Danıştay Haberleri Ve Son Dakika Danıştay Haberleri

Danıştay Haberleri Ve Son Dakika Danıştay Haberleri

Danıştay ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu’nda 1868 yılında Şurayı Devlet adıyla kuruldu. Şurayı Devlet’in temel görevleri kuruluş nizamnamesinde idari uyuşmazlıkları çözmek ve kanun tasarıları hazırlayıp sunmak olarak belirtildi.

Buna rağmen özellik 1876 Kanunu Esasi ile birlikte devlet ve vatandaşlar arasındaki idari uyuşmazlıkların çözümü ülkede örgütlü genel mahkemelere bırakıldığı için Şurayı Devlet’in yargısal görevleri ön plana çıkmadı.

Osmanlı İmparatorluğu yıkılana kadar görev yapan Şurayı Devlet 1922 ile 1927 yılları arasındaki işlevsizlik döneminden sonra 1927 tarih ve 669 Sayılı Kanun ile Danıştay olarak tekrar görevine başladı. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yüksek mahkeme olarak tanımlanan ve 13 dava dairesinden oluşan Danıştay idare ve vergi mahkemelerince görülüp çözümlenen idari uyuşmazlıklara dair davaların son karar merciidir.

Danıştay Haberleri

Referandum yapıldı, Danıştay onayladı! 34 yıl sonra başka bir ile bağlanıyor…

34 yıl sonra yeniden Giresun’a bağlanıyorlar. Referandumun ardından Danıştay da kararını verdi. Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı olan Üçtaş ve Günyüzü köyleri Giresun’un Doğanket ilçesine bağlandı. Bu kararla birlikte Giresun ve Gümüşhane’de sınırlar yeniden çizildi. İşte detaylar…

Haber 06-03-2024 14:24

Danıştay'dan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesine iptal kararı

Danıştay, İBB’nin temyiz isteği üzerine Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesiyle ilgili kararını verdi. Danıştay 13. Daire, İBB’nin açtığı davada hukuka aykırılık bulunmadığını hükmeden Ankara 16. İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. İhalenin iptaline oybirliği ile karar verildi. Kararda “Davaya konu ihale işleminde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır’ denildi.

Haber 12-02-2024 16:02

Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından en yüksek oyu alan Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil seçildi.

Haber 31-01-2024 08:23

Danıştay 'Hakimler havalimanlarında aranmaz' dedi! Bakan Uraloğlu'nan açıklama: 'Karara itiraz ettik'

Danıştay, havalimanlarında hakimlerin aranmayacağına ilişkin karara imza atmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Danıştay'ın kararına itiraz ettiklerini belirtti. Bakan Uraloğlu açıklamasında "Bunu belli boyuta getirirseniz bu sefer Türkiye'deki havaalanlarının akreditasyonu ile ilgili, uluslararası kabulü ile ilgili de tartışmayı ortaya çıkarırsınız" dedi.

Haber 18-11-2023 10:29

Danıştay üyeleri, 155. kuruluş yıl dönümlerinde Anıtkabir'i ziyaret etti

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit ve beraberindeki heyet, Danıştay'ın kuruluşunun 155. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yurthaber 10-05-2023 10:17

Danıştay ve Yargıtay’dan YSK’ya giden üyeler belli oldu

Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) 5 üyenin görev süresi 24 Ocak’ta sona erdi. Görev süresi dolanların yerine Yargıtay’dan 8. Hukuk Dairesi üyesi Feyzi Eroğlu, 10. Ceza Dairesi üyesi Talip Bakır ve 12. Hukuk Dairesi üyesi Serdar Mutta ile Danıştay’dan Ali Çopur ve İsmail Kalender YSK üyeliğine seçildi.

Haber 26-01-2023 11:22

Son dakika! Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden resmen ayrıldı

Son dakika haberi: Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını onayladı. Türkiye resmen İstanbul Sözleşmesi'nden çıktı.

Haber 02-01-2023 18:21

Türk Eğitim-Sen dava açmıştı! Danıştay'dan öğretmenler için önemli karar

Danıştay 2. Dairesi, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge'nin "Mesleki gelişim çalışması" başlıklı 8. maddesinin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Haber 15-11-2022 15:31

Tüm öğretmenleri ilgilendiriyor! Kritik yönetmelikle ilgili Danıştay'dan karar

Danıştay tüm öğretmenleri ilgilendiren bir karar verdi. Danıştay, öğretmenleri mağdur edecek yönleri bulunduğu iddiasıyla Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin bazı fıkralarının iptali talebiyle açılan davada yürütmenin durdurulması istemini reddetti.

Haber 24-10-2022 09:52

Anayasa Mahkemesinden psikolojik taciz iddiasıyla yapılan başvuruda hak ihlali kararı

Anayasa Mahkemesinden psikolojik taciz iddiasıyla yapılan başvuruda hak ihlali kararı

Yurthaber 11-10-2022 11:12

TBB'den Danıştay'a Basın Ahlak Esaslarının iptal başvurusu

TBB'den Danıştay'a "Basın Ahlak Esasları"nın iptal başvurusu

Yurthaber 06-09-2022 12:16

Danıştay'dan 'American Staffordshire Terrier' cinsi köpekler hakkında dikkat çeken karar!

American Staffordshire Terrier'in 'tehlike arz eden hayvanlar' listesinden çıkarılması için dava açılmıştı. Danıştay'dan söz konusu dava hakkında dikkat çeken bir karar geldi. Danıştay, davayı açan federasyonun talebini yerinde görmedi ve davayı reddetti.

Haber 16-07-2022 11:45

Danıştaydan American Staffordshire Terrier kararı

Danıştay 10. Dairesi, American Staffordshire Terrier cinsi köpeklerin "tehlike arz eden hayvanlar" listesinden çıkarılmasını isteyen federasyonun talebini yerinde görmedi

Yurthaber 16-07-2022 11:01

Son dakika: Son duruşma tamamlandı! İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili önemli gelişme... Karar açıklanacak

Son dakika haberine göre, Danıştay, 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararının iptali istemiyle açılan davadaki kararın adli tatilden önce açıklanacağını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-06-2022 21:11

TBB, yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmeliğin iptali istemiyle dava açtı

TBB, yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmeliğin iptali istemiyle dava açtı

Yurthaber 13-06-2022 16:40

İstanbul Sözleşmesi davası Danıştay'da! Savcıdan flaş talep

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali istemiyle açılan davaya, Danıştay'da devam edildi. Davacılardan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, davanın ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin uluslararası bir sözleşmeden tek kişinin iradesiyle çekilmesinin mümkün olmadığını öne sürdü. Danıştay savcısı, dava konusu işlemin iptali gerektiğini düşündüğünü beyan etti. Mahkeme, kararın daha sonra açıklanacağını bildirerek, duruşmayı tamamladı.

Haber 07-06-2022 17:07

Danıştay üyesi Levent Barış Tüfenkci kimdir? Levent Barış Tüfenkci nereli ve kaç yaşında?

Levent Barış Tüfenkci, Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu tarafından Danıştay üyeliğine seçilmesinin ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar internette; Danıştay üyesi Levent Barış Tüfenkci kimdir? Levent Barış Tüfenkci nereli ve kaç yaşında? soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte detaylar...

Haber 01-06-2022 13:16

Türk Eğitim-Sen, Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin iptali için dava açtı

Türk Eğitim-Sen, Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin iptali için dava açtı

Yurthaber 25-05-2022 15:08

FETÖ üyeliğinden aranıyordu! Eski Danıştay üyesi yakalandı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri FETÖ’ye üye olmak suçundan aranan ve hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski Danıştay üyesi K.İ.'yi yakaladı.

Haber 11-05-2022 08:30

Son Dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' mesajı!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 154. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa konusunda kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıda yeni bir dönemin de başlayacağını duyurdu. Erdoğan, "Yargı teşkilatımızın insan gücü kalitesini ve donanımını artırmak için hakim ve savcı yardımcılığı sistemini getiriyoruz. Bu yeni sistemi çok yakında fiilen başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 10-05-2022 12:56

Danıştay ve İdari Yargı Haftası ne zaman? Danıştay ve İdari Yargı Haftası hangi gün, neden kutlanır?

Danıştay ve İdari Yargı Haftası, 10 Mayıs Salı günü internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 1868 yılında Şura-yı Devlet ismiyle kurulan yargı sisteminin işleyişinde önemli bir role sahip olan Danıştay'ın 154. kuruluş yıl dönümü. Peki Danıştay ve İdari Yargı Haftası ne zaman? Danıştay ve İdari Yargı Haftası hangi gün, neden kutlanır? İşte detaylar...

Haber 10-05-2022 07:56

Danıştay'dan yetim aylığı kararı: Maaş kesilemez

Danıştay yetim maaşı alanlar için emsal niteliğinde bir karara imza attı. Danıştay 3. Dairesi, yetim maaşı hesabına vergi borçları nedeniyle haciz konulamayacağına hükmetti.

Finans 06-05-2022 12:13

Danıştay savcısından İstanbul Sözleşmesi kararı! Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptalini istedi

Danıştay 10'uncu Dairesi'nde, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali istemiyle açılan dava esastan görüldü. Daire Başkanı Yılmaz Akçil, Danıştay tarihinde ilk kez bu kadar katılımla bir dava gördüklerini söyledi. Danıştay savcısı ise dava konusu düzenlemenin hukuka aykırı olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptalini istedi.

Haber 28-04-2022 17:55

Danıştay Kanal İstanbul ihalesini iptal etti

Danıştay, Kanal İstanbul geçişi kapsamına Halkalı-Ispartakule arasında yapılacak demiryolu hattının pazarlık usulü yöntemiyle ihaleye verilmesini hukuka aykırı buldu.

Haber 07-03-2022 08:30

Fransa’da Müslümanları hedef alan yasaya karşı Danıştay'a başvuruldu

Fransa’da "Müslümanları hedef alan" yasaya karşı Danıştay'a başvuruldu

Yurthaber 03-03-2022 19:16

Danıştay Başsavcılığı: İstanbul Sözleşmesi'den çekilmek hukuku aykırı

Danıştay Başsavcılığı, TBMM kararı olmadan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilemeyeceğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararının iptal edilmesini istedi.

Haber 03-03-2022 13:02

TBB'den elektrik zammı iptali için Danıştay'a dava! 'Ticari mal değil, kamusal hizmet'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) elektrik zammı iptali için Danıştay'a dava açtı. TBB'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, elektriğin ticari mal değil kamusal ve toplumsal hizmet olduğu belirtildi. Elektriğin yaşam ve tüketici hakkı olarak kamu yararına uygun olarak tüketiciye sunulması gerektiği ifade edildi.

Haber 11-02-2022 16:10

TBB, elektrik fiyatlarına ilişkin yürütmenin durdurulması için dava açtı

TBB, elektrik fiyatlarına ilişkin yürütmenin durdurulması için dava açtı

Yurthaber 11-02-2022 15:55

Danıştay'dan eczaneler kötü haber! Yarım metreyi aşamayacaklar

Türkiye genelindeki 26 bin eczane içim Danıştay kararını verdi. Danıştay, "Eczane" tabelalarıyla birlikte, eczanelerin zorunlu olarak astığı "E" logolarının ilan niteliğinde olduğunu belirtti. Yarım metreden büyük tabeladan vergi alınacağını ve bunun tek ek istisnasının ise yarım metreyi aşmayan ışıksız tabelalar olduğuna karar verdi.

Finans 11-02-2022 09:19

Üniversitelerdeki döner sermaye için Danıştay son kararı verdi!

Danıştay döner sermayeden pay alamayan üniversite personeli ile ilgili önemli bir karara imza attı. Buna göre döner sermaye gelirlerinin elde edilmesine katkısı bulunan öğretim elemanları dışındaki personele ek ödeme yapılamayacağı kesinleşti.

Finans 10-01-2022 09:16

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu'nun iddiaları gündem olmuştu! Danıştaydan MEB'e mülakatlara ilişkin yanıt

Son dakik haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Danıştay’ın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor” iddialarıyla ilgili Danıştaydan açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığının talebi üzerine yapılan açıklamada "Yazılı sınav puanının üç puan altında veya üstünde puan verilebileceğine ilişkin bir Danıştay kararına rastlanmamıştır" denildi.

Haber 06-01-2022 15:11

Danıştaydan MEB'e mülakatlara ilişkin cevap yazısı:

"Kamu kurum ve kuruluşlarınca personel alımına ilişkin mülakatlarda, yazılı sınav puanının üç puan altında veya üstünde puan verilebileceğine ilişkin bir Danıştay kararına rastlanmamıştır"

Yurthaber 06-01-2022 15:03

Elektrik zammı kararı yargıya taşındı! CHP'den açıklama geldi...

Hükümete elektrik zamları ile ilgili tepki gösteren CHP harekete geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik zam kararının yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvurduklarını söyledi.

Haber 06-01-2022 12:23

SON DAKİKA | 'Mülakat' polemiği büyüyor! Kılıçdaroğlu'nun 'Danıştay' iddiasına MEB'den yanıt

Milli Eğitim Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Danıştay' iddiasına yanıt verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 30-12-2021 11:29

Son Dakika | Memurların masaların kamera konuldu, her şey kaydedildi! Danıştay'dan emsal niteliğinde karar

Son dakika haberine göre memurların masasına konulan kava mahkemelik oldu. Bir kamu kurumunda müdür talimatıyla çalışanların masalarına konulan kamerayla, memurların her hareketleri kayıt altına alındı. Yaşanan durum yargıya taşınırken, Danıştay'dan emsal niteliğinde bir karar çıktı.

Haber 25-12-2021 11:11

HSK'dan Yargıtay ve Danıştaya yeni üye seçimi! Kararlar Resmi Gazete'de

Son dakika haberine göre Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu tarafından yeni üye seçimleri yapıldı. Buna göre, Yargıtay’a 11, Danıştay’a ise 3 yeni üye seçildi. Kararlar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında da yayımlandı.

Haber 18-12-2021 07:06

Döviz bürolarından Danıştay'da yönetmelik iptali için dava

Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz bürolarına ilişkin hazırlanan yeni yönetmelik ve tebliğin iptali için Danıştay'da dava açtı.

Finans 29-11-2021 17:47

Son dakika: Danıştaydan İstanbul Sözleşmesi kararı

Son dakika haberine göre Danıştay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararının durdurulması yönündeki talepleri reddetti.

Haber 18-11-2021 12:25

Danıştay’dan kritik 'Coca-Cola' kararı

Danıştay 10. Dairesi, Coca-Cola’nın içerisinde kimyasal, kanserojen ve sağlığa zararlı maddeler bulunup bulunmadığının tespiti ve bu ürünlerin bileşiminde kullanılmaması talebiyle açılan davayı reddeden yerel mahkemenin kararını bozdu. Daire, Cola’nın içerisinde bulunan katkı maddelerinin sağlığa zararlı olup olmadığının tespiti için bilirkişi araştırılması yaptırılmasını istedi. Danıştay’ın bu kararının ardından mahkeme, hazırlanacak bilirkişi raporu doğrultusunda yeni bir karar verecek.

Haber 13-11-2021 18:04

Danıştay'dan 'kamera kaydı' kararı! Emniyetin 'görüntü genelgesi'ne yargı 'dur' dedi

Son dakika haberine göre polisin olduğu olaylarda halkın cep telefonuyla video çekmesinin engellenmesine dair emniyet genelgesi için Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Haber 11-11-2021 14:08

AYM, Danıştay ve Yargıtay üyelerinin görev sürelerine ilişkin kanun hükümlerinin iptal istemini reddetti

Anayasa Mahkemesi, 6723 sayılı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Danıştay ve Yargıtay üyelerinin görev süresini 12 yılla sınırlandıran, Danıştay ve Yargıtay üyelerinin görev sürelerini sona erdiren ve Danıştay Başkanlar Kurulu kararlarının kesin olmasını düzenleyen kurallarının Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi

Yurthaber 01-10-2021 13:11

Danıştay'dan hekimlere avukat seçme özgürlüğü kararı

Danıştay'dan hekimlere avukat seçme özgürlüğü kararı

Yurthaber 22-09-2021 14:03

Fatih Erbakan'dan PCR testi açıklaması: Danıştay'a başvuru yaptık

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bu aşıda mRNA aşı teknolojisi kullanılıyor. mRNA demek; hücre çekirdeğine etki eden demek. Hücre çekirdeğine etki, çok ürkütücü sonuçlar doğurur. Mutasyonlar, sakat doğumlar ve kuyruklu insanların doğumu gibi sonuçlar mümkün" dedi. Erbakan, PCR testi zorunluluğunun kaldırılması için Danıştay'a resmî başvuru yaptıklarını söyledi.

Haber 17-09-2021 15:48

Son Dakika: FETÖ'den aranan Eski Danıştay Üyesi gözaltına alındı

Ankara'da polis ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Eski Danıştay Üyesi Hasan Hüseyin Y.'yi saklandığı evde yakalayarak gözaltına aldı.

Haber 18-08-2021 16:55

Danıştay 70 sözleşmeli personel alımı: Danıştay personel ve işçi alımı şartları

Danıştay Başkanlığı, 70 personel ve 30 sürekli işçi alacağını açıkladı. İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda, Sürekli işçi ve sözleşmeli personel alımının detayları paylaşıldı. Danıştay Başkanlığı’nda görev yapmak isteyen vatandaşlar, detayları araştırmaya başladı. Peki Danıştay 70 sözleşmeli personel alımı şartları neler?

Haber 05-08-2021 14:20

Danıştay’dan belediyelerdeki kadrolaşmada emsal karar

Danıştay 2. Dairesi, belediyedeki dolu kadronun meclis kararıyla değiştirilmesini yasaya aykırı buldu.

Finans 12-07-2021 09:59

Danıştay sokak köpeği saldırısında valilik ve belediyeleri sorumlu tuttu

Danıştay 8. Dairesi, sokak köpeklerinin vatandaşı ısırmasına ilişkin davada, ilçe belediyesinin yanı sıra büyükşehir belediyesi ile valiliği de sorumlu buldu - Kararda, başta köpekler olmak üzere sahipsiz hayvanların korunması, bakım ve gözetimi, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmesi, hayvan bakım evlerinin kurulması gibi birtakım görev ve sorumlulukların valiliklere, büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait olduğuna işaret edildi

Yurthaber 01-07-2021 12:55

Danıştay'dan 'İstanbul Sözleşmesi' kararı

Danıştay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.

Haber 29-06-2021 20:27