HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'nin yeni tüzüğü hazır

CHP’de 26 Şubat’ta yapılacak Olağanüstü Kurultay öncesinde Tüzük Hazırlık Komisyonu genel merkezde son toplantısını yaptı.

CHP'nin yeni tüzüğü hazır
Genel merkezde yaklaşık 8 saat süren toplantının ardından, komisyon tüzük taslağının tümünü onayladı.
CHP 26 Şubat Pazar Günü yapılacak 16. Olağanüstü Kurultay’da delegelere sunulacak tüzük taslağı üzerindeki çalışmalarını tamamladı. 10 Şubat’tan itibaren, il temsilcileri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleriyle yapılan toplantılarda tartışmaya açılan tüzük taslağı, bugün yeniden tüzük hazırlık komisyonun önüne geldi.
81 il temsilcisi olmak üzere 89 kişiden oluşan tüzük hazırlık komisyonu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sunulan tüzük değişikliği taslağını görüştü. Komisyonda yer alan il temsilcileri, taslaktaki maddeleri tek tek oylarken, taslak üzerindeki çalışma da tamamlandı.
**ÖRGÜTLERE YÜZDE 40 HAZİNE YARDIMI**
Tüzük Hazırlık Komisyonu toplantısında, genel merkezin son taslağı üzerinde bazı maddelerde değişikliğe gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Buna göre, 362 delegenin talepleri arasında da yer alan, partiye yapılan hazine yardımının yüzde 40'ının örgütlere verilmesi önerisi kabul edildi. CHP aldığı hazine yardımının yüzde 40'ını parti örgütlerine verecek.
**MERKEZ YOKLAMASI YÜZDE 15’E DÜŞÜRÜLDÜ**
TBMM Üyeleri Adaylarının Belirlenmesi olan 58. maddede yapılan son değişikliğe göre ise, milletvekilliği adaylığı için ön seçim ve aday yoklaması öncelikli yöntemler olarak belirlenirken, merkez yoklaması yönteminin uygulanmasında ise oran yüzde 20’den yüzde 15’e düşürüldü. Ancak, CHP’nin oy oranının yüzde 10’un altında olduğu yerler bu uygulamadan muaf tutulacak. Yani, CHP düşük oy aldığı bölgelerde önseçim ya da aday yoklaması ile değil, merkez yoklaması ile milletvekili adaylarını belirleyecek.
**27 ŞUBAT’TAKİ KURULTAY**
Matkap, 27 Şubat’taki kurultaya basın mensuplarının ve izleyicinin alınıp alınmaması konusuna da açıklık getirdi. Matkap, ikinci kurultaya basın-yayın kuruluşlarından ‘kamerasız’ birer temsilcinin alınacağını belirtirken, izleyicinin ise salon darlığı nedeniyle kurultaya alınmayacağını kaydetti.
Bu değişikliklerle, CHP 16. Olağanüstü kurultayda delegelere sunacağı tüzük taslağına son şeklini de vermiş oldu. Buna göre, taslakta esasta herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Taslak üzerinde yarın yapılacak teknik konulardaki düzenlemelerin ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük taslağını kurultay divan başkanlığına sevk edecek.
Öte yandan CHP’de, kurultay öncesi 25 Şubat Cumartesi günü İl Başkanları toplantısı yapılacak. (ANKA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler