HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsalar haftanın son gününde toparlandı

Küresel ekonomideki büyümenin yavaşlayacağı yolundaki kaygılar nedeniyle güne kayıplarla başlayan borsalar öğleden sonra toparlandı.

Haftanın son iş gününe kayıplarla başlayan Avrupa borsaları New York borsasındaki istikrarlı açılıştan sonra toparlandı.

Küresel ekonomideki büyümenin yavaşlayacağı, büyük ekonomilerin yeniden resesyona sürükleneceği ve Yunanistan'a yardımın tehlikeye girebileceği yolundaki kaygılar, bazı Avrupa borsalarda yüzde üçe varan düşüşlere neden olmuştu. Londra Financial Times 100 FTSE ve Paris Cac endeksleri öğleden sonra kayıplarını sıfırlarken, Amerikan Dow Jones endeksinde hisseler ortalama binde 3 oranında değer kazandı. Schroders' Group'un yatırım sorumlusu Alan Brown, "bunaltıcı bir haftayı geride bıraktıklarını" söyledi.

'Kurtarma paketi tehlikede değil'

Piyasaların toparlanmasında Yunan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos'un, ikinci kurtarma paketinin tehlikede olmadığı yolundaki açıklaması da etkili oldu. Finlandiya, Yunanistan'a 109 milyar Eoru'luk ikinci yardım paketine katılmak için Atina'dan garanti isteyince Avusturya, Hollanda, Slovenya ve Slovakya da aynı izlemek istediğini açıklamıştı. Bu durum kurtarma paketinin zora girebileceği endişelerine neden olmuştu. Ancak Venizelos euro bölgesi için taşıdığı önem nedeniyle paketin tehlikede olmadığını söyledi.

Morgan Stanley de Perşembe günü ABD ve Avrupa'nın "tehlikeli bir şekilde resesyona yakın olduğunu" savunmuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler