Boşanma Davası Haberleri

Boşanma davası nasıl açılır? E-Devlet üzerinden boşanma davası açılabilir mi?

Evli çiftlerin nikah ile kurdukları evlilik birliklerinin, mahkemelerin aldığı boşanma kararı ile son erdirmeleri için açtıkları dava türü boşanma davası olarak adlandırılır. Boşanma davaları kendi aralarında anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olmak üzere ikiye ayrılır. Her bir türün kendine göre kuralları ve şartları bulunur.

Haber 05-02-2024 16:46

Elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmadı, piknik tüpünde yemek yaptırdı! Yargıtay'dan 'cimri' koca için karar

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında ev eşyaları almayan, elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocanın, tam kusurlu olduğuna hükmetti.

Haber 02-02-2024 13:34

Yürek sızlatan görüntü! Boşanma davası için adliyeye böyle getirildi

Kayseri'de Suriye uyruklu bedensel engelli Yusuf K. (50), boşanma davasının görüldüğü Kayseri Adliyesi'ne, tekerlekli yatak ile getirildi. Duruşma ertelenirken, Yusuf K. yine tekerlekli yatak adliyeden ayrıldı.

Haber 21-11-2023 17:10

Evi ve arabası olanlar dikkat! Mahkeme boşanma nedeni sayacak

30 yıla yakın bir süredir evli olan çiftin arası, eşin evini satıp ilk evliliğinden olan oğluna ev alması nedeniyle açıldı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin kendi adına kayıtlı taşınmazı eşine danışmadan satmasını boşanma nedeni saydı.

Kadin 17-09-2023 10:05

Boşanma Davası

Boşanma Davası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Boşanma Davası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Eşine attığı cinsel içerikli mesajlar 'cinsel taciz' sayıldı! Yargıtay'dan boşanma aşamasındaki çiftin davasında dikkat çeken karar

Antalya'da yaşayan boşanma aşamasındaki çiftten biri, ayrı yaşadığı eşine cinsel içerikli mesajlar gönderdi. Cinsel içerikli mesajları alan eş soluğu mahkemede aldı. Yargıtay boşanma aşamasındaki eşe cinsel içerikli mesaj atmayı "cinsel taciz" saydı. Kararda, mağdur eşin taciz içerikli eylemlere açık rızasının bulunmadığı belirtilerek, sanık eşin "cinsel taciz" suçundan mahkumiyetine karar verilmesi gerektiği bildirildi.

Haber 29-07-2023 12:10

Kan dondurdu! Boşanma davasından dakikalar önce eşine herkesin gözü önünde saldırdı

Çin’de boşanma davası için devlet dairesine giden kadın kocasındna herkesin gözü önünde şiddet gördü. Boşanma davasına dakikalar kala öfkeli koca karısına acımasızca saldırdı. Memurların müdahalesiyle şiddet gören kadın kocasından kurtartıldı. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada viral olmayı başardı.

Trend 21-07-2023 11:07

Biri evden kaçtı, öbürü tüp bebek tedavisinden! Karşılıklı boşanma davası açan karı koca hakkında çok konuşulacak karar

Bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşayan çift karşılıklı boşanma davası açtı. Adam, karısından şikayetçi olurken ilk eşinden olan çocuklarına ilgisiz davrandığını öne sürdü. Kadın ise eşinin tüp bebek tedavisinden kaçındığını, ona ilgisiz davrandığını iddia etti. Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar geldi. Evi terk eden, eşinin ailesiyle görüşmeye gitmeyen kadın az kusurlu, eşinin tüp bebek tedavisinden kaçınan ve ona ilgisiz davranan adam ise ağır kusurlu bulundu.

Haber 21-07-2023 10:47

Korkunç olay! Karısının boşanma davası açtığını öğrendi... Öfkeden deliye dönen adam çocuklarının gözü önünde benzin döküp yaktı

İrlanda’da yaşayan 61 yaşındaki Thomas Rainey isimli bir adam karısının boşanma davası açtığını öğrenince öfkeden deliye döndü. Çocuklarının gözü önünde karısının üzerine benzin döken adam boşanmak isteyen eşini yaktı. Olayın ardından Rainey çıkartıldığı mahkemede 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 08-07-2023 08:03

Emsal boşanma kararı! Uzun süren davalar tarih oluyor

Hukuk Genel Kurulu, boşanma davaları ile ilgili emsal olacak bir karara imza attı. Boşanma davasında boşanma kararının kesinleşmemesi, dolayısıyla eşlerin sadakat yükümlülüğünün uzun sürdüğü davalar tarih olacak. Verilen kararla birlikte boşanmalarda ilk derece mahkemesince verilen boşanma kararına taraflar itiraz etmemiş ise eşlerin sadakat yükümlülüğünün devam etmediğine işaret edildi. İşte detaylar...

Haber 29-05-2023 12:16

Boşanma dilekçesi nasıl yazılır, anlaşmalı boşanma dilekçesi nasıl yazılır? Boşanma dilekçesi yazarken nelere dikkat etmek gerekir?

Evlilik akdinin sona ermesi işleminde kişilerin boşanmak için, yazdıkları boşanma dilekçesi ile birlikte mahkemeye müracaat etmesi gerekir. Genel olarak bakıldığında bu işlemin halledilmesinde avukatlar yardımcı olsa da boşanma dilekçesinin nasıl yazılması gerektiği, özellikle davayı açan kişi tarafından bilinmesi gerekir. Bu sayede hak kayıpları önlenebilmektedir. Boşanma dilekçesi yazarken nelere dikkat etmek gerekir?

Egitim 20-04-2023 09:43

Boşanma avukatı açıkladı! Eşinizin sizi aldattığını gösteren fark edilmeyen hareketler

Hem evlilik hem de sevgililik döneminde görülen ufak detaylar aldatıldığınızın işareti olabiliyor. Uzmanlara göre birçok kadın ilişki içerisindeyken aldatıldığını fark etmiyor. Oldukça gizli bir şekilde yürütülebilen bu sürecin süresinin uzaması geri dönülmez hasarlara neden olabiliyor. Boşanma avukatı aldatıldığınızı gösteren ufak davranışları açıkladı.

Kadin 16-03-2023 14:01

Sadece 1 gün aynı evde yaşadılar! Boşanma davası sonrası ortalık karıştı

Ankara'da ilginç bir boşanma davası görüldü. Zeynep A. ve Onur A., evlendikten sonra 1 gün aynı evde yaşayıp ayrıldı. Çiftin boşanma davası sonrası ise ortalık karıştı. Duruşma çıkışında çift ve aileleri birbirine girdi. Adliye önünü savaş alanına çeviren kavgada 2 kişi yaralandı. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 14-03-2023 16:30

İzmir'de karısını öldüren sanık, eski suçları nedeniyle hakim karşısında

Uzaklaştırma kararı aldıran eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i iş yerinde öldüren ve bu suçtan dolayı hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılan sanık, cinayet öncesinde yine eşine karşı işlediği "yaralama", "tehdit", "ısrarlı takip" ve "hakaret" suçlarından asliye ceza mahkemesinde yargılanıyor.

Yurthaber 14-03-2023 15:31

Evet demeden önce tekrar düşünün! En çok boşanan burçlar

Her geçen gün artış gösteren boşanma vakaları birçok kişinin evlilikten korkmasına sebep oluyor. Boşanma hem partnerleri hem de yakın çevresini derinden etkileyebiliyor. Evlilik sürecinde en problem yaşayan ve en çok boşanan burçlar denildiğinde hep aynı burçlar görülüyor.

Kadin 02-02-2023 11:59

Boşanma aşamasındaki çiftler dikkat! Yargıtay son noktayı koydu, hukuka aykırı

Yargıtay'dan dikkat çeken bir karar geldi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma aşamasındaki bir erkeğin eşinin telefonuna kurduğu programla silinen kayıtları geri getirmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Haber 25-01-2023 07:37

Boşanma davasında dünyası başına yıkıldı! Gerçek DNA testiyle ortaya çıktı

İzmir'de G.Ü., eşine açtığı boşanma davasında hayatının şokunu yaşadı. Çocuğuna DNA testi yaptıran, G.Ü, çocuğun kendisinden olmadığını öğrenince dünyası başına yıkıldı. Evliyken eşinin hamileliğini 4. ayda söylemesi nedeniyle aklında soru işaretleri oluştuğunu anlatan G.Ü. "Erkeklik onurum incindi. Evlilik beklentim ve babalık hayalim kalmadı. Rüyalarımda çocuğun bana 'baba' diye haykırdığını görüyorum." dedi.

Haber 24-10-2022 07:33

'Kocam hem cimri hem ter kokuyor' dedi, boşanma davası açıp tazminat istedi! Böyle boşanma davası görülmedi

İzmir'de yaşayan evli çiftin boşanma davası olay oldu. Yargıtay'a giden dosyadaki detaylar dikkat çekti. B.T'nin kocası N.T'den boşanmak istemesiyle başlayan süreç bir türlü sonlanamadı. 'Kocam hem cimri hem de ter kokuyor' diyerek boşanma davası açan kadına karşılık gecikmedi. N.T de eşine dava açtı.

Haber 26-09-2022 07:37

Yargıtay'dan emsal karar! 'Boşanma manevi tazminat gerektirmez'

Yargıtay, bir boşanma davası için emsal nitelikte bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, salt boşanmış olmanın ya da bunun sebebiyet verdiği üzüntünün manevi tazminatı gerektirmeyeceğine hükmetti. İşte Yargıtay'ın emsal nitelikteki o kararının detayları...

Haber 18-09-2022 09:53

İlginç boşanma davası! Eşinin bacağındaki morluğu öne sürdü, Yargıtay'dan dikkat çeken karar

Balıkesir'de bir kadın, kocasının bacağındaki morluğun psikolojisini etkilediği gerekçesiyle boşanma davası açtı. Balıkesir Aile Mahkemesi, çiftin boşanmalarına karar verirken, temyiz edilen davada Yargıtay'dan dikkat çeken bir karar geldi. Yargıtay, boşanmayı gerektirecek sebep olmadığı gerekçesiyle kararı bozdu.

Haber 12-09-2022 08:08

Yargıtay'dan emsal karar! Boşanma sebebi sayıldı

Bir kadın, eşinin kendisi ve çocuklarıyla ilgilenmediği iddiasıyla boşanma davası açtı. Mahkeme tarafından reddedilen dava ile ilgili Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar geldi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş ve çocuklarıyla ilgilenmeyen kocanın, kadına psikolojik şiddet uygulamış sayılacağına hükmetti. Yüksek mahkeme, psikolojik şiddetin ise boşanma sebebi olduğunu duyurdu.

Haber 09-09-2022 10:03

Sakarya'da boşanma davaları öncesi eşini bıçakla ağır yaralayan şüpheli adliyede

Sakarya'da boşanma davaları öncesi eşini bıçakla ağır yaralayan şüpheli adliyede

Yurthaber 08-09-2022 10:18

Sakarya'da boşanma davalarının olduğu gün eşi tarafından bıçaklanan kadın ağır yaralandı

Sakarya'da boşanma davalarının olduğu gün eşi tarafından bıçaklanan kadın ağır yaralandı

Yurthaber 07-09-2022 11:43

İzlediği erotik filmdeki kadının sesini karısına benzetince olanlar oldu! Yargıtaydan flaş karar

Adana'da bir adam, izlediği erotik filmdeki kadının sesini, karısına benzetti. Bunun üzerine de kadın, kocasına sinirlenip yatakları ayırdı ve boşanma davası açtı. Bölge mahkemesi, iki tarafın da eşit kusurlu olduğuna karar vererek çifti boşadı. Yaşanan süreç sonrası kadın Yargıtaya başvururken yüksek mahkeme, verilen kararı bozdu ve dikkat çeken bir karara imza attı.

Haber 12-08-2022 08:24

İzmirli kadın, kendisini rehin alan eşi için en ağır cezayı istiyor

İzmirli kadın, kendisini rehin alan eşi için en ağır cezayı istiyor

Yurthaber 01-08-2022 17:21