HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'nin ikinci adamı istifasını masaya koydu

Ankara’da kulisleri dalgalandıran haber… CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun masasına istifasını koydu ve genel merkezden ayrıldı.

CHP'nin ikinci adamı istifasını masaya koydu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in dün sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasına “İstifa” dilekçesini koyduğu CHP kulislerine düştü.
[ ****](https://www.mynet.com/tekinin-istifasi-ile-ilgili-bomba-iddia-110100628754)
CHP kulislerinden alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu ve Tekin dün, Genel Başkanlık makamında yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın kongrede yeniden aday olmasına karşı çıkan Tekin'in genel merkezle ters düştüğü ifade ediliyor.
Görüşmede Tekin’in MYK’daki bazı isimler ile son dönemde il kongrelerinde ismi geçen bazı partililere yönelik eleştirilerde bulunarak “Ben onlarla aynı MYK’da bulunmayı, aynı yönetim anlayışıyla hareket etmeyi kabullenemiyorum” diyerek istifa dilekçesini Kılıçdaroğlu’na sunduğu ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun ise istifayı kabul etmediği belirtiliyor.
Şimdi gözler önümüzdeki saatte toplanacak MYK toplantısına çevrildi. Genel Merkez’de Tekin’in MYK’ya katılması ve istifasını geri alması yönünde görüşmeler başladı. Tekin’in ise odasını kapayarak genel merkezden ayrıldığı belirtildi.
Tekin'in yazılarının yayınlandığı siteye göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel merkezin Ankara, İstanbul ve İzmir'de İl Başkanı adayı belirlemesi ve desteklemesine karşı çıkıyordu. Tekin, "Örgütlere karışmayalım. Seçimler doğal seyrinde devam etsin. Parti genel merkezi seçimlerde taraf olduğu sürece, partiyi ayrıştırıyoruz" tezini savunuyordu.
Tekin'in temel itiraz noktalarından biri de İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkindi. Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı başarısz bulduğunu söylüyor,"dar grupçu" davranmakla eleştiriyordu. Salıcı'yı destekleyen Erdoğan Toprak ile arkadaşlarının partide "ayrışma yarattığı"nı söyleyen Tekin, Kılıçdaroğlu'nun sürece seyirci kalmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyordu. Kılıçdaroğlu'nun il başkanlığı seçimlerinde ''tarafsız ve herkese eşit mesafede'' kalmasını isteyen CHP'li Tekin, buna ilişkin görüşlerini partinin yetkili kurullarında da dile getiriyordu.
**İNCE: BUNLAR ASPARAGAS**
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in istifa ettiği yönündeki iddialara, “Böyle bir şeyi ben duymadım. İlk kez sizden duyuyorum. Böyle bir şey olacağına da ihtimal vermiyorum. Bunlar asparagas” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, “Gürsel Tekin’in istifa ettiği, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kabul etmediği yönünde haberler geliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna İnce, “Böyle bir şeyi ben duymadım. İlk kez sizden duyuyorum. Böyle bir şey olacağına da ihtimal vermiyorum. Bunlar asparagas” dedi.
**KILIÇDAROĞLU MUHALİF AKAYDIN İLE GÖRÜŞTÜ**
Kılıçdaroğlu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ile CHP Genel Merkezi'nde baş başa görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Akaydın, partisinin Kemer İlçe Kongresinde partisine yönelik ağır eleştirilerde bulunmuş, "büyük ağabey" ifadesi ile gündeme oturmuştu. Akaydın'ın görüşmede, Antalya parti örgütünde yaşanan gelişmelere ilişkin Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu, Akaydın'ın ardından genel merkezde Rusya Federasyonu'nun Ankara Buyukelçisi Vladimir İvanoviç İvanovsky ile görüştü. Kılıçdaroğlu ile İvanovsky arasındaki görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da katıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler