Böbrek Haberleri

Böbrek ağrısı için gitti, karnından çıkan şoke etti! 'Gebe bir kadın gibiydim'

Antalya'da böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç (48), bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalandığını öğrendi. Dünyada nadir görülen bir damar bozukluğuna da sahip Genç'in karnından, 8 kilogram ağırlığında tümör çıkarıldı. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe bir kadın gibiydim. İlk başta kilo aldığımı sanıyordum, umursamadım. Ağrılar başlayınca hastaneye gittim" dedi.

Haber 16-04-2024 13:59

Bağışla yapılan hastanede 5 ayda 68 böbrek nakli gerçekleştirildi

Gaziantep'te bir hayırsever tarafından yaptırılan Böbrek Nakli Hastanesinde 5 ayda 68 hastaya nakil gerçekleştirildi.

Yurthaber 21-03-2024 11:54

Tokat’ta beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 2 hastaya umut oldu

Tokat'ta beyin ölümü gerçekleşen 55 yaşındaki kişiden alınan böbrek ve karaciğer 2 hastaya nakledilecek.

Yurthaber 28-02-2024 07:34

Böbreklerini seven bu 6 alışkanlıktan kurtulsun! Değişimi kısa sürede fark edeceksiniz

Böbrek sağlığımız, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Böbrek sağlığını korumak için bazı alışkanlıklardan kaçınmak gereklidir. İşte böbreklerini sevenlerin uzak durması gereken 6 madde...

Kadin 29-01-2024 08:40

Diğer Haber Etiketleri

belirti belirtileri beslenme Balıkçı Doktor Profesör Necmettin Erbakan Üniversitesi deprem alkol ayva balık bal ciğer domates dut erik kivi kuruyemiş kuşburnu leblebi limon magnezyum mandalina nar nohut omega 3 pancar patates portakal susam tahin cinsel ilişki kan şekeri kolesterol şeker Meyve suyu dondurma makarna sakatat bitki çayı küf Baklagiller abd ter kokusu hafıza meyve Akdeniz diyeti ekmek böbrek nakli kalp hastalıkları su hastalık diyaliz uyku dalak Deodorant Pirinç aflatoksin bulyon ağız kokusu Akciğer‎ Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Mide‎ Organ nakli‎ Dil Göz Gaziantep Sırbistan Ağrı Bolu Diyarbakır Erzurum İstanbul İzmir Konya Kahramanmaraş Sivas Tekirdağ Tokat Trabzon Karaman Çorlu Kiraz sigara kahve kan hastane ameliyat sivilce silah körlük tuvalet sağlık turizmi ağrı kesici organ bağışı domuz tedavi sağlıklı beslenme greyfurt diş sağlığı tuz idrar seks antalya astım Bağışıklık Sistemi beyin ölümü böbrek ağrısı böbrek taşı böbrek yetmezliği diyabet egzama enfeksiyon felç grip hipertansiyon kabızlık kalp krizi kan şekeri yüksekliği kanser kansızlık nezle ödem öksürük şeker hastalığı tansiyon tümör üre yorgunluk yüksek tansiyon zehirlenme acı ağız kokusu sebepleri ağızda metalik tat crush cilt civa baba bağış bağışıklık bağışıklık güçlendirme böbrek ağrısı nerede olur böbrek enfeksiyonu belirtileri böbrek görevi böbrek hastalığı belirtileri böbrek hastalıkları böbrek taşı ağrısı böbrek taşı belirtileri böbrek taşı nasıl düşer böbrek yetmezliği belirtileri böbrek yetmezliği nedir böbrekler c vitamin bitki fayda enerji enkaz gargara hasta içecekler idrar söktürücü bitkiler hücre iltihap hemoroid anne araştırma diş diş fırçalama diyabet belirtileri donör eklem ağrıları karaciğer hastalığı belirtileri kan grubu yiyecek yara nikah masası nakil koruma meram tıp fakültesi protein risk şeker hastalığı belirtileri sağlıklı tehlike kiraz sapı çayı kuru baklagiller kuru meyve kuşburnu çayı kuşburnu çayı faydaları koku kola pamukkale üniversitesi hastanesi paü ölüm organ trans yağ uyarı uzman tok toksik crush sendromu vücut verildi maçın zeynep aydemir zarar zehir maçı yeşil erik kuru dut faydaları böbrek taşına ne iyi gelir dut kurutma soğan kabuğu faydaları kiraz sapı kuru dutun faydaları böbrek büyümesi belirtileri oksalat nedir

Böbrek

Böbrek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Böbrek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu uyardı! O 5 alışkanlık böbrekleri bitiriyor

Böbrekler, omurgalılarda bulunur. Fasulye biçimindeki bu boşaltım organları hormon ve idrar üretir, bedende sağlıklı bir asit-alkali dengesi oluşturur, kanı süzer, mineralleri emer. Bu nedenle böbrek sağlığını korumak önemlidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu böbrek yetmezliği için bitkisel kür paylaştı.

Haber 12-12-2023 13:23

Aman dikkat sakın tüketmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz fakat zararları saymakla bitmiyor

Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...

Haber 04-10-2023 13:07

Çok sık susuzluk hissi yaşıyorsanız dikkat! Siz de bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Erken tanı sağlık açısından son derece önemli. Bu nedenle vücudun gösterdiği belirtilerin farkında olyup herhangi bir olumsuzluk durumunda bir uzmana görünmek gereklidir. Uzmanlar çok sık tuvalete çıkanlar ile yoğun susuzluk hissi yaşayan vatandaşları uyardı. Doktorlar bu belirtilerin olması halinde çok geçmeden önlem alınmasını tavsiye ediyor.

Haber 11-09-2023 07:25

Rakibinden darbe alan Sırp basketbolcu Borisa Simanic böbreğini kaybetti

Güney Sudan maçında rakibinde darbe alan Sırp basketbolcu Borisa Simanic’in böbreklerinden birinin alınmasına karar verildi ve yıldız oyuncu ameliyat edildi.

Spor 06-09-2023 07:58

Tıp dünyası şokta: Organ naklinde devrim niteliğinde atılım! Yaptıkları o hamleyle domuz böbreği insan vücudunda çalıştırıldı...

ABD'de bilim insanları organ nakli ve vücudun kabulü konularında çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Beyin ölümü gerçekleşen bir kişiye genetik kodları değiştirilmiş bir domuz böbreği naklederek böbreği, 32 gün boyunca 'iyi' bir şekilde çalıştırdı. Tıp camiası heyecanlı!

Haber 17-08-2023 14:36

Çöp sanıp atıyorduk: İdrarı söküp atıyor, vücudu tertemiz yapıyor! Bir tutamında mucizeler gizli

Hastalıklardan korunmak ve sağlam bir bünyeye sahip olmamız için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Bazı besinlerin faydalarını bilmeden çöpe atabiliyoruz. Bunlardan biri de sıklıkla tükettiğimiz meyvelerden biri olan kirazda gizli. Birçoğumuz kirazın sapını çöpe atıyor. Ancak bir tutamında bile mucize etkiler barındırıyor.

Haber 12-07-2023 20:26

Yeşil eriği sakın bu şekilde yemeyin! Faydalarının yanında zarara neden oluyor

Yeşil erik yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Yediden yetmişe herkesin favorisi olan eriklerin faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı olarak görülen yeşil erikler yüksek oranda vitamin ve mineral içeriyor. Ancak yeşil eriklerinin hatalı tüketilmesi sağlık sorunları yaratabiliyor.

Haber 15-06-2023 09:49

Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor! Tüm organları temizliyor

Hastalıklara karşı dirençli olmak adına yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebze tüketimini her fırsatta paylaşıyor. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra kuru meyveler de sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.

Haber 14-06-2023 08:38

Organ bekleyen 10 hasta için 48 saat ameliyathaneden çıkmadılar

İzmir'de, beyin ölümü gerçekleşen 2 hastanın organlarını nakile hazır hale getiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 50 kişilik ekip, 48 saat boyunca yaptıkları mesai sonucu 10 hastayı yeniden hayata bağladı.

Yurthaber 19-04-2023 11:58

Sakın çöpe atmayın! Magnezyum deposunun faydaları duyanları şaşırtıyor

Yediğimiz sebze ve meyvelerin kabuklarını, çekirdeklerini çöpe atıyoruz. Ancak çöpe atılan bazı kabuklar ve çekirdekler sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Magnezyum deposu olarak görülen soğan kabuklarının faydaları da hem sağlık hem de güzellik açısından saymakla bitmiyor. İşte soğan kabuğunun faydaları...

Haber 16-04-2023 09:04

Mutfağınızdan eksik etmeyin! Böbrek taşı riskini azaltıyor

Mutfağımızda yer alan birçok gıdanın faydalarını bilmiyoruz. Bu gıdalar çeşitli sağlık sorunlarına karşı oldukça etkili sonuçlar sağlayabiliyor. C vitamini bombası olarak görülen ve salatalarda, yemeklerde sık sık kullanılan bir gıdanın böbrek taşı için oldukça önem taşıdığı öğrenildi. Böbrek taşı oluşumunu engelleyen bu gıdanın faydalarını saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 16:05

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi böbrekleri bitiriyor! Kış meyvelerinin bilinmeyen zararları

Meyve ve sebzelerin tüketimi sağlık için büyük önem taşıyor. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıklıkla tercih edilen meyveler vücudun çok daha dinç olmasını sağlıyor. Ancak sevilerek ve çok sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz meyvelerin bilinmeyen zararları bulunuyor. Uzmanlar kış meyvelerinin zararlarına karşı uyarıyor.

Haber 15-03-2023 09:10

Hayatı tehdit eden hastalık! Dikkat Türkiye'de her 20 kişide bir görülüyor

Türkiye'de her 20 kişiden birinde görülen ileri evre böbrek hastalığına dikkat çeken uzmanlar, semptomları tek tek sayıp uyarıda bulundu. Oranın büyüklüğüne dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge; bu bulguların olması halinde acilen doktora gidilmesini tavsiye etti. İşte hayati önemi olan o 9 kritik belirti...

Haber 13-03-2023 14:03

Severek yiyoruz ama yüksek tehlike içeriyor! Beyin sağlığını bitiriyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız üzerinde belirleyici etkiler yaratıyor. Bazı yiyecekler sağlıklı olsa da gerekli şartlar sağlanmadığında oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Uzmanlar her gün severek tükettiğimiz ama karaciğer, böbrek ve beyinde hasar bırakabilen o yiyeceklere karşı uyardı.

Haber 26-02-2023 15:40

Yardım etmek isterken ölüme yol açmayın! Depremzedelere asla verilmemesi gereken içecek

Depremin ardından ülkemizden ve dünyadan birçok vatandaş depremzedelere yardım etmeye çalışıyor. Enkazın altından çıkan kişilere yapılan müdahaleler oldukça risk oluşturuyor. Türk Böbrek Vakfı enkaz altında kalan vatandaşlara verilmemesi gereken içeceği paylaşarak uyarılarda bulundu.

Haber 09-02-2023 14:04

Sosyal medya üzerinden paylaştı! 'Pes' dedirtti: Karaciğer, böbrek arayanlar...

R.A. isimli bir kullanıcının sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım 'pes' dedirtti. 'Sanal devriye' sırasında kullanıcının "A Rh pozitif karaciğer ya da böbrek arayanlar arayabilirler" şeklinde herkese açık paylaşımı yaptığı belirlendi. Bunun üzerine operasyon için harekete geçildi. Operasyonda hesabın sahibi Ş.T gözaltına alındı.

Haber 27-01-2023 14:57

Mardinli baba kızının böbreğiyle hayata tutundu

7 yıl önce böbrek yetmezliği tanısı konulan 10 çocuk babası Adnan Adlım'a, Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonla kızının bağışladığı böbrek nakledildi.

Yurthaber 20-01-2023 11:33

Bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlike altındasınız! Ölüm riskini %20 artırıyor

Günlük davranışlarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Uzmanların uyarılarına rağmen sağlık için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmaması büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Sıklıkla yaptığımız o yanlış davranış ölüm riskini %20 artırıyor.

Haber 06-01-2023 15:04

Kendinize yaptığınız en büyük kötülük! Böbrekleri resmen bitiriyor... Böbrek taşlarına neden oluyor

Böbrek vücudumuz için en önemli görevleri gören organlar arasında bulunuyor. Ancak zararlı alışkanlıklar böbrek hastalıklarına neden olabiliyor. Zararlarının fazla olduğunu düşünmeyip masum sandığımız birçok yiyecek ve içecek böbrek sağlığını tehlikeye atıyor. Günlük hayatta içilen o içecekler böbrek yetmezliğine ve böbrek taşı oluşumuna neden olabiliyor.

Haber 04-01-2023 16:17

Vücuda verdiği zararlar inanılmaz! Böbrek taşına sebep olan yiyecekler

Böbrekler vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyişi için hayati önem taşıyor. Böbreklerin görevini tam olarak yapabilmesi için tükettiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı yiyecekler dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarına sebep olabiliyor. İşte böbrek taşı riskini artıran yiyecekler...

Haber 02-01-2023 08:36

Böbrek yetmezliği yaşayan hasta babasından nakledilen organla sağlığına kavuştu

Böbrek yetmezliği yaşayan hasta babasından nakledilen organla sağlığına kavuştu

Yurthaber 23-12-2022 14:43

Tedavi edilmezse çok ciddi sorunlara neden olabilir! Hastaların yüzde 96'sı hasta olduğunun farkında değil

Böbreklerimiz vücudumuz için hayati önem taşıyan organlarımız arasında bulunuyor. Böbreklerde yaşanan hastalıklar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Uzmanlar böbrek hastalığına sahip olan kişilerin yüzde 96'sının hasta olduğunu bilmediğini açıkladı. Böbrek hastalığında erken evrelerde görülen belirtiler hakkında bilinçli olmak hastalığın tedavisi için büyük önem taşıyor.

Haber 15-12-2022 16:49

Hastalıklar arttı, herkesin gözü onda! Bağışıklığı çelik gibi kuvvetlendiriyor

Kış aylarında artan hastalıklar birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. İş ve okul hayatında aksamalara yol açan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi yapacak ve hastalıklardan koruyacak gıdalar bulunuyor.

Haber 21-11-2022 14:07

Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı: Öksürüğün kökünü kurutur, kabızlığı bitirir! Faydaları saymakla bitmiyor

Kış aylarında hastalıklardan korunmak daha büyük önem taşıyor. Düşen bağışıklıklar ve değişen hava koşulları grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamıza neden oluyor. Birçok meyve sebze bu hastalıklar hakkında etkili sonuçlar sağlıyor. Ancak kış aylarında yetişen öyle bir meyve var ki kendisinin ayrı kabuğunun ayrı faydaları bulunuyor.

Haber 14-11-2022 09:40

Uzmanlar uyarıyor! Omega 3 kaynağı körlüğe neden olabilir

Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor.

Haber 13-11-2022 11:46

Böbrek hasarında dikkat çeken fark: Kadınlar, erkeklere göre...

ABD'de yapılan araştırmada, kadınların erkeklere göre böbrek hasarını daha kolay atlatabileceği keşfedildi. Böbrek hastalıklarının her yıl dünyada 850 milyondan fazla insanı etkilediği tahmin ediliyor. Araştırmayı yürüten uzmanlar, bulguların gelecekte böbrek hasarı tedavisinde önemli rol oynayacağının altını çizdi.

Haber 10-11-2022 17:44

Organ bağışıyla ikinci baharlarını yaşıyorlar

Organ nakli bekleyen binlerce hasta arasında yer alan Zeynep Aydemir ve Ruhi Engin, bağışçılardan yapılan uygun nakille sağlıklarına kavuştu.

Yurthaber 04-11-2022 11:42

Kamu kurumunda akılalmaz olay! Böbreğini kaybetti, pankreası yandı, kalın bağırsağı kısaltıldı... 'İkinci çocuk hayallerimiz vardı'

İzmir'de bir kamu kurumunda akılalmaz olay bir yaşandı. Daire başkanı olan A.A.T.'nin makam odasında temizlediği silahı bir anda patladı. Olayda memur A.A. ağır yaralandı. 45 günlük ölüm-kalım savaşını kazan A.A., bir böbreğini kaybetti, pankreası yandı, kalın bağırsağı kısaltıldı, 18 kilo verdi ve aldığı kortizonlar nedeniyle kalça kemikleri eridi. A.A.'nın eşi "İkinci çocuk hayallerimiz vardı... Orası bir devlet dairesi, orada şahsi silah temizlenir mi?" ifadelerini kullandı.

Haber 03-11-2022 09:07

Denizli'de annesinin böbreği nakledilen 13 yaşındaki çocuk sağlığına kavuştu

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde böbrek yetmezliği teşhisi konulan 13 yaşındaki çocuğa annesinden böbrek nakledildi.

Haber 02-11-2022 12:45

Adım adım ölüme götürüyor: Böbreklerinizin en büyük düşmanı!

Böbrekleriniz, kandaki toksik ürünlerin atılması, sıvı ve kan basıncının dengelenmesi ve ilaçların vücuttan atılması dahil olmak üzere vücutta birçok önemli rol oynar. Böbrek hastalığı yaşamı değiştiren bir tanı olabilir, bu nedenle bu temel organın sağlığını destekleyen bir yaşam tarzı yaşamak önemlidir. Sevdiğiniz içecekler bile böbrek sağlığınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Haber 28-10-2022 16:36

Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Böbrek taşı düşürme riskiniz çok daha yüksek

Hastalıklar tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Bazı hastalıklar var ki dayanılmaz ağrılara yol açarak günlük ihtiyaçlarımızı karşılamakta bile zorluk yaşamamıza neden oluyor. Böbrek taşı düşürmek bu ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Bazı kan grubuna sahip olan kişilerin böbrek taşı düşürme riskinin daha yüksek olduğu öğrenildi. İşte en riskli kan grubu...

Haber 24-10-2022 07:57

Her gün bir avuç yemek şifa dağıtıyor: İyi gelmediği hastalık yok! Kolesterolü düşürüyor, kalp hastalıklarını önlüyor

Sağlıklı beslenme denildiğinde ilk akla gelenler sebze ve meyveler olsa da kuruyemiş ve kuru meyveler de sağlık için etkili sonuçlar sağlıyor. Birçok hastalığın oluşmasını önlüyor, vücudu koruyor. Her gün bir avuç yenilen dut kurusunun faydaları duyanları şaşırtıyor. Özellikle kış aylarında düşen vücut direnciniz için yarattığı etki hiç bilinmiyor.

Haber 18-10-2022 13:40

Ağızda metalik tat ve koku varsa dikkat! Böbrek hastalıklarının habercisi olabilir

Günlük yaşantımızda sıklıkla yaşadığımız durumları göz ardı ederek geçiştirebiliyor. Ağız kokusu da rahatsız edici olan ama önemsiz görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Ancak ağızda metalik tat oluşması ve ağız kokusu sadece bu durumu yaşayan kişinin çevresini değil kişinin sağlığını da etkiliyor. Ağız kokusu neden olur? merak ediyorsanız altında yatan neden böbrek hastalıkları olabilir.

Haber 10-10-2022 07:49

Her gün bir avuç yemeniz yeterli! Leblebi vücudu zırh gibi koruyor

Sağlığımızı iyi gelen birçok gıda bulunuyor. Birçok kişi bu faydalı gıdaların meyve ve sebzeden oluştuğunu düşünüyor ancak bu konuda yanılıyor. Kuruyemişler de sağlık için büyük önem taşıyor. Sıklıkla tüketilen leblebi vücut için tam koruma sağlıyor, hastalıkları önlüyor.

Haber 06-10-2022 13:32

Hiç aklınıza gelmez ama banyo alışkanlığınız diyabet riskinizi artırıyor

Diyabet ölümcül sonuçlara neden olabilen tüm yaşamı etkisi altına alan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabet riskini azaltmak için beslenmeye ve günlük alışkanlıklara dikkat etmek gerekiyor. Zararlarını bilmeden yaptığımız davranışlar diyabet riskinin artmasına neden olabiliyor.

Haber 06-10-2022 12:00

Vücudu baştan aşağı yeniliyor: Kanserden koruyor, kolesterolü düşüyor! Kuşburnu faydaları

Sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atarken pek ilgi görmeyenler sağlık için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Kuşburnu da bu faydası pek bilinmeyen ancak şifa dağıtan gıdalar arasında yer alıyor. Kanserden, kolesterole, şekere kadar çok tehlikeli hastalıklara karşı etki sağlayan kuşburnunun faydalarını öğrenmek istiyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz.

Haber 05-10-2022 08:32

Bu yiyecekleri her gün yiyoruz ama büyük tehlike taşıyorlar! Kan şekerini bir anda yükselterek hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bazı yiyecekler sağlık için oldukça fayda sağlasa da bazıları çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar en sık yediklerimiz yiyecekler olarak görülüyor. Bu yiyecekler kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olarak ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 05-10-2022 07:49

Vücut kokusu sadece çevrenizi değil sağlığınızı da etkiliyor! Diyabet ve böbrek hastalığı hakkında uyarı veriyor

İnsanların vücut kokuları yediklerine ve giydikleri kıyafetlere göre değişim gösteriyor. Bazı kişiler oldukça fazla terlediği için ağır kokabiliyor. Ter kokusu hem kişiyi hem de çevresini etkisi altına alıyor. Ancak yarattığı problemler bununla bitmiyor. Vücut kokusu çeşitli hastalıklardan kaynaklanıyor olabiliyor.

Haber 30-09-2022 12:21

Sabahları böyle uyanıyorsanız hemen doktora koşun! Bu belirti hayati önem taşıyor

Böbrekler sağlığımız için çok önemli bir yere sahip. Vücudumuzun sağlıklı çalışması adına böbrek sağlığına dikkat etmemiz gerekiyor. Sabahları yaşanan bazı problemler böbrek yetmezliği hakkında uyarıcı işaretler verebiliyor. Eğer ki aşağıda bulunan belirtileri sıklıkla görüyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.

Haber 29-09-2022 10:11

Sakın tıklamayın: Böbreğinizden olabilirsiniz! Akılalmaz dolandırıcılık

İnternet korsanlarının yeni dolandırıcılık yöntemi ürküttü. İnternet reklamları üzerinden insanların bir milyon dolar karşılığında böbreklerini satmaya ikna eden reklamlar, dünyanın dört bir yanında yayında. Dolandırıcılar, reklamlara gerçeklik katmak için gerçek bir hastane ve cerrahın da adını kullandı. Böbreklerini bir milyon dolara satmak isteyenlere reklama tıkladıklarında ise kayıt olmak için iki bin sterlin kayıt ücreti yatırmaları isteniyor.

Haber 24-09-2022 18:13

Kendisi nakil beklerken kardeşinin organlarının bağışlanmasını sağlayan ağabey örnek oldu

Yaklaşık 2 yıldır böbrek hastalığı nedeniyle nakil bekleyen Trabzonlu Hakkı Aytaş: - "Duyduk ki kardeşimin organları 5 hastaya umut olmuş. Özellikle de karaciğerinin Adana'da 16 yaşında bir hastaya nakledildiğini, operasyonun çok daha başarılı geçtiği bilgisini organ naklindeki arkadaşlar bildirdi" - "Kız kardeşime ne ben ne kardeşlerim, hiç kimse, organ naklinde yaptığımız hayır kadar hayır yapamaz"

Yurthaber 22-09-2022 16:29

23 yıllık böbrek hastası eşinin organ bağışıyla sağlığına kavuştu

Bolu'da yaşayan Burakhan Erbay, bir yıl önce hayatını birleştirdiği eşinin böbreğiyle sağlığına kavuştu - 30 yaşındaki Burakhan Erbay: - "Geçen sene 18 Eylül'de hayatlarımızı birleştirdik. Şimdi de eşimin bana organını vermesiyle can birliğimiz tamamlanmış oldu"

Yurthaber 16-09-2022 11:43

Cinsel ilişkinin bu faydası ilk aklınıza gelmez! Böbrek taşları için mucizevi etkileri var

Cinsel ilişkinin sadece zevk için yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Seks verdiği zevkin yanı sıra sağlığınız için de oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek böbrek taşını düşürmeyi sağlıyor.

Haber 15-09-2022 14:33

Konya'da 12 yıl bekledikten sonra böbrek nakledilen hasta, bağışçı aileye minnettar

Beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki Okan Eski'nin böbreği ile hayata tutunan Baylan: - "12 yıldır böbrek nakli bekliyorum. Bu sefer 4 kişi çağırıldık, benimki tam tuttu. Verici aileye çok teşekkür ediyorum"

Yurthaber 14-09-2022 17:01

Konakladığı lüks otelde kahvaltı yaptı, hayatı altüst oldu

İstanbul'da bir lüks otelde konaklayan Hüseyin Yüce isimli vatandaşın hayatı, yediği kahvaltı sonrası karardı. Kronik böbrek rahatsızlığı bulunan Yüce, kahvaltıda tükettiği gıdalardan kaynaklı zehirlenme yaşayınca böbrekleri iflas etti. Tedavi sürecinin sonunda nakil yapılan Yüce, otelden şikayetçi oldu.

Haber 14-09-2022 07:24