Çölyak Haberleri

Bu belirtileri yaşıyorsanız aman dikkat! Gluten hassasiyetiniz olabilir

Gluten intoleransı son dönemlerin en çok konuşulan sağlık konularından biri. Çölyak olmayan gluten hassasiyeti günümüzde yaygın olarak rastlanıyor. İşte gluten intoleransı yaşıyor olabileceğinizin 10 belirtisi...

Haber 19-01-2024 16:22

Çölyak nedir, belirtileri nelerdir? Çölyak olduğumuzu nasıl anlarız?

Çölyak günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu olarak dikkat çekiyor. Glüten adı verilen bir proteinin tahammülsüzlüğü sonucunda ortaya çıkan bu durum, sindirim sisteminin önemli bir oyuncusu olan ince bağırsağı etkileyerek bir dizi sağlık sorununa yol açabiliyor. Glüten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olup, çölyak hastalarının bağışıklık sistemleri bu proteine karşı aşırı tepki gösterir.

Haber 23-11-2023 12:48

Sağlıklı ve lezzetli yiyecekler hazırlarken kullanabileceğiniz en iyi badem unları

Badem unu; besin değeri yüksek, sağlığa faydalı ve sık sık tercih edilen bir gıda. Özellikle diyet yapanların ve glüten hassasiyeti olanların tercih edebileceği badem unu ile tariflerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Peki, en iyi badem unu markalarını ve ürünlerini biliyor musunuz? O hâlde gelin, tatlıdan tuzluya bütün tariflerinizde kullanabileceğiniz en iyi badem unu önerilerini birlikte inceleyelim.

Haber 18-01-2023 17:25

Denemek için başladığı karabuğday üretiminde devlet desteğiyle ihracata başladı

Çankırı'da karabuğday yetiştiren İsmail Akbaş : - "Ürünlerimizi Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre'ye gönderdik. Arap ülkelerine de göndermeyi düşünüyoruz"

Yurthaber 12-09-2022 11:17

Çölyak

Çölyak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çölyak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gülümsemeniz hastalıklar hakkında uyarıyor! Eğer bu şekilde görünüyorsa…

Herkes sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak istiyor. Diş sağlığı ve güzel bir gülüş kişinin iletişimini oldukça etkiliyor. Ancak uzmanlar gülmenin sadece görünüşü değil sağlığı da etkilediğini belirtiyor. Daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm için diş bakımına dikkat etmeniz gerekiyor.

Haber 16-08-2022 17:26