HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çadır yakan maskeliler kim?

Taksim Gezi Parkı'ndaki direnişe yönelik şafak operasyonunda polis eylemci gruba müdahale ederken, yüzleri maskeli bir grup da protestoculara ait çadırları bir araya toplayıp yaktı.

Taksim Gezi Parkı'nda iş makineleriyle yapılan çalışmalara karşı 3 gündür nöbet tutan gruba polis sabaha karşı müdahale etti.

[

](https://www.mynet.com/taksim-gezi-parkinda-nobetci-gruba-mudahale-110100699227)

[**

**](https://www.mynet.com/biber-gazinin-kilosu-110-lira-110100699424)

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/-kendi-gaz-maskeni-kendin-yap/11945/1646754)

Çevik Kuvvet ekipleri saat 05.00 sıralarında TOMA eşliğinde parka girdi. Slogan atan gruba polis gaz bombaları atarak müdahale etti. Yaşanan olayların ardından çadırlar yakıldı. Yüzlerinde gaz maskesi, ellerinde telsizler ile bellerinde mavi renkli yeleklerinin bulunduğu kimliği belirsiz kişiler çadırları ateşe verdi. Protestocular çadırları yakanların polisler olduğunu iddia ederken, üst düzey bir emniyet yetkilisi polisin çadır yakmadığını gruptan bazı kişilerin yaktıklarını söyledi. Anadolu Ajansı abonelerine geçtiği haberde çadırları yakanların göstericiler olduğunu yazdı.

**BELEDİYE GÖREVLİLERİ Mİ?**
Bu kişilerin, belediye görevlileri olduğu iddia ediliyor.
**POLİSE KİTAP OKUDULAR**
Bu arada Gezi Parkı'ndaki direnişten kameralara yansıyan ilginç bir görüntü daha vardı. Polis kalkanının önüne geçen gençler polis memurlarına kitap okudu. Polislere ünlü Rus sosyalist yazar Maksim Gorki'nin bir kitabını okuyan aktivist dikkat çekti.
**GAZ MASKELERİNİ KENDİLERİ YAPTILAR**
Plastik şişeleri keserek içerisine ağız maskesi yerleştiren protestocuların bu önlemi dikkat çekti. Gaz maskesinin nasıl yapılacağını anlatan talimatlar da ağaçların gövdelerine asıldı. Öte yandan vatandaşlar da Gezi Parkı’na gelerek protestoculara destek verdi. Bazı vatandaşlar ağaçların gölgesinde kitap okumayı tercih ederken, bazıları ise horon teperek eylemlerini sürdürdü. Gezi Parkı’nda dün sabaha karşı yakılan çadırların yerine ise yenileri getirildi. Gezi Parkı’nda nöbet kaldığı yerden devam ediyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler