Çoban Haberleri

Her yıl aynı manzara! 40 bin lira maaşı var, çalışacak kimse yok

Erzincan’da büyükbaş hayvan sahipleri çoban bulmakta zorlanıyor. Aylık 40 bin TL teklif edilmesine rağmen çoban bulamayan köylüler, 200 ineği sırayla yaylıma çıkarıyor.

Finans 17-04-2024 15:17

Muhtar olamayan çobana sinema dünyasından teklif yağıyor! Yazdığı şiirle beyaz perdeye kapı araladı

Kırşehir'de çobanlık yapan Aydın Battal muhtarlık seçimini kazanamayınca yazdığı şiirler tüm Türkiye'nin gündemine yerleşmişti. Kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına sitem ettiği dizeler hala konuşulurken Battal beyaz perdeye kapı araladı!

Trend 16-04-2024 15:05

42 bin lira maaş, dayalı döşeli ev, çocukların eğitim masrafını karşılama... Eleman bulamadığı için şikayetçi: Yaz ayı için karavanı da var

Sivas'ta koyun yetiştirmek amacıyla yeni bir girişimde bulunan Niyazi Mit, çoban bulamadığı için isyan etti. Toplamda 42 bin lira maaş vereceğini belirten Mit diğer olanakları, sigorta, yeme-içme, gelecek kişinin varsa çocuğun eğitim masraflarının karşılanması sözleriyle sıraladı. Mit ayrıca yaz aylarında içinde duşu yatağı olan bir karavan vereceklerini söylemesine rağmen eleman bulamadıklarını belirtti.

Finans 30-03-2024 10:22

İzmir Yörükleri zorlu mesailerini ramazanda da sürdürüyor

İzmir'in Karaburun ilçesinde hayvanları için kış ve baharı düşük rakımlı yerlerde geçiren Yörük Tokaç ailesi, yoğun mesailerine ramazanda da devam ediyor.

Yurthaber 27-03-2024 11:47

Çobana işkence yapıp, çıplak görüntülerini paylaştılar! 'Evden çıkamıyorum'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, hayvanlarını otlatan çoban Ali S., 5 kişi tarafından dövüldü ve çıplak halde görüntüleri çekildi. Aldığı darbeler nedeniyle yoğun bakımda kalan Ali S., çıplak görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla evden çıkamaz hale geldi. Saldırganlardan şikayetçi olan Ali S., kendisine şiddet uygulayan ve görüntülerini sosyal medyada yayınlayan kişilerin yakalanmasını istedi. İşte detaylar...

Haber 15-02-2024 15:30

Adana'da kayıp çoban ölü bulundu

Adana'nın Karaisalı ilçesinde, kayıp olarak aranan çoban ormanlık alanda ölü bulundu.

Yurthaber 16-01-2024 11:00

Hakkari'ye ithal çoban! Yerlisini bulamayınca İran'dan getirdi: Aldığı maaşı ve imkanlarını açıkladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde besicilikle uğraşan Medeni Dursun, hayvanlarına bakacak yerli bir çoban bulamayınca İran'da çobanlık yapan Emrah Velizade ile anlaştı. 15 bin TL kazandığını ifade eden Velizade, "2 çocuk babasıyım, burada televizyonum ve internetim var. Akşamları çocuklarımla görüşüp, hasret gideriyorum." dedi.

Haber 11-01-2024 09:41

Çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz! O görüntülerle şantaj... Kur’an-ı Kerim'e el bastırıp 'Ablamı ve annemi de getireceğim' diye yemin ettirdiler Arızalanan telefon videolarla dolu çıktı

Konya'daki akılalmaz olayda çoban İ.B. 2 koyun ve 1 keçiyi kaybedince sürü sahipleri İ.K. ve H.O. tarafından dövülüp kadın kıyafeti giydirilip tecavüze uğradı. Karton kağıtta sözleşme imzalattıkları, 'Ablamı ve annemi de size getireceğim' diye yemin ettirdikleri belirtildi. Tecavüzü videoya alıp şantaj yaptıkları öğrenildi. Telefonda pek çok mağdurun görüntüleri ve çobanı para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamayı düşündükleri yazışmalar da çıktı. Korkunç olay, telefon arızalanınca ortaya çıktı.

Haber 28-12-2023 15:53

Ayı-köpek kavgası görüntüsü viral oldu! Ayıyı köpeğinden kurtaran çoban bu kez ayının hedefi oldu

Erzincan'da çobanlık yapan Mert Yılmaz'ın anbean kaydederek sosyal medyada paylaştığı video viral oldu. Karnını doyurmak için kovanlara yaklaşan ayıya, çoban köpeği içgüdüsel olarak sürüsünü korumak isteğiyle saldırdı. Ayıyı güçlükle köpeğinin elinden kurtaran çoban, bu kez de ayının saldırısıyla karşılaştı. Ayı-köpek kavgası ve sonrasında yaşananlar günün en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Trend 14-12-2023 16:16

Diyarbakır'da kayalıklarda mahsur kalan çoban kurtarıldı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde sarp kayalıklarda mahsur kalan çoban, AFAD ve dağcı ekibin ortak çalışmasıyla kurtarıldı.

Yurthaber 27-11-2023 12:22

Çobanın ölüm sebebi belli oldu! Ahırda beslediği koç defalarca saldırdı

Ahırda cesedi korkunç halde bulunan çobanın ölüm sebebinin koç olduğu anlaşıldı. Ahırı gösteren güvenlik kamerası görüntülerinde koçun defalarca tosladığı görüldü.

Haber 26-11-2023 23:20

Tokat, Sinop ve Kastamonu'da kar ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor

Tokat, Sinop ve Kastamonu'da kar ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Yurthaber 21-11-2023 14:03

Ağrı'da merada kara yakalanan 3 bin küçükbaş hayvan ve çobanlar kurtarıldı

Ağrı'da, yoğun kar yağışında merada mahsur kalan 3 bin küçükbaş hayvan ve 3 çoban ekiplerce kurtarıldı.

Yurthaber 21-11-2023 08:27

Koyun otlatırken başına geldi! Vücuduna yaklaşık 30 dikiş atıldı: “Köpekler olmasaydı öteki dünyaya gitmiştik”

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde Murat Akyatak (53), merada koyun otlatırken ayının saldırısına uğradı. Yaralanan Akyatak, telefonla haber verdiği yakınları tarafından hastaneye götürüldü. Akyatak’ın yaralarına yaklaşık 30 dikiş atıldı. Kendisini köpeklerin kurtardığını belirten Akyatak, “Köpekler olmasaydı öteki dünyaya gitmiştik” dedi.

Haber 13-11-2023 12:41

Kars'ta kaybolan 2 çoban kardeş bulundu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kaybolan 2 çoban kardeş bulundu.

Yurthaber 27-09-2023 13:36

Ayının saldırdığı çoban bakın nasıl kurtuldu!

Siirt'in Eruh ilçesinde şaşırtan bir olay yaşandı. Hayvan otlatırken ayı saldırısına uğrayan Ahmet Sevilgen (21), köpekleri sayesinde kurtuldu. Ayının pençe darbeleriyle yaralanan Sevilgen, tedaviye alındı.

Haber 22-09-2023 18:18

Müge Anlı Film senaryosu demişti! Kar maskeli katil iddiasıyla gündem olan patronun sonu bakın ne oldu

Müge Anlı, daha önce programında günlerce ele aldığı bir olaya dair flaş gelişmeyi duyurdu. Eskişehir'de 22 yaşındaki çoban Mehmet Topaloğlu’nun öldürülmesine ilişkin davada sanığın cezasının beli olduğunu belirten ünlü gazeteci, "Benim hep 'Film senaryosu' dediğim olay" ifadesi ile bir kez daha haklı çıktığını vurguladı.

Magazin 19-09-2023 11:26

Maaşlar artsa da... 'Aylık 40 bin TL veren var ama bulamıyoruz' Dolgun maaşlı bu işin ilgi görmemesinden yakınıyorlar

Elazığ İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, çoban sıkıntısı çok çektiklerini, aylık 40 bin lira maaşa bile çoban bulamadıklarını söyledi.

Finans 18-09-2023 17:13

Aylık 30 bin TL maaş veriyorlar ama... Yaptıracak kimseyi bulamayınca çözümü bunda buldular 'Eskiden bana yalvarıyorlardı'

Sivas’ta büyükbaş hayvan sahipleri çoban bulmakta zorlanıyor. Aylık 30 bin TL teklif edilmesine rağmen çoban bulamayan köylüler, 200 ineği sırayla yaylıma çıkarıyor. Köyde bir dönem muhtarlık yapan Bilal Çekiç, muhtar olduğu dönem çobanlık yapmak için yalvardıklarını, şimdi ise kimsenin yapmak istemediğini söyledi.

Finans 15-09-2023 12:02

Hayvan yetiştiricileri isyanda! 25 bin lira maaşla çoban bulamıyorlar

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kentte pek çok hayvan yetiştiricisinin 20-25 bin TL maaşla çalışacak çoban bulmakta zorlandığını açıkladı. Akın, "Bu problem Türkiye genelinde yaşanıyor ve bunun çözülmesi lazım" dedi. Hayvan üreticisi Ekrem Karadağ ise en büyük sorunlarının çoban bulamamak olduğunu söyledi.

Haber 03-09-2023 11:30

Çankırı'da çobanın, sahiplerinden habersiz sattığı hayvanları jandarma buldu

Ilgaz ilçesinde bir çoban, köylülere ait 25 büyükbaş hayvanı sahiplerinin haberi olmadan sattı.

Yurthaber 31-08-2023 10:21

Çobanın kestiği insan başını köpekler buldu! ‘Eşcinsel ilişki’ itirafı her şeyi ortaya çıkardı…

İzmir’de dehşete düşüren bir olay yaşandı. Kayıp olarak aranan erkek şahsın birlikte olduğu çoban tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Maktulün kesilmiş başının ise çevredeki köpekler tarafından bulunduğu öğrenildi. İşte İzmir’de yaşanan akıllara durgunluk veren olayın detayları…

Haber 24-08-2023 14:01

Antalya'da meralardaki çekirgelere karşı hindili mücadele

Antalya Büyükşehir Belediyesince meraları istila eden çekirgelerle mücadele için çobanlara hindi dağıtıldı.

Yurthaber 21-08-2023 14:16

Erzincan'da av tüfeği kazara ateş alan çoban öldü

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde sürüyü otlatırken yanında bulunan av tüfeği kazara ateş alan çoban öldü.

Yurthaber 24-07-2023 13:23

Yaylada çobanlık yapan Muhammet LGS’de Türkiye ikincisi oldu 'Elinde kitapla dolaştığını fark ettim...' Kazandığı lise belli oldu

Elazığ’da 2500 rakımlı Akdağ’ın yaylasında ailesiyle hayvancılık yapan Muhammet Halil Yazar, hem çobanlık yapıyor hem ailesine yardım ediyor. Keçileri güderken kitabı elinden bırakmayan ve her fırsatta ders çalışan Yazar, LGS'den 494 puan alıp Türkiye 2.'si oldu. Yazar başarısıyla, ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı. Bugün LGS tercihlerinin açıklanmasıyla Muhammet'in kazandığı lise de belli oldu.

Haber 24-07-2023 11:31

Engerek yılanlarını yakalayıp videosunu sosyal medyada paylaşıyordu! Fenomen çobana para cezası verildi

Iğdır'da engerek yılanlarını yakalayıp videosunu sosyal medyada paylaşan çobana para cezası verildi. Çobanın, sosyal medyada 300 bin takipçisi olduğu belirlendi.

Haber 07-07-2023 18:10

Hakkari'ye ithal çoban! Yerli bulamadılar, aylık 20 bin TL'ye İran'dan getirdiler

Hakkari'de aylık 20 bin TL ücret ve yemek masraflarına rağmen yerli çoban bulamayan besiciler, İran'dan hayvanlarına bakması için Ali Ahmedi'yi (37) getirdi. Boybeyi köyünde sürüye bakan Ali Ahmedi, İran'da iş imkanının kısıtlı olduğunu söyledi. Aylık 20 bin TL ücret aldığını söyleyen Ahmedi, "Çobanlık zor ama ailemin geçimini sağlıyorum" dedi.

Haber 03-07-2023 10:29

Koyun keçi yetiştiricilerinden çok konuşulacak talep: 20 bin lira maaşı var! ‘Memlekette bitti’ deyip Afgan çobanlara çağrı yaptılar…

Türkiye'de yerli çoban bulmanın zorlaştığına dikkat çeken Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, sektörün devamı için kontrollü olarak yabancı çobanların getirilmesi gerektiğini söyledi. Kılınç, yabancı çobanların da sıkıntı çektiğini belirterek, aktif işletmelere yurt dışından daha kontrollü olarak çoban tahsisi yapılması gerektiğini vurguladı.

Finans 21-06-2023 09:35

Tunceli'de kalp krizi geçiren çoban, askeri helikopterle hastaneye yetiştirildi

Tunceli'de kalp krizi geçiren çoban, askeri helikopterle kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Yurthaber 21-06-2023 07:36

Çoğu insan korkarken, o boncukla oynar gibi oynuyor! Onca ölüme rağmen yaklaşımıyla şaşırtan Tokatlı çoban: Bana yapıştığı zaman elimle kopartıp atıyorum

Tokatlı çoban Sertan Ayyıldız, onca ölüme rağmen, kırktığı koyunlardan çıkan kenelerle ölümcül risklerine aldırış etmeden boncuklarla oynar gibi oynuyor. Ayyıldız'ın söyledikleri ise şaşırtıyor. Çoban Ayyıldız, "Biz keneyi elimizle ile tutup taş ile eziyoruz. Bize bir şey olmuyor, hastaneye falan da gitmiyoruz. Bana kene yapıştığı zaman elimle kopartıp atıyorum. Kopardığım bölgede kenenin ağzı ve dişi kalıyor ama hiçbir şey olmuyor." diye konuştu.

Haber 01-06-2023 16:05

Erzincan’da İran uyruklu çoban su kanalında ölü bulundu

Erzincan’da çobanlık yapan İran uyruklu kişi HES su kanalında ölü bulundu.

Yurthaber 17-05-2023 07:48

Terörden arındırılan yaylalarda küçükbaş hayvan ve kuş sesleri yankılanıyor

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle başlatılan yaylalara çıkma yasaklarından dolayı yıllarca değerlendirilemeyen Faraşin bölgesindeki yaylalarda, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde artık koyun, keçi ve kuşların sesi yankılanıyor.

Yurthaber 12-05-2023 11:22

Isparta'da çobanların bağış olarak topladığı 173 hayvan depremzedeler için kesildi

Isparta'da köylerdeki çobanların kendi aralarında organize olarak hayırseverlerden topladıkları 171 küçükbaş ve 2 büyükbaş hayvan, Türk Kızılay aracılığıyla deprem bölgesine gönderilmesi için kesildi.

Yurthaber 13-02-2023 15:14

Koyun sürüsü yolun karşısına geçerken facia yaşanmıştı! Çoban hakkında yeni karar 'Ölümlerle bağlantılı...'

Elazığ'da 2015 yılında yaşanan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili yeni bir gelişme oldu. Gece vakti bir çoban koyun sürüsünü yolun karşısına geçirmek istemiş, o sırada bir sürücü küçükbaş hayvanların bazılarına çarpıp ölümlerine neden olmuş, sonrasında araçtan inen sürücüyle yolculara ve ölü hayvanlara çarpmamak için bir başka sürücü daha manevra yapmış ve kaza gerçekleşmişti. Yargıtay, çobanın ölümlerden sorumlu tutulması gerektiğine hükmetti ve beraat kararını bozdu.

Haber 01-02-2023 11:52

Çoban cinayetinde korkunç şüphe! Uzman çavuş ve babası gözaltında... İfadeleri ortaya çıktı

Adana'da korkunç bir cinayet meydana geldi. 21 yaşındaki Ahmet Kurt, tartıştığı uzman çavuş C.P. ve babası H.P. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olay sonrası uzman çavuş ve babası gözaltına alınırken ifadeleri de ortaya çıktı. Öte yandan cinayette dehşete düşüren bir şüphe üzerinde duruluyor. Çoban Kurt'un ağabeyi M.K.'nin 2021'de uzman çavuşun kuzeni Ramazan Pamuk'u öldürüp ortadan kaybolduğu öğrenilirken cinayetin intikam nedeniyle işlenip işlenmediği araştırılıyor.

Haber 25-01-2023 17:12

Afgan çoban dehşeti! Tartıştığı arkadaşı ile ev sahibi çifti pompalı tüfekle öldürdü

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde Afganistan uyruklu çoban, tartıştığı çoban arkadaşı ile oturduğu evin sahibi olan çifti pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Afgan çoban olay sonrası kayıplara karıştı. Jandarma ise olay yerinde 3 kişinin cesediyle karşılaştı. İşte olayın detayları...

Haber 24-01-2023 10:31

Bir milyondan fazla kişi izledi! Sivaslı çoban okuduğu türküyle sosyal medyayı salladı

Sivaslı çoban okuduğu içli türkülerle sosyal medyayı salladı, paylaştığı görüntüleri 1 milyondan fazla kişi izledi.

Haber 17-01-2023 10:45

Van'da iki gün önce keçilerini otlatırken kaybolan gencin cesedi bulundu

Van'ın Çatak ilçesinde kaybolan gencin cesedine ulaşıldı.

Yurthaber 13-01-2023 07:55

Namaz kılarken fenalaşan çobandan acı haber

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, merada küçükbaş hayvan sürüsünü otlatan 60 yaşındaki çoban Seyithan Cayhan, namaz kıldığı sırada fenalaşarak hayatını kaybetti.

Haber 28-10-2022 06:15

Tunceli'de yıldırım isabet eden çoban yaralandı

Tunceli'de yıldırım isabet eden çoban yaralandı

Yurthaber 09-10-2022 16:59

Karaman'da koyun otlatırken yıldırım isabet eden 2 kişiden biri öldü

Karaman'da koyun otlatırken yıldırım isabet eden 2 kişiden biri öldü

Yurthaber 07-10-2022 11:47

Çocuk yaşta başladığı çobanlıkla 40 yıldır geçimini sağlıyor

Yıllık yaklaşık 35 kuzu karşılığında çobanlık yapan 4 çocuk babası Ağrılı Ali Artan, geçimini sağlamak için her gün yüzlerce küçükbaşın peşinden kilometrelerce yol yürüyor - 58 yaşındaki çoban Ali Artan: - "Hemen hemen 40 yıldır çobanlık yapıyorum. Zor bir iş ama benim hoşuma gidiyor*

Haber 05-10-2022 11:33

Çankırı'da bir çoban arazide ölü bulundu

Çankırı'da bir çoban arazide ölü bulundu

Yurthaber 23-09-2022 09:48

Şırnak'ta yerde bulduğu cisim elinde patlayan çoban ağır yaralandı

Şırnak'ta yerde bulduğu cisim elinde patlayan çoban ağır yaralandı

Yurthaber 19-09-2022 13:02

Ayı saldırısına uğrayan çoban, köpekler sayesinde kurtuldu: Gelmeselerdi ölebilirdim

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde hayvanları otlatan çobana ayı saldırdı. Ayıyla boğuşan çobanı ölümden ise yardıma yetişen köpekler kurtardı. Hastanede tedavi altına alınan Deniz Arka "Ayılara bir çözüm bulunmasını istiyorum. Sürekli insanlara saldırıyorlar. Köpekler gelmeseydi, ölebilirdim. " dedi.

Haber 08-09-2022 02:44

Siirt'te domuz saldırısına uğrayan çoban helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Siirt'te domuz saldırısına uğrayan çoban helikopterle hastaneye ulaştırıldı

Yurthaber 02-09-2022 17:01

Yıldırım nedeniyle ölen çoban, ölmeden önce sosyal medyadan canlı yayın yapmış: Vay vay vay çok fena afet var

Tekirdağ’da geçtiğimiz günlerde yaşanan feci olayda, koyunlarını otlatmaya çıkaran 37 yaşındaki İbrahim Karataş yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Karataş'ın olaydan önce sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Şiddetli sağanak yağışı kayda alan Karataş, videoda “Vay vay vay çok fena afet var, Tekirdağ Çorlu’da çok fena yağmur var” diyor.

Haber 29-08-2022 18:03

Mersin'de hayvanlarını otlattığı kayalıkta mahsur kalan çoban kurtarıldı

Mersin'de hayvanlarını otlattığı kayalıkta mahsur kalan çoban kurtarıldı

Yurthaber 28-08-2022 00:27

Tekirdağ'da feci olay! Yıldırım isabet eden çoban hayatını kaybetti

Tekirdağ'da yıldırım isabet eden çoban hayatını kaybetti. Sağlık ekiplerince öldüğü belirlenen Karataş'ın cenazesi Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haber 27-08-2022 00:00