Bülent Arınç Haberleri Ve Son Dakika Bülent Arınç Haberleri

Bülent Arınç Haberleri Ve Son Dakika Bülent Arınç Haberleri

Bülent Arınç, 1948 yılında Bursa'da doğdu.

Babasının tayini sebebiyle orta öğretimini Bursa'da tamamlayan Bülent Arınç, liseyi Manisa Lisesi'nde bitirdi. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bülent Arınç, Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Siyasete Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunarak girdi. Orta derecede İngilizce konuşabilen Bülent Arınç, evli ve iki çocuk babasıdır.

MANİSA MİLLETVEKİLİ

24 Aralık 1995'te milletvekili genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçilen Bülent Arınç, RP MKYK üyeliğinde bulundu. Bülent Arınç, bu dönemde TBMM Adalet Komisyonu ile Türkiye-AB Karma Komisyonu'nda çalıştı.

FAZİLET PARTİSİ

Bülent Arınç, Refah Partisi'nin 15 Şubat 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması ve kapatma kararının 22 Şubat 1998 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanmasından sonra, 27 Şubat 1998'de bir grup arkadaşıyla beraber 17 Aralık 1997'de kurulan Fazilet Partisi'ne geçti. Bülent Arınç, 18 Nisan 1999 milletvekili genel seçimlerinde FP'den Manisa Milletvekili seçildi. İki yasama döneminde FP Grup Başkanvekili görevinde bulunan Bülent Arınç, ayrıca TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği yaptı.

Bülent Arınç, FP'nin "Yenilikçi Kanat" milletvekilleri arasında öne çıkan Kayseri Milletvekili Abdullah Gül ile beraber hareket etti ve 14 Mayıs 2000'de toplanan FP 1. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa adaylığını koyan Gül'ü destekledi.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

Bülent Arınç RP'nin ardından, FP'nin de 22 Haziran 2001'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından bu partiye mensup milletvekillerinden "Yenilikçi Kanat" olarak adlandırılan grubun 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kurucuları arasında yer aldı.

Bülent Arınç TBMM Grup Başkanı görevine getirildi. Bülent Arınç, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Milletvekili Erken Genel Seçimlerinde üçüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.

MECLİS BAŞKANLIĞI

Bülent Arınç, 19 Kasım 2002'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. Manisa Milletvekili Bülent Arınç birinci oylamada Anayasa'nın istediği çoğunluğu sağlayarak, 369 oyla TBMM'nin 22. Başkanı oldu.

22 Temmuz Genel Seçimleri 'nin ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerine aday olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi cumhurbaşkanlığı için adı geçen Bülent Arınç,24 Nisan 2007 günü aday olmayacağını açıkladı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI

Bülent Arınç 1 Mayıs 2009 günü yapılan kabine revizyonunda kabineye girmiştir. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti' nde Başbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğü görevini üstlenmiştir

Bülent Arınç, 19 Kasım 2002'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi. Manisa Milletvekili Bülent Arınç birinci oylamada Anayasa'nın istediği çoğunluğu sağlayarak, 369 oyla TBMM'nin 22. Başkanı oldu.

Orta derecede İngilizce bilen Bülent Arınç, evli ve iki çocuk babası.

Bülent Arınç Haberleri

Hamas'a Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz diyerek tepki göstermişti! Bülent Arınç'ın ofisinin önüne bırakıldı: Notta yazanlar dikkat çekti

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hamas'ın cumartesi günü İsrail topraklarına gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstermiş, "Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz" sözleriyle gündem olmuştu. Arınç'ın ofisinin önüne gıda kolisi bırakıldı. Kolideki yazanlar dikkat çekti.

Haber 13-10-2023 15:19

Arınç'tan dikkat çeken İsrail-Filistin yorumu: Ama siz bizi çok yordunuz...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç İsrail Filistin gerilimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki tüm siyasetçilerin Filistin davasını desteklediğini belirten Arınç, "Deniz Baykal da dahil" diyerek ekleme yaptı. Filistin'de iki yönetim olduğunu ve bunun bir çelişki doğurduğuna da değinen Arınç Mahmut Abbas'la çok kez bir araya geldiklerini hatırlatarak, "Ama siz bizi çok yordunuz’ dedim. Siz bombayı yiyorsunuz, bize de yardım etmek düşüyor ama ölenler geri gelmiyor ki." ifadelerini kullandı.

Haber 08-10-2023 21:52

Bülent Arınç'tan 'manidar' AK Parti paylaşımı: Kendini evin en önemli parçası sayanlar...

AK Parti'nin 22. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj paylaşan Bülent Arınç, dikkat çeken ifadeler kullandı. AK Parti'den 'evimiz' diye bahseden Arınç, isim vermeden "Zaman içerisinde ustalardan bazıları başka evler inşa etmek istediler, çatının altından ayrılanlar oldu" dedi. Çok iyi bir 'usta'larının olduğunu belirten Arınç, hiçbir zaman yıkılmadıklarını vurgularken "Kendini evin en önemli parçası sayanlar oldu" diyerek eleştirilerini de sürdürdü.

Haber 14-08-2023 14:30

Bülent Arınç'tan Millet İttifakı eleştirisi! 'Ülke yönetiminde böyle bir sistem mümkün değil'

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın sistemini eleştiren Arınç, "Türkiye'deki sistem içerisinde böyle ucube bir sistem yok. Buradan Türkiye'ye hayır çıkabileceğini düşünmüyorum. Bu onların şahsiyeti ile ilgili bir şey değil, hepsine saygım var ama ülke yönetiminde böyle bir sistem mümkün değil" dedi. Arınç ayrıca, siyasette yaşanan şiddet olaylarına da değindi. İşte Arınç'ın dikkat çeken açıklamaları...

Haber 09-05-2023 17:05

Arınç'tan çok konuşulacak HÜDA PAR açıklaması: Medyada yapılan dedikodulara...

AK Parti Manisa Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısına katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç sorunları çözecek tek partinin AK Parti olduğunu söyledi. HÜDA PAR’ın gerçek vatanseverler tarafından kurulduğunu ve eleştirileri hak etmediğini belirten Arınç, Babacan’ın da söylemlerini eleştirerek tepki gösterdi.

Haber 14-04-2023 18:57

Bülent Arınç'tan 'hayat pahalılığı' yorumu! Eskiden 70 TL’ye doldurduğumuz file şimdi 400 TL’ye dolamıyorsa...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir YouTube kanalındaki programda hayat pahalılığına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. "Eskiden 70 TL’ye doldurduğumuz file şimdi 400 TL’ye dolamıyorsa bir şey var kardeşim yani bunu görmezden gelmeyin" şeklinde konuşan Arınç, "Bunun sebebi maliyet enflasyonu" ifadelerini kullandı.

Haber 08-04-2023 16:26

2023 seçimleri ne zaman yapılacak? Deprem felaketinin ardından yeni tartışma başladı! 14 Mayıs mı, 18 Haziran mı, ya da…

Siyaset kulisleri bir yandan deprem bölgesindeki yaraları sarmakla ilgili çalışmalarını yürütürken bir yandan seçimlerin ertelenmesi ile ilgili açıklamaları konuşuyor. Seçim 14 Mayıs’ta mı 18 Haziran’da mı yapılacak? İleri bir tarihe ertelenmesi de seçenekler arasında yer alıyor mu? İktidar cephesinde konu ile ilgili değerlendirmeler sürerken muhalefetten de seçimlerin ertelenmesi ile ilgili iddialara tepki geldi.

Haber 18-02-2023 07:59

'Seçimler ertelenmeli' demişti! Bülent Arınç'tan gündem olacak sözler: Bal gibi yetkisi var

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler hakkında tartışmalar doğmuş ve Bülent Arınç'tan dikkat çeken açıklamalar gelmişti. Arınç bu kez de, "YSK'nın seçimleri erteleme yetkisi var mı?" sorusuna yanıt vererek, "YSK'nın böyle bir yetkisi bal gibi var. 79'uncu maddede bunu anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 17-02-2023 21:20

Son 'seçim' açıklaması bir kez daha gündem yarattı! Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler: 'Böyle mümkün olmazsa başka yollar aranır, ben söylemiş olayım'

Depremlerin ardından siyasetin gündemine damga vuran tartışmalardan biri 14 Mayıs'ta yapılması öngörülen seçimlerin tarihinin ertelenmesi oldu. Bülent Arınç'ın geçtiğimiz günlerde seçimlerin ertelenmesi çağrısına muhalefetten peş peşe tepkiler gelirken CHP lideri Kılıçdaroğlu da "Seçimleri ertelemeye çalışıyorlar. Savaş için bile kararı TBMM verir. Aklınızdan bile geçirmeyin" demişti. Arınç, "Seçim bu şekilde yapılamazsa başka imkanlar aranır, söylemiş olayım" dedi.

Haber 17-02-2023 12:12

Bülent Arınç'ın gündem yaratan açıklamalarına ittifak ortağından çok sert tepki! MHP'li Semih Yalçın: Bir yandan Erdoğan'a destek veriyor gibi görünürken...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son günlerde gündem yaratan çıkışlarıyla dikkatleri yeniden üzerine çeken Bülent Arınç'a sert tepki gösterdi. Bülent Arınç'ı "binbir surat" olarak nitelendiren Yalçın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir yandan destek veriyor gibi görünürken, diğer yandan MHP'ye saldırarak bozgunculuk yapıyor" dedi. Arınç'ın açıklamaları için "fevkalade tehlikeli" ifadesini kullanan Yalçın, "Arınç Cumhur İttifakını sabote etmektedir" diye konuştu.

Haber 20-01-2023 15:07

Bülent Arınç'tan canlı yayında 'İmamoğlu' sözleri! Damdan düşenin halini damdan düşen anlar dedi ve ekledi: Bunu yapmayın diye yalvardım

22'nci Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Mayıs ayında yapılması beklenen seçim, 6'lı masa, Sinan Ateş cinayeti ve gündemdeki diğer konulara ilişkin konuşan Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararı ve İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili, "Kimin önüne farklı şekillerde geçerseniz o adamı büyütürsünüz. Bunu yapmayın diye yalvardım." ifadelerini kullandı.

Haber 19-01-2023 21:08

Abdullah Gül ve Bülent Arınç'tan çok konuşulacak İmamoğlu tepkisi! Çok sert sözler: Yargı adına utanç verici ve umut kırıcı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak kararı sonrası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AK Partili Bülent Arınç'tan gelen tepkiler dikkat çekti. Gül, söz konusu karar için "Büyük bir haksızlıktır" ifadelerini kullanırken, Arınç ise kararın siyasi sonuçlarıyla ilgili 2019'da yaşananları hatırlatarak partisine uyarılarda bulundu. Arınç yaptığı açıklamada "Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır" dedi.

Haber 15-12-2022 08:20

Bülent Arınç, oğlu Mücahit Arınç hakkındaki ‘istifa’ iddiasına yanıt verdi! Çok konuşulacak sözler…

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, oğlu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç'ın partisinden istifa edeceği iddialarına yanıt verdi. İddialarla ilgili tepkisini dile getiren Arınç, “Biz birilerinin 'Oku bakalım Amentü’yü biliyor musun' diyeceği insanlar değiliz” ifadelerini kullandı. İşte AK Parti'deki istifa iddiaları ile ilgili Arınç'ın yaptığı o açıklamaların detayları...

Haber 25-10-2022 10:01

Eski TBMM Başkanı Arınç'ın ağabeyi son yolcuğuna uğurlandı

Eski TBMM Başkanı Arınç'ın ağabeyi son yolcuğuna uğurlandı

Yurthaber 09-10-2022 18:37

Bülent Arınç'tan Bakan Nebati’ye olay olacak gönderme: ‘Epistemolojik anlamını düşünüyorum’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sosyal medyada olay olan ‘epistemolojik kopuş’ sözlerini Bülent Arınç da dikkat çeken bir göndermede bulundu. Arınç’ın CHP'nin başörtüsü için yasal düzenleme çağrısıyla ilgili soruya Bakan Nebati'nin sözlerini hatırlatarak yanıt vermedi gündem oldu. Arınç başörtüsü sorusuna cevap verirken şu sözlerle başladı: "Öyle bir yorum yaptın ki, epistemolojik açıdan anlamı nedir düşünüyorum"

Haber 09-10-2022 12:49

Kılıçdaroğlu'nun başörtü çıkışına sürpriz destek! Bülent Arınç'tan dikkat çeken sözler

Kılıçdaroğlu'nun yasa teklifiyle başlayan başörtü tartışması gündemdeki yerini koruyor. CHP liderinin TBMM'ye de sunduğu yasa teklifine Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa çıkışıyla yanıt vermişti. Karşılıklı hamleler sıcaklığını korurken eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da tartışmalara katılarak sürpriz bir çıkış yaptı.

Haber 06-10-2022 14:40

Bülent Arınç'tan çok konuşulacak 'altılı masa' çıkışı! Cumhurbaşkanımız artık 'helalleşelim' diyebilmelidir

AK Parti'nin kurucularından, eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, seçim gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. 'Altılı masa'ya ilişkin olumlu mesajlar veren Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığıyla ilgili soruyu "Çabasını ben Türkiye için çok faydalı görüyorum" ifadeleriyle yanıtladı. Arınç, Kılıçdaroğlu'nun hellaleşme çağrısı için de "çok olumlu" derken, "AK Parti'de bu yapılırsa kesinlikle oy vermem diyenler bile oy verir" dedi.

Haber 25-09-2022 15:29

Bülent Arınç, Erdoğan'ın konuştuğu mitinge katılmıştı! Gündem olan sözleriyle ilgili sessizliğini bozdu

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu mitinge katılarak AK Parti'ye oy istemişti. Son dönemde AK Parti'yi eleştiren ifadelerde bulunan Arınç'ın Manisa'daki açıklamaları gündem olmuştu. Sessizliğini bozan Arınç sosyal medyadan açıklama yaptı.

Haber 22-08-2022 21:31

Bülent Arınç'tan dikkat çeken ifadeler! Sahneden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'destek' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Manisa Toplu Açılış Töreni'ne katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sahnede dikkat çeken ifadeler kullandı. Arınç, "Manisa vefalıdır. Bana gösterdiği vefanın on mislini mutlaka sayın Cumhurbaşkanımıza da onun partisine de gösterecektir." diye konuştu.

Haber 20-08-2022 22:38

Manisa'da tamamlanan 207 tesisin açılışı yapıldı (2)

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: - "Yolları böldük, milleti birleştirdik ve bir şey daha dedik, yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz"

Yurthaber 20-08-2022 18:57

Bülent Arınç'tan Erdoğan'lı Gül'lü paylaşım! Fotoğraf karesi dikkat çekti

Eskİ TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın AK Parti'nin 21'nci kuruluş yıl dönümü için yayınladığı mesajdaki fotoğraf karesi dikkat çekti. Arınç paylaştığı mesajında "21 yıl önce bugün Türk siyasetine sağlam bir temel attık. Bugün ihtiyacımız olan ve yüzümüzü dönmemiz gereken değerler bütünü de bu temelde mevcuttur. " ifadelerini kullandı.

Haber 14-08-2022 14:55

Bülent Arınç'ın yeğeni Ezgi Akgün Biber siyasete atıldı! İşte katıldığı parti...

AK Parti kurucularından ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın yeğeni olduğu öne sürülen Ezgi Akgün Biber siyasete atıldı. Kararını, sosyal medyadan duyuran Biber, Demokrat Parti’ye katıldı. Açıklamasında Biber, "Adalet çığlıklarına daha fazla duyarsız kalamazdım" ifadelerini kullandı.

Haber 13-07-2022 09:40

Arınç-Metiner gerginliğinde sözler sertleşiyor: Özel hayatın hakkında bildiklerimi ailene hürmeten konuşmuyorum

Siyasi polemiklerin sonuncusu Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç ile Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner arasında yaşanıyor. Arınç, "Kral çıplak demenin zamanı gelmiştir" ifadelerini kullanmıştı. Metiner de buna karşılık, "İnşallah partimizden de ihraç olur gider" karşılığını vermişti. Arınç bu sözlerin ardından Twitter'dan sert bir açıklama yayınladı, Metiner'den ise yanıt gecikmedi. İşte detaylar...

Haber 17-06-2022 20:45

Bülent Arınç'ın 'Kral çıplak demenin zamanıdır' açıklaması gündem oldu! Mehmet Metiner'den canlı yayında sert sözler

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın 'Kral çıplak demenin zamanıdır' açıklaması gündem oldu. Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı canlı yayında Arınç'ı sert sözlerle eleştirerek 'Bizim gönlümüzde bir yeri kalmamıştır. İnşallah partimizden de ihraç olur gider. Bülent Arınç'ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık. Onu partide tutanlara da yazıklar olsun diyorum' dedi.

Haber 17-06-2022 08:03

Gündeme damga vuran olay! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bülent Arınç açıklaması: Lütfen, kimse...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın elini sıkmadığına yönelik iddialara yanıt verdi. Sosyal medyadan bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Arınç'la tokalaştığı anları paylaşarak "Hayata bakışımda el sıkışmamak yoktur" dedi.

Haber 17-06-2022 07:31

Kılıçdaroğlu toplantıda Bülent Arınç'a seslendi! Hiçbiri beni yıldıramaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden" adlı toplantıda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu konuşması sırasında, aynı toplantıya katılan, AK Parti'nin kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın konuşmasına gönderme yaparak "Güzel bir konuşma yaptı sayın Arınç" dedi. CHP lideri ayrıca Arınç'ın tazminatlardan söz ettiğini anımsatarak "Dünya kadar tazminat davası açıldı ama hiçbiri beni yıldıramaz" ifadelerini kullandı.

Haber 16-06-2022 14:31

Arınç’tan çok konuşulacak sözler: Kral çıplak demenin zamanıdır

AK Parti'nin kurucularından olan eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Arınç konuşmasında "Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır. 'Kral çıplak' demenin zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Haber 16-06-2022 13:46

Bahçeli'nin NATO çıkışıyla ilgili peş peşe açıklamalar! Kılıçdaroğlu'nun ardından tartışmaya Bülent Arınç da katıldı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmek için başlattığı süreçle ilgili tartışma devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "NATO'dan ayrılmak bile alternatif olarak gündeme alınmalıdır" dedi. Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından bir açıklama da eski TBMM Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinde bulunan Bülent Arınç'tan geldi.

Haber 27-05-2022 06:42

SON DAKİKA | Bülent Arınç'tan 'AK Parti seçimi kazanabilir mi?' sorusuna dikkat çeken yanıt! Vakit daralıyor diyerek açıkladı...

Son dakika haberi: Bülent Arınç'tan yine gündem yaratacak açıklamalar geldi. "Her seçim öncesi sonuçları az çok tahmin ederim" diyen Arınç, "AK Parti seçimi kazanabilir mi?" sorusuna yanıt verdi. 2023 seçimleri için dikkat çeken ifadeler kullanan Arınç, ekonomideki son duruma da değindi. Arınç, "Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı." diye konuştu.

Haber 24-05-2022 09:14

Bülent Arınç'tan çok konuşulacak '19 Mayıs' mesajı

Eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç, sosyal medyadan paylaştığı '19 Mayıs' mesajında gençlerin güveninin kalmadığını belirterek "Adalete güvenlerinin sarsıldığını, kendilerini devlet nezdinde eşit yurttaş olarak göremediklerini ve dolayısıyla geleceğe karamsar bir şekilde baktıklarını gözlemledim. Gençlerin hem bugüne hem de geleceğe güvenle bakamamasının ardında yatan en temel neden işsizliktir." dedi.

Haber 19-05-2022 15:49

Bülent Arınç’tan dikkat çeken ‘adalet’ çıkışı!

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, dikkat çeken ‘adalet’ mesajları paylaştı. Gezi Parkı davasında çıkan kararların tartışıldığı bugünlerde Arınç, "Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Haber 27-04-2022 13:18

Bülent Arınç'tan gündem yaratacak Erdoğan çıkışı! 'Haberiniz olsun' diyerek uyardı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan yine çok konuşulacak bir Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkışı geldi. Erdoğan'a olan güven ve sevginin azaldığını belirten Arınç, "Şimdi Tayyip beye olan sevgi ve güven devam ediyor ama zayıflamış olarak devam ediyor. Bu zayıflamayı durdurmak lazım." dedi. AK Partili isimlerin zamları ve hayat pahalılığına ilişkin açıklamalarını da eleştiren Arınç, " Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? 300 lira. Kim verecek bu parayı?" dedi.

Haber 18-04-2022 07:30

Bülent Arınç’tan ‘zam’ tepkisi: Milleti konuşmayla aldatamazsınız!

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Arınç yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulunurken yaşanan ekonomik sıkıntıları çözebilecek partinin AK Parti olduğunu söyledi. Arınç açıklamasında ayrıca “Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı da bulmuşsa milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız" ifadelerini kullandı.

Haber 17-04-2022 07:11

Arınç'tan dikkat çeken 'fiyat' açıklaması: Demek ki Evliya Çelebi bugünleri görseydi kahrından ölecekti

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da bu yıl ilki düzenlenen 'Spil Şifalı Otlar Festivali'nde yaptığı konuşmada, "Yağların, balların fiyatına erişemediğimiz bugünümüzde demek ki Evliya Çelebi bugünleri görseydi adam kahrından ölecekti. İnşallah güzel günler yakındır, güzel günlere tekrar kavuşacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 25-03-2022 17:48

Son dakika: Arınç'tan Erdoğan açıklaması! Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey'e zarar veren...

Son dakika haberine göre eski Meclis Başkanı Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la kendisinin arasını açmaya çalışanlar olduğunu söyledi. Arınç ayrıca, "Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey'e en çok zarar veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var ve maalesef bunlar çok da uzakta değil." ifadelerini kullandı.

Haber 30-12-2021 22:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bülent Arınç görüştü

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Haber 01-12-2021 22:53

Bülent Arınç: Bana karşı söylenmiş sözlerden dolayı Erdoğan'dan bir helallik beklerim

AK Parti'nin kurucularından, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BBC Türkçe'den Ece Göksedef'in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde sorunlar olduğunu belirten Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Kardeş diyebildiğim insan bana sahip çıkmazsa gücenirim. Bunun helallik olarak bana dönmesini isterim" dedi. Arınç, "Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar." ifadelerini kullandı.

Haber 29-11-2021 04:25

Bülent Arınç Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtladı: Kırgın ve üzgünüm, sonu böyle olmamalıydı

AK Parti'nin kurucu isimlerinden olan, eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, "Kırgınım ve üzgünüm, sonu böyle olmamalıydı" ifadelerini kullandı. AK Parti'den hiçbir zaman ümidini kesmeyeceğini belirten Arınç, "Sayın Erdoğan bunu yapabilir ve yapacak buna inanıyorum. Başkaları ümitlerini kesmiş olabilir ama biz nice ümit kesilmiş zamanlarda bu işleri rayına sokmasını, yine en üst noktaya çıkmasını da bileceğiz" dedi.

Haber 19-11-2021 08:33

Yeneroğlu'ndan Arınç ziyaretine ilişkin açıklama: Ülkenin gidişatından endişeli

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın ülkenin gidişatından endişeli olduğunu açıkladı.

Haber 15-11-2021 11:23

Bülent Arınç'tan zehir zemberek yanıt: Her devrin kalıbına giren omurgasızlardan korkmam

TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç, katıldığı bir programda kullandığı ifadeler üzerine gelen tepkilere yanıt verdi.

Haber 21-10-2021 10:28

AK Partili Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç'a 'istifa' çağrısı!

TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç'ın sözleri gündem yaratırken, AK Parti cephesinden ilk tepki Şamil Tayyar'dan geldi.

Haber 20-10-2021 17:11

Bülent Arınç'ın açıklamaları gündem oldu: Günümüze gelme, beni kodese mi tıkacaksınız?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç; katıldığı bir televizyon programında sunucunun değineceği konulara itiraz etti ve "Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme." dedi. Arınç, esprili bir dille bir fıkra da anlatarak, "Beni kodese mi tıkacaksınız?" göndermesinde bulundu. Arınç'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Haber 19-10-2021 16:41

Bülent Arınç 'İç politikadan elimi mecburen çektim' dedi ve vakıf kuracağını duyurdu

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, iç politikadan elini mecburen çekmek zorunda kaldığını belirterek, yeni projesini açıkladı. Arınç, eski ahlaki ölçüleri özlediğini belirtirken, siyasetçi yetiştirecek bir vakıf kuracağını duyurdu.

Haber 26-02-2021 14:17

Bülent Arınç: Dünün mücahitleri bugünün müteahhitleri oldu

Bülent Arınç, eski devlet bakanlarından Fehim Adak'ın ölüm yıl dönümünde mezarı başında yaptığı konuşmada "Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır. Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit daha sonra müşahit olduğu noktadayız" dedi.

Haber 08-02-2021 07:46

Dikkat çeken iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan Arınç'la ilgili konuşurken Bakan Soylu not alıyordu

Bülent Arınç'ın bir televizyon programında Demirtaş ve Kavala hakkındaki sözleri başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok kişi tarafından tepki çekmiş, sonunda da Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliği görevini bırakmıştı. Konuyla ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Haber 26-11-2020 08:51

6-8 Ekim olayları mağdurundan Bülent Arınç'a tepki

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014’te terör örgütü YPG ve PKK yandaşlarının ’Kobani’ olaylarını bahane ederek çıkardığı olaylarda vahşice öldürülen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden istifa etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "6-8 Ekim'de, Bülent Arınç'ın oğlu şehit olsaydı Demirtaş için böyle konuşabilir miydi?" dedi.

Haber 25-11-2020 15:35

Bülent Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yanlış yaptım

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrılan Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı kritik görüşmede "Ben isimler konusunda konuştuğum için yanlış yaptım" dediği iddia edildi.

Haber 25-11-2020 07:33

Son dakika: Bülent Arınç'tan flaş karar! YİK üyeliği görevinden ayrıldı

Son dakika haberine göre Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndaki görevinden ayrıldı. Arınç yaptığı açıklamada "Ayrılma talebimi Cumhurbaşkanımıza ilettim, uygun gördüler" ifadelerini kullandı. İletişim Başkanlığı'ndan da konuyla ilgili açıklama geldi.

Haber 24-11-2020 15:56

İstifa mı edecek? Bülent Arınç'tan ilk açıklama: Beni çok rencide etti

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden eleştirdiği Bülent Arınç'tan açıklama geldi. "Konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" ifadelerini kullanan Arınç'ın istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Haber 24-11-2020 07:45