HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bingöl karıştı

Bingöl'de BDP il binası saldırıya uğradı... BDP'liler karşılık verdi

Bingöl karıştı
BİNGÖL (İHA) - Bingöl'de son 10 gün içerisinde 19 şehidin verilmesinin ardından ayaklanan vatandaşlar, çarşı merkezini savaş alanına çevirdi. Vatandaşlar, indirdikleri BDP tabelasını ayaklar altında ezerek gövde gösterisinde bulundu. [** **](http://video.mynet.com/habervideo/Bingol-karisti/1470793/) Bingöl'de ilk olarak polis otosuna düzenlenen mayınlı saldırı sonucu 8 polisin şehit olması, 7 polisin yaralanması, hemen ardından askeri konvoya yönelik roketli saldırı sonucu 10 askerin şehit olması, 70 askerin yaralanması ve son olarak bu sabah saatlerinde teröristlerle çıkan sıcak çatışmada 1 geçici köy korucusunun şehit edilmesi üzerine Bingöl’deki vatandaşlar ayaklandı. Cuma namazı sonrası şehrin ana merkezi olan Dörtyol Saat Kulesi önünde toplanan kalabalık bir grup, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla aynı cadde üzerinde Halk Pasajı'nın ikinci katında bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) önünde toplandı. Yasa dışı gösteri yapan grup; ellerine geçirdikleri taş, soba, sandalye gibi malzemelerle parti bürosunun camlarına saldırdı. Saldırıya binada bulunan birkaç partilinin karşılık vermesi ile birlikte olaylar çığrından çıktı. Polisin aldığı tüm yoğun güvenlik önlemlerine rağmen olaylar kontrol altına alınmayınca gaz bombası kullanıldı. Yaklaşık 500 polisin müdahalesine rağmen tamamen kontrolden çıkan gruptan birkaç kişi, duvara tırmanarak parti tabelasını aşağı indirdi. Alkışlar arasında indirilen BDP tabelasını ayaklar altına alarak sevinç gösterileri arasında ezen grup, daha sonra tabelayı alarak sokaklarda gezdirmeye başladı. 4 saat boyunca kontrol altına alınamayan olaylar parti tabelasının aşağıya indirilmesinin ardından sona ererken, cadde üzerinde bulunan birçok iş yeri ve araç kullanılmaz hale geldi. Bu arada olaylar sırasında Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde görevli kameraman Ümit Özdal da kafasından yaralandı. Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özdal'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
**PKK BİNGÖL'DE YOL KESTİ**
Bingöl-Kiğı karayolunda yol kesen bir grup PKK'lının araçlardan indirdiği vatandaşlara örgüt propagandası yaptığı öğrenildi.
Bingöl’ün Kiğı ilçesi Özlüce Köprüsü mevkiinde bugün saat 12.30 sıralarında yol kesen bir grup PKK’lı terörist, araçlardan indirdikleri yolculara örgüt propagandası yaptı. Daha sonra olay yerinden uzaklaşan PKK'lı grubun yanlarında kimseyi götürüp götürmedikleri öğrenilemedi.
**BİNGÖL'DE ÇATIŞMA**
Bingöl'de güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda çıkan çatışmada 1 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Bingöl'de operasyon yürüten güvenlik güçleri, Ortaçanak köyü kırsalında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirildi. Sabah saatlerinde başlayan ve yer yer sıcak temasın sağlandığı çatışmada, Mehmet Çintay adlı köy korucusu yaşamını yitirmiş 1 korucu da yaralanmıştı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler