HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Casus yazılım operasyonu: 13 gözaltı

İstanbul'da casus dinleme sistemleri oluşturan 13 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL (İHA) - 8 ay önce gizli dinleme sistemleri oluşturan şebekelere yönelik takip başlatan Bilişim Suçlarıyla Mücadele ekipleri, bu sabah dinleme sistemi sattığı öğrenilen şebekeye yönelik baskın yaptı. Operasyonda, sistemlerin satışını internet ortamında ve ilanlarla yapan 13 kişi gözaltına alındı. Dinleme aletleri ve sistemlerine de el konulurken, konuyla ilgili bazı isimlerin de mağdur olarak bilgisine başvurulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılar arasında, dinleme cihazları konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden Tolga K.'nin de bulunduğu öğrenildi.

SİSTEMİ TELEVİZYONDA TANITTI

Mahkeme kararı dışında dinleme yapmanın yasak olmasına rağmen, gözaltına alınan zanlılardan Tolga K.'nin birçok televizyon programında ve ana haber bülteninde dinleme cihazlarının tanıtımını yaptığı öğrenildi.

Bir ana haber bültenine konuk olan Tolga K., bir cep telefonuna sistemin yüklenmesini, "Cep telefonunu ele geçirmeniz lazım, uzaktan yükleme diye bir şey yok. Cep telefonunu elinize alıyorsunuz. Bilgisayar ya da bluetooth ile yazılımı telefona gönderiyorsunuz" ifadeleriyle anlatıyor. Tolga K., yayında sistemin denemesini de yapıyor.

Öte yandan, gözaltına alınan zanlıların dinleme yazılımlarını daha çok evli çiftlere sattığı öğrenildi. Bunun dışında zanlıların, ortam dinlemesi ile farklı dinleme ve izleme sistemleri oluşturup yazılımları kurarak sattıkları da iddia edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler