HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu bitkiyi çalmak için bakın nerden geldiler

Gaziantep'te bir araçta 182 kök “Yabani Buğday” ele geçirildi.

Bu bitkiyi çalmak için bakın nerden geldiler
Olayla ilgili 5'i Japon uyruklu 7 kişi hakkında toplam 219 bin 891 lira idari para cezası uygulandı.
**BİTKİ VE GEN KAÇAKÇILIĞI**
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Gözel, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda Türkiye'nin sahip olduğu zenginliklerin bitki ve gen kaçakçıları tarafından yurt dışına kaçırılma girişimlerine şahit olduklarını belirtti.
Kaçakçılıkla mücadele maksadıyla yürürlüğe konmuş çeşitli düzenlemeler bulunduğunu aktaran Gözel, doğadan izinsiz olarak bitki, hayvan veya mikroorganizma materyali toplarken yakalanan şüphelilere idari para cezası uygulandığını hatırlattı.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Karakesek köyü Köraliler mezrasında bir minibüste yapılan aramada, 11 şeffaf naylon torba içerisinde 182 kök “Yabani
Buğday” (Tritucum Dicoccoides) ele geçirildiğini bildiren Gözel, bu çerçevede “Bilimsel araştırma ve materyal toplama izni olmadığı halde 182 kök Yabani Buğday topladıkları” tespit edilen Japon uyruklu 5 kişi ile Türk vatandaşı E.E. ve S.D'ye, her bir kişi için 31 bin 413 lira olmak üzere toplam 219 bin 891 lira idari para cezası uygulandığını ifade etti.
**VATANDAŞLAR İHBAR ETSİN**
Gözel, vatandaşların şüpheli gördükleri kişileri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ya da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bildirmelerinin Türkiye'nin gen kaynaklarının korunması açısından önem arz ettiğini de vurguladı.
AA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler