HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu sözleri çok konuşulacak

Steve Jobs'un Android hakkındaki bu şok sözleri ve fazlası, gelecek hafta çıkacak kitaptan "sızdı".

Bu sözleri çok konuşulacak

Steve Jobs'un adını taşıyan biyografide efsane Apple CEO'sunun Google'a Android mobil işletim sisteminde kopya çekilmesi nedeniyle çok kızgın olduğu ortaya çıktı.

Önümüzdeki hafta çıkacak kitaba şimdiden erişim sağlayan Associated Press, Jobs'un kitabın yazarı Walter Isaacson ile Ocak 2010'da yaptığı bir röportajda şunları söylediğini ortaya çıkarmış: "Gerekirse ölürken son nefesimi ve Apple'ın bankadaki 40 milyar dolarının son kuruşunu bu yanlışı düzeltmek için kullanacağım." "Android'i ortadan kaldıracağım, çünkü çalıntı bir ürün. Bu konuda termonükleer bir savaşa hazırım."

Jobs, Google CEO'su Eric Schmidt (şu an Google'ın eski CEO'su) ile yaptığı bir görüşmede ise Schmidt'e şunları söyledi: "Paranı istemiyorum. Bana 5 milyar dolar teklif etsen de istemeyeceğim. Bol miktarda param var. Android'de fikirlerimizi kullanmaktan vazgeçmenizi istiyorum ve tüm istediğim bu."

Apple'ın Samsung, HTC'ye Apple patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davaları biliyoruz. Ancak iOS 5'de kullanılan Uyarı Merkezi bazı öğelerin Android'i oldukça anımsatmasının yanısıra Steve Jobs'un bir zamanlar söylediği ünlü "iyi sanatçılar kopyalar, kötüleri çalar" sözü de belki de atlanmaması gereken detaylardan.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler