HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boston Maratonu’nda patlama

Amerika'da düzenelenen Boston Maratonu’nun bitiş çizgisinde iki patlama meydana geldi.

Boston Maratonu’nda patlama

ABD yine terörist bir saldırıyla sallandı... Ülkenin 'en eski ve en prestijli maratonu' olarak nitelendirilen Boston Maratonu kana bulandı.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/boston-maratonunda-2-patlama-maraton-kana-bulandi/11736/1513515/)

[

](https://www.mynet.com/ucuncu-patlama-kutuphanede-110100689620)

[

](https://www.mynet.com/obama-kimin-yaptigini-bulacagiz-110100689629?utm_source=mynet_homepage)

[

](https://www.mynet.com/kanli-maratonda-iki-de-turk-vardi-110100689626)

Kentin ana caddesinde koşulan halk maratonunun bitiş çizgisine yakın bir bölgesinde, 10 saniye arayla iki bomba patladı. TSİ 22.30 sularındaki patlamada, son açıklamalara göre, 3 kişi öldü 17'si ağır 130'dan fazla kişi de yaralandı. Ölenler arasında 8 yaşındaki bir çocuğun da olduğu kaydedildi.

FBI'ın 'terörist saldırısı' olarak değerlendirdiği, Obama'nın ise 'terör' ifadesini kullanmadığı patlamaların ardından, ABD'de genel terör alarmı verildi.

GÖZALTI YOK
İlk açıklamasında vatandaşları evlerinden çıkmamaları için uyaran Boston Emniyet Müdürü Ed Davis, ilerleyen saatlerde bir kez daha basının karşısına çıktı.

Davis, yaralıların net sayısının ve sağlık durumlarına ait detayların tespit edilme çalışmasının halen sürdüğünü, net bilgileri daha sonra verebileceklerini söyledi. Davis, olayın meydana geldiği bölge ve çevresinin inceleme sebebiyle kapatıldığını, yürütülen soruşturma yüzünden halkın normal yaşamına dönmesinin birkaç günü bulabileceğini kaydetti.

Bazı basın organlarında şüphelilere ilişkin bilgiler yer aldığını kaydeden Davis, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, sorgulanan bazı kişiler olmasına karşın henüz gözaltında kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

Öte yandan, polisin patlamadan önce bölgeye girmeye çalıştığı tespit edilen bir kamyoneti ve siyah sırt çantalı bir kişiyi konuyla ilişkili olarak aradığı iddia edildi.

**

**

OTEL LOBİSİNDE PATLAMA

Patlamanın kaynağı konusunda da çelişkili bilgiler ulaşıyor. Bazı kaynaklar patlamanın bir çöp konteynırında meydana geldiğini ileri sürerken, New York Post gazetesine göre ilk patlama Finiş çizgisine yakın Fairmont Hotel’in lobisinde meydana geldi. Terör saldırısı ihtimaline karşı bölgeye terörle mücadele ekipleri gönderildi.

TERÖR ALARMI
ABD’de, patlamaların ardından genel terör alarmı verildi. Boston hava sahası uçuşlara kapatılırken, uzaktan kumandalı bomba ihtimaline karşı kentteki cep telefonları da kullanıma kapatıldı. Ayrıca, New York ve Washington’da önlemler alındığı belirtilirken, Beyaz Saray’a giriş çıkışların durdurulduğu kaydedildi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Patlama sonrası ilk resmi açıklama ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'dan geldi.
Biden "Dualarımız patlamada zarar görenlerle birlikte. Şu anda kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığı bilgisine sahip değiliz" dedi.

TAM ANLAMIYLA FELAKETTİ

Patlamalar sırasında bitiş çizgisine yakın bir yerde olan Marilyn Miller olay anını şöyle anlattı:

"Tam olarak bitiş çizgisine yakın bir yerde duruyorduk. Maratona katılan arkadaşlarımız vardı ve onların bitirmesini bekliyorduk. Tam o esnada çok şiddetli bir patlama oldu. Bize çok yakın olan bir yerde, bir anda ortalık toz duman oldu. Hiç bir şey göremiyorduk. Çığlıklar, bağrışmalar kulağımda çınlıyordu. Ardından bulunduğumuz alanın yaklaşık 50 metre uzağında ikinci patlama meydana geldi. Etrafımız yaralı insanlar ile doldu bir anda. Herkes paniğe kapılmış bir şekilde, ne yapacağını şaşırmış, bilinçsizce sağ sola koşuyordu. Kelimenin tam anlamı ile felaketti. Ben buradan yara almadan nasıl kurtuldum, bilmiyorum."

**IRAK VE AFGANİSTAN'DA KULLANILAN BOMBA**

NBC, üç farklı kaynağa dayandırarak, patlamaların "IED" yani yol kenarı patlayıcı düzenek tipindeki bombalara benzediğini duyurdu. IED'ler ağırlıklı olarak ırak ve afganistan'da kullanılan ve abd askerlerinin çok sayıda kayıp vermesine neden olan bir patlayıcı düzeneği tipi.

BOSTON'DAKİ PATLAMA LONDRA'YI DA ETKİLEDİ

İngiltere polisi pazar günü yapılacak Londra Maratonu öncesi meydana gelen olay nedeniyle güvenlik planlarını yeniden değerlendirmeye aldığını açıkladı.

Tüm haberler

[

****](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http://www.marcamarca.com.tr?ref=mynettxt&autoplay=1)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler