HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cübbeli Hoca'nın Metris görüntüleri

Hakkındaki 4 ayrı suçlamadan toplam 45 yıl hapsi istenen Cübbeli Ahmet Hoca'nın 4 aydır tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'ndeki yaşantısından ilk fotoğraflar yayınlandı.

Cübbeli Hoca'nın Metris görüntüleri
12 Aralık'ta tutuklanarak cezaevine konulan Cübbeli Ahmet Hoca ünvanlı Ahmet Mahmut Ünlü'nün Metris cezaevindeki görüntüleri yayınlandı.
Millî Gazete'de Timuçin Mercanoğlu imzalı haberde Cübbeli Ahmet Hoca'nın koğuş arkadaşlarıyla birlikte çekilen fotoğrafı, hapishane hayatına dair detaylar sunuyor. Çalışma masası, gazete ve kitaplar dikkat çekiyor.
**ZİYARETÇİ AKINI**
İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi geçtiğimiz Cuma günü Metris'te Cübbeli Hoca ile yaklaşık 1 saat özel görüştü. İsmailağa'nın önde gelen isimlerinden Fahri Efendi, Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu, Seyfettin İnanç da ziyaret edenler arasında.
**İDDİANAME MAHKEMEYE SUNULDU**
Karagümrük Çetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında, şüpheli sıfatıyla Metris'te tutulan Cübbeli Ahmet Hoca ile birlikte 16 kişiye ilişkin hazırlanan iddianame özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Ali Uysal da, 4'ü tutuklu 16 şüpheliye ilişkin hazırlanan 92 sayfalık iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'e sundu.
**BİR NUMARALI SANIK ERGİN**
Hazırlanan iddianamede, Karagümrük Çetesi lideri olarak bilinen Nuri Ergin'in ağabeyi Nejat Ergin'in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı ve iddianamede şüphelilere ilişkin, "suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak, tehdit, insan ticareti, cinsel saldırı, hürriyeti tahdit, fuhşa aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırma talep edildiği öğrenildi.
**4 AYRI SUÇLAMADAN 45 YIL HAPİS**
İddianamede, tutuklu şüphelilerden Ahmet Mahmut Ünlü için "suç örgütüne yardım etmek"ten 1,5 ile 4,5 yıl, 2 kez "insan ticareti yapmak" suçundan 16 ile 24 yıl, "cinsel saldırı" suçundan 7 ile 12 yıl ve "hürriyetten yoksun bırakma" suçundan da 1 ile 5 yıl arasında olmak üzere toplam 25 yıl 6 ay ile 45 yıl 6 ay arasında hapis cezası öngörüldü. İddianamenin gönderildiği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, önümüzdeki süreçte iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler