HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu kez de kadın doktora dayak!

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Doktor Gökçe Akgül Karadana, karın ve bel ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen K.Y. tarafından darp edildiğini öne sürürek şikayetçi oldu.

Bu kez de kadın doktora dayak!

Doktor Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle bir anda kamuoyunun dikkatini çeken, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet tüm Türkiye'de yapılan protestolara rağmen son haftalarda artış gösterdi.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Bu-kez-de-kadin-doktora-dayak/1448265/)

Geçtiğimiz günlerde Van'da BDP'li milletvekili bir doktoru döverken, Erzurum'da bir başka doktor hasta yakını tarafından dayak yedi, İstanbul'da ise 7 dakika içinde gelen ambulans görevlilerine geç geldiniz dayağı atıldı. Sağlık Bakanlığı doktorları korumak için yeni yasalar düzenleyeceğini belirtti ve geçtiğimiz hafta da bir genelge yayınladı.

Son olay, dün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Doktor Gökçe Akgül Karadana’nın iddiasına göre, karın ve bel ağrısı şikayetiyle acil servisi gelen K.Y. önce hakaret etti. Karadana, K.Y.’nin daha sonra kendisini darp ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu.Doktor Gökçe Akgül Karadana, "Hayatımdan endişe ediyorum. 3 yaşında çocuğum var. Şikayetçi oldum ancak bu kişinin serbest bırakıldığını öğrendim" dedi. Bu arada olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde tekerlekli sandalyede acı içinde kıvranan K.Y.’nın doktor Karadana ile yaşadığı tartışma yeralıyor. K.Y.’nın kimlik isteyen Karadana’nın karnına vurduğu görülüyor.

VAN'DA DOKTORA MİLLETVEKİLİ DAYAĞI Van'da BDP'li milletvekili Özdal Üçer'in doktor Oğuz Eroğlu'na dayak atması da kameralara yansımış ve büyük tepki çekmişti. Trafik kazası geçiren eşini ve oğlunu hastaneye getiren Özdal Üçer, iddialara göre doktora tekme tokat saldırdı.

SAĞLIK MEMURUNA NAMAHREM DAYAĞI Erzurum'un Horasan İlçesi'nde de, Devlet Hastanesi Acil Servis sorumlusu Dr. Cemil Kürkçü, kadın hastaya iğne yapması için erkek sağlıkçıyı görevlendirdiği gerekçesiyle hasta yakınları tarafından tekme- tokat dövüldü. Doktorun ve oradaki bir hemşirenin dövülmesi güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Horasan Devlet Hastanesinde Acil Servis sorumlusu 27 yaşındaki Dr. Cemil Kürkçü, 15 Nisan günü oğulları tarafından hastaneye getirilen H.K. adlı kadına ağrı kesici iğne yapılması gerektiğini söyledi. O sırada hemşireler yemekte olduğu için Dr. Cemil Kürkçü, hastaya o an acilde bulunan erkek sağlık görevlisinin iğne yapmasını istedi. Hasta yakınları ise erkek sağlık görevlisinin 'namahrem' olduğu için iğne yapamayacağını, serviste kayıt yapan kadın görevlinin iğne yapmasını istedi. Bunun üzerine Dr. Cemil Kürkçü "O hemşire değil. İğne yapma yetkisi yok. 10 dakika beklersiniz hemşireler gelir" dedi.

Bu sırada kadın hasta H.K.'nın oğulları Cevdet, Serkan ve Erdal K., hemşirelerin hemen gelmesini isteyip Dr. Cemil Kürkçü'yle tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce Acil Servis'te bulunan H.K.'nın diğer yakınlarının da katıldığı grup, Dr. Celim Kürkçü'yü aralarına alıp tekme tokat dövdü. Dr. Kürkçü'yü kurtarmak için koşup gelen hemşire de saldırganlar tarafından dövüldü.

Acil serviste ilk müdahale yapılan Dr. Cemil Kürkçü'ye, 7 gün 'iş göremez' raporu verildi. Raporda, doktorun aldığı darbeler sonrası, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezikler olduğu belirtildi.

Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi mezunu olan ve 3 yıldır Horasan Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Kürkçü'nün dövülmesi, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Şikayet üzerine gözaltına alınan Cevdet, Serkan ve Erdal K. kardeşler 'memura görevi başında saldırı' suçundan gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şiddet mağduru Dr. Cemil Kürkçü ise memleketi Yozgat'a giderken meslektaşlarına bir daha Horasan'a dönmek istemediğini söyledi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler