boyuna ulaşn bu yaratık için, bilimadamları ise daha sonra yaptıkları araştırmaları sonuçlandırdı.



Rusya'da bulunan bu yaratığın 200 milyon yıl önce nesli tükenmiş canlılardan olduğu ileri sürüldü.


Baş kısmı oldukça yavan ve yengeçe benzeyen yaratığın alt kısımları ise daha çok bir yılanı ve kertenkelenin kuyruğunu andırıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler